Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zorro172

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk évekig egy nagy budapesti egyetem hallgatói önkormányzatának tisztségviselője volt. *  Az egyetemisták körében sokan elégedetten csettintgetnek a nyelvükkel, hogy no, most végre lelepleződtek a HÖK-ösök. A baloldalhoz kötődő sajtó megmutatja, hogy bizony…..
zorro172 2013.02.22 16:15:28
@Negyvenértelmiségi:
A szemkilövés sajnos valóban megtörtént, de még ma is jól emlékszem arra, aminek ez a folyománya volt. Senkinek nem kívánom, hogy egy akkori "békés tömeg" felgyújtsa az autóját, betörje a kirakatát...
Igaza volt az egyik komentelőnek: ne a reakciót, hanem az akciót ítéljük meg. Tudom, tudom "Gyurcsány öszödi beszéde", de ez senkit nem jogosít fel a rombolásra. Emlékezzünk, hiszen csak 6,5 éve volt kik voltak az utcai csőcselék tagjai!!! Rá 2 hétre (október 23) készültek az újabb menetre, ekkor ügyesen politikai gyűlésre rávezették a rendőröket.

Mindig is könnyebb volt rombolni, mint építeni. Sajnos a mai politikusaink emberségből elégtelenek. A hátsó szándékok pillanatnyi érdekeket generálnak, ha éppen hatalmon vannak arroganciát, ellenzékben pedig "álmegértést". Majd ha fordul a kocka, változik a viselkedés is:(

Elnézést kérek mindenkitől, sajnos én is eltértem az eredeti cikk mondanivalójától. Javaslom, az összes többi komment csak azzal foglalkozzon, ne a többieket alázza!!!
zorro172 2013.02.22 17:00:07
@Negyvenértelmiségi:
Felborított kuka, ezek alapján a II.vh. vihar volt egy biliben.
De nem ez a lényeg, nem erről szólt a cikk, vagy mégis??? Van akinek igen, mások viszont nem a sorok között olvasnak, hanem a betűkből formálnak szavakat, szavakból mondatokat.
zorro172 2013.02.22 17:03:17
@Negyvenértelmiségi:

HírTv riportja a kukaborogatásról:
www.youtube.com/watch?v=5lwjgViZV4A
Egy korábbi posztban már írtam a felsőoktatással kapcsolatban felmerülő egyik problémáról, a tandíjról, ahol a hallgatóknak adtam igazat. Most a másik, kényesebb téma következik: a felsőoktatás minőségi és mennyiségi értékelése. A hallgatói követelések jól kivehető…..
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
zorro172 2012.05.15 17:31:39
@imperial: A zsidózás valahol már fárasztóvá vált... Ha nincs más mondanivalód, akkor inkább pihenj.
A Székelyhimnusz tesz magyarrá? Szerintem inkább a becsület, egymás tisztelete inkább!!!!
zorro172 2012.05.15 17:33:51
@tomwar:
Jogos, de ha Ők megtették, az még nem ad felmentést akárhogy szeretnétek. Mert ugye az, hogy Pistike megveri Petikét Te még nem bánthatód Julcsit!!!
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
Nem is tudom hogyan érdemes megragadni a témát. A frusztrált harag mentén? Amit azért érzek személyesen, mert én is írtam doktori disszertációt, és ha tudom, hogy "törzsanyaggal" is el lehetett volna intézni az írás 90%-át akkor talán nem töltök 4 évet azzal, hogy…..
zorro172 2012.01.18 22:52:30
Én mérnökként készítettem el a PhD értekezésemet.
3 év nappali képzés első évében összeszedtem kb 80 túlnyomórészt (80%) angol nyelvű cikket, ezekből készült az összesen 6 db (kötelező) kutatószemináriumi dolgozatomból kettő. Ezek darabja 20-35 oldal volt, majd egy 10+5 perces előadásban kellett az oktatók és a többi doktorandusz között előadnom. A következő 3 dolgozat és előadás a saját ipari méréseimet és eredményeimet ölelte fel. Az utolsó (záró) dolgozat az előző 5 összefoglalása volt. Majd június közepétől szeptember közepéig az ajtót magamra zárva elkészítettem az értekezésem első változatát (85 oldal, ebből 28 oldal szakirodalmi összefoglaló, összesen 45 szakirodalomból).
Következő lépés a cikkíró által említett házivédés (munkahelyi vita). Ezelőtt min. 2 héttel az interneten, illetve 1 példányban a tanszéken nyomtatva nyilvánosságra kell hozni, hogy felkészülhessenek belőle az érdeklődők.
Az előadásom után kb 80 percben megvitatták a munkám minőségét és tudományosságát, majd szavaztak arról, hogy újdonság tartalmat és, hogy saját munkám-e az értekezés.
Tézisekben kell összefoglalni az újdonságot, amit még soha senki nem mutatott ki, vagy bizonyított be, de legalábbis ilyen módon és körülmények között. Ezeket a téziseket minősíti a két opponens, ezek közül min. egynek elfogadásra kell kerülnie.
Ezek közben, amit a cikkíró nem említett: a publikációs kötelezettség legalább akkora teher. Nálunk min. 1 rangos külföldi ("impakt faktoros") és egy rangos hazai cikk megjelenése min. 60%-ban sajátnak elismerve a társzerzők által.
Az említett opponensek nem lehetnek semmilyen szempontból sem elfogultnak, mint hallhattuk SP-nél. Még egy közös más témájú cikk is kizáróvá teszi a szerepüket a bíráslatban.

De legyünk őszinték ki az az intézmény, vagy beosztott, aki egy nagyhatalmú embernek keresztbefeküdne??? Szívesen végignézném a többi , miniszterelnök-helyettes, miniszter és államtitkár munkájának a minőségét. Hiszen túlnyomórészük már politikai pályafutása közben szerzett tudományos fokozatot.:(
Gréczyblog Orbán és Polt 2011.10.01 07:59:00
Kedves Olvasó! A fotó 1993-ban Miskolcon készült. Jelzi, hogy az álló, éppen beszélő személynek semmi köze nincs ahhoz az emberhez, aki a balján ül világosbarna zakóban. Csak és kizárólag a véletlen műve, hogy ez egy Fidesz-rendezvény, és hogy Polt Péter, mert ő az, aki…..
Úgy látszik, vannak olyan politikusok, akiknek történelmi szerep jut, akár akarják, akár nem. Gyurcsány Ferenc még csak alig tíz éve politizál az élvonalban, de ebből közel öt évig miniszterelnök volt, két évig irányította az MSZP-t. Kormányfői hivatalban ülve nyert…..
zorro172 2011.09.13 12:14:15
@Zébácsi:
Tökéletesen igaza van, mind a két utolsó megjegyzésben.

Tisztelt Gréczy úr!

Előre bocsátom nem vagyok sem Fidesz, sem Jobbik hívő.
Az internet szabad, blog-ot is írhat bárki, de ha nincs más mondanivalója, mint Gyurcsány magasztalása, akkor eltévesztette a hivatását: inkább dicsőítő dalokat írjon, mint "Rákosi elvtárs, pajtás, bajtárs" stb.
Mára annyira hiteltelenné vált (szerintem nem csak az én) szememben, hogy ha Ön az értelmiség, akkor én, mint mérnök-egyetemi oktató, inkább nem tartozok ebbe a rétegbe.
zorro172 2011.09.13 16:47:14
@Mike36:
Ha nem igényli, akkor miért készült el ez a szöveg, és hétfői és a múlt heti stb.?
Ezek szerint Apró Antal sem volt kommunista? Sem a lánya...
Előre is elnézést kérek, hogy bár megígértem, kicsit elmaradtam a jelenlegi bejegyzéssel. Amint az alsó képből is láthatjátok, a térkép a munkanélküliség eloszlását mértékét jelöli az ország különböző régióira vonatkozóan. Talán nem túlzás azt állítani, hogy…..
zorro172 2011.09.01 10:30:27
@munkasterror:
Mint borsodi (miskolci) ki kérem magamnak, hogy összemosd az etnikai kérdéssel. Fordítva történt a dolog: a jó munkaerő elköltözött, leértékelődtek az ingatlanok, amit máshonnan odatelepült elmaradott réteg kihasznált. Az értelmesebb réteg elköltözésével lecsúszott településeken eltünt az a csoport, amelyik példát tudott volna mutatni, akit mindenki követni szeretett volna: egymást húzták el az emberek. Ma a munkalehetőségek szűkösségek és ebből eredően a többi is alacsony munkabért fizet, így szépen fokozatosan mindenki lecsúszik, először a lakóépületek, majd egész települések kopott hangulatot mutatnak. Ennek oka az, hogy csak a városban több mint huszontötezer , a megyében közel negyvenezer munkahely szünt meg a nehéz- és gépipar olyan mértékű leépítésével, amely egyetlen egyéb volt szocialista országra sem volt jellemző. Itt nem a szocializmus építette nehéziparra gondolok, mert ezek javarészt a XIX század végén létesült üzemek voltak. Nemcsak olyan cégek szüntek meg, amelyek elavultak voltak, de akadtak olyanok is, amelyek kiemelkedő technikai színvonalon termelő autóipari beszállítók voltak.
Egyszerűen tehetetlen, nemtörődöm kormányok, zsebüket megtömő "vállalkozók" és szerencse lovagok tették ezt velünk.
Mára Miskolc lakossága 230.000-ről 170.000 alácsökkent, azaz egy Szekszárd költözött el.
zorro172 2011.09.01 11:14:49
@zéka:
Végre egy blogíró, aki nem csak leírja a mondanivalóját, hanem követi a hozzászólásokat, véleményezi őket, és ha kell moderálja.
Sajnos van olyan, aki mindegyikben ugyanazt írja, nem törődik azzal, hogy mit is szólnak hozzá az olvasói.
Szóval gratulálok.
Jön a forró ősz, szakszervezeti és civil tüntetések sorozatával. Tízezrek lesznek az utcán, hogy jelezzék: elegük van Orbán Viktorból és nemzetpusztító kormányából. A Vezér érzi ezt: tudja, hogy ha valaki, akkor ő qrta el: nem kicsit, nagyon! Kétharmaddal, totális hatalommal…..
zorro172 2011.08.24 14:15:33
@Lófasz Hadnagy:

Jogos
"Egy cowboy besétál egy városba, ahol mindenhol rajzolt körök közepén van egy-egy lyuk.
- Megkérdezi, hogy ki lő ilyen pontosan?
- A sheriff, de először lő utána rajzol."