Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vendég blogger

62 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Április végén hazánk elvesztette utolsó távol-keleti gyarmatát, ezzel hivatalosan is elvesztettük a nagyhatalmi státuszunkat a világpolitikában. A helyi kínai lakosság hathatós USA, lengyel, horvát és spanyol támogatással, véres függetlenségi harcban sikeresen…..
 Hozzávalók:• 15 db egész csirkecomb  (de kevesebb is lehet, bográcsmérettől függően)• füstölt mangalicaszalonna hajszálvékony szeletekre vágva• 2 nagy csokor kapor• 2 nagy paprika• 2 kisebb kígyóuborka• 1 kg krumpli• 4-5 fej hagyma• 2…..
MúzsaKérdés jött. Levélben, mi másban, kibillentvén. Abból a bamba-béna állapotból, mikor nézem a kurzor kitartó villogását, az ujjaim pedig a billentyűkön. Nem pihennek, lazsálnak. Aztán a Word elhagy engem.A kérdés attól jött, aki fontos nekem, s az ilyenek, emberek,…..
A móri borvidék történelme  A 150 évig tartó török uralom, az állandó hadműveletek miatti lakosságfogyás e vidéken a szőlőművelést is rendkívül hátrányosan érintette. A török hódoltság idején a terület fekvése miatt nagy károkat szenvedett, mivel itt haladt…..
Szilvalekvár II.Másként szerettem volna kezdeni, de amíg az élet írja a kottát, miért ne hagynánk, alázattal. Tegye. Parlando, avagy staccato, nem mindegy? Ahogy képesek vagyunk játszani.– Nem ette meg a kutya a telet! – mordult Nagymama. Nem volt jó napja, talán.Kinézett…..
 A szilvalekvár I.    1970-ben, mikor az indián nyár reménytelenül őszbe fordult, kora reggel Guzmics kilépett a ház kapuján. A ház egy hatalmas, L alakú ház volt, a város főterén, a sarkon. Tele megalázó társbérletekkel. Az oldalsó kapun indult el a posta…..
 ...gyócs gatya pendely...Elég ellentmondásos az én viszonyom. A tejhez. Is.Kezdetben a szent anyatejtől ordítottam, mint kinek fába a férge. Aztán csend, vagyis szelíd szerelem, hordtam szorgalmasan a piacról rövidnadrágban, kívül barna, belül szürke cirmos kannában. Télen…..
Régi idők Főurai Akkoriban mint közönséges discipulus segediensis koptatám a (vitatott körülmények között) eltanácsolt költőről elnevezett egyetem padjait. Már ez az egyetlen tény is elegendő, hogy jellemezze a város fanyar humorát, aminek legszebb virága az egykor Mars tér…..
 Június a kedvenc hónapom a veteményesben. A munka ekkor kezdi meghozni első, komoly gyümölcseit: a testes ízű, melegben sem öregedő velőborsót, a gyenge, de már kifejlett méretű sárgarépát és petrezselymet, az igazságtalanul elnevezett lóbabot, a kifejlett, de a…..
 Bertalan Tivadar: Lipi   Az alábbi regényrészletet – ami egy novellafüzér egy darabja – atyainak nevezhető jóbarátom, Bertalan Tivadar írta. A másolási jog (Copy Right) megsértésére többféle mentségem is vagyon, például a novella virtuális tárgya.…..
Szép dolog a ballagás. Lezárult, új kihívások, kiléptek, visszavárunk, útravalóul annyit, taposd a tejet, míg vaj nem lesz... Megannyi okos és szép intelem, vasárnap délután négytől hétig igazán üdítő még az ilyen szíjas véneknek is. Aztán szentmise sem lefelé épít, ha…..
Kifőzde Pálcika: Eperlekvár 2008.06.12 06:00:00
Az egész herce-hurcám az eperföldeken kezdődött. Családom igencsak szereti a lekvárok minden féle-fajta változatát, köztük az egyik kedvenc a (hivatalos nevén): eperdzsem. A közelünkben nyílt egy „szedd magad” eperföld, és mi rögtön felbuzdultunk – idén…..
Irány Krakkó!  1. rész Május elsején elindultunk a Felvidéken át Krakkóba.  Besztercebányát,  Donovalyt, Árva várát csak a buszból láttuk elsuhanni. A várról itt olvashatunk bővebben.Első megállónk Turdossin volt.  Itt egy gótikus fatemplom áll,…..
Levél a gyesznó ölésrül.Lyó egésségöt és hasolló lyókat kivánok az farsangra, továbbá kitsibe mult, hogy véres szöröncsétlenség nem történt nálunk, mert hogy im rám izen a főszógabiró úr, hogy aszondi tsináltassam mög az hidat, mert erre lösz a zutja háromkirájok…..
„...majd gyermekeink egy szép napon...azt fogják hinni, szüleik békés,  rendezett, nyugodt életet éltek...minden reggel fölkeltek, és büszkén elindultak az élet járdáján-fogalmuk sem lesz róla, milyen képtelenül vad, őrült és szertelen volt valójában az életünk,…..
Korovjov meg a Behemót azonban mindeme kincsekre ügyet sem vetve, megindult a cukrászati és élelmiszerosztály felé. Ott tágasabb volt a hely, a pultnál nem tolongtak a svájcisapkás, fejkendős nők, mint a cipők körül meg a szövetosztályon. Egyetlen vásárló állt csak a pultnál,…..
– Csinál borjúremeket ma estére? – kérdezte Colin. – Istenem – sóhajtott Nicolas. – Az úr nem szólt idejében. Más tervem volt. – Ezer ördög és pokoli és cséphadaró! Mér beszél hozzám mindig harmadik személyben? – kérdezte Colin. –…..
Kifőzde Pálcika: Almafelfújt 2008.03.03 03:34:00
Ha rám tör az „ennék valamit de, magam sem tudom, mit” (nem főtt étel, nem is kaja, nem is csokoládé, nem is tömény édesség, de azért valami tartalmas, és rögtön ide nékem a pikantériát, de gyorsan), na akkor állok neki az almafelfújtnak. A hozzávalók majd…..
IV. Egy lakoma a magyar fejedelemnél Kemény János uram őnagysága eközben vígan ült és mulatott Nagyszebenben. A jó úrnak kiváló szenvedélye volt az evés; ha az ország minden kereke kihullott volna is, mégsem kelt volna föl ebédjétől, s valamennyi tanácsosai közt…..
Kifőzde Hagyományok útján 1. 2008.02.23 07:00:00
Muskotály Küvé: Palócleves Nekem a legjobb magyar leves: a birkahúsból készült pörköltet nagyvilágiasan krémessé és lágy ízűvé finomítja a tejföl és a külön főzött sárga zöldbab, egyedi és harmonikus egységet eredményezve... Nem véletlenül: az Ínyesmester nagy…..
Cyan: Rácsostetejű Minap lekváros kenyérre éheztem meg. Mivel gondos háziasszony vagyok, mindig teszek el lekvárt nyáron. Mivel rendetlen háziasszony vagyok, gyakran elfelejtem felcímkézni az üvegeket. Négy éve főztem be eperlekvárt. A polcot címkéztem fel. Közben építkezés,…..
Kifőzde Napi vers(ike) 2008.02.21 07:00:00
Fiam: A Szú család Nagy fában perceg a kis szú. A neve iszonyú: Szú Sue. Anyja angol, apja magyar, neve ezért ilyen fanyar. A kicsi Szú a Mátrában született, de virágot már Szumátrán ültetett. Szumátra forró szúkatlan, számára roppant szokatlan. Hazájukból elüldözte…..
Barátommal ifjonti éveinkben mindent elkövettünk, hogy bonthatatlan kapcsolatba keveredjünk John Barleycornnal. Szombatonként a Fehér Szarvas nevű jellemvesztőben tettük ezt egy igen szép városban, igen szép lányok társaságában, akik a jövő nemzedékét mostanság szellemileg…..
Igazándiból Toma születésnapi posztjánál törtek rám ezek a gondolatok… Meglepődve olvastam a statisztikát, miszerint átlagban napi 360 látogatója van a Kifőzdének (sőt, volt már 1500 is), s még nagyobb meglepetéssel szembesültem a ténnyel, hogy a 360-ból csak 22-en…..