Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seldon.h

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018. noveberében egy multi online áruházában rendeltem egy karton tejet, és bankkártyával fizettem. Ahogy kell, átirányított egy szép nagy bank online fizetési felületére, ahogy beírtam a bankkártyaadatokat, visszaküldött az online áruházba, ott megdícsértek, milyen ügyesen fizettem, és vártam a…..
seldon.h 2019.02.07 12:42:04
@munkanélküli informatikus: Azért nem sok PayPalt látsz itthon mert drága, 4-5% jutalékot kér, szemben a direkt banki 1.5-2% -al , és persze ott ugyanigy műkodik a recuring payment
Mindenhova kell egy sablon bevezető. Kezdjük azzal, hogy női blogoló vagyok.Ez a "szokj le"- dolog a cigiről szól. Sose drogoztam, és sosem ittam függőség szerűen, de kitudja, kinek segít még. (Ha segít). Ja és hogy félreértések ne essenek, a drogot még ki sem próbáltam. Egyiket…..
Webisztán A Carnation új szájtja 2011.11.17 23:29:00
Talán az egyik legjobban sikerült - nem csak a dizájn, de a technikai megvalósítás szempontjából is - a Carnation új, 15 ezer sorból összevarrt html5 szájtja, a carnationgroup.com. Nagyon jó, hogy a technológiai igényesség mellett finoman illesztették a facebookos, twitteres…..
Nekem nem. Erre a következtetésre jutottam, miután elkértem az iStyle-tól a létező legerősebb MacBook Prót, a 2,2 gigahertzes, négymagos Core i7-es processzorral, 4 gigabájt memóriával és AMD Radeon HD 6750M-mel szerelt szörnyet.Elvégeztem persze a szokásos teszteket is, és hát az…..
Bármekkora hülyeségnek is tartom a pletykát, miután a Bloomberg után a Wall Street Journal is írt róla, kénytelen leszek megírni a véleményemet a felezős iPhone-ról.Mert hát az a hír - ismét -, hogy a tűzhöz közel álló források szerint egy a mostanihoz képest felezett…..
seldon.h 2011.02.14 11:13:11
A kérdést a Gizmodo is felvetette, és körülbelül ugyanarra jutott, amire mi ketten Ádámmal: a következő hónapok egyik legnagyobb változása az lehet, hogy a merevlemezt opcionálisan lecserélik a MacBook Prókban valamilyen memóriaalapú háttértárra.Ezt az állítást két úton is…..
seldon.h 2011.01.26 11:33:18
@gazsi72: ma már az SSD -k nagyobbik része TRIM nélkül is "karbantartja" magát ..

prohardver.hu/teszt/az_ssd-teszt/trim_es_garbage_collection.html
seldon.h 2011.01.26 11:48:35
@gazsi72: Szivesen :-)) ,

utánna kellett mostanában olvasnom, mert linuxos szerverekbe vettünk SSD-ket ( biztos ami biztos RAID 10 ) , és linux alatt sincs TRIM
seldon.h 2011.01.26 13:17:47
@kutyek: gondolom a TRIM és a kontroller szintű megvalósitás közti különbség akkor jöhet ki, ha nem tartja be az user az "ökölszabályt" a 20% szabad tárterület hagyását ..

a linuxos TRIM-mel kapcsolatban meg biztos ami biztos, olyan vezérlős SSD ami elvileg TRIM nélkül is elboldogul , 20% üres terület , plussz RAID 10 :-) , a ZFS -st jobban hiányolom :-)
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
seldon.h 2010.12.22 12:35:39
@GERI87:

a vadászok meg tudják oldalni ? tudnak ilyen célra bérelni területet? a terepmotorosok miért nem?
seldon.h 2010.12.22 12:50:07
@GERI87: azért nem kell a gyalogos , biciklis turázáshoz területet bérelni, mivel arra kijelölt területek "turista utak" vannak az egész országban, mert a gyalogos, biciklis turázás , a vadászattal, terepmotorozással szemben, nem zavar, illetve veszélyeztet másokat.
Közösségi média oldalak, 2010. Az adatok a Webauditból származnak. Mivel elsősorban az érdekelt, hogy az aktivitás hogy változott, ezért a napi oldalletöltés-eloszlást néztem meg. Három hazai oldal adatai következnek, ezek határozták meg kisebb-nagyobb mértékben a hazai piac…..
Mint bizonyára mindannyian hallottatok (sic!) már róla, az iWiW új, redizájnolt felületei a hét közepén élesedtek. Azt hiszem, nem lenne fair huszonötödszörre is túlságosan mélyen összehasonlítgatni az iWiW-et a Facebookkal. (Már ugye egyre kevésbé érdemes...) Aki belép ma az…..
Az iFixit darabokra szedte az AppleTV-t, egyből fel is merült számos kérdés. Először is kiderült, hogy a készülékben 8 gigabájt flashmemória található, amiről nem nagyon volt eddig szó, de az sem titok többé, hogy van egy bővítőhely további nyolc gigabájtnak. Mire való ez?…..
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
Bevallom, a tegnapelőtti keynote-on a HDR-es 4.1 bejelentésének örültem a legjobban, hiszen nagyon várom már az új digitális fényképezőgépemet (iPhone 4 inside), tekintve hogy a mostani gépem már épp tönkremenőben van, és már nem veszek újat, mivel az iPhone 4 minősége nekem…..
Ma reggel megkezdődött az első international launch, Sydneyben és Tokióban 200 méter hosszú sorokról érkeztek a hírek, de a többi hét országban is hasonló helyzet alakult ki, két hónappal az amerikai megjelenés után tehát még sokan kibírták, hogy ne vásároljanak…..
Vannak a minősített mazochisták, akik például egy 5 éves külföldi tanulmányra is viszik magukkal a T-Mobile-előfizetésüket. Aztán persze ellopódik a telefonjuk, és nézhetnek maguk elé bután, hiszen ügyintézni csak személyesen lehet: A fiam tavaly ősszel öt évre, külföldre…..
seldon.h 2010.04.29 14:15:59
@Rosszindulatú Vászka: Az apja is telefonálhatott volna ... bár azt csak sikerült felhivnia :-)
seldon.h 2010.04.29 14:18:27
@atpijkamo: csak annyi hogy ezt egy telefonhivással is el lehet intézni, ( előfizetői jelszóval) ...
Több forrás is megerősítette, hogy Dan Dobberpuhl, aki az Apple-be olvasztott PA Semi vezetője volt, elhagyta a céget. Ez a részleg készítette az iPadben található A4-es chipet, aminek pontos összetételéről azóta is folynak a találgatások. A távozás pontos ideje nem ismert, de…..
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
seldon.h 2010.01.28 14:30:21
@Zool2107: HTML 5 video ( már támogatja a safari, chrome, firefox 3.6 ) a youtoube és a vimeo már teszteli ( sajnos egyelőre még codec viták vannak)
Előtte meg egy kis bemelegítés. Ahogy ígértem, három blog, az Appleblog, Handrás és a Plastik közös közvetítését olvashatjátok itt, egyesített erővel toljuk a legjobb kontentot. A legjobb közvetítés a kontinensen! iTablet! Ádám pedig itt nyomatja a legfontosabb…..
seldon.h 2010.01.27 21:04:52
@Touch-Kó: több mint 10 éve próbálkozik mindenki tabletet késziteni, eddik mindenki bukott vele, én ugy gondolom hogy ez bár nem tökéletes, de megmutatta az irányt, mint az iPhone 2G , a smartphone piacon, igy egyrészt még ez is csiszolódik minden évben, illetve lessz mire épiteni a konkurenseknek ( pl android) , és itt is mint az iPhone-nál az első év csak arról szól hogy divatot teremtsen, hogy utána lehessen sokat eladni belőle.
seldon.h 2010.01.27 21:05:55
@Zool2107: valamivel pénzt is kell keresni:-))
seldon.h 2010.01.27 21:08:36
@acsa77: valamit egy év mulva is el kell adni:-))
(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második, keddi információkkal, a harmadik itt olvasható, és végül a negyedik, Tömeges feljelentések a rendőrségen... címmel ide kattintva érhető el.) Friss hírek a…..
A versenyhivatal nyomozása tovább folyik az Apple és a Google viszonyát kutatva, a Bloomberg pedig szaftos részleteket tudott meg a részletekről. Kiderült, hogy az Apple évekkel ezelőtt a Palmot is megkörnyékezte, olyan megállapodást akart elérni, ami szerint egyik cég sem próbálja…..
Audi slusszkulcs a bárpulton? Ciki! Ezüst pénzcsíptetővel összefogott pénzköteg? Ugyan már! Armani öltöny? Kit érdekel? Ha csajozni akarsz, ezentúl ne ezekkel próbálkozz, hanem egy legalább 1 milliós  jakuzzival (na jó, ha akciós, akkor lehet 999 000 forintos is), amitől…..
kár-park Maseratival koccantott 2009.05.02 02:31:00
Több mint 400 lóerő, majd két tonna és közel öt méter gyönyörűség. A Maserati GranTurismo okozhatott volna gazdájának meglepetést egy sodrósabban vett kanyarban, nagyobb fékezés, vagy vehemensebb kigyorsítás alkalmával is. De nem ez történt. Egy parkolóban kopogtatott Murphy.…..
 Megérkezett a Kormányszóvivői Iroda válasza a mi és mennyi kérdésekre (a tegnapi tenderkiírás után). Csak erős idegzetű olvasóinknak! A honlapok teljes költsége mintegy 200 millió forint, ebből a szerverek és az adattároló egységek ára bruttó 80 millió forint. Ehhez a…..
seldon.h 2008.06.18 12:26:42
ha azt nézzük mit lehet maximum ( bár értelmetlenül ) elkölteni :

2db
www szerver
2db sql szerver
2db file szerver
1db storage
2db router

( bár 2db géppel is biztositható a 99.8% rendelkezésre állás)
-------------------
5-10M Ft+áfa

Szoftver
2-8M Ft + áfa
-------------------
1 év üzemeltetés:
2-5M Ft + áfa

-------------------
1 év support
1-2M Ft + áfa

------------------
-------------------
végösszeg: 10 - 25M Ft+ áfa

pl kormányzati költségvetésből készült,
HW-rel együtt kb 10M ból: drinfo.eum.hu/drinfo/