Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazdi M

59 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy labrador mindennapjai UPDATE 2011.03.11 13:53:39
 Szóval.. jó régen nem írtunk. Lusta dögök voltunk, másrészről meg egy csomó minden más vonta el a figyelmünket. Mi minden történt azóta?- szomszéd néni eltávozott a nyugodalmasabb, vélhetőleg kutyamentes ( :( ) másvilágra, Isten nyugosztalja. A virágládák eltűntek, a…..
Kivéve, ha:- bűnbánó képpel, lesunyt pofával, eleve megvánva eme vétkünket, tesszük- ha éppen nagyon lelkesek vagyunk- ha a gazdik akkor ébrednek és MUSZÁJ őket megnyalni- ha nyújtózkodás közben ÉPPEN abba az irányba kell felállni- ha csak gyorsan megyünk át rajta.. esetleg…..
 Szemét dolognak hangzik, ugye? Pedig nem teljesen az. A szöges nyakörv a kiképzés "ultimate" eszköze, amikor már semmi nem jön be, de szeretnénk eredményt elérni. Alapjában véve egy egyszerű fojtónykörv (ti. ahogy akutya nekifeszül, csökken a kerülete, így…..
Mint az előre sejthető volt, nem lehet büntetlenül kint hagyni a kutyát a kertben. A szomszéd nénike nagyon kiakadt azon, hogy a kutya szétszedte a virágait. Jó, jó tényleg a mi hibánk – vagyis pontosabban a mi kutyánk hibája –, hogy szanaszéjjel hevernek a hungarocell…..
Lassan közeleg a blogkóstoló ideje. Augusztus lévén már minden szükséges alapanyag beszerezhető hozzá, így ideje volt egy próbát tennem az összetevők, fűszerek véglegesítéséhez. Majdnem úgy is sikerült minden, ahogy végleges lesz, néhány apróbb módosítást…..
Azért jött pár hozzászólás, azért külön köszönet! (Habár itt a blogon csak 1 jelent meg, de közösség szájton - ahová posztoltam volt azér pár.)Mindenki azt javasolja, hogy legyen kint a kertben. Ezt megfogadom, mert én is eleve hajlottam rá. A visszahívásos dolgot egyelőre…..
Mostanában olvassuk - pontosabban én kezdtem el olvasni, és most már M is, aki mindig orvul elhalássza előlem pont amikor én is olvasnám - James Herriot: Minden élő az ég alatt c. könyvét. Nem pont labradorokról szól (bár van egy sztori róla), de szerintem minden állatkedvelőnek…..
Már rég írtunk, ezért bocsi. De ahogy azt korábban jeleztük, éppen költözködünk, úgyhogy talán érthető a késlekedés. :)M már említette, hogy az új albérletegy családi ház egyik lakása. Nagy kert van hozzá (jobban mondva egy egész dzsumbuj), Mogyoró nagyon boldogan…..
Mi pedig költözünk.. És Y elkezdett köhögni. Vicces lesz, amikor majd kennelköhögéssel diagnosztizálják. (na jó nem, de akkor is)Mogyoró lelkesen nézi a köré halmozódó dobozokat és néha-néha kilopkod egy-két dolgot belőlük, ill. megrágcsálja a sarkakat...
Egy labrador mindennapjai Szussz 2010.08.26 15:37:28
Per pillanat a lábamnál. Egyébként a kis dög nem hagyott engem aludni 1 órája.. legyek gonosz és én is ébresszem fel? hmm.....
És szégyelli magát érte. Már a kitüsszentett dzsuváért, mert hát tudja, hogy a padlót nem szabad összepiszkítani. A szívünk megszakad, amikor elbújik a kanapé alá szégyenkezve.. pedig erről nem tehet. Talán már jobb, mint tegnap, de még nem jó. Ja és tegnap éjszaka 2-3-szor…..
Egy labrador mindennapjai 2010.08.22 23:50:35
 ..
 ... köszönhetően a dunai úsztatásnak (kösz kiképző néni). Vélhetően. Köhög, taknyos és harákol. Persze ettől függetlenül jókedvű és játékos, mindenkit levesz a lábáról. Ma becsempésztük egy kerthelységbe, és mikor távoztunk először egy ember jött oda…..
2 hetet Amerikában töltöttünk, némi munka, plusz némi szabadság végett (mellesleg: végre). Sajnos a nehézségek miatt Mogyorót nem tudtuk vinni, mivel a szállások némelyike nem volt kutyabarát, nomeghát az utazási nehézségek.. stb. Mogyoró mégiscsak egy kiskutya, akármilyen…..
Megint elvittük, ezúttal már a 3. alkalommal Mogyorót a kutyaoviba. Imádnivaló, egyre okosabb és még mindig minden gazdit egyenként üdvözöl és komolyan: senkit nem hagy ki. Legalább, mintha a régen látott ismerősei lennének. Fantasztikus kis dög. MOst is volt újdonság: ezúttal…..
Egy labrador mindennapjai Kutyafuti 2010.07.21 07:52:00
 Így nevezik a kutyafuttatókat kutyás körökben. Én is csak nemrégiben döbbentem rá, hogy milyen jópofa lenne Mogyorót néha odavinni, hogy ne a lakásban tombolja ki magát. Egy barátom két vizslájával érkeztünk, a helyszínen pedig már egy család piknikezett szintén egy…..
Persze ez még nem meglepő. Remélem időről időre mindig rá fogok csodálkozni, hogy hű milyen okos az én kutyám, hogy még ilyet is tud! Ezek miatt még nem fog bekerülni a Guiness rekordok könyvébe, vagy szobrot állítanának neki, de legalább egyértelműen mutatja, hogy fejlődik…..
Oooojeeee!!! Első komment! Ráadásul nem egy személyes ismerősünktől! Hurrá!Naszóval, örülünk Era, hogy tetszik a blog. És szívből reméljük, hogy a Te labid jobban viselkedik, mit Mogyoró. :) Mostanában kicsit ellustultunk M-mel, de most új lendületet adtál nekünk, hogy…..
Merthogy ilyen is van: kutyaovi. Meglátogattuk az őrmezei kutyasulit (baromi jó hely, tele cuki kiskutyákkal mert méretes szúnyogokkal ilyentájt), ahol rengeteg más kutyussal, golden retriever, pumi, erdélyi vizsla, stb. A legyszívetmelengetőbb látvány egy egész alomnyi pumikölyök…..
 Hát igen, elutazott M, úgyhogy ketten vagyunk Mogyoróval. Nem is tudom, hogy ilyen kis kutyának feltűnik-e egyáltalán a másik gazdi hiánya, de szerintem határozottan. Múlt héten néha be-be nézegetett a hálószobába, mintha keresne valakit. Aztán ma felvettem M pulcsiját…..
- Amikor cipelni kell séta közben a kakáját egy zacskóban a legközelebbi kukáig- Amikor séta közben össze-vissza csavarog és majd megfojtja magát a pórázzal- Amikor kitépi a pórázt a kezemből és elszalad- Amikor üldözőbe kell emiatt vennem és közbe rálépek a fejére- Amikor…..
- Amikor a melegtől kinyúlva fekszik a földön- Amikor morcosan és megbántódva lapulva fekszik, ha nem kapja meg azonnal a kajáját- Amikor füleit hátrasunyva örül nekem- Amikor a játéktól kimelegedve liheg, és olyan, mintha vigyorogna- Amikor odacipeli a labdáit a lábamhoz, hogy…..
illetve: új dimenzió a rossszalkodásban - Y-t idézve. A valóság azonban jóval szerényebb volt: először is, Mogyoró nem hitte, hogy le lehet mennie a kertkapuhoz vezető 4 lépcsőfokon. Aztán kinyílt a nagyvilágba nyíló - mellesleg meglehetősen rozsdás és elaggott - kapu...…..
A bal zsebem kidudorodik egy marék kutya-jutalomfalatkától, amit annak ellenére imád, hogy a pocakja leginkább egy focilabdára emlékeztet a ma elfogyasztott étalmennyiségnek köszönhetően. A tűzhelyen eperlekvár rotyog (jól van na, ki a fene gondolta, hogy ilyen gyorsan pépesedik a…..
Egy labrador mindennapjai Rágás 2010.06.03 21:01:07
Mogyoró - rendes asztaloshoz illően - már szépen lekerekített néhány IKEA bútordarab-sarkat. Nehogy már megkarcoljon valakit. De tudjátok mit? A jutalomfalatkákat úgyszólván csak letüdőzi, mert fogakat azok a kis nyomi kis kekszek tuti nem látnak. Erre ma döbbentem rá, amikor egy…..