Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolompár Tarzan

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jövő hét hétfőn, azaz március 15-én fog debütálni az eddig már a 90-es és 2000-es évek hardcore-punk, a hip hop és az elektronikus színterét is bemutatott Budapest Underground sorozat legújabb alkotása, ami a rock- és metaléletét veszi majd górcső alá. A kétrészes filmben, ami a Cinego felületén…..
A magyar védőoltás-ellenes körökben is elkezdett keringeni az a cikk, melynek fő állítása, hogy az autisták agyában "megdöbbentően magas", "rekordmennyiségű", "soha korábban nem látott mennyiségű" stb. alumínium van. Nyilván nem kell magyaráznom ennek fontosságát a védőoltások szempontjából sem…..
Nehéz fába vágja a fejszéjét az az ember, aki ma Magyarországon jó kézműves sört keres. A választék hatalmas, a minőség pedig ingadozó. Egy hónappal ezelőtt levelet írtam, valamennyi magyar kézműves sörkészítőnek, hogy tesztelés céljából kérjek tőlük a termékeikből, s igen nagy számban kaptam is.…..
Kolompár Tarzan 2016.12.06 12:32:26
@Szerda Úr: Nem értek egyet. Már a Metro áruházban is kaphatóak a magyar kézműves sörökből egy pár. Például a Horizon.

Sajnos ez egy olyan "nem értek hozzá de azért írok, mert újságíró vagyok" tipikus alkotás. Se nem jó, se nem haszos. Bár kilóbájttal hozzájárultál az internet digitális szemetének növekedéséhez.

Legalább ültél volna le egy profival, aki elmondta volna, mit csinálj és hogyan, és azt leírhattad volna. De nem. Az újságíró mindenhez jobba ért, mint a szakértők...
A bloggal a célom az, hogy bemutassak egy itthon egyelőre kevéssé ismert ideológiát a Social Justice Warrior(SJW)-izmust és hogy betekintést adjak az USA-ban és a nyugati világban jelenleg folyó kulturális háborúba. Miről szól ez a kulturális háború?A tágabb konfliktus a baloldali kulturális…..
Kolompár Tarzan 2016.11.08 17:58:28
Serényi Zsolt neve nélkül nem igazán lehet elkezdeni ennek a postnak a megírását. A tetovált séf ezernyi helyről lehet ismert, én legutóbb a Terminalban ettem a főztjéből, most pedig alanyi jogon nyitott egy saját barbecue helyet, ahol lassú tűzön, füstön süti a húsokat...
Kolompár Tarzan 2016.10.20 08:56:42
@Killary Fucking Clingon: Tudod, van aki cigi és olcsó sör helyett minőségi élelmíszerre költ, például erre.

Az "ruppótlanok", mint te, ezt el sem tudják képzelni, hogy létezik.
Élhető város. Mindenki számára mást jelent ez a kifejezés, abban azonban nagy valószínűség szerint mindenki egyetért, hogy a túlzsúfolt, forgalmas nagyvárosok egyre élhetetlenebbé válnak. Talán ennek is köszönhető, hogy lakóik közül egyre többen ismerik fel, a biciklizést, mint alternatívát a…..
Imádom a hamburgert és mindig élvezettel vetem magam a budapesti street food kínálatba. Hála Istennek és a versenynek a választékra igazán nincsen panaszom. Ami viszont nehéz: a legjobb, vagy a legjobbnak ítélt helyeket megtalálni.       Két dolog szembetűnő számomra a nagy budapesti…..
Unod már a jóképű Luke-ot? Leia a füleden jön ki és egyáltalán nem érdekel a tizedik fun fact Obi-Wan életéről? Mi most hasraütésre összeszedtük a kedvenc hidden Star Wars karaktereinket a filmekből, hogy megismerjétek az Erő obskúrus oldalát is! Bossk Nem, ő nem Gorn,…..
A Brutális fizika, kémia és biológia után a Totalcar fenegyereke, Vályi Pista kollégánk csak talált még egy tantárgyat az iskolai órarendben, aminek az ürügyén látványosan kidurranthat, ketté csaphat és ripityomra törhet mindent, ami a keze ügyébe kerül: november 7-én indul a…..
Kolompár Tarzan 2015.11.05 15:50:02
Nagyon furán érzem magam, amikor még ilyen neves és hozzáértő emberektől is azt olvasom, hogy a lovagkorban a lovagok egymást ütötték ki a lándzsákkal a lovak hátáról. Ez már rég kiderült, hogy nem igaz, bár remek lovagregényeket és nyálas-csöpögős filmeket lhet forgatni a témáról.

Magam tapasztaltam meg, és hiteles angliai tudósok/hagyománykutatók/hagyományörzők által láttam szamélyesen történelemhű bemutatót a Leeds városában lévő Royal Armory múzemumban. Ahol egyrészt megmutatták a lovagi páncélzatot, hogy kell abba beöltözni, hogy lehetett belőle elvégezni a kisebb nagyobb dolgot a páncél levétele nélkül, és ami a legfontosabb, elmondták, hogy is volt ez a lovagi torna.

A lovon, egymást lezúzzuk a lándzsával két dolog miatt nem működött. Egyrészt, drága volt a nemesember élete, hiszen ezekre a játékokra nem a paraszt ment, hanem a királyi sarjak és nemesek, meg a fiaik. Ezek az emberek sem hülyék nem voltak, sem szuicid hajlamuk nem volt. Fontos szerepük volt a királyi seregben, holmi várjátékok miatt nem halhattak bele egy esetleges sérülésbe. Mert valljuk be, nagy sebesség mellett csak úgy lehet leszedni valakit a lóról, hogy az irgalmatlanul nagyot esik. páncél ide, vagy oda. Ráadásul Newton 3. törvénye miatt, az ellenerő visszahat a másik lovasra, aki a lándzsát tartja, és akár a kezét is kitépheti egy sikeres találat.

A hiteles forrásból elmesélt történetben az is kiderült, hogy a lovagok speciális, puha fából készült lándzsákkal vívtak, ami azért volt jó, mer telőbb eltörtek, mint a páncél, vagy a lovag nyaka. Viszont mérhetővé tette az eredményt. Pontos találta esetén a tövénél tört a lándzsa, pontatlannál csak a vége tört le. Ezért voltak kint a zászlók és ezért szaladgáltak a segédek a lándzsákkal. A lándzsatörés utána két segéd a megmaradt darabokkal odaállt az adott zászlóhoz, és összemérték, kié rövidebb. Utóbbi nyert.

Ezt a valóban lovagi játékot élően is demonstrálták, és bevallották, semmivel nem könnyebb puha lándzsákkal vívni, mint keményekkel, nagy ügyesség, erő, szem-kéz koordináció és sok gyakorlás szükséges hozzá.

Tudom, a valóság meg a tények mindig szomorúak és kiábrándítóak, de ez van.
A tegnapi nap bombahíre, hogy az Activision-Blizzard 5,9 milliárd dollárért megvette a Kinget, a Candy Crush Saga fejlesztőjét. Őrületes pénz ez, valószínűleg rekord a videojáték-történelemben, bár kétséges, hogy megérte-e ennyi pénzt adni egy olyan cégért, amit az elmúlt…..
Kolompár Tarzan 2015.11.05 14:50:01
@Gyurma Pappa:

Nagyon jól összefoglaltad. Én még egyet tennék hozzá, hogy azt kell megnézni, mibe kerülne most nulláról felépíteni a cégnek egy olyan üzletágat, mint mondjuk a Minecraft. Mivel ez nem megy egyik napról a másikra, a számításban benne van az a rengeteg programozói és marketinges munkaóra, amit a tengerentúlon nagyon vastag órabérekkel kell számolni. Mondjuk úgy, 25 programozó s 10 marketinges 12-18 havi bére, plusz a reklámköltségek, a szerverek, azok üzemeltetése. Persze, ez nem lesz milliárd dollár nagyságrend,erre jön még rá a BRAND értéke, (azaz ha el akarnák adni másnap, mit kapnának a piacon), az előfizetői állomány, akik még ha ingyen is játszanak, de regisztrált júzerek, és marketing levelekkel elérhetőek, és vásárlóerővel rendelkeznek. Ezt a vásárlóerőt nagyon magasra értékelik a cégek manapság. Nem véletlenül ér annyit a Steam, amennyit.

A cikkhez kommentelve a Microprose szotri az elején egész jól alakult, mikor megvette a Spectrum Holobyte, majd később 250millióért a GT Interactive. A Holobyte alatt hozták ki többek között az X-com-ot, Civilization-t és sok más játékot, ami a mai napig etalon. Aztán sorban jöttek a leépítések, stúdió bezárások, és 2002-ban az akkor még Inforgrames bezrta.
Részletek Itt:
en.wikipedia.org/wiki/MicroProse
Fekete és fehér. A különböző médiumok általában úgy mutatják be a menekültválságot: az egyik helyen csak elesett és reményvesztett családokat láthatunk, máshol pedig kizárólag dühöngő és balhézó menekülteket. Rendkívül nehéz az „arany középút” megtalálása, az…..
Én tegnap találkoztam a propandának azzal a formájával Facebookon, hogy emberek fotópárokat osztanak meg, az egyik egy zsoldost/terroristát/katonát ábrázol, a másik fele pedig ugyanazt az embert, Európában tartózkodó menekültként. A fotók általában rossz minőségűek, és…..
„Ennek magától értetődőnek kell lenni” – ezzel a kommentárral osztotta meg Heinz-Christian Strache, a közvélemény-kutatásokban magabiztosan vezető jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt, vagyis az FPÖ elnöke Orbán Viktor idei tusványosi beszédéről szóló Die…..
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
Kolompár Tarzan 2014.10.11 12:56:15
Fúúú ez, a cikk asszem megéremelne egy Nagyszínpad-ot a következő fesztiválon! Legalább a mai fiatalok tanuljanak őseik hibáiból, ha már azok nem képesek tanulni a saját hibáikból.

Én úgy gondolom, a fillérbaszásnak megvannak a történelmi okai. Az viszont, hogy nem tanulunk a hibáinkból, az nem indokolható sehogy.

Igaz, hoyg szinte az egész világ szneved attól a kórságtól, amit én csak a úgy hívok, hogy a bekerülési ár illúziója. Mit jelent ez? Hogy a világ 99%-a azt gondolja, egy szolgáltatás vagy egy termék ára az egyetlne döntési paraméter, és hoyg a termék ill. szolgáltatás élettartama során más költség nem léphet fel. pedig DEHOYGNEM!!!!
Egyszer kellene csak a sok hüyle ember arcába belenyomni, mibe kerül pl. egy olcsó autó fenntartása, ami 3 havonta elromlik, aztán 3 év műlva el kell adni, mertm ár mindene szar, vs egy jobb minőségű, de vásárláskor drágább autó esetén. Ez a jelenség igaz mindenre. A kőműves munkától kezdve a telefon előfizetésig mindenre. De itt lép be a cikkíró 2. pontja, miszerint a kurvanagy mázlisták vagyunk, és pont mi fogjuk ki a tökéletes mosógépet, ami 20 évig gond nélkül, javítás nélkül fog mosni, igazából még a vizet és az áramot sem kel rákötni, mert az sem kell neki. Mosópor meg főleg nem. De ez nincs így. Nem tudhatjuk, hogy ha veszünk egy szar, kínai kruplinyomót, akkor az 1 nap vagy 1 hét műlva megy tönkre, és az sem biztos, hogy a német csoda krumplinyomót nem kínában gyártották-e, és csak kibaszásból kerül 5x annyiba, nem pedig azért, mert tartós.

Szóval a cikk odabasz, és nagyon de nagyon fontos lenne erről többbet beszélni, az embereket oktatni és tanulni a hibáinkból.