Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KaTZE (törölt)

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megpróbáltam, nem megy... Itt ülök éjnek idején a gép előtt és rájöttem, hogy ebből nem tudok nem posztot rittyenteni itt, a lemilen...Az egyik testvérblog posztjának hozzászólásai között említette az egyik kommentelő, hogy tán három évvel ezelőtt számolta össze a Magyar…..
KaTZE (törölt) 2010.09.01 14:23:04
@tiboru: Tiboru ismét igazat szólt:)

a rendőröknél tényleg nincs ilyen, de általában elvégzik a jogot, vagy ha gazdálkodási, gazdaságvédelmi vonalon vannak akkor a közgázt, és meg is van a végzettség. A tűzoltó, VPOP-s, BV ugyanaz, mint a rendőrség; sőt, hozzá kell tenni, hogy a BV-VPOP-Rendőrség háromszögben egy munkavállalónak jó átjárási lehetőségei vannak, nemúgy, mintha mondjuk a Honvédségtől leszerelve akar rendőr lenni.
KaTZE (törölt) 2010.09.01 17:45:38
@tiboru: én is fogadnék erre... mivel jópár tábornok jelenleg rendelkezési állományba/nyugdíj előtt/felmentési idejét töltve/előzetesbe/háziőrizetben van jelenleg, pótolni kell őket.

És persze előléptetések kis lesznek.

Bár belegondolva lehet, h. csak a nyugdíj mellett visszafoglalkoztatottakkal van meg a 80.

Ha valaki csinált egy pontos számvetést, majd szóljon!:)
KaTZE (törölt) 2010.09.02 17:55:56
@1116001: Hát, egy kicsit drága lenne....

Egy köznapi öltözet, ami nadrágból és zubbonyból áll ( ami kényelmetlen, ízléstelen, divatjamúlt, még a kék az kinéz valahogy, de a barna olyan mint egy rakás f%s) összege kb. 38000 kemény magyar forint, ruhakönyvre véve.
Egy cipő hozzá 10-12 ezer forint (ócska, kényelmetlen, meleg, ízléstelen barna bőrcipő, a kékhez fekete). 3 féle kabát ( mind hiánycikk, de a kéket szinte lehetetlen venni).
1. ballonkabát (nem tudom mennyi, 30 körül); 2. télikabát (az is kb. annyi); 3. posztókabát (74000 ft.)

Mindezt úgy, hogy egy évben 100000 ft ruhakönyvet kapsz, amit a kongó ürességgel és hiánnyal megpakolt ruházati boltokban kellene levásárolnod.

És a társasági öltözet(nadrág+zubbony) az még külön cirka 60-70 forint. De a kabátok legalább ugyanazok hozzá.
Esőköpeny mindkét öltözethez 15000 ft.

Hogy még fokozzam, bár nem nagy tétel, de a kitüntetéseid-ha vannak- is pénzbe kerülnek, mivel ezekre a ruhákra kell egy-egy szalagsáv. Amit kapsz dobozban, abban benne van a kitüntetés és egy szalag, de azt csak nem veszed ki.

Akkor képzeld el, h. a tisztavatáson látott "hallgatói díszöltözet" mennyibe kerülhetett.

És ami nem kapható, arra ott a MasterCard :)

Bocs,h. hosszú lett.
Alhadnagy úr-elvtárs kolléga története annak fontosságára világít rá, hogy a helyes intonáció még egy viszonylag rövid kérdésnél is milyen sokat számít. Mai sztorinkban szerencsére kivégzőosztag nem lép fel, pedig annó (biztos vagyok benne) igény az lett volna…..
KaTZE (törölt) 2010.08.31 12:36:44
@Vérnűsző Barom: sajnos kopogtatja a fejünket eleget a NATO a rendfokozatok, állománykategóriák helyzete miatt. De ez van, megoldás meg lényegében a bérrendezés lenne, de erre szándék nem mutatkozik. A fiatal beosztott tiszt nem fog várni 15-20 éveket egy őrnagyi parkettára( ami még szintén nem sok; és mindig lesznek "katapultos" 12 év alatt alez-ek).

Rendfokozatban visszavetés amúgy van, de csak eljárás után. Szaksziknál, szerdzsósoknál néha előfordul, egy gyereket ismerek is. Szaksziból tizedes lett fél évre:) LOL
KaTZE (törölt) 2010.09.01 06:23:27
@Vérnűsző Barom:
A jelenlegi vezérkari főnök, és összhaderőnemi pk. is tábori tüzér, az előző pedig légvédelmi volt:)
Az már számtalan történetből kiderült itt, a milstory-blogon is, hogy a bevonulás és az azt követő alapkiképzés örök emléke marad minden katonaviseltnek. Ahogyan azt látni fogjuk, ilyen szempontból törzsgárda-tagunk, Proletair sem képez kivételt. Még sorozáson, ami az…..
Lesz, lesz, lesz! Lesz heteró büszkeség napja Budapesten! Ezzel mi mélyen egyetértünk. Szükségesek a hasonló rendezvények. Mély fájdalmunk ellenére tavaly már nem volt hideg büszkeség napja, voltak helyette egyebek, amelyekről akkor részletesen be is számoltunk. A szervező…..
Katonatörténetek 176. - Nóta! 2010.06.14 08:00:00
Éneklés nélkül nincs hadsereg – legalábbis annó elképzelhetetlen volt egy-egy katonai megmozdulás hangszálpattogtatóan üvöltött, lelkesítőnek szánt katonanóta nélkül; én sem értem igazán, hogy ezt a témát miért nem veséztük még ki alaposan. Szögyi egy -…..
KaTZE (törölt) 2010.06.14 17:16:44
@KaTZE85: ja az "abszulút" hallást ő mondta így; és persze a pulpituson állt:)
Ki nézne meg egy olyan kupavisszavágót, ahol az első meccsen az egyik csapat 4-0-ra nyert?! Az ellenfél szurkolói el se mennek, a győztes csapat pedig lehetőséget ad a kevésbé foglalkoztatottaknak. Egy esetben lehet egy ilyen meccset feldobni: ha szar a bíró, és indulatokat kavar.…..
KaTZE (törölt) 2010.04.25 22:42:14
@mizrolist:

Te melyik csatornát nézed? Ha már hülyeségeket akarsz írni, nézz utána! Nem jutott be az az aljadék patkány!

Országos zsidesz lista: wittner halálraítéltháborúsbűnös mária, schmidt pál, meg egy faszi. BAZ megyei lista? pelczné, répásy, iván lászló, balog zoltán, csampa zsolt.

NINCS BENN!
Szerencse, hogy kiállt a nép Osziért. Megmutattuk a Fityisznek, hogy egy ganaj cigányfajvédő arab magyarul csak makogni tudó sz%r nem kell!

Ha a Fidesz egy névtelen magyar embert indít el, nyer. Hát nem. Oszi IGAZAT beszélt. Bár nem, mert "hazudott". Az ork nőstények HÚSKLOPFOLÓT használnak, és apu is üti a purtyét a hasban, mivel erősebbett üt...