Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pop simon

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy egy kedves ismerősöm leírta, nagyjából úgy képzeltem el a Gyulai Pálinkafesztivált, hogy egy óriási sátor alatt rengeteg pálinkastand, megannyi ember – akik inkább fantával és jégerrel nyomják, mintsem pálinkával -, számos árus és mulatós zenék. Azt gondoltam, a…..
Változatlanul tartom azt, amit egy hónappal ezelőtt írtam (frutszpirit 06.20., „2010. június 18: a temetés napja”), hogy a kormány képviselőjének és a Pálinka Nemzeti Tanács tagjainak júniusi találkozásán elhangzottak a pálinka temetésnapjának tekinthetők. Azóta…..
pop simon 2010.07.31 15:02:12
@Sárfehér: és a kocsmákat, hogy fogják (vagy kellene) tudni ellenőrizni?
és miért ne lenne rentábilis 100literes üsttel főzni? vannak kereskedelmi főzdék akiknek így is megéri...és ki mondta, hogy tisztességes cefréből csinálják?
a sok hozzáértő közül: "...tettem bele kompótot meg régi lekvárt, olyan jó édesek, legalább több pálinkám lesz."
"Nincs benne sok cukor, 100 literhez 5 kg-nyit szoktam tenni, csak hogy elkezdjen forrni."

Na ezek az emberek lesznek pálinka nagy szakértői...(tisztelet a kb. 5%-nak aki, nem ennyire szakértő)

Na meg, ha nem lesz ellenőrzés az otthonfőzésben, ki szabja meg az üst méretét, és azok mennyiségét?????
pop simon 2010.08.04 18:07:44
@Sárfehér: múlt csütörtökön beszéltem éppen egy MINŐSÉGI főzdéssel és nem éppen a te véleményedet osztotta, sőt pont az ellenkezőjéről beszélt...

én is tartom a véleményem egy minőségi főzdéből...;)
Bolond világ ez, ami most a pálinkát körül veszi. Ja. Csoda ha néha köd lepi el a szemem és álmodozom. Mit vinnék magammal egy lakatlan szigetre? Mit vinnék? Pálinkát, persze. Mire cserélném le a csajom? Naná, hogy pálinkára. Ja, mit adnék ajándékba annak, aki győztesnek…..
pop simon 2010.06.29 10:20:24
@réce: na mondjuk erre én is kíváncsi vagyok!
pop simon 2010.07.01 16:46:36
@gatsy: "Sajnos tapasztaltam hogy egy csomó menő név mögött hígtrágya gyár van igazából... "
köztük ezen blog gazdái...
 Idézet: Révay András: A ferencesek megszenteltékszo, 2010/05/29 - 07:23 - johannes „Itt minden pálinkájuk ezüst- és aranyérmet kapott. A siker mindjárt gondokkal is járt. A Matheus pálinkák íz-, szín- és illatvilága, 50-60 fokos alkoholtartalma könnyen…..
pop simon 2010.06.07 15:44:37
@pakec: a hundeszt és a gyula nem igazán hiteles... valószínű a destillata sem az, mert oda is elér a magyarok keze... ÚRISTEN!
nem hiszem el...
egyébként a matheus nagyon örült amikor 2009-ben év felfedezettje volt a destillatan (lehet, hogy őneki volt valamilyen beleszólása az ottani versenybe, mondjuk esetleg manipulálta is volna a végeredményt)...
EMBEREK!! gondolkozzatok már.. ez egy teljesen szubjektív verseny, akárcsak a magyar versenyek. az idei destillatan nem szerepelt olyan jól, mint a tavalyin, akkor már valószínű az is bunda volt.

és egy kérdésem van: tegyük fel nem lesz szakmai zsűri, csak egy "független szakkóstoló csapat". ők vajon hány pontot fognak adni arra a pálinkára, amit úgy kell lebírálniuk, mint 50es vagy 60as eperfahordóban érlelt bármi?... mivel ezek valószínű matheus termékek (mert csak ő csinál ilyet, ezért egyértelmű, hogy mindenki felismeri) és akkor már ez a független csoport sem tud objektíven dönteni, úgy ahogy azt például a matheus szeretné...

ez az egész nekem ilyen savanyú a szőlő kategória
Riportkészítő körutam során egy csomó érdekességet megtudtam. Többek közt például, hogy mennyire nincs egységes vélemény - szinte semmiről - a különböző főzdék között. Akár a szeszgyártás vagy gyümölcs, akár a pálinkafesztiválok szervezését, akár „a kolbász…..
pop simon 2010.05.19 08:23:57
@Funkerman: azt ne mondd, hogy ez egy jó reklám a gyulai fesztiválnak...
ez egyszerűen lejáratás...
és még mindig azt mondom, nézd meg a piknikes videó végét:
"az ellen szeretnénk szólni, hogy már mindenki csináljon pálinkafesztivált, ahol van vurstli, van gumipatkány-árus, rengeteg vattacukor és kürtöskalács"...
ezt nem az árusok/kiállítók mondták, hanem a rézangyal főnöke, és ezáltal a budapesti pálinkafesztivál szervezőjének is ez a véleménye...
pop simon 2010.05.20 18:51:10
@eszkimolany: nem azzal van baj, hogy a rézangyal szerepel, vagy hogy fesztivált szerveznek; még azzal se, hogy pálinkát csinálnak; a népszerűsítéssel meg pláne nincs baj..
viszont a stílussal sok embernek baja van.. és befejeztem.
pop simon 2010.05.18 19:51:06
@Funkerman: "Azt gondolom, hogy mivel a közönség teljesen más összetételû egy budapesti pfesztiválon mint egy vidékin, egyértelmû, hogy maga a fesztivál is más összetételû lesz belülrôl."-
na látod ebben egyet is értünk... engem az zavar, hogy ilyen sunyi módon járatják le a budapesti szervezők a gyulai fesztivált. Lehet, hogy most ezt a kereskedők mondták, de azért ne felejtsük el az egy hónappal ezelőtti gumipatkányozós meg vurslizós írást, akárcsak a piknikes videó végén lévő fickó köpködését a gyulai fesztről. Nem értem miért kell óvodásnak lenni, és azt mondogatni az embereknek, hogy bibi, az enyém úgyis jobb.
"Idén pl. nem jöttek el Bolyhosék." - van egy tippem miért nem...
A folyékony kolbász volt az első magyar házi pálinka cserélgetős piknik legbizarrabb kreálmánya. ..
pop simon 2010.05.04 22:21:00
@imrebácsi: ez itt Magyarország.. igen ez!
te lehet, hogy nem fikáztad ott helyben a pálinkákat..nem is kell, viszont egyesek onnan igen csak baszogatják a pálinkásokat; sőt a videó végén látott úr, még bizonyos fesztivál(oka)t is bántó megjegyzéssel illetett meg, ami nem kifejezetten szép tőle, ha már egyszer ő is egy-két fesztivál szervezője.
Úgy látom, szívatják a pálinkaversenyeken a nagyokat, ám jobb ez így: egymást. Legalábbis ezt olvasom ki a Hundeszt, de még inkább a Gyulai Pálinkaverseny idei érmes pálinkáinak böngészéséből. Gyulán pálinkával nem nyertek aranyat például Bolyhosék, Békésiék, a…..
pop simon 2010.04.24 10:24:10
Először is gratulálok Agárdnak... megint megmutatták, hogy ők a legjobbak és még mindenkinek van mit tanulni.
Sompalinka! én meg azzal nem értek egyet, amit te a verseny(ek)ről gondolsz. Szerintem ma az országban legjobban bíráló szakemberek vannak ott a zsűriben (lehet, hogy valaki egy picivel gyengébben bírál, de mint azt gyik3 említette több szűrőn megy át az egész bírálat, szóval azért elég nehéz nem reális eredményt kapni).
Hiba mindig becsúszhat... emberek ülnek ott. Egyébként meg el kell fogadni, hogy ma ennyi ember tud versenyszerűen pálinkát bírálni...(pedig a pálinkához egész Magyarország ért (elvileg))...
Esetleg bunda lenne az egész verseny?? Előre le van zsírozva a végeredmény??
Hát őszinte leszek én már jóval a verseny előtt gondoltam, hogy Agárd fog nyerni, de aki egy picit ismeri a termékeit az is ugyanezt gondolhatta. Gondoljunk a nagyobb főzdékre Bolyhos, Békési, Prekopp. Most lehet, hogy nem úgy jött ki nekik ez a verseny, ahogy szerették volna (mert nem nyertek aranyérmet), de attól függetlenül rengeteg érmet szereztek, ami azért szintén becsülendő dolog; csak valakik nem értik meg, hogy nem csak az arany az egyetlen szín (viszont kétségtelenül a legszebb). El kellene gondolkodni mindenkinek, hogy miért nem kaptak érmet a termékeikre és miután végre mindenki kizárta a bundázás lehetőségét, el kéne kezdeni a csúcsminőség felé indulni, mert csak ez jelenti a garanciát az aranyéremre...
Ágyas pálinka???
Az összes aranyérmes közül 10 százalék lett az ágyas pálinkák aránya, ami körülbelül tükrözi a valóságot...