Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kt75sw

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Segítség 2007.07.16 16:01:00
Ha valamilyen gondod az Operával vagy az Opera Minivel, itt felteheted a kérdésedet, ha tudunk, segítünk! Hogy jobban szét tudjuk válogatni a problémákat, válaszd ki, hogy az Opera melyik változatához kérnél segítséget: Asztali Opera Itt kaphatsz segítséget az Opera asztali…..
Az első három pont azoknak szól, akik eddig még nem csatlakoztak be a 12.00 előzetesek sorába. Szóval az újítások a legutóbbi stabil, 11.51 óta felsorolva: Főbb változások listája: A Carakan kisebb memóriaigényű lett Teljes ECMAScript 5.1 támogatás Ragnarök kódnevű…..
A fejlesztők húzzák az időt. Ma kaptunk néhány, a kiegészítőket érintő hiánypótló javítást/fejlesztést. Komolyabb változásokat hozó build valószínűleg a szeptember 12-én kezdődő konferenciájukkal egyszerre fog megjelenni a Desktop Team-en. A változások többségének…..
Itt a Magyar Opera blogon is több cikk született már a tartalomszűrésről, hétköznapibb nevén reklámblokkolásról. Az Opera ugyanis több ilyen képességgel is rendelkezik ezek közül a legismertebb az URL alapú tiltólista, azaz az urlfilter.ini fájl. Bár a jobb kattintás, Tartalom…..
Már nem is tudom, mennyi ideje vagyunk itt a blog.hu alatt, elég rég, hiszen még az indulás előtt átköltöztettem a régi blogspotos blogot ide, és az 58-as sorszámmal biztosan benne vagyunk az első tíz még aktív blog között a blog.hu-n. Sajnos a kapcsolat nem volt problémáktól…..
kt75sw 2011.08.29 00:23:43
@GyéBen: Opera-Next-12.00-1047, ebben is kilóg, nem kicsit... 1024x768 itt is :) Igen, van ilyen, nekem gyakorlatilag az összes ismerős és családtagok ilyen felbontásban utaznak... Miért is ne...
8 nappal a 11.50 kiadása után máris itt az újabb hal verzió. Az előző változatot több, mint 32 000 000-szor töltötték le. A cég most egy olyan halat választott az új, 12.00-s verzió kódnevéül, amely a leggyorsabb trópusi hal a világon, mégpedig a Wahoo, magyar nevén…..
kt75sw 2011.07.07 22:08:18
@cousin333: Remek mert nálam nincs más, alapvetően egy háttérkép van csak és semmi más ne legyen, ugy szoktam használni :) 11.50ben még okés volt. Viszont itt elvileg jó lesz az RSS sorrend, na hát valamit valamiért :) Majd javitják.
A Stop.hu információi szerint a Való világ májusban várható fináléja után egyvalaki a végeredménytől függetlenül is maradhat a villában, mégpedig Alekosz, akinek a csatorna egy bentlakásos valóságshow-ban keresne barátnőt/dugópartnert/feleséget. Az állítólag a…..
Frissítés! - 2011. március 25. A mai napon már meg is jelent Androidra az első javított változat. Az újdonságok között a jobb trackball érzékenység, Flash és betűproblémák javítása (CyanogenMod), illetve a Google keresés során tapasztalható esetleges fagyások elsimítása…..
A béta közeledtével a fejlesztők két új fícsörrel is megajándékoztak minket és további M2-t érintő javításokkal, fejlesztésekkel. Biztonságosabb címsáv A címsáv a böngésző egyik legfontosabb része. Ezen keresztül érjük el normál esetben a weboldalakat, sokszor…..
Magyar Opera 10.61 RC1 (b3467) 2010.07.28 17:39:00
Hosszú várakozás után ma végre új előzetest kaptunk. A találgatásokkal ellentétben nem 11 alfa, nincs benne hardveres gyorsítás, de még csak nem is 10.70, hanem az előzetes fejlesztői bejelentésnek megfelelően 10.61 RC lett belőle. Változások listája (Core): CORE-29377…..
kt75sw 2010.07.29 01:45:58
Valaki leellenőrizné?

itthon.hu/kiadvanyrendeles

Dobj be egy Budapest térképet a kosárba, de mindegy mit, ingyenes. Beadja a kosár tartalmát. Ok, tovább. Itt az adatokat kellene kitölteni. De eléggé összecsúszik pár beviteli mező. Firefox-nak maszkolva viszont nem. Ha másnás is ilyen, akkor mehetne a hibás oldalak közé gondolom...
Változások listája: DSK-306593 - Összeomlás miután megtelt a cache (Mac) DSK-297976-2 - Összeomlás POSIX host feloldáskor (Mac, Linux és FreeBSD) Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem ajánlott mindennapi használatra telepíteni. Az Opera…..
kt75sw 2010.07.22 18:16:06
El sem hiszem, mennyit romlott az opera =(

Alapvetően nekem az opera volt az első, még 6 évvel ezelőtt.
Legfőképp azért, mert a WML/WAP oldalakat gyakorlatilag csak az opera tudta normálisan megjeleníteni, és remekül lehetett tesztelni is alatta, minden hibát jelzett, és mivel programozó lennék, ez egy rendkívüli előny volt. (A sok többi mellett.)

Na meg nem beszélve a beépített E-Mail kliensről, beépített irc, az RSS olvasója (na jó, ezzel voltak gondjaim, egy idő után eléggé belassult), stb..., egyszerűen imádtam az egészet. :)

Aztán, 2009 elején kipróbáltam a Firefox-ot, és itt ragadtam a GreaseMonkey + GreaseFire miatt, na meg legfőképp az AdBlock+ és AdBlock Plus Element Hiding Helper miatt. Igen, ezek bejöttek. Na jó, meg kíváncsi is voltam kicsit, mit tud.

Rendben, ma már van az operához is AdBlock, de amíg nem oldják meg úgy, mint a FireFox-ban, hogy alul látom egy ablakban hogy mit is akar az adott oldal betölteni... Katt, Enter és annyi neki. Szóval Addig nem sok értelmét látom az Operás AdBlock-nak.
Főleg, hogy (így hallottam, a tévedés jogát fenntartom) a firefox már be sem tölti amit blokkol, az opera csak utólag rejti.
Terjed a mobilnet, hajjaj, nálam is ez lesz hamarosan, nem lesz mindegy adatforgalom szempontjából...

Szóval rendben, amit LÁTOK reklámot, kilőhetem... (És amit NEM LÁTOK? Azt hogy lehet, EGY kattintással? Gondolom itt jönnek a válaszok majd, hogy hát az információ ablak baloldalon... Meg a tartalom letiltása bal katt... Na köszi...
Jó ok, de olvasd tovább mielőtt válaszolsz :) )
Szóval jó dolog az urlfilter.ini is, de ne kelljen már kattognom ezerrel mindenhol, hogy épp mit írjak bele.
Naponta jutok sok új oldalra, most oldalanként, eléggé időigényes dolog ez...

Valahogy nem is tudom... Szerintem a FireFox-ban nincs, és soha nem is lesz meg az a pici plusz :) Most néztem a Chrome-t, ebben meg MÉG nincs meg, és szerintem egy jó ideig nem is lesz... De ezek hajtanak basszus, és mi lesz, ha...?

Aztán most, hosszú idő után, na mondom, próbáljunk végre újra Operát, egyrészt mert érdekel az új verzió, meg kaptam panaszokat...

Linux alatt, ha valaki emlékszik rá, nemrég írogattam, főleg Penge4-nek, ott érdekes módon nem voltak problémáim, most jogtiszta XP-SP3 alatt vagyok, és a hordozható változatot próbálgatom lassan egy hete. Hát...

Ebben beépítve benne van az adblock, egy pár js, stb... De valami nálam nem ok. Rengeteg oldal elcsuklik, ömlik be a szemét, ha blokkolok valamit, másnap már megint ott van, menteni nem tudok, illetve tudok de mindig kérdezi, hová tegye de... Most vagy nem menti, vagy nem oda mentem ahová kellene (basszus, nyissa már meg magának azt a könyvtárat, ahová menteni szeretné), vagy nem olvassa vissza... (Fájnév egyszerűen csak "default", és elvileg most jobban megnézve, az adblock sara...)

Meglehet hogy user error, de nehogymár ennyire kínos lett használni ezt a remek böngészőt. Pár éve csak ezt raktam fel mindenkinek. Nem viccelek, még a nagyi is ezt használta, igaz Ő csak java alapú chat, freemail, és flash játékokra.

De gyakorlatilag PONT ezek (sem) mennek rendesen most opera alatt, és még én veszekedtem pár hónapja velük, hogy mit keres a gépeken az a hüe FireFox... Na most az elmúlt egy hétben, sajnos rájöttem...

Rendben, lehet tuningolni, piszkálgatni, maszkolni, akármi. De könyörgöm... Amikor a Nagyi, vagy akár a másik utcában levő Jutka néni (nem nevet, külön történet, 2 éve beköttette a netet a néni, és operát tettem fel neki, és megszokta), hívnak hogy hát, nem megy ez vagy az... Srácok, Én Szabolcs megyében, Tiszalökön vagyok. El sem hinnétek, mennyi a gagyi gép. Egyszerűen, ez van. Rendben, az opera nem 1 kattintásos dolog, de régebben mégis... Ha ezt az utat követik... Na majd elválik, de nem jó út.

Tipikus példa, egyedülálló minimálbéres Anyuka jön, hogy sikerült "gépet" (khm... hát nem ért hozzá, de örül, mert ezt tudta adni a gyerkőc(ök)nek. Rosszabb esetben P2 (kaparom elő ezerrel még a DOS-os játékaim is, csak tudjak adni valamit... De örülnek neki :) ), újabban átlag P3, 800Mhz körüli Celeron, 512Mb RAM) szerezni, mit tudok kihozni belőle... Hát mit, pár drótot az alján basszus, de megoldjuk... Na ilyenkor IS az Opera lép előtérbe. Mert hát az fut mindenen, egy Win2K-P2-266Mhz-64Mbyte RAM gépre tavaly lazán feltettem... És ment :) Annyira még lassú sem volt. (Azért Win2K és nem 98, mert azon az inteles chipset-en valamiért gyors a Win2K... Gyorsabb mint a 98, vagy ME... De csak AZON. Ha valakit érdekel, ami nem valószinű, elmegyek és megnézem a chipset tipusát...)

Nekem mondhat akárki akármit, egy kacat gépen is fut(ott?) az opera gond nélkül, sőt azt hiszem tettem fel Win98 alá is.

Na de mivel ez már egy könyv lesz, a lényeg, amiért írtam... Nem tudom mi a fene folyik az Opera környékén...
Egy rendkívüli böngésző, csak már tartok attól, hogy volt... Szóval, ha van itt valaki, akinek esetleg lenne ráhatása a dolgokra, bár nem valószínű... Szóljon a fejlesztőknek... Valami, nem oké. Meglehet, Penge4-nek van igaza, írta az egyik
fórumban, egy olyan ember is bekerült a fejlesztőkhöz, akinek inkább max csak rajzolni kellene. Bár nem konkrétan így írta, de a lényege ez :)

Én még azt sem bánnám, ha egy megfizethető összegért, újra fizetős lenne az opera. Ám legyen. De akkor, újra OPERA BÖNGÉSZŐ legyen.
kt75sw 2010.07.23 00:53:33
ZeGa 2010.07.22. 18:35:29
@kt75sw: Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy melyik az a rengeteg oldal, ami elcsuklik?

Szinte mindegyik, ahol javascript van (gondolom, az). Pl. ipon.hu, vagy vegyük a mait,

jobtop.hu, nem lapoz. Egyéb böngészőkben egy forgó kör jelenik míg dolgozik. Operában csak

ráfrissítéssel megy a dolog, bár a lapozás így sem nem. De most fáradt vagyok, hagy ne

soroljam, sok van.

[Itt GOTO a **-hoz :)]
-----

penge™ ·
www.zeitgeisthungary.com/ 2010.07.22. 19:14:04
@kt75sw: Alul mit látsz Firefoxban? Végigkattintgathatod az összes URL-t, aztán ha

szerencséd van épp a képernyő arra a pontjára van görgetve a böngészőablak, ahol felvillan

rákattintáskor körülötte egy pontozott keret egy másodpercre. Tényleg felhasználóbarát,

ezzel az erővel forrást is elemezhetsz...

Hogyhogy mit látok? Egyből ami nem az adott oldalhoz tartozik címeket, és már lövöm is ki

enterrel, ha nem tetszik. Nem villan semmi, a képeket bár bekeretezi, ez igaz. Vagy Te az

element hiding helper-ről beszélsz? Hát, még az is jobban van megoldva hogy őszinték

legyünk, már csak a két gyorsgomb miatt is... (E-Z és forrásból látom mit akar kilőni, bár

én jobban szeretem hogy realtime mutatja a végeredményt, mielőtt bármit is tennék...) Szóval

nem értem, mit kellene elemezni. Megyek egy idegen oldalra, katt az ABP ikonra, alul már

dobja is a címeket és enter nekik. Nézd, tudom hogy operában is lehet, de NEM ÍGY. Nekem ami

operában hiányzik, hogy nem így látom. És hidd el, másoknak is. Kisgyerek, vagy egy idősebb

nem fog forrásban túrkálni, vagy elemezgetni... Mert egyszerűen nem érdekli, neki csak az

kell hogy kattintson és működjön...

-----

"...Rosszul tudod, az Opera az ami eleve blokkol már a betöltődés előtt, a hosts fájllal

egyenértékű. Még a Firefox sem annyira, mert mivel third-party addon, így csak van egy

bizonyos inicializálási időrés, bár az is blokkol, ellentétben például a Chrome-os vagy

Safaris megoldással. ..."

Mint írtam, "így hallottam, a tévedés jogát fenntartom"... A legtöbb fórumon ezt írják, ami

engem nem befolyásol. Srácok, mielőtt nekem esnétek, én nem az opera ellen, hanem ÉRTE

írtam, amit. Ennek én örülök a legjobban, ha már így van :)

-----

...Azért jönnek újra elő a reklámok, mert szarul vannak megírva az oldalak (és a reklámok

miatt direkt így), tehát az Operás Adblock+ nth-child pszeudo class-t használ, hogy például

egy sg.hu nevű DIV ID/CLASS ne rejtse el az egész oldalt.

Viszont sok esetben, például egy ad_banner ID/CLASS esetén általános reklámblokkoló CSS-vel

érdemesebb kicsapnod az adott hirdetést.

Használhatsz helyettesítő karaktereket is, ezt a következőképpen kell megadnod:

iframe[src*="adserv"]

Akkor mindent olyan iframe-et blokkol, aminek a forrásában megtalálható az adserv szó, tehát

az adserver.net-et az adserver.com-on és még az adserving.com-ot is. ...

-----

Na látod, ez egy példaértékű leírás volt tőled :) Írhatnál még sok ilyet.
De az, hogy "szarul vannak megírva", még nem segít pl. az öregen, ezt tudom hogy Te is

elismered, mert régen követem az írásaid, nem csak itt, egyéb fórumokon is.

-----

...Hogyhogy nem tudsz menteni? A hordozható Operát Resius csinálja, tőle kérdezd miért van,

de ugye nem a default.php fájl mentésére célzol? Mert akkor nem fog semmit blokkolni, mivel

hiányzik a Ctrl+F12->Haladó->Letöltések résznél a text/adblock nevű üres MIME type, ahol be

kell tallózni az Adblock.exe fájlt és bepipálni a "webcím küldése közvetlenül" checkboxot.

...

-----

Mivel kiterjesztése nincs, nem tudom hogy php-e... De feltettem ide:

dontweb.uw.hu/001.jpg Egyébként rosszul írtam, elmenteni el tudom, csak épp nemigen

foglakozik vele, mert ha 1 perc múlva egy másik oldalon szeretnék szűrni, két lehetőségem

van. vagy ugyanoda mentem, és akkor felülírja az előzőt, aminek értelme ugye nincs... Vagy,

máshová mentem... Aminek megint nincs.

-----

...Valóban 10.50-től kezdve bugosabb (habár javuló tendenciát mutat, folyamatosan minden

builddel), de hogy régen ment volna OLYAN OLDAL, ami MOST NEM, az érdekes. ...

[**]
Igen, sajnos már bánom hogy az előző hozzászólásban nem írtam, pedig gondoltam rá, nehogy

félreértés legyen. Szóval van egy érzésem, hogy ebben a hordozhatóban nem ok valami...
Hisz ha emlékszel rá, pár hete, épp írtam milyen szuper linux alatt, csak a "jobbkatt menüben" nem tudtam szerkeszteni valamit. Ekkora különbség meg csak nem lehet a két verzió között :)
Holnap feltelepítem rendesen és kiderül.
-----

...A Flash játékoknál vedd figyelembe, hogy míg régen a Flash a Macromedia tulajdonában volt

és professzionális cucc volt addig az Adobe úgy tönkretette, ahogy csak lehet. A Flash egy

hulladék és ez minden böngészőben így van. ...

Igen, fene egye meg, tudom... Csak engem az idegesít végülis, hogy írjam már, hogy ne

értsétek félre... Nagyi most FF alatt egy iszonyat hülye magyar oldalon hallgat valami online rádiót, ott játszik, chatel. Most neki, hogy magyarázzam el, hogy nem az opera a hibás, sőt, szerintem ő dobja ki leghamarabb ha valami baj van. Őt egy érdekli, hogy "hát de így megy..., abban meg nem..." Értitek? Opera most olyan mint egy tesztprogram, mert tényleg lehet vele tesztelni is. Igazából még ma sem értem, az Opera, hogy nem TOP1 böngésző. Szerintem, megérdemelné. Ja hogy esetleg a "web designereknek és egyebeknek" jobban figyelni kellene? Hát, lehet az nem is ártana :D

-----

...A freemail pedig tökéletesen működik, csak a freemail.hu/levelezes címen kell elérni,

különben a szimplára dob, de ez a Freemail köcsögsége. User Agent szűrés régen is volt, még

több is, mint most. ...

Jaja, ezt olvastam itt már régebben, ahol tudtam ott be is könyvjelzőztem. Probléma akkor szokott lenni, és kapaszkodj meg; Van olyan kisöreg, akinél Win és minden kacat telepítése után a kérés: Irjam már be a címeket is abba a "kicsi ablakba" mert hát...
És igen, ilyenkor ki kell találni, mi a fenét használ már eleve, mert hát én honnan tudjam :) Itt egyébként a címsorra szoktak gondolni, lenyílik, kattog rá és megy.
Itt, nagy segítség egyébként a gyorshívó, el nem hinnétek. Bár, aki még nem volt nyugdíjas, vagy öregek otthonában... Vannak érdekes dolgok no... :) Eleinte még megkérdeztem: És, milyen vírusírtót tetszik kérni, mit tegyek fel? Erre a válasz: Hát legyen ott az a kék E betű is... Sajnos csak először tűnt viccesnek... :) De hát... Na mindegy. Most már teszem amit szoktam, nem írom ki mert gondolom nem lehet.

-----

...Én hasonló helyzetben vagyok. Régen ajánlottam az Operát, igaz, sokan azt mondták egy nap után, hogy szedjem le, mert szar. Utána a 9.5 környékén kezdtek javulni az olyan oldalak, mint iwiw, myvip, freemail, stb. és már tetszett nekik a böngésző. Utána 10.00 környékén már voltak panaszok, hogy néha összeomlik, de még teljesen nyugodt hangvételű megállapítás volt. A 10.5-öt már nem is mertem ajánlani senkinek, de erre már jóval többen panaszkodtak, jóval kevésbé nyugodt hangvételben.

98-ra a 10.60-at már nem rakod fel, mert kivették a támogatást. Bár ez indokolt is volt. Aki meg ma 98-at használ azt úgysem érinti a Win7 integráció és a többi, de még a Carakan és a VEGA sem. A biztonság pedig főleg, szóval használhat 10.10-et is. ...

Na hallod, összeomlást viszont még nem tapasztaltam. Pont szintén mai tapasztalat. Mindegy, kiírom a címet, fibernet.hu-n szerettem volna rendelni, először ff alatt. Először le sem esett, mi ez az összeomlás bejelentő... többszöri próba után, start 4.0b1... A fenéért nem megy ez sem... Aztán leesett. Azt nem tudom mi baja van, képet is küldök róla ha kell, most is kampec neki, direkt kipróbáltam... Opera megmentette a helyzetet. Azt meg külön nem díjjazom, hogy bár nem kértem a hibajelentés küldését, a tűzfal jelezte, ff kommunikálni szeretne valami dyna.crashreport.xxxxxxxx... köszi...

98-ra semmiképp nem teszek 10-es Operát, mindenképp régebbit. A biztonság, igen, ez egy érdekes kérdés... Igyekszem azért az Opera alá betenni ami védelmet lehet, de ezekről a gépekről nem sok mindent lehet ellopni :) Tapasztalatom meg azt mutatja pár év távlatából, hogy akiket én "kezelek" azok nem mászkálnak a neten... Tudod, eléggé gáz mikor még úgy kell megmutatni, hogy "tessék idekattintani, na ott a tv műsor... Na az a nyíl meg visszavisz ahol voltunk... Nem, a karika nem kell, tudom forog (reload), de az nem kell (ki is szoktam venni...).

-----

...Rijk-re céloztam, az ő nevéhez fűződnek olyan dolgok, mint a Shift-es gombhúzós megerősítés (ami kikapcsolhatatlan), a confirmation dialógusok egy része és az új Operás menügomb, amit csak toolbar.ini szerkesztéssel lehet véglegesen kiiktatni, azt is csak addig, amíg újra be nem kapcsolod a régi menüelrendezést, mert onnantól felülírja magát. ...

Hm, nekem ez egy fájó pont, de még nem jutottam odáig, hog egyáltalán megkeressem a régi menüt... Eléggé lekötnek a gyerekeim :) De utánnanézek, igérem.

-----

...Valamelyik 10.60 snapshotban volt egy bug pár builden keresztül, hogy az elérési útvonalak a tallózó formokban nem voltak szerkeszthetők kézzel. Erre is volt neki egy olyan válasza, hogy különben is ez nem olyan nagy probléma, mert egyik nagyobb böngészőben sem szerkeszthető.

Most a 10.70 kapcsán lehet, hogy kicsit észbe kaptak, bár nem kiabálnám el.

8.0-tól használom az Operát, tehát a fizetős idők kimaradtak, de lassan már én is úgy vagyok vele, hogy ha a régi Operák használhatóságát és stabilitását megkapnám a jelenlegi fícsörökkel még fizetnék is érte valamennyit. ...

Egyetértek. Igazából lehet velem van a baj, most hogy belegondolok. Mert talán aki tényleg túl öreg vagy valami, lehet elég lenne egy Chrome (jesszus...). Nekik az kell hogy katt, olvas, örül. Az opera szerintem inkább nekünk való, tök jól elturkálunk, szerkesztünk, személyreszabunk. Ez így rendben is lenne.

De mi van akkor, ha a jobb piaci helyezéshez nem ez kell?

Srácok, én el bírnám képzelni, hogy az opera, megtartva tudását, egyszerűsödik is.
Emlékszem, sok funkció volt, ami tényleg "egy katt"-os volt, most már akár 3 is.
Nekem nem gond, de van akinek igen, és szerintem pont azt a réteget (is) kellene megtartani apozíció miatt, hisz az lenne a fontos, gondolom én... Bár még csak tippem sincs, miből tartanak keretet az Opera fejlesztésére... A szinkronizáláshoz is ugye szerver(ek) kellenek... A Turbo-hoz is... Na ok, ez megint túl hosszú lett.

Szóval, Opera előre, Penge4, neked pedig külön köszönöm a választ :) Lehet tanulni belőle.
kt75sw 2010.07.24 07:16:30
Baldric2 2010.07.23. 12:58:34

Ezek mellett nyugodtan integrálhatnák az UJS Managert is és persze nem ártana valami normális gyűjtőoldal a userjs-ekhez is. Ezek mellett szerintem még valahogy el kéne érnie az Operának, hogy minden felhasználójának meg legyen a lehetősége hogy egyszerűen(!) ismerje meg ezt a böngészőt, mert lássuk be, ez most nem így van, az én tippem szerint 100 opera felhasználóból csak 1 tudja hogy mire jók az operás jegyzetek, vagy mik azok a webpanelek (utóbbinak sem ártana egy normális gyűjtőoldal).
Kellemetlen látni a blogokon, IT portálokon a böngészők elemzésekor, hogy a cikk írójának még egy halvány fogalma sincs arról hogy mit tud az opera, pedig ők többnyire az it-vel foglalkozó szakemberek (lásd
www.technet.hu/notebook/20100712/melyik_bongeszo_mit_tud/ ebben a cikkben az opera tudásánál felsorolták a widgetet és a turbót, mintha csak ennyit tudna...).

Szerintem kéne több tucatnyi youtube videó a ficsőrök bemutatásáról, hogy mire jók az egérgesztusok, mire jók a unite alkalmazások, hogy lehet beállítani őket, hogy lehet a segítségükkel böngészni más böngészőkhöz képest, na meg persze ezeket betenni a frissen telepített opera gyorshívói közé.

Jó lenne még egy-két plusz képesség is, amik szerintem nem is lennének olyan nehezek, például ha lehetne webpaneleket/widgeteket simán az eszköztárakra tenni (Forecastfox).

Én úgy gondolom, hogy csupán 2-3% részesedést kéne pluszban szerezni, ami után már rengeteg probléma és hiányosság magától megszűnne, például nem lenne ennyi inkompatibilis oldal, mert ennyi felhasználót már nem hagyhatnának figyelmen kívül, és ezt a 2-3%-ot talán el is lehetne érni a fentiekkel, és az én véleményem szerint ezek fontosabbak és sokkal könnyebbek is lennének, mint mondjuk a HW Vega.

Az Opera legnagyobb hibáját egyébként én magam abban látom, hogy sok profi dolgot megvalósítanak, de vagy kifelejtenek egy lépést (például marketing), vagy csak nem használják ki eléggé. Ott a userjs, profira megcsinálták, de nem vitték túlzásba a tutorial írást, és nem csináltak gyűjtőoldalt. Ott vannak a widgetek, kéne még egy-két általuk gyártott profi widget, és nem ártana ha írnák melyik operán működik, és ami nem működik deaktiválnák. Webpaneleket annyira elhanyagolják, hogy most meg sem találtam a gyűjtőoldalát, pedig ha csak a google gadgeteket kigyűjtenék webpanelként már az nagyon sokat jelentene (szinte mind működik). Persze még hosszasan sorolhatnám, de a lényeg csupán annyi, hogy míg foxban 1 perc alatt telepíthetek 5 kiegészítőt ami az időjárást mutatja, addig operában ki kell próbálnom 5 widgetet amik közül 4 nem jó, és egy átlag felhasználó nem fog eljutni még a webpanelekig sem, 3 widget kipróbálása után megy vissza a foxhoz.

-----

Egy ilyen oldal, drupal alapokon egyszer már terv volt, akkor nem jött össze. Időhiányra hivatkozva mindenki lelépett...
Mert ha belegondolsz, ez nem kis munka ám. De rendben, ha van konkrét elképzelésed, ötleted...
Ám legyen, írj: kychid[at]gmail.com

Na de! Alapvetően egy ilyen oldallal, sok a probléma. Ha az elejét túléli, akkor ok. Pl., alaphelyzet: nyissunk rajta pl. egy "Kezdőknek" fórumot... Mert ugye kell.

Honnan szerzel pl. Penge szintű embereket, akik mindent tudnak, és minden kérdésre válaszolnak?
Mert hidd el, meglehetősen sok alap kérdés lenne, amitől a legnyugisabb moderátor is a falat kaparná.
Főleg mikor ugyanazt kérdezik meg 50-szer. Persze, lehet egy how-to dolgot is összehozni.
A kutya nem fogja olvasni, átlag user majd rohan a fórumba, de ott is WriteOnly módban ám, hogy ne legyen olyan egyszerű.
Szóval ehhez emberek kellenek, akik azért ismerik az operát. És mivel komolyan gondolod az oldalt, olyan emberek kellenek, akik komolyan is ismerik a rendszert. Ilyenekből, nem sokat találni szerintem. De ezt még le is lehetne fedni pár emberrel. De,...

Következő problémám:

"...Szerintem kéne több tucatnyi youtube videó a ficsőrök bemutatásáról, hogy mire jók az egérgesztusok, mire jók a unite alkalmazások, hogy lehet beállítani őket, hogy lehet a segítségükkel böngészni más böngészőkhöz képest, na meg persze ezeket betenni a frissen telepített opera gyorshívói közé. ..."

Ez remek. De ki fogja ezt mind összeszedni... Csak ez az egy mondatod, már több szerkesztőt, fordítót igényelne...
Persze megoldható, hogy sok idő alatt fejlődik ki az oldal, de azt hiszem, jelen helyzetben ez rossz ötlet lenne.
Ha érdekel, majd részletezem, miért...

"...vagy mik azok a webpanelek (utóbbinak sem ártana egy normális gyűjtőoldal)..."

Ez megoldható ugyanazon oldalon, de ez megint plusz lelkes embereket jelent... Ja, és akkor kellene leírás is ezekhez, lehetőleg magyarul, hisz írtad: "...hogy minden felhasználójának meg legyen a lehetősége hogy egyszerűen(!) ismerje meg ezt a böngészőt..." Tisztelet a kivételnek, de vannak akik még magyarul sem tudnak rendesen.

"...Ott a userjs, profira megcsinálták, de nem vitték túlzásba a tutorial írást, és nem csináltak gyűjtőoldalt..."

Ugyanaz a problémám. Egy ember erre képtelen. Ezeket össze kell szedni, leírást készíteni, a tutorial meg külön munka lenne, valószinű hogy ez egymaga többemberes... Hogy kezdjük el?

Ha komolyan gondoltad amit írtál... Domain, tárhely, Drupal alapú oldal... Ezt én megoldhatom, de nem itt fog elvérezni a dolog szerintem... Cím fentebb.

Ui.:

ZeGa 2010.07.23. 13:03:07
... @kt75sw: Nekem semmi problémám az ipon.hu-val... Az a jobtop.hu be sem jön, ha egyáltalán létezik. Ha topjob.hu ra

gondoltál akkor ott van egy füles lapozós dolog és nálam az is működik. ...

Bevallom, tényleg nem Opera alatt van gond vele :)

Firefoxos nyavaja van iponon, kezdjük ezzel: dontweb.uw.hu/ln_04.jpg de mint itt látod: dontweb.uw.hu/ln_03.jpg

ennek blokkolása megoldotta elvileg... Blokk nélkül nálam, használhatatlan az egész oldal. De van még baja, mindegy...

A másik: A cím helyesen: www.topjob.hu/ ÉS ITT BOCSI MINDENKITŐL! PONT HOGY EZ IS OPERÁBAN MEGY... Most ellenőriztem...

Chrome-ban nem megy ha lapozni szeretnék, üres lap a vége csak.

Az Opera viszi mindkettőt, szóval opera:ff:chrome 2:1:1 :)

Ui2.: Penge, válaszolok mindenre, benne vagy fájlban, de hulla vagyok. Átolvasás után beküldöm.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..