Regisztráció Blogot indítok
Adatok
betlenanna

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://telex.hu/belfold/2021/09/15/dunakeszi-emberoles-tavoltartas   A drámai történet főszereplője egy család, ahol az elvált férj Szeptember 12 én vasárnap láthatás után úgy döntött, hogy meggyilkolja a 14 évvel fiatalabb volt feleségét, 7 éves kisfiát, a volt felesége édesanyját, és végül,…..
betlenanna 2021.09.17 18:19:20
Tökéletesen egyetértek. De egy ponton volna megjegyzésem.
Emlékezetem szerint 2003-ban adta ki az ORFK (Országos Rendőrfőkapitányság) az első országos rendőrfőkapitányi utasítást a családon belüli erőszakkal szembeni rendőri fellépésre vonatkozóan. Ma már csak ennek az utasításnak a 2007-es és az azután kiadott változatait találjuk az interneten.
2003-ban azonban hirtelen óriási változás következett be a párkapcsolati erőszak áldozatainak helyzetében, pedig ez az utasítás - lévén, hogy nővédelmi jogszabályok nem álltak (állnak) rendelkezésre - elsősorban a gyermekek védelmére irányuló jogszabályokra hivatkozott.

Egyszercsak meghallgatták az áldozatokat. Egyszercsak külön hallgatták meg az áldozatokat és az elkövetőket. Egyszercsak bevitték "beszélgetésre" a bántalmazókat, és nem pedig a bántalmazás helyszínén kvaterkáztak velük, esetleg kávézgatva, jóindulatúan.

Számos ügyfelünk jelezte, hogy míg legutóbb, amikor kihívták a rendőröket, valami olyasmit mondtak nekik, hogy ha még egyszer riaszt, őket fogják eljárás alá vonni, most, az új utasítás hatására tisztelettel és komolyan beszéltek velük, és felvették a feljelentést.

Később a rendőrség szorgalma lazult, elkötelezettsége alábbhagyott: a rendőrfőkapitány (a tavalyelőtt elhunyt dr. Salgó László), az utasítás kibocsátója, más munkakörbe került.
De aztán bevezették a távoltartási törvényt, és egy ideig nőtt az intézkedések száma.
Aztán megint csökkenni kezdett. A nők helyzete nagyjából visszasüllyedt az ORFK utasítás előtti szintre. Már megint "majd akkor jövünk, ha vér folyik".

Jó, ha van egy határozott rendőr-főkapitány, de jobb, ha jogszabályok, megfelelő képzés, szigorú protokollok és állandó ellenőrzés segíti és szabályozza a rendőrök munkáját. Ne a főkapitány személyén, ne a rendőr jóindulatán múljon emberek élete!

És akkor még itt sorakoznak a képzetlen, felkészítetlen, ellenőrzés és megfelelő, a párkapcsolati erőszak természetéről szinte mit sem tudó gyermekvédelmi szervek és bíróságok. Ne fordulhasson elő, hogy egy-egy "nőgyűlölő" bíró, előítéletes családgondozó vagy gyámügyi osztályvezető szakszerűtlen munkáján életek múljanak!
A bicskei gyermekotthon vadiratismertetes Nehany kerdest felvet ez az ugy. Konkretan, hogy mennyi ideig tud egy pedofil hajlammal rendelkezo ferfi garazdalkodni egy magyar gyermekvdelmi intezmenyben, mire feny derul a sulyos eroszakokrol, amit a gyermekek ellen kovet el, sajat egyeni…..
betlenanna 2017.12.05 11:49:58
János bácsinak nagyon jó híre volt a szakmában. A Bicskei Gyermekotthonnal - mondják, akik velük bármilyen projektben együtt működtek - nagyszerűen lehetett dolgozni. Mindenki áradozott az otthonról. Amikor tavaly kiderült, hogy "János bácsi" miket művelt, a legjobb szakember barátaim hüledeztek. Hihetetlen, mondták. Biztos csak valakinek megtetszett a bicskei kastély, azt akarják lenyúlni, s ezért akár egy ilyen szent embert is képesek bemocskolni.
Aztán lassan valahogy elfogadták, hogy talán mégse csak a kastély kellett valakiknek...
Tegnap felhívott egy jó barátom. Azt mondja, na akkor ő most átoperáltatja magát. Ő többé nem akar férfi lenni. Ahol a férfiak ilyenek.
Tegnap volt a bicskei ügy tárgyalása, olvasta a híradást róla. A per másodrendű vádlottja, bizonyos "Béla bácsi": jó barátja. Sokat segített neki. Nagyszerű, becsületes embernek ismerte meg. Éveken át dolgozott vele...

Sokkal, sokkal, sokkal többen vannak, akik efféle visszaéléseket követnek el, mint amennyit akár csak elképzelni képesek vagyunk. Nézzünk szembe a ténnyel, akkor is, ha ma még nagyon nehéz kellő számú és erejű bizonyítékot szerezni rá: a gyermekek és a nők elleni szexuális erőszak: GYAKORLAT. Akik elkövetik, nem pedofil, ferde hajlamú betegek, egyáltalán nem. Ők a normálisak. Egy erőszakos, a nők és gyermekek alávetésén alapuló társadalomban élünk. A nők és gyermekek elnyomására több eszköz is kínálkozik, de ezek leghatékonyabbika a szexuális erőszak.
Most kezdenek előjönni azok a történetek, amelyek legalább részben celebekhez kötődnek. Ez elég fontos eredmény, mert segít rálátni arra, hogy nem szerencsétlen, beteg, kiéhezett, rászoruló, ilyen-olyan nyomorult pondrók folyamodnak a kicsik, gyengék, kiszolgáltatottak, alávetettek stb. kihasználására, hanem éppen hogy azok is, akik valamiért, valamennyire az erősek, sikeresek közé tartoznak.
Ez tehát a mi kultúránk része, a szexuális erőszak egyike azon fontos eszközöknek, amelyek fenntartják a férfiuralmat. Nélküle nem sokra mennének. (Igazán sajnálom, lehet megsértődni.)
Ha tehát véget akarunk ennek vetni, akkor 1. működő és felkészült gyermekvédelemre, 2. mély és alapos, társadalmi szintű önvizsgálatra van szükség. És beszélni, és beszélni, és beszélni róla. Tudatosítani, védelmet nyújtani az áldozatoknak, felelősségre vonni az elkövetőket.
Most pl. lehet üzenni, írni Csányi Vilmosnak, hogy itt duguljon el, de gyorsan: "Ám annál nincs borzalmasabb, mint ha belehajszoljuk a társadalmat, hogy mondjuk egy nemi szerv megmutatása egyenlő a nemi erőszakkal, és e mentén tönkre lehet tenni bárkit” (
hvg.hu/elet/20171129_Csanyi_Vilmos_Egy_nemi_szerv_megmutatasa_nem_egyenlo_a_nemi_eroszakkal)
 Robert Yugovich, a „fegyencíró” szenzációs harmadik könyvében a nemzetközi leánykereskedelem és a szexipar legjobban őrzött titkait tárja fel. Nem kétséges, hogy Yugovich a regény minden szereplőjét személyesen ismeri. Az sem, hogy a hollandiai szerb maffia…..
betlenanna 2012.01.30 21:10:50
Szerintem nagy hazugság, ami a közlemény végén van, hogy "A regény a LILJA 4-EVER című filmhez hasonlóan dolgozza fel a lánykereskedelem és a prostitúcióra kényszerítés férfias bűneit és női kiszolgáltatottságát. " És ezt a hazugságot csak fokozza, hogy az ICA recenzense a közhelyesen szentimentális és veszélyesen hamis regény ismertetését az igazán művészi Lilja 4 -Ever képeivel illusztrálja.
A könyv borítója találóan és őszintén tükrözi a regény színvonalát.

Persze a tök tájékozatlan olvasónak talán jó, hogy ebből a regényből megtudja, a prostitúció nem fenékig tejfel, hogy kényszer és erőszak hatja át. De azért a minden belevaló férfiolvasót garantáltan felizgató leszbiszerelem, meg a vérbő szerb maffiózó valójában becsületes lelke és érző szíve na meg a kőgazdag skót királyi herceg vagyona, amelyet főhősnőnkre hagy, hogy majd, ha már a húgocskáját is kimentette, legyen minek szárnyán a kanadai földi mennyekbe szállni... hát, nemtom, hol hasonlítható a Lilja 4-Everhez!

Ja elfelejtettem mondani, hogy a világszép Olja, aki 15 évesen durva erőszak révén kerül a futószalag-szerű szexiparba, akit utána 10 éven át a legválogatottabb kínzások, terhességek, abortuszok, láb-, borda- és nemtommitöréssel járó hegyről ledobás és effélék után 25 évesen (a jelzett 10 évet egyébként a felsoroltakon kívül azzal töltötte, hogy több nyelven megtanult anyanyelvi szinten, bevágta a világtörténelmet, továbbá a műveltséget, mint olyant, valamint a spanyol etikettet) pont olyan gyönyörű és kívánatos, mint volt, a sok leírhatatlan durvaság és életveszély és effélék között azért jól megtanulta élvezni a szexet, szeretni az életet stb. Szóval tuti heppiend van, olvassátok csak nyugodtan, nem fogja az álmaitokat zavarni.

Üdv,
b.a.
A Zugügyvéd itt is közzé teszi egy ma megjelent publicisztikáját, hátha a blog olvasóit is érdekli a téma.Gyereklány önként és dalolva...Pintér Sándor belügyminiszter meghökkentő módon magyarázta meg a minap, miért nem szükséges a gyermekprostitúció rendészeti kezelését…..
    Állandóan visszatérő kérdés, hogy hol vannak a nők a magyar közéletből? Bár lehet, hogy a kérdés csak számomra visszatérő, hiszen egy férfiak által meghatározott világban nem biztos, hogy hiányoznak a nők a vezető szerepekből, tehát az alapkérdés fel sem…..