Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gogolák etnő

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Belügy 2013.04.16 21:39:06
„Ebben a pillanatban még én, és csak én vagyok a fejedelem, az történik, amit én akarok, és arra veszem rá a vár alatt élőket, amire akarom. Ha megparancsolom, hogy gyújtsák fel ezt a várat, irtsák ki az idegeneket… és éljünk a magunk ízlése és vallása és rögeszméi…..
Gogolák etnő 2013.04.17 14:54:26
@Makkasz: és akkor majd hová mennek? kire szavaznak?
Gogolák etnő 2013.04.17 15:03:59
@Makkasz: akkor pontosítok:
"Összegezve, csak akkor lesz változás ha a korai fideszhez (2000-ig) elkötelezettek kiábrándulnak orbán despotikus hatalmából és a hozzá kapcsolódó szolgalelkű apparátusból egyszerre, ugyanakkor nem adják fel jobboldali gondolkodásmódjukat." - írod

tehát ezek, akik kiábrándulnak, de őrzik a jobbos gondolkodásukat, ők kire szavazzanak? Mondjuk már 2014-ben?
Ezt a postot az Index legnagyobb meglepetésemre kitette főketrecbe. A postot gyors reakcióként írtam, nem számoltam az Indexes főcímmel, mivel az Indexen régóta indexen vagyok. Sajnálom, hogy az Index nem a legjobb cikkeimet emeli ki, hanem az ilyen gyorshíreket. Akit ez zavar, az az…..
Szép napra ébredtünk ma is. Tartalmasra. A nyilvánvalóan megkérdőjelezhetetlen szakmaiságú és széles felhatalmazással bíró Magyarországi Szülők Országos Egyesülete kinyilatkoztatást tett. Erkölcstant márpedig csak olyan pedagógus oktathasson, aki nem iszik, nem dohányzik, nem…..
Képzeljünk el Budapest egyik legforgalmasabb rakpartján egy több hónapig tartó fotókiállítást, ahol a képeken barbibabákkal mutatják be a magyar zsidók összegyűjtését, deportálását, a magyar Ken bakaruhában gépfegyverrel a kezében erőszakolja meg a ruhájától megfosztott…..
Gogolák etnő 2013.02.11 14:13:21
@Kotkodus: "...saját bűneinkért..."?
Nem én, nem mi, ma élők követtük el ezeket a bűnöket. Viszont ma élő véleménydiktátorok és haszonlesők követelik tőlem a folyamatos szembenézést és vég nélküli bocsánatkérést, kárpótlást.
Miközben szó nélkül hagyják, még talán helyeslik is népek, népcsoportok szemünk előtt zajló irtását.
Hidd el, fájnak nekem annyira azok a múltbéli iszonyatok, amennyire kell. Szembe is nézek velük, beépítve (történelmi) tudatomba, amennyire szükséges. Viszont nem fogadom el a kioktatást, és a gyalázkodást sem individuumként, sem magyarként.

A háború utáni kitelepítések iránt érdeklődőknek ajánlom Lázár Ervin: Keserűfű c. novelláját
Gogolák etnő 2013.02.11 16:06:40
@Kotkodus: nem a cikket olvasva jutott ez az eszembe, hanem a te kommentedet olvasva.
A cikket olvasva az jutott az eszembe, hogy a blogger a csehek háború utáni felelősségét fókuszba állító performansz kapcsán is a magyar társadalom holokauszthoz való viszonyát ekézi.
Maga a cseh kiállítás a látott képek alapján szerintem figyelemre méltó, eszközei vitathatók, de hatásosak. Az utcán sétálva, vagy tömegközlekedve nem örülnék, ha 6 éves fiam rácsodálkozó vagy döbbent kérdéseit kellene megválaszolnom.
ProgBlog Nemzeti szaron 2012.12.14 18:27:03
“These men who come to power, they have small minds. You will scared. And they will resent you, and they will strike out and destroy you.” („Ezeknek az embereknek, akik hatalomra kerülnek, kevés eszük van. Félni fogsz. Neheztelni fognak rád, ki fognak ütni és megsemmisítenek.”) Don…..
 Tehát még mindig nem tudok dönteni az ügyben, nem tudom megmondani még azt sem, hogy melyik hipotézis valószínűbb számomra. Ma már nem arról van szó, hogy annyira keveset tudunk, hogy mindkettő igaz lehet, hanem - bár még mindig keveset tudunk - mindkettő hamisnak tetszik.…..
Gogolák etnő 2012.05.04 11:40:42
@Un verre de sang: Figyelemre méltó elmélet!
És így még KO 3 felvezető kérdésére is igazat tudott válaszolni GY.
Zseniális!
Gréczyblog A blokád első napja 2012.04.25 06:55:00
Miközben Orbán Viktor mégis csak gyarmattá tette Magyarországot, és az adócsökkentés kormányából az adóemelés kormánya lett, Gyurcsány Ferenc fontos beszédet mondott az Alkotmánybíróság előtt. Ám mielőtt erre rátérünk, íme egy idézet 2010 márciusából "A kormány…..
Gogolák etnő 2012.04.25 13:50:36
Legalábbis egy Magyarországgal foglalkozó holland online újság a Hoongarijevanddaag szerint. A cikk szerint, Schmitt volt barátnője azt állítja, hogy Schmittnek vitája volt Orbánnal, nem akart lemondani és még nyomást is gyakorolt a miniszterelnökre. A holland újság angol nyelvű…..
Na mégis ki volt Schmitt Pál kisdoktori-ügyének legnagyobb vesztese? Nem, nem Schmitt Pál, aki három nap alatt három különböző álláspontot védett elszántan, aztán végül vett egy nagy levegőt, és lemondott. Nem is Orbán Viktor, aki kiállt Schmitt mellett, sőt sérthetetlennek…..
Idéznék egy kommentet az előző posztom végéről: Lezárva a vitát, Pali bá' megtette, amit meg kellett. Lemondott. Ezzel bebizonyította, hogy felismerte és bátran megtette a szükséges lépést. Demonstrálta, hogy miért van erkölcsi fölényünk veletek szemben, demonstrálta, hogy…..
Gogolák etnő 2012.04.03 15:18:20
@Kobunko: de igen, sikerült (végre!).
Lemondott SP
Egyszerű lenne annyival elintézni, hogy most Brüsszel is kipróbál egy unorthodox megoldást. Az Európai Unió történetében először ténylegesen húsba vágó szankciót kezdeményeznek egy túlzottdeficit-eljárás eredményeként. Magyarország várhatóan 495 millió euróval (még…..
Három határozati javaslat közül azt fogadta el csütörtökön az Európai Parlament, amely egyértelműen elmarasztalja Magyarországot, az Orbán Viktor vezette kormány mély aggodalmakra okot adó politikáját. Az első kormánypárti reakciók szerint a jobboldalt mintha az előjelek…..
Gogolák etnő 2012.02.16 19:59:02
@sárkányfő: bár hányok a Klubrádiótól, azt szeretném, ha maradna,mert kell egy ilyen hang is, ez is jellemzi az országot. Csak hát igen... nem kellett volna (direkt?) elbukni a tendert, igaz, akkor egy "bűnnel" kevesebb lenne Orbánék rovásán, és nem lehetne illusztrálni a sajtószabadság irtóztató eltiprását.
Gogolák etnő 2012.02.16 20:02:26
@Melampo: pl. a belgáktól elfogadnék egy kis demokrácia okítást. Épp olvasom, hogy egy flamand iskolában büntetik, ha a gyerekek szünetben (!), játék közben franciául beszélnek.
Gréczyblog Kuncze, Martonyi 2012.02.16 06:36:00
Vártam egy napot, hogy Selmeczi Gabriella, netán Szíjjártó Péter kirohan egy közleményben, amelyben bejelenti, hogy Orbán Viktor nem hibás 2300 komáromi munkahely elvesztéséért - de nem történt semmi. Sehol egy hazaárulózás, nem is értem. Alszanak ezek? Sebaj, a hallgatás -…..
Gogolák etnő 2012.02.16 10:58:11
iftikharblog.co.ccSZEMLEBár Hollandiát a legliberálisabb európai országként tartjuk számon, napjainkban – a francia mintát követve – egy erősen korlátozó törvény megalkotásán és elfogadtatásán dolgoznak a királyság államférfijai. Az ország kormánya nemrég…..
Gogolák etnő 2012.02.13 17:45:33
@maxwell murder: "Európa keresztény,fehér és az is marad".
Sajnos nem osztom amit mondasz. Európa nem akar tudni saját keresztény gyökereiről, ezzel lemond identitása egy részéről, csak az újkori hagyományhoz (felvilágosodás, szekularizáció, emberi jogok, liberális demokrácia) ragaszkodik, ráadásul irtózik minden eszmei, vallási elköteleződéstől. Ezzel védtelenné válik pl. az iszlám térnyerésével szemben.
Gogolák etnő 2012.02.13 17:52:12
@Turboanyu: erről esetleg egy link, vagy más forrás? (nem vonom kétségbe, amit írsz, de érdekelne konkrétan)
Gogolák etnő 2012.02.13 18:01:17
@Turboanyu: igen, az önsanyargató keresztényekre a körmenetekben a távolkeleten.
Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában. Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Gogolák etnő 2011.09.20 18:33:59
@Sztrapacs: de ha a most "gazdagnak" nevezett derékhadat szapulod, akik a legtöbbet tették (és még mindig teszik) a közösbe, akkor javaslom, hogy gondold végig, hogy mi lenne akkor, ha ők mennének el a szürke/fekete gazdaságba, külföldre (hiszen ott ők is arányosan többet kapnának) vagy egyéb okokból eltűnnének a legális munka világából (egyik kedvencem ez a "munka világa"). Ezt a réteget lehetett mindig is a leginkább lehúzni, ők voltak eddig a balekok. Elvették tőlük a családi pótlékot (Bokros), leadózták az utolsó fillért is tisztán, (az előző kormány legszebb éveiben emlékszem: 50 % alá csökkent a nettó/bruttó hányadom a sok szolidaritástól meg különadótól), miközben minimálbéren tengődő vállalkozó ismerőseik zsebében a többszöröse maradt (cs.p. inkluzíve).
Gogolák etnő 2011.09.20 18:44:17
@KürtiT (Tromb74): bocs, hogy belepofázok, de: fát, ha nagyon kell, tudsz vágni magadnak, vagy ha nem, gyorsan megtanulod. Rákgyógyszert, vagy hasonló csodamolekulát sosem fogsz tudni barkácsolni, akármekkora szükségét is éreznéd.
w A világtalan város 2011.05.19 06:15:00
Megjött Roosevelték levele. (A teljesen hülye olvasóknak itt jelzem, hogy nem azonosak a Rotschildokkal, úgyhogy a zsidózás legfeljebb áttételesen alkalmazandó.) Roosevelték amiatt siránkoznak, hogy megszűnt az elnökről elnevezett tér Budapesten. Nem kell emiatt cidrizni amúgy,…..
Gogolák etnő 2011.05.19 14:41:09
@Attilajukkaja: "Horthy azonban nem igy gondolta. " Nem, mert nem engedték meg neki. Azt mondták neki az angolok, hogy ha át akar állni, arról az oroszokkal tárgyaljon. Ehhez meg valahogy nem volt gusztusa.
Gogolák etnő 2011.05.19 14:56:12
@Attilajukkaja: Azt hittem, csak meg vagy fázva :o)))
w Sohase mondd 2011.05.10 07:00:00
Kibökte végre Gyurcsány Ferenc, hogy ő itt még mindig szeretne lenni valaki, avagy az ő olvasatában: tenni valamit az országért. Mindenekelőtt elősegíteni Orbán Viktor leváltását. Azt most sem mondta, hogy a miniszterelnöki székbe akar visszakapaszkodni, de a pártelnökségre már…..
Mandiner blog Veni, vidi, Viktor 2011.01.20 10:45:00
Vörös Danny, a Magyar Nemzet jól targetált gerillakampányának arca   Orbán Viktor jött, látott - és győzött? - az Európai Parlamentben tegnap. Vagy legalábbis döntetlenre hozta a meccset, ami szép politikai teljesítmény egy hónap Magyarország-pofozás után. A…..
Proszektúra De ki az a Samu? 2010.09.10 13:26:00
Tetszik ez a kampányfőnöki pályázat. Nyíltan, demokratikusan lett meghirdetve, bárki részt vehet benne, akár még Orbán Viktor is. Az is tetszik, hogy a nyertes a keresztanya, illetve a keresztapa kitüntető címet kaphatja Szanyiéktól. (Ha netán Terry Black nyerné, vajon melyiket…..