Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tempó Vasutas!

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború befejezésekor, Japán kapitulációja után a koreai félszigeten két különálló állam kezdett berendezkedni. Az ország északi részét szovjet, a déli részét amerikai csapatok szállták meg, és a 38. szélességi kör mentén felosztották az országot. A Dél-Korában…..
Tempó Vasutas! 2014.09.14 16:21:35
@protézisesh: Én sem értek hozzá, de el tudom képzelni, hogy megmaradtak a japán feliratok.
A régi hirdetésekben mai szemmel rengeteg furcsaságra bukkanhatunk. Az akkori erkölcsök, vagy társadalmi normák szerint nem számított elítélendőnek egy népcsoport, vagy akár a nők lealacsonyítása sem. A sztereotípiák és eltérő viselkedésmódok is adtak ötletet már a reklámok készítőinek. De ezen…..
"Félkarú világbajnok? Gól Sztálingrádért? Meghalni egy öngól miatt? Mikor találták ki a sárga lapot? Melyik vébét nézték sokan lenémított készüléken? Ezekre az igencsak érdekes kérdésekre kaphatunk választ ma - az önmagát baranyai sport megszállottnak aposztrofáló - Falcao12 posztjából. Régóta…..
Tempó Vasutas! 2014.07.12 23:56:19
@J.László: Az első Mohács - bár nem lehet egzakt módon meghatározni:) - inkább 1924-ben volt, amikor kikaptunk az olimpián Egyiptomtól. A Nemzeti Sport 24. május 31-én beszédes címmel számolt be a történésekről: Egész Budapest a párizsi katasztrófáról beszél. Hangulatkép „a magyar labdarúgás Mohácsa” utáni napról. Egyébként a Régi idők focija film utolsó jelenete is ezt a meccset idézi fel (dühös szurkolók várják a csapatot a pályaudvaron).
Tényleg gyalázatos volt az a meccs: www.szegedi.in/publi/palya_a_magasban/20061116_a_magyarok_a_spajzban_vannak.pdf
Tempó Vasutas! 2014.07.13 00:03:45
@Trónkövetelő: Sem a Fogl-fivérek, sem Orth nem volt zsidó származású.:)
Az 1929-ben megjelent Zsidó Lexikon közölte az addig legalább 5-ször a válogatottban pályára lépő zsidó származású labdarúgók névsorát: mek.oszk.hu/04000/04093/html/0308.html
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Bónuszpont jár azért, ha valaki megmondja, mi van ugyanitt jelenleg?! Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Örülünk, Vincent? FIFÁZZUNK! 2013.01.13 15:51:47
Mint ismeretes, a héten a FIFA fegyelmi bizottsága megbüntette az MLSZ-t a tavaly augusztus 15-i, Izrael elleni barátságos meccsen a szurkolók rasszista, antiszemita és politikailag provokatív viselkedése miatt. A novemberben hozott, de csak most kihirdetett határozat értelmében a…..
Tempó Vasutas! 2013.01.13 19:38:00
@szempontpuska: Nem mindegy. Veled szemben én ugyanis járok meccsekre, és így tudom, mennyire manipulatív ez a montázs. A horogkeresztes hol is készült?
Tempó Vasutas! 2013.01.13 19:41:16
@ghue: Ja, Manchesterben? Az már majdnem Magyarország.;)
(amúgy kösz!)
Tempó Vasutas! 2013.01.13 19:47:02
@szempontpuska: Igen, külföldön meg még több... További jó manipulálást!
Tempó Vasutas! 2012.11.29 23:57:54
@dolphin: TÁTK
Talán kevéssé közismert, hogy a sokak által fogyasztott étrend-kiegészítő kapszulák, tabletták, cseppek az élelmiszerek közé tartoznak, így a készítményekkel kapcsolatos minőségi kérdések az élelmiszer-biztonság részét képezik. Ez a terület az EU-ban és hazánkban is…..
Tempó Vasutas! 2012.09.05 15:38:04
A Jack3d-t én is fogyasztom edzés előtt, sőt, a veszélyesnek mondott DMAA-t külön szintén (tiszta formában ma már sehol sem lehet kapni, az usában sem). 20 mg-ig nem vettem észre semmit, 40 már erősen érezhető, a 60 üt, (ezt tartják a felső határnak). A szert 2006-ben tették doppinglistára (ami semmit sem jelent, szinte mindent rátesznek, épp tegnap szúrtam ki a 7-keto-t, hááát, ez már tényleg abszurd...)
A kockázatot tudtommal az okozza, hogy a DMAA megemeli a pulzust és a vérnyomást. A pulzust egyértelműen, ezt én is tapasztalom (persze csak 1-2 órára), viszont elképesztő jól lehet vele futni.
Neurocore most jön az usából, alapvetően nem a dmaa miatt rendeltem (bár abban ha jól látom másféle vegyület van). Annyi megjegyzésem azért lenne, hogy attól tartok, ezek a betiltott szerek is sok esetben olyanok, mint más gyógyszerek, ha az ember óvatos, nem lehet gond, én legalábbis semmit sem tapasztaltam. Gond akkor van, amikor valaki ész nélkül szedi, és mivel ezeket elsősorban fiatal testépítők használják, gondolom sok közöttük a forrófejű, aki "túllövi" az adagot.
Saját példa a DMAA kapcsán: először nyugalmi állapotban próbáltam ki 20, majd 40, illetve 60 mg-ot. Mértem a vérnyomásom, alig befolyásolta. Mozgás közben erősebben, így tudom, 40mg fölött nem tanácsos beszedni. Igaz, én nem tinédzser vagyok, másrészt nem is anekdoták alapján veszek meg bármit is, hanem alaposan utánaolvasok. (persze, kutató-szociológusként nem értek hozzá, de egy dr-rel a név előtt legalább legyen precíz az ember:))
Tempó Vasutas! 2012.09.05 19:06:17
@HgGina:
hiszek az orvos-kutatóknak, hogy mást ne mondjak, a sógorom is az, szoktunk konzultálni, igaz, ő nem beszél ilyen magas lóról, mint Ön. Szívesen venném, ha adna linkeket, hol találok tanulmányokat (a facebookos bejegyzésnél egyet betettem, nyilván Ön ezt jól ismeri, ha mégsem, parancsoljon: dmaaresearch.com/research)
Mellesleg kioktató stílusából ítélve, remélni merem, hogy meg tud cáfolni: eddig néhány haláleset történt, ahol a DMAA-t vélték felfedezni a háttérben. Ennyi és nem több. Nyilván arra is tud választ adni, hogy vajon az illetők mennyi dmaa-t szedtek. Mezei példát említve, tudtommal, akár az alkoholtól is meg lehet halni, azt meg mindenhol lehet kapni, mégsem tiltják be.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm:
egy hülye dr.
Az 1908-as londoni olimpia győztes magyar kardcsapata. Balról jobbra: Werkner Lajos, Gerde Oszkár, Fuchs Jenő és Tóth Péter Dr. Fuchs Jenő ügyvéd 1882-ben született Budapesten, zsidó polgári családban. Mindig különc figurának számított, és ez az attitűd egész életét…..
Tempó Vasutas! 2012.08.03 16:46:25
@d.z.: kösz, ott legalább vannak források. Mindettől függetlenül nem tartom szerencsésnek, hogy valaki egy periférikus honlapon megírja a történetet, aztán némi változtatásokkal mások is közreadják.
Hozzátenném, én is meg akartam írni bővebben, de amikor kiderült, hogy a népbírósági levéltári anyagok között nem találhatók dokumentumok - letettem róla.
Tempó Vasutas! 2012.08.03 16:55:31
@tauglich: oké, kösz a választ.
Tempó Vasutas! 2012.08.04 10:06:41
@tesz-vesz: Dehogynem, csak semmi olyan plusz információhoz nem jutottam, ami alapján saját cikket írtam volna. Másolni nem szeretek.
  Sorra hallgatja ki a Központi Nyomozó Főügyészség az ál-Semjén Zsolt (ma reggelre törölt) Twitterének követőit – a nyomozók így próbálnak nyomára jutni annak, ki írhatta nem túl eredeti ötlet alapján a nem túl vicces bejegyzéseket. A tegnap még…..
Tempó Vasutas! 2011.10.19 16:38:37
@egerészölyv:
Ha elolvasod, amit linkeltél a Debreczeni-ügy kapcsán:
"Az ismeretlen szerző nemcsak publicisztikai jellegű írásokat tesz közzé a honlapon, hanem levelezést folytat, és hozzászólásokra válaszol a közíró nevében."

Érzed, miben különbözik ez a Semjén twittől?
A magyar emberek egészségéért aggódó Országgyűlés “a népegészségügyileg nem hasznos élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítása és az egészséges táplálkozás előmozdítása” érdekében 2011. július 11-én elfogadta a népegészségügyi termékadóról szóló…..
Mivel ma már több olyan termék is tartalmaz koffeint, amelyről nem is gondolnánk, könnyen előfordulhat, hogy az ajánlott napi bevitelt túlhaladó mértékben juttatjuk azt a szervezetünkbe. A koffein megtalálható a különböző energia-és sportitalokban, egyes gyógyszerekben,…..
Magyar-japán közös határról dédelgetett délibábos álmot 1927-től a budapesti Turáni Társaság. Ha a határátkelőt nem is, de egy közös kémszervezetet csak összehozott Tokió és Budapest. Az "5000 éves közös múltra" hivatkozva nagyszabású épületeket is terveztek a budai oldalra. Egy Koppányra keresztelt…..
"Szeretett volna beszámolni a vezetői munkájáról, s el akart köszönni a sajtó munkatársaitól Debreczeni Ferenc, az Észak-Alföldi Fejlesztési Ügynökség volt igazgatója a hivatali ideje utolsó napjaiban, de erre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nem adott engedélyt.…..