Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toxor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már nagyjából tisztázódott és elkészült a multiszűrő rendszer. Ennek írom most le az elemeit. A legfontosabb: multi az, aki egy IP-ről játszik mással akár munkatársak, akár házastársak, akár valódi multiról van szó nem lehet hitelesen igazolni, hogy indokolt az egy…..
toxor 2010.04.26 22:50:20
Egyre inkább terjed a NAT. Ezzel nem lehet mit kezdeni, szaporodnak a gépek, fogy az IP cím. Így aztán nem csoda, hogy családok, kisebb közösségek, munkahelyek, iskolák, sőt egész falvak egy IP címről használják a netet. Nagyon csodálkozom, hogy IT-vel foglalkozó ember erre nem gondol, amikor IP-alapú multi-szűrést csinál. Jól ismert "jogállami" jelenség: védjük a többséget, de pont a többség kerül kellemetlennek mondható helyzetbe, a listán való megjelenéssel, a magyarázkodásra való kényszerítettséggel, az esetleges retorziókkal. Aki tényleg multizni akar, az nem lesz a listán, és multizni fog. A túlnyomó többség, aki tényleg a játék kedvéért van itt (, és még fizet is érte), nyilvánosság elé állíttatik, indoklásokat kell gyártania, mintha pont vele lenne a gond. Olvasgattam az indoklásokat és a szavak mögött ott van az értetlenség, a bizonytalanság, néhol a szégyenkezés. Én is kitöltöttem a magyarázkodó mezőt, mert rend a lelke mindennek, de elgondolkodtam: én hívtam játékba a fiaimat és most tőlem kérdezik, hogy mi ez...? Mi van...? Egy-két hülye (valódi multizó) miatt fedjünk fel olyan dolgokat, amiket nem nagyon akartunk...? Nem mintha szégyellnénk, sőt büszkék vagyunk rá, de akkor is...
Szerintem az idő előrehaladtával egyre többen kerülnek majd a Listára és akkor mi lesz? Egyre értelmetlenebbé válik a dolog. Otthon, munkahely, nyilvános wifi... egy játékos több "körbe" is bekerülhet. Na, most döntse el egy szövetség vezetője, hogy mi alapján vesz fel vagy küldi el a játékosokat a szövijébe?
...
Jól van na! Abba hagyom...