Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misztikus

179 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megszabadulás című bejegyzésben írtam Nektek már azokról az utakról, hogy hogyan is juthatsz el önmagadhoz, önvalódhoz, miket kell gyakorolnod. Minden út, amelyet megosztottam Veletek jó, viszont erős figyelmet, erőfeszítést, koncentrációt kíván meg Tőled és tőlem is. Gyakoroltam is és mivel…..
Nem szeretném sokáig magyarázni ezt a szót, ami csak úgy kijött belőlem. Akkor történik ez meg, ha nem a szívünk, lelkünk szerint élünk, hanem utat engedünk az elménknek és egónknak és azt tesszük, amit ő diktál. Ha elnyomjuk belső lelkünket. Lehet, hogy a testünk így még sokáig, akár 20-50 évig is…..
Út önmagadhoz Megszabadulás 2018.10.04 12:31:34
Mitől szeretnénk megszabadulni? A szenvedéstől. Mi okozza a szenvedést? Az elménk és az általa létrehozott egó irányítása, felettünk gyakorolt hatalma.  Az elme: a születésünktől kezdve ránkrakódott kondicináltság és tapasztalat összeségét jelenti. Mivel ezzel azonosítod magad, létrehozol egy…..
Megosztok Veletek egy videót. Segíthet megtalálni vagy inkább megtapasztalni, azt amit annyira keres mindenki. Azt az állapotot, ami maga a belső béke és harmónia....a boldogság. Az "ÉN"-t, mielőtt ezzé vagy azzá válna. https://www.youtube.com/watch?v=ctTg7sTDkJo (Echart Tolle: Boldogság -…..
Út önmagadhoz Bőség, gazdagság 2018.09.21 09:17:46
Ez a szó már nagyon elcsépelt lett. Mindenkinek ez kell. Ezért sóvárog sok-sok ember, bőséget szeretne. Ezzel nem is lenne baj. Baj akkor van, ha a létrehozott bőség nincs összhangban a teremtő ember önvalójával. Ha nincs meg a jó alap, a ház is összedől. Mostanság az emberek a bőséget csak a forma…..
Út önmagadhoz Pokol - idézet 2018.09.21 08:40:17
Időnként, ha egy jó idézetre bukkanok, azt is megosztom majd Veletek. Most az Erő kontra ERŐ című könyvben találtam egy viszonylag fájdalmas gondolatot, amit megosztok Veletek. Íme: "A pokol nem állapot, amit az ítélkező Isten mér ránk, hanem saját döntéseink elkerülhetetlen következménye. A pokol…..
Út önmagadhoz Biztos - nem biztos 2018.09.10 09:00:59
Miért is van szükségünk a biztonságra? Miért szeretnénk, hogy minden biztos legyen? Mi szeretnénk? Vagy mi is szeretné? Miért foglalkozom ezzel egyáltalán? Mert sok szenvedésünknek ez az alapja. A biztonság hiánya. Valamiért állandóan a biztonságra törekszünk. Attól nyugszunk meg. Szeretnénk…..
Nem kell arról senkit meggyőzni, hogy mindannyian tele vagyunk hiedelmekkel. Ez így szokott lenni, az meg úgy, ha viszket a bal szemem ez lesz és még sorolhatnám hitrendszerünk és babonáink számos megnyilvánulását. A hiedelmek erejéről van egy nagyon szívbe markoló történetem, elmesélem…..
Út önmagadhoz Az ajtót kitárom 2018.09.03 09:38:54
Hosszú idő után ültem le a gép mellé, hogy újra megosszam Veletek létemet, tapasztalásaimat, illetve megosszam azokat az információkat, melyeket kapok, vonzok vagy csak úgy valahogyan mellém kerülnek. Egy ideje bezártam ezt az ajtót, gátoltak félelmeim, hiedelmeim, megjelenő frusztrációm. Kinyitom…..
Most úgy érzem, hogy nem írok ide többet. Sokáig nem is írtam. Más okból. Éltem. Megéltem azt, ami volt. És kisebb aggódásoktól eltekintve, nagyon élveztem. Volt amit elrontottam. A szellemi életemmel nem foglalkoztam, már nem voltam csak néha éber, reméltem, hittem,…..
Miért? Hisz senki sem szeret szenvedni, vagy legalábbis bízom ebben. Akkor mégis miért választod? Például megszoktad, egy játszma az életedben.Vagy figyelemre vágysz. Vagy csak épp mártír szerepet vállaltál fel, hogy így tedd jóvá eddigi "bűneid". Így jó lehetsz. Feláldozod…..
Amíg mindig más a hibás, amíg mindig ráfogod valamire, hogy neked miért rossz, addig nem fogsz változni. Egyhelyben fogsz forogni. Addig semmi nem változik az életedben. Erről világosan és egyszerűen ír, Biegelbauer Pál: " A reform vagy belső - vagy semmilyen. Korrumpálódott…..
Arielszív Ok 1: a fájdalom 2014.11.19 10:39:03
Kapcsolódva az előző bejegyzéshez és egy ma olvasott cikkhez a csillagmag.hu-n, miért is nem sikerül megtalálnunk az igazi mivoltunkat? Még akkor sem, ha idézem: "A megvilágosodott mesterek szerint ugyanis a világ legegyszerűbb dolga megtalálni saját felébredésünket." Mindez…..
Ez a kérdés csak akkor merül fel bennünk, mélyen, nem is kimondva, amikor már nagyon rosszul vagyunk. A végső elkeseredés stádiumában. Ekkor választhatunk. Tovább menekülünk valamibe vagy szemebnézünk magunkkal, az életünkkel. Ha az elménknek adunk utat, akkor a…..
Arielszív Változás 2014.11.17 10:04:00
Legalább ketten már vagyunk, akik bízunk ebben. :-) "Összeomlóban van a sok ezer éves férfiuralom. És születőben a nők lelkében elfojtott igazi és örök ÉN-élmény. Az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük. A férfilélek katarzisát és a női lélek…..
Arielszív Szerelem 2014.11.11 16:34:15
„Éjfél van. Fáradt vagyok. Nagyon fáradt. Vonattal jöttem Debrecenből egy hosszú előadás és még hosszabb dedikálás után. Sok emberrel beszélgettem. Rengeteget kapok tőlük. Adni is igyekszem, de ilyenkor már elfáradok. Taxiban ülök. A sofőr is nagyon fáradt…..
Írtam már a "Boldogságról" régen (a tudatosabbelet.blog.hu oldalon), de most újra olvastam róla, megosztom Veletek. "Tapasztalatom szerint az igazi boldogság legfőbb jellemzője a béke: a belső béke. Ha képesek vagyunk a megteremteni belső békénket, akkor bármilyen nehézséget…..
Arielszív Ember 2. 2014.02.01 16:24:15
"A "polgári", mint az emberinek állandóan meglévő állapota, nem más, mint kísérlet a kiegyezésre, törekvés az emberi magatartás számtalan szélsősége és ellentétpárja között a kiegyensúlyozott középút elérésére. Példánk nyomban érthetővé válik, mihelyt bemutatunk…..
azt megkapod, melléd kerül. Nem tárgyakról beszélek elsősorban, hanem kvázi üzenet(ek)ről, ami lehet egy mondat, egy emberi gesztus, egy könyv, egy megtapasztalás. Melléd kerül, hogy "tanulhass belőle". Kerested vagy kaptad. Ha épp ezt olvasod, amit írok, erre volt szükséged, hogy itt ezen az új…..
Arielszív Békés Ünnepet! 2013.12.24 09:37:30
Bár az ünnep manapság már másról szól, mint igazán kellene, de mindig egy új lehetőséget jelent. Lehetőséget arra, hogy megállj, hogy megpihenj, hogy mosolyogj, hogy szeress, hogy megbocsáss, hogy megnyugodj. Hogy észre vedd a körülötted lévő életet, hogy csak légy. Hogy…..
Arielszív Ajánló 2013.12.24 09:30:23
Kapcsolódva az előző bejegyzéshez, ajánlom Barkó Judit írását, amit nagyon köszönök Neki.  A "tanulást", az önmagad belseje felé való elindulást érdemes elkezdeni, előbb-utóbb úgy is rákerül a sor. Mire várnál…..
Arielszív Legjellemzőbb 2013.12.20 13:07:37
"Az öt Pándava fivért elűzik a királyi udvarból, és egy sűrű erdőbe menekülnek. Napok óta kóborolnak étlen-szomjan, amikor elérkeznek végre egy kristálytiszta tóhoz. A legifjabb már-már megmerítené edényét a vízben, amikor hirtelen hangot hall: -Várj! Csak akkor ihatsz a…..
Arielszív Katarzis 2013.12.12 21:32:24
"A katarzis az a pillanat, amikor az én elveszti a csatát." Müller Péter: Kígyó és kereszt..
"Ma már tudjuk: sem az Úristen haragjától, sem a csillagoktól nem kell félnünk. Az ember az, aki saját megsemmisülését előidézi. Ahogy Füst Milán írja: "Saját sorsunk kíméletlen ítéletvégrehajtói vagyunk." Amitől jelenleg tartunk, az nem a tragédia - hanem a katasztrófa. A…..