Regisztráció Blogot indítok
Adatok
urmos

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött, amire nagyon sokan vártunk már, 12mm-es gumilövedéket kilőni képes minőségi gáz-riasztó revolver. Ezúttal nem német fegyverrel van dolgunk, hanem cseh barátaink gyártottak a magyar jogszabályi környezethez igazodó, igazán kiváló revolvert. Az Alfa G030-ról van itt…..
urmos 2010.04.27 15:31:08
Hi!Kickgunner!
Nagyon belecsavarodtam a g030-asba. Tetszik a formája, a műszaki tartalma. Gumis+gáz együtt első osztályú. Szép, precíz fegyver. Ritkán lesz alkalmam gyakorolni, orvos vagyok (első fegyverem lenne). Szeretnék lapuával gyakorolni, amit esetleg az éles helyzetben is használnék, azért, hogy a gyakorlás helyzete egyezzen meg "az éles használattal" (fény, hang hatás ne nekem, hanem a támadónak okozzon gondot). Azt olvastam, hogy a g030-as dobja spiaterből van részlegesen, tehát nem teljesen acél, mint a sima 030-asé. Az lenne a kérdésem, hogy nem fogom-e tönkre tenni így a fegyveremet. Annak nem örülnék, ha külön még azzal is kéne foglalkozni, hogy gyakorláshoz másként kéne betárazni. Az előre szerelt gumilövedékes Alfát be lehet-e szerezni legálisan, mert a gyártó honlapján nagyon szépen mutat és úgy tudom, hogy a teljesítménye is többszöröse "az elöltöltős" g030-asnak vagy ezért a manőverért annyit "kapnék" mintha kalasnyikovot vettem volna!
Nagyon jó volt a cikk, amit a g030-asról írtál, köszönöm.
Ui.: Azt is hallottam, hogy a későbbiekben nem fogják forgalmazni a g030-ast, van ebbe valami igazság? Siessek-e a vásárlással? Ha megveszem a későbbiekben, és nem lesz engedélyezett típus, akkor visszavehetik? Abban az esetben, ha kérek rá viselésit, (nyilván csak gázzal) nem fognak-e b.atni a rendőrök a tartással kapcsolatban? Azt is olvastam egy blogban, hogy viselésivel rendelkezőkhöz kimentek ellenőrizni a fegyvertartást s miután az be volt töltve, és úgy volt az illető éjjeliszekrényén, megbüntették.
Véleményem szerint egy önvédelmi fegyvernek betárazva kell lennie! (Vagy mondjam a betörőnek, hogy várjon, amíg kihúzom a második fiókot és betárazok és akkor kezdjük...)
Vagy az lett volna a megoldás, hogy mikor jön a police akkor az illető feltűzi az övére, és úgy várja Őket a verandán?
Válaszaidat aggódva várom!
Különben meg az asszony nem akarja engedni, a 030-ast, de majd megveszem a dugi pénzemből!
Vagy vegyek egy dragont, vagy egy élesben átalakított gumisat?
Köszönöm!
urmos 2010.04.27 15:41:09
@Stock:

Nem lesz baja a lapuatól?

Ezt kérdeztem kickgunnertől is!
urmos 2010.04.28 18:33:58
@Kickgunner:
Hi!
Köszönöm a választ,addig jó a topik,míg az infók így mennek,és ilyen felkészült és önzetlen "munkatársaink"vannak!
Kérdés: g030 gyári töltő 2500 ft versus Martin Riggs ez utóbbi több de nagyon profinak néz ki,én emellett lennék!
Ha "vészhelyzet" van írok,ha én tudok segíteni írj!