Regisztráció Blogot indítok
Adatok
verébmondjabagolynak

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháborúban részt vevő országok nagy többsége rendelkezett  többé-kevésbé összefüggő, kiépített erődrendszerrel(pl. Maginot-vonal, az Albert-vonal, Siegfried-vonal.), melyekben a bunkerek stratégiailag nagyon fontos szerepet töltöttek be. Normandia partjainál…..
A kettős állampolgárság ügyéről kevesen tudnak, akarnak racionálisan gondolkodni (amikor 2004-ben vitatkoztam egy amúgy értelmes barátommal, elismerte az összes ellenérvemet igaznak, a vége mégis az lett, hogy de attól még meg kell szavazni, mert csak). Ennek ismeretében most…..
verébmondjabagolynak 2010.05.26 22:09:30
Érdemes elolvasni a külföldi reakciókat!!!

Hollandia, Franciaország egyenesen arról ír, hogy a mai döntésünkkel destabilizálhatjuk az EU-t!!!??? Egyenes következtetésként arra jutnak, hogy az egész Balkánt magunkkal ránthatjuk. (Az orosz oszét példát párhuzamosítják velünk) Példaként említik Szlovákia bezzeg voltát, hogy mennyivel jobb a gazdaságuk...stb.
Teljesen szlovák pártiak és süt belőlük a gyűlölet. Mindenki arra várj, hogy Brüsszel megfedjen minket!!

Ez kész röhej, több szempontból is.
Abszolút nincsenek tudatában a fogalmaknak, vagy hogy ténylegesen miben döntöttek a mai nap politikusaink. Teljesen figyelmen kívül hagyják a szlovák nacionalizmust, a nemzetiségi jogokat.
Brüsszel meg amúgy sem sokat tud tenni, egyértelműen szlovák pártiak, ahogy eddig is azok voltak. Mindenki tojik rájuk kivéve persze minket magyarokat.

A mai egy gesztus volt azt hiszem. Romániát nem zavarja a dolog, a szerbeket sem, ukránokat sem, csak egy icipici - de tegyük hozzá, hogy akaratát nemzetközileg is jobban érvényesítő (nálunk legalábbis) - ország pattog.

Viszont az ellenkezőknek is igazuk van. Amíg nem vagyunk elég erősek gazdaságilag, egységesek nemzetileg, nincs egy valamirevaló hadseregünk, az EU-n belül pedig nem tudjuk érvényesíteni magunkat, addig csak a rövidebbet fogjuk húzni. Szép gesztus Orbántól, de könyörgöm valóban meg tudnánk védeni azokat a magyarokat (akik magyarok mint mi itthon!!!) akiket retorziók fognak sújtani? Kötve hiszem. Én örülök, hogy valamennyire végre hozzánk tartozhatnak, de a szájharcon kívül vajon mire lesz képes Orbánunk? Attól félek semmire. Hősködni a partvonalról lehet amennyit akarunk, de ha már be kell majd menni a pályára azt hiszem nem biztos, hogy valami tartalmas eredményt is fel tudnánk mutatni.

Mindenesetre ez minimum 2004 után.

De mint ahogy eddig is, az óvónéni nem fog bejönni a homokozóba rendet csinálni, Fico meg eddig rendre belenyomta fejünket a homokba.....
verébmondjabagolynak 2010.05.26 22:20:23
@felvidéki istimester:

Szia, tudom, igazad van!:)

De azért megjelent, az emberek ott ezt olvassák és ebből alkotnak egy véleményt magukról.

Ez is egy eleme a PR-nak, ha lenne eszünk most szerte Európába nem ilyenek jelentek volna meg, hanem hogy milyen nagyszerű ez az egész és milyen ökrök a szlovákok... de ez van.