Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hekman

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobb sorsra érdemes sportunk mélyreható elemzésénél mindig arra a következtetésre jutunk, hogy valami nagyon el van rontva a fiataloknál. A legtöbben az iskolai testnevelést okolják mindezért. Tényleg ennyire hiányos és korszerűtlen a lurkók oktatása? Ismét kérni fogunk az…..
Hekman 2010.04.25 19:20:25
Üdv Mindenkienk!

Testnevelőként szeretnék néhány gondolatot hozzátenni:

1. Minden tiszteletem azon szülőké, akik odafigyelnek arra, hogy a gyerek mozogjon (bármit, de rendszeresen)
2. Nem értem azon szülőket, akik saját korábbi (valószínű negatív) élménye miatt felmenteti a gyerekét, vagy támogatja a lógásban. A gyereknek esélye sincs, hogy találkozzon valamilyen sporttal, amit esetleg megkedvelhet. (Azt persze nem kell magyaráznom, hogy az egészséghez, és az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlen a mozgás: úgy veszem hogy ez egyértelmű)
3. A mai oktatási rendszer nem alkalmas a megfelelő mozgásmennyiség biztosítására. Nálunk évekig külön voltak a fiúk, lányok, pár éve visszakerültek osztály szintre. Pl: 25 lány, akit abajgatni kell, 10 fiú akit szétvet az energia. Old meg :(
4. Én mindig törekszem, hogy jó hangulat legyen az órákon, néha kipróbálunk új sportokat, játékokat is, és ha ez működik, akkor könnyebben megy a terhelés is.
5. A diákok hozzáállása drasztikus mértékben csökkent, persze negatív irányba. Azt gondolom, hogy a felelősségi sorrend: szülő, általános iskola, középiskola, egyéni felelősség. Az időrendi sorrend miatt. Ha valahol hiba csúszik a rendszerbe, akkor már mindegy mi a következő szint.

Üdv, és egészséget mindenkienk: Hekman

Ui.: még senkinek sem késő elkezdeni a mozgást (és igazából csak elkezdeni nehéz), úgyhogy ez csak rajtad múlik...