Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zartan

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
Zartan 2011.01.31 11:12:18
Rengeteg alternatíva van. Ezek együttes használatával elvileg ki lehet ki lehet váltani a kőolajat és a ki lehetne húzni addig, amíg teljesen át nem állunk valami másra.

1. BIOÜZEMANYAG ALGÁBÓL

Az alga rendkívül sokoldalú, nagyon sok mindenre fel lehet használni. Bioüzemanyag termeléstől kezdve hidrogéntermelésig, vizek tisztítására, CO2 lekötésre, trágyázásra.... Repülőgép üzemanyagot is tudnak belőle csinálni, ha drágább lesz az olaj vagy találnak pénzügyileg gazdaságosabb üzemanyaggá átalakítási módot, akkor majd megéri ezzel kiváltani az olajat. Nagy olajvállalatok már dollármilliókkal támogatják a K+F-eket ebben a témában.

Itt egy magyar leírás:
www.euractiv.hu/gazdasag/linkdossziek/alga-a-jovo-biouzemanyag-forrasa-000097

Pár youtube video:
www.youtube.com/watch?v=1MeIgaRfyD4&feature=related
www.youtube.com/watch?v=NtRD5r6fT2I

2.FÖLDGÁZ
3.ÜZEMANYAG SZÉNBŐL
Valahol nem használnak annyit mint Kínában, így lehetne többet termelni és kőolajjá alakítani. Nem a legjobb alternatíva, de több tíz évvel meg lehet hosszabbítani a kőolaj rendelkezésre állását.
4.HIDROGÉN
www.youtube.com/watch?v=THGarJkZJgk&feature=related
5. SZÉL,NAP, VÍZ....
....

Lehet, hogy bizonyos korlátozásokra lesz szükség a fogyasztás terén, de alternatívák vannak bőven és ha nem csesszük el akkor kiválthatjuk a kőolajat fenntartható mértékben.

NEM LESZ VÉGE A MODERN CIVILIZÁCIÓNAK.
Ismeri a viccet a Magyar Rovartani Társaság alelnöke is, de mégsem tudja csak úgy megmondani, hogy milyen rovar száll bele a kerékpáros szájába, ha nem vigyáz a széles mosolygással. Dr. Merkl Ottót azért kerestük meg, hogy legalább nevesíteni tudjuk, mik azok a felhőben…..