Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EOD

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hiper Tudatos vásárló 2010.07.12 11:23:00
Rengeteget hallhattunk már arról, hogy az ember viselkedjen “tudatos vásárlóként”, de hát ilyenkor mindig felmerül a kérdés - mi is az a tudatos vásárló? És személy szerint én hogyan lehetek tudatos vásárló?Mikor egy hiperben vásárolsz, tulajdonképpen egy…..
EOD 2010.12.27 22:24:15
Nagyon igaza van Drolinak, hogy a „tudatos vásárló” egy „háborúban” vesz részt. Igazából a tudatos vásárlók irányíthatnák a multikat és éppen azért fontos, hogy minél több ilyen vásárló legyen. Példa: ha sokan hajlandóak megvenni az I-ban a 699 Ft-os sajtot, ami a másik helyen akció nélkül(!) is 399 Ft-ba kerül, akkor ez sajnos arra ösztönzi az áruházvezetést, hogy máskor és másban is extraprofitot próbáljon realizálni. Én természetesen kifordultam az áruházból és nem vettem mást sem és sokáig nem is fogok ott vásárolni, sőt elújságoltam másoknak is. Persze az áruházvezetésnek nincs a kezében semmi olyan eszköz, amellyel meg tudnák határozni, hogy vajon káros-e egy ilyen döntés, hol lenne az optimumpont, ... Hiába van extraprofit egy terméken, de ha kevesen vásárolnak belőle, úgy a profit mennyisége mégis elmarad a céltól, -ha tudatos vásárlók vannak.
450 Ft-os árnál nem fordultam volna ki az áruházból (nem újságoltam volna el másoknak), pedig ez is közel 13%-os eltérés lenne.
Ha minden nap sikerülne tudatos vásárlással megtakarítani ilyen 300 Ft-os összeget, azon az éves megtakarításon már 5 napra Egyiptomba is el lehetne utazni. Többnyire nem egy terméket vásárolunk, így a megtakarítás még több. Ennek ellenére sincs általános jellegű tudatos vásárlás.

Érdemes megnézni az áruházak árait összehasonlító kimutatást. 700 termék átlagában 28-29%-os eltérés van a maximális és minimális árak között. Ha jól tudom, akkor nem szabad beszerzési árak alá menni értékesítéskor, így könnyen elképzelhető, hogy milyen profitrátával dolgoznak az áruházláncok. Ha megnézzük a külföldi és magyarországi árakat és összevetjük, hogy ott és nálunk milyen bért kell kigazdálkodni ezekből, úgy is érdekes következtetéshez jutunk.

Tudatos vásárló kapcsán felmerül bennem a költői kérdés: ha a biztosítók terveit is túlszárnyalta a kgfb-ben az online tarifálók száma (millió feletti érték), úgy miért nincs hasonló tudatos vásárlás (összehasonlítási igény) példa okáért a nagybevásárlásoknál. Előbbi évente egyszer van, és kb. annyit tudnak rajta nyerni, amennyit hetente tudnának tudatos bevásárlással. Ennek ellenére nem jellemző a tudatos vásárlás. A biztosítóknál is az ügyfelek élezték ki a versenyt, és ez vitte le töredékére a díjakat. Visszatérve a példához, ha valaki hetente megveszi a 699 Ft-os sajtot, azzal az 52 hét alatt kb. egy kötelező biztosítás díját fizeti ki csak 1, azaz egy termék miatt. 15-16000 Ft miatt mindenki váltana. Bevásárlásnál nem.

Sajnos az érem másik oldalára is igaz. Bizonyára a fenti áruházvezetés emberei is éltek az online kgfb kötés lehetőségével otthonukban, keresték a legjobb ajánlatot az összehasonlítás által, miközben munkaidőben úgy áraznak, hogy azzal egy hasonló versenyben csak vesztesek lennének. Számukra még szerencse, hogy nincs tudatos vásárló.

Ha belegondolunk, úgy a tudatos vásárlónak is kedvez ez a helyzet, mert ha Gipsz Jakab becsalogatható a boltba a reklámújságban lévő 10 Ft-os zsemlével, miközben megveszi a 699 Ft-os sajtot (jobban járna, ha 30 Ft-ért venne zsemlét és 399 Ft-ért sajtot), úgy a tudatos vásárló is többet tud megtakarítani a nagy árkülönbségek miatt, mintha az árak közelítenének egymáshoz.
Nemrég az Auchan bejelentette, hogy árösszehasonlító honlapot indít, amit mindenki számára elérhetővé tesz; ez a hiperarak.hu. Ez arról szól, hogy egy független cég bizonyos termékek körében felméri az árakat az Auchanban, a Tescoban, a Sparban és a Coraban, s ezt a fenti…..
Ezt a bejegyzést azért nyitom, hogy az adott témában eszmecsere folyhassék alatta.Egy rövid magyrázat:EA -nak vagy Expert Advisor-nak hívják azokat a programokat MT4 alatt, amik automatikus kereskedést folytatnak..
EOD 2010.04.24 11:22:12
@WikFx:
Szia,

nagyon-nagyon köszönöm a válaszod. Ez jó hír!
Azt szeretném még kérdezni, hogy Szerinted milyen körben érdemes keresni megfelelő szakembert. Ha esetleg konkrét megoldás lenne, úgy szívesen megadom az e-mail címem.

Nagyon-nagyon köszönöm.
EOD 2010.04.25 19:43:16
@WikFx:
Szia!

Nagyon-nagyon köszönöm!!!
EOD 2010.04.23 18:11:40
@WikFx:

Szia,

köszönöm a hozzászólást. Igazából a döntési motor már megvan. És csakugyan igazad van, bizony éves nagyságrendű egy ilyent összehozni, tesztelni. Éppen ezért írtam, hogy nekem könnyebb lenne ezt külön alkalmazásként megtartani, mint MT4-be beépíteni.

Szerinted az említett adatkiírást, ill. az utasítások fájlból való kivételét milyen nagyságrendű munka lenne megoldani?

Nagyon köszönön a válaszod. Jó hétvégét!