Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BoBoN

53 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Videoblogunk második része, a küzdelem maga, gigászi videó egy óriási meccsről - óriások prezentálásában ;)   ..
Alant megtekinthető T/1 című videoblogunk első része. (Jegenye & Patocska) A(z egyik) BL-elődöntő megtekintése, elemzése, vicceskedése. Király foci, igazi meccshangulat, hideg sör és szakértő szubjektív elemzés :)   ..
„Felelősségre fogjuk vonni mindazokat, akik saját állampolgáraikat rabolják ki, zsarolják meg. Mert ezek olyan bűncselekmények a magyar emberek ellen, amelyek soha nem évülnek el.” Nem, ezek a mondatok nem a szocialista kormányok ellenzékének 2006 és 2010 közötti…..
BoBoN 2010.11.28 19:37:13
"Nekem úgy tűnik, hogy a jelenlegi pártrendszerben csak egy olyan váratlan esemény, mégpedig valamilyen hiteles új konzervatív, liberális vagy centrista párt megszületése rengethetné meg a Fideszt" (T.G.)

Nem hinném. Konzervatív azért nem, mert a Fidesz már rég összegyűjtött mindenkit a régi pártokból akik képesek lennének mozgósítani, szervezni vagy agitálni. Új arcok ettől még jöhetnének, de a jobboldalon szerintem ez a meccs jó időre eldőlt. Én inkább a dezertőröket tudnám elképzelni, akik megunják azt, hogy mindent Orbán Viktor dönt el a párton belül. De lássuk be, erre kevés az esély (noha egyszer már megtörtént).
Új centralista párt, amely releváns erővel bír szerintem soha nem fog alakulni Magyarországon. A történelmet végignézve mindegyik ilyen típusú szervezetnek volt egy kiindulópontja (leginkább konzervatív jobboldali), melyből képesek voltak akkora többséget szerezni, hogy bátran vállalhatták centralista voltukat. Máshogy nem megy, a "langyosokhoz" valamelyik elvrendszeren keresztül vezet az út. Ez minimum 10-12 év.
Liberális párt pedig még vagy 20 évig nem alakul nálunk. Ennek egyszerű oka, hogy már maga a szó is nem kevés biztosítékot ver ki, szitokszóvá vált Magyarországon. Ennek sok oka van, leginkább az SZDSZ felelőtlen politizálása, tolvajkodása és az eredeti liberális elvek feladása. A most 20-25 évesek között vannak akik tudnának felelősségteljes liberális politikát csinálni, de hogy "Tölgyessyk", "Petők" vagy "Kunczék" legyenek belőlük, (azt hiszem érthető az idézőjel, de azért ideírom, értem ezalatt azt, hogy nagy formátumú, értelmes vezetők) ahhoz a már fentebb leírt idő kell.
Hajítófa A film örök 2010.11.12 23:56:00
A most következő poszt merőben eltér az eddigiektől, témája ugyanis nem a sport, hanem a csillagászat (nem, nem rossz a cím). Annak is szerintem legérdekesebb része, a fekete lyukak. Biztos sokan hallottak már ezekről a hatalmas égitestekről, melyeken akkora a gravitáció, hogy még…..
Szó szerint. A tegnapi Magyar Kupa nyolcaddöntőt ugyanis háromnegyed részben a kispadok mellől tekintettem meg. Illetve dehogyis néztem a meccset, vicces így leírva, de attól még igaz, dolgozni voltam. A KOS (vagyis Komlósi Oktatási Stúdió) megbízásából ugyanis hárman…..
Hajítófa Feltörőben 2010.10.27 00:33:00
Nem a 8-0-ra, vagy a 2-1-re gondolok, bár már az örömteli, azt hiszem, hogy ha e négy számot megfelelő sorrendbe illesztjük, mindenki tudja, miről van szó. Nem is arról van szó, hogy az NBI színvonala folyamatosan emelkedik kis hazánkban. Nem is arról, hogy van két-három európai…..
Huszti Szabolcs kiborította a bilit. Megint. Ő az aktuális Varga Zoltán, mert nekünk mindig van egy „vargazolink”. Mindig van valaki aki megmondja, hogy mi miért szar, semmi sem működik és hülyítik a társadalmat. Megint lelép, csak most nem csapot-papot otthagyva, hanem a…..
De nem kell rosszra gondolni, "csak" asztaliteniszről van szó. Tovább szűkítve a kört, férfi asztaliteniszről. A Timo Boll, Christian Süss, Dimitrij Ovcsarov gerincű német válogatott hülyére nyerte magát, mindent behúztak ahol elindultak, és minden éremből van nekik…..
Hajítófa NBI - 7. forduló előtt 2010.09.17 15:34:00
Már el is kezdődött a hetedik "játéknap", az MTK-Vasas 4:0 indította el a hétvégi meccsözönt, így a Hungária körútiak vezetik a tabellát egy ideig mindenképp. A Rákóczi például már ma visszaelőzhet, ha nyer a Paks ellen, ha ez nem történik meg, még mindig ott a…..
Hajítófa Mind feljebb pörög 2010.09.17 13:41:00
A csapatversenyek véget értek, sajnos nem született meglepetés. Pedig lányainknak csak egy hajszálon múlott, hogy érmet szerezzenek, de ez nem sikerült... A csapat mégis jól teljesített, bár sok ötmeccses találkozót nyomtott le Téglás csapata, ötből hármat a magyarok nyertek. A…..
Ítéletidő, sok elmaradt meccs, kiütéses rangadó, botló bajnok és bombarajtot vevő Rákóczi. Még ki kell emelni a bírói tévedéseket is, ami sajnos az utóbbi időben az NBI differencia specifikája lett, kutakodva az eddigi szezon meccsei között valami balhé (akár verbális,…..
Hajítófa Pörögjünk 2010.09.11 13:22:00
Végre-valahára eljött az év egyik számomra legörömtelibb eseménye, az asztalitenisz Európa-bajnokság. Jobban komálom mint a vb-t, mert itt reális éremszerzési esélyeink is vannak, ne feledjük, a csapatversenytől az egyéniken át a vegyes párosig minden szám megrendezésre kerül…..
Hajítófa NBI-6.forduló tippek 2010.09.10 16:42:00
Miközben dúl a válogatott körül a botrány, az NBI pereg tovább mintha mi sem történt volna. Érdekes lenne elmerengeni azon, hogy a Loki-Vidi játékosok teljesítményét befolyásolja-e majd ami történik, de feleslegesnek tartom, mert az NBI nagyon más világ (nemcsak…..
Óriási meglepetéseket hozott az NBI 4. fordulója, kikapott a címvédő, góldömping volt Pápán és Kecskeméten, óriási meccseket hozott a Vidi-Fradi, az Újpest-Vasas és a Győr-MTK és bár korai lenne négy meccs után kijelenteni, de azt hiszem, sokat fejlődött a Soproni Liga…..
Hajítófa Az élmezőnyben vagyunk 2010.08.21 12:33:00
A poznani kajak-kenu vb-z nézve jutott eszembe, hogy a vízilabda mellett ez az a sport, amiben mi vagyunk a királyok, császárok, istenek, a többiek még a lapátunkat sem vihetik, de még a hajónkat sem suvickolhatnák. No igen, ez a többes szám szól mindig válogatott sportolóinknak,…..
Hajítófa NBI 4. forduló - tippek 2010.08.20 14:46:00
Elkezdődött a Soproni Liga, lezajlott már három forduló, így az erőviszonyok is tisztábbak, talán a tippek is bejönnek (höhö). Annyi bizonyos, hogy meglepően kezdődött a szezon, mert bár a színvonal sokat emelkedett az elmúlt szezonokban, érdekesnek tartom, hogy nincs már 100%-os…..
Régóta nem írtam a blogba, ennek oka, hogy egrészt melózom Siófokon (londiner blues), másrészt nem volt internetem eddig a pillanatig és ez is csak mára szól. Viszont volt időm azon gondolkozni, hogy miről írjak. A ZTE korai búcsújáról? A Vidi…..
Látjátok feleim szemetekkel mik vagyunk? A legjobb négyhez érkezve a Hajítófa nem kissebb feladatra vállalkozott, mint összerakni a vb szubjektív álomcsapatát. Azt hiszem, innentől bármelyik csapat rászolgálna a címre, és nem is meglepetés, hogy az All Star keret…..
Quo vadis Danmark? 1992 óta az európai futball elitjében vannak, de 2000-es években nem remekeltek igazán Hamlet örökösei. Nagy meglepetésre nyerték az UEFA 1. csoportját, mindössze egy vereséget beszedve, azt is az utolsó fordulóban, mikor már mindegy volt, szépségtapasz…..
A "Zöld Sasok" mindig is óriási (hehe) esélyesek, mióta 1996-ban olimpiai bajnokok lettek, '98-ban valóban remek gárdával játszottak, de nagy eredményt eddig nemigen értek el. Pedig mind nevek, mind játékstílus alapján a legerősebb afrikai csapat voltak, mára már olyan…..
Szipatikusak, ügyesek, de sosincsenek az élmezőnyben. Paraguay csapata az egyéniségek válogatottja, biztosan sokan emlékszünk még José Luis Chilavertre ('98-ban csak két gólt kaptak), a jelenlegi keretből pedig Cardozo, vagy még inkább Santa Cruz neve sokatmondó. Sőt, ahogy a…..
Hajítófa Dél-Afirka 2010 16.USA 2010.05.28 16:26:00
A legjobb 16-hoz is elértünk, a blogger igyekszik behozni lemaradását, jöjjön az Egyesült Államok csapata. Évtizedekig tartotta magát a sztereotípia, hogy az amik nem tudnak focizni, és ez igaz is volt sokáig, de az elmúlt 10 évben hatalmas fejlődésen mentek keresztül.…..
Elérkeztünk a potenciális csoportharmadikok legjobb csapatához, Portugáliához. A vb halálcsoportját kapták, és figyelve selejtező-beli botladozásukat, a továbbjutás valóban nagy falatnak ígérkezik számukra. Nyilván maradt bennünk némi tüske velük kapcsolatban, főleg…..