Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rubin17

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyian tudjuk, hogy az állam a legjobb gazda, bármilyen vállalkozásba is fogjon. Roan testvére gyermeke anyakönyvi kivonatát szerette volna honosítani, így megtapasztalhatta az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda hatékony és korszerű eljárását.Szeretném…..
IDDQD Így kell állást keresni 2011.07.29 14:45:23
Erin Michael Vondrak amerikai grafikus úgy gondolta, tutira megy, amikor megpróbált állást szerezni a Valve-nál, és a szokásos önéletrajz-motivációslevél kombót ezzel a videóval toldotta meg:    Most aztán főhet Gabe Newellék feje, mert ha visszadobják, ők lesznek a…..
Toronto HOGYAN ÉS MENNYIÉRT? 2011.05.30 14:07:00
Vállalható válság Igen, még a nagy és erős Kanadában is válság van, a pénz időnként csak arra jó, hogy kitöröld vele (a pénztárcádat)(aztán már csak apród marad) – bár hozzá kell tennünk, hogy a kanadai és az amerikai dollár évtizedek óta nem látott…..
Toronto ONTARIO SCIENCE CENTRE 2011.05.20 06:48:00
A negyven éves tudomány Toronto városa a múlt század ’50-es és ’60-as éveiben annyira elkezdett bővülni, a rengeteg új bevándorló miatt szemmel láthatóan terebélyesedni, hogy a város vezetősége felvetette: a világ köbö 10-20 tudományos központja mellett nekik…..
Rubin17 2011.05.20 07:56:15
Az a kek beka egyszeruen nagyszeru.
A lentiekhez jol jott a figyelmeztetes, brrr.

A babas kiserlet ha jol emlekszem fent van youtyukon, sot meg is ismeteltek.
www.youtube.com/watch?v=z0BxFRu_SOw
www.youtube.com/watch?v=YOHbtM9463c
Erdekelne, hogy a modszert hogy dontottek el, es hogy tenyleg kideritettek-e, hogy a gyerekek miert valaszoltak azt, amit. Mert az, hogy rakerdeznek, hogy "miert" az nem eleg.
Mintha Tényleg olyan érzés, mintha kicsit otthon lennél. A saját földeden. Aztán persze rá fogsz döbbenni, hogy ez itt Amerika (pontosabban: Kanada)(még pontosabban: Toronto), de tény, hogy elég sok ismerős dolgot fogsz találni és meglátni. Tudod, a fák, az autók, az…..
Rubin17 2011.05.17 18:17:51
Mintha:
Detto. :D
En probalom keresni a hasonlosagokat, es szoktatni magam az ujhoz. Nekem azt mondtak, hogy par ev, mire az ember beszokik.

En szerintem sosem fogom megszokni az osszevissza epuleteket a belvarosban itt. Nem gondoltam volna, hogy varoskozpontban a kvazi fout ennyire osszevissza salatanak fog kinezni. Jo, nem vartam a korutat masodik kiadasban, de azert ez kicsit ööö... lehangolt. Meg olyan epuletek is, amik szepek lehetnenek (rakott tegla, szep ablaknyilasok), le vannak festve, esetleg rajuk van rakva valami vastag szellozocso, otromban... persze van jopar szep epulet is, de azert nem csodalom, hogy a turistak szeretik a nagykorutat. :)

Nekem nagyon hianyoznak a jol megepitett teglahazak, es az otthoni berhazak.
Meg mindig furcsa, hogy majdhogynem be lehet latni az otthonokba, mert nincs kerites az utca fele, csak par meter gyep.

Meglep, hogy mennyi mindent lehetne itt ellopni csak azzal, hogy ket lepest teszek a gyepen. Meg keritest sem kellene maszni. Neha komolyan csodalkozom, hogy miket hagynak kint.
Es jo erzes, hogy ezt megtehetik. :)

---

Vezess:

A 4way stop tabla vicces jelenseg, a pirosban jobbra kanyarodas meg kicsit hajmereszto.

Ha majd eljutsz az autovezetes gyakorlati vizsgaihoz valamikor, akkor vigyazz: olyan, mint a Rigo utca. Atlag ketszer meghuznak mire atengednek, tokmindegy hogy vezetsz. A vizsgaztato ceg ugyanis maganceg, nekik szep bevetel, es utana panaszkodhatnak, hogy a bevandorlok miatt rossz a statisztika. De a helyieket is meghuzzak sokszor.

A gyakorlatban amit lattam, az alapjan a gyalogosokkal tenyleg nagyon jol bannak az autosok, megallnak, atengednek, stb, nagyon kellemes elmeny. :)

Viszont amugy eleg borzalmasan vezet nemelyik: atlog a masik savba, nem tudja mi az a nagy ivben kanyarodas, bevag a masik ele, es mivel bizonyos sebessegtullepesig nem buntet a rendor, mindenki gyorsabban hajt mint a megengedett.
Balra kanyarodni meg kihivas, mert nehanyan meg atmennek a piroson keresztben, mikozben neked mar zolded van, es mire elindulnal, addigra meg a szembejovok kapnak zoldet. Ez allitolag par eve meg nem igy ment...

Torontoban is tobbsegben vannak az oriasi, altalaban amerikai, neha erosen szetrohadt kocsik?

Hah, ezt akartam megkerdezni: te hol szereztel biciklit es milyet, mennyiert?

---

TV:

A sorozatokhoz kis komment: sokat ugy csinalnak, hogy fozes kozben lehet nezni vagy csak hallgatni ha eppen nem akarod az ujjaidat is felszeletelni.
En netezek inkabb...
Rubin17 2011.05.19 01:55:26
Szezonális visszatérő posztunk következik a téli bakancsról, ami nem bírja a telet:Szegeden a Napfény parkba élmény kivillamosozni még hóesésben is, ezt is tettem gyanútlanul a tavalyi év december 16-án. Korábban telefonon megrendelt cipőm megérkezéséről az eladó Deichmann…..
Tiszta Amerika! Tudom, elcsépelt és közhelyes kezdés ez, de szót kell róla ejteni, hogy Kanadában (főképpen Torontóban) rengeteg fajta-féle embercsoport, rassz éldegél. Ezek bevándorlók, turisták, távoli világokból idetalált jöttmentek, akik közül sokan még havat sem…..
Rubin17 2011.02.04 18:55:20
@Tom Bobb: igen, az arakon mi is neztunk egyet, bar inabb az EU-itthoni elteres miatt. Pl a feta sajt aranyarban van. Es altalaban a sajtok. :(
Arrol meg hallottunk, hogy sokan atmennek az USAba eztazt venni ha tehetik, mert ott olcsobb.

Tenyleg: ti lattatok valahol jo gyurodeszkat? Olyan klasszikus, nagy nehez darabot? En csak ilyen minit lattam, feleakkora sincs, mint az otthoni.
Ezek a nepek nem foznek ugy latszik. :(
Rubin17 2011.02.04 19:10:03
@Bar Kochba:
Ez furcsa, mert en egy diplomaval es kituno angollal elertem. (A masodik diplomara mennyit adnak?) Es csak par ev munkatapasztalattal. Persze elmentem egy alap franciara annak ellenere, hogy epphogy tudtam csak franciaul, de azert ott is osszekapartam par pontot. Kb az ev csodaja volt.
Nalad mi az, amibol nem jon pont? Munkatapasztalat, masodik nyelv?
Ha pl nemetul tudsz, azt is kuldd be nekik, ha ponthataron vagy, szamithat. Meg barmi mas kozepesen jelentos papir tanfolyamrol etc. En pl. betettem a nemet kozepfokut is, lassak csak.
Ezen a héten mutatkozott be Conan O'Brien új talkshowja, a Conan a TBS-en,. A premier a várakozásoknak megfelelően leverte Leno és Letterman műsorait is (a kábel vs. network tv csatában újabb győzelem a kábeltévének), de az azóta képernyőre került adások beálltak a szintén…..
Rubin17 2010.11.12 18:42:01
KANADA-HUN Mostoha testver 2010.10.13 03:27:00
A tartalom megtekintéséhez regisztrálnod kell, vagy be kell lépned VAGY A fórum látogatásából ki vagy zárva a következő okok miatt: Nincs indoklás.A kizárás feloldásra kerül: Soha Ha valaki ismeri a Canadahun forumot az tudja miert van ottBevandorlas, zenelopkodas, bugyuta…..
Félrefordítások Majd meglátjuk 2010.04.20 05:58:00
Mostanában valahogy több az erősen felindult beküldő (mi volt veletek november végén?). Rubin mérgelődése:The Mentalist 16 RTL KLUBÁÁÁáÁÁÁÁÁáááá lőjétek le a szinkronosokat, ez agypusztítóan sz*r. A szöveg is, a szinkronhangok is.Ugye Jane atmenetileg megvakul miutan…..
Rubin17 2010.04.21 23:06:28
Valoban 1x16os resz volt.

@Terézágyú: pillanatnyi elmazavar, altalaban konzekvensen nem hasznalok ekezeteket, kiveve ÁáááÁááá es felreertheto esetekben. :)
A múlt heti beharangozó után elérkezett az ideje annak, hogy valami hasznos is kikerüljön, úgyhogy fogadjátok szeretettel Nikodém Zsigmond írását a szinkronrendezésről (a hossza miatt két részletben - délután jön a második fele).Jakab ragaszkodott hozzá, hogy bevezetőt…..