Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SöRöS

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üzenném azoknak, aki otthon főzik a sörüket, hogy nincsenek egyedül! És itt nemcsak a Facebookos kezdeményezésre vagy a Folyékony Kenyér félénk kísérleteire gondolok, hanem arra a sok-sok emberre, akik fű alatt, feltűnés nélkül nagy elhivatottsággal kísérleteznek saját…..
SöRöS 2010.07.19 20:10:34
@TonyCaviar: Minek különleges söröket utánozni? Szerintem az a lényeg hogy az ember egyedit csináljon, mint bármi másban.
SöRöS 2010.07.19 19:36:07
@ROBERTO: Már próbáltam, jobb lett, de a komlótól ne várj csodát :) .
MJ, az egyetlen legény a gáton, aki képes volt a Folyékony Kenyér kedvéért befáradni egy kocsmába és végezni ott egy korrekt sör- és helykóstolást. Ezért most már biztos, hogy övé a tálca Gösser - azt is tudjuk, hogy barnát kért. Közben azonban meglegyintette az otthoni…..
A miskolci sörverseny végén rengeteg sör maradt nyitatlanul a sarokban, megkérdeztem, mi lesz velük, mondták, hogy a zsűri hazaviszi, na ettől pont nem lettem okosabb, mert én vajon zsűrinek számítok-e a magam szavazatnélküli státuszával, zavaromban még ott ólálkodtam egy…..
A kis budai sörverseny másnapjára a miskolci Nemzetközi Sörverseny eredményei is megszülettek, íme: I.kategória Világos I.    (13 Balling alatti)     Gyémánt: Rizmajer és Társa Kft. - Szebeni Ászok     Arany: Sörker 96…..
Folyékony Kenyér Rotburger Barna 2010.04.27 09:27:00
Ez így úgy hangzik, mint valami bajuszos országgyűlési képviselőjelölt, de nem: ez egy agglomerációs kisüzemi barna Pilisvörösvárról. Pontosabban ez az a palack, amit a sörcikkgyűjtők országos találkozóján vásároltam a büfépultból. A Vendéglátóipari Múzeum…..
SöRöS 2010.04.27 18:05:07
  Ahogy találomra kóstolgatom a vidéki sörfőzdék söreit, lassan egyre büszkébb leszek a magyar serfőzőkre, mert pl. a Szögedi Sör is nagyon tisztességes, friss sör. Kibontottam a Sörcikkgyűjtőktől zsákmányolt Szögedi flakonokat.  Az úgynevezett Szögedi Sörrel…..
SöRöS 2010.04.23 18:57:47
@főzdevadász: Látom Ön se ma kezdte a szakmát, egy igazi szaktekintéllyel van dolgom :) .
A főerjedés egyébként egy sima mezei lagernél optimális esetben mennyi ideig tart? 4-5 napig, esetleg hetekig, mert már sok mindent olvastam/hallottam ?
SöRöS 2010.04.24 20:58:59
@főzdevadász: Egyébként a pékélesztő felső- vagy alsóerjesztésű?
SöRöS 2010.04.25 15:49:03
@főzdevadász: meg kisebb az alkohol toleranciája
Budapesten is kezd kialakulni a nemzetközi konyhának az a minimuma, ami elengedhetetlenül szükséges egy világvároshoz, megvan a Tsingtaót árusító kínai éttermünk, a Punjabban állítólag lehet indiai sört kapni a curry mellé, és ami tulajdonképpen valószinűleg egyszerű, de az…..
SöRöS 2010.04.22 23:25:33
@pif: Pedig ha jól emlékszem 70% árpamalátát tartalmaz, bár így is elég lagymatag az íze.
A nagyobb sörgyárak irodaházaiban szokott lenni egy olyan helyiség, amiben berendeznek egy kísérleti bárpultot, ahová felszerelnek egy-két sörcsapot, a hűtőt megtöltik a saját termékeikkel, és ha vendég jön vagy szakmai kapcsolat, itt szórakoztatják vagy edukálják. Mi tegnap…..
SöRöS 2010.04.22 21:49:22
@serpocak: Nem feltétlenül van igazad. Ha a németeknél a sörlében valamilyen oknál fogva nincsen meg elegendő mennyiségben valamelyik kémia elem, akkor ők a Tisztasági Törvény miatt nem tehetnek bele nyomelemeket, hogy az erjedés rendben lezajlon. Persze kiskapuk itt is vannak: olyan főző eszközöket használnak ilyen esetben, ami a hiányzó anyagból készül.
Folyékony Kenyér Mi ez? 2010.04.21 10:16:29
SöRöS 2010.04.22 11:26:53
@főzdevadász: Perecetsav savas kémhatását milyen lúggal semlegesítik? Utánna gondolom egy vizes öblítés következik.