Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lajla

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kerdeseink Mire várunk? 2010.12.01 11:27:00
Elkezdődött az Advent, és megfogalmazódott bennem a kérdés: mire várunk? Kérdésem elsősorban a keresztényeket érinti. Mások nem nagyon várnak, vagy? Nekem úgy tűnik, hogy az egyházi liturgián belüli várakozás, a Jézusra való várakozás, vagy inkább a második eljövetelére…..
Lajla 2010.12.05 12:49:19
Volt már olyan élményed, vagy csináltál már olyat, hogy volt valaki, aki a barátod/szerelmed kezdett lenni, azaz számodra fontos és egyre inkább közvetlenné váló kapcsolatban voltatok, de még csak az elején, csak ilyen ismerkedősdi, és elmondtál vmit, ami nagyon fontos is, komoly…..
mi alapján gondolod valakiről, hogy ő az Ő? van olyan, ami hiába ha minden más oké is, de ha az nincs meg benne, akkor nem 'játszik tovább'?Te már megtaláltad Őt? Volt már legalábbis, hogy azt érezted: "Igen, Ő az!"?..
Lajla 2010.05.04 20:11:44
@Zsoozsy:
bennem két kérdés is megfogalmazódott olvasva a kommented: az egyik, h a közös sír az tuti bizonyíték? olyan nincs, h vkik közös sírban, boldog évek után, de igaziból nem Ő-k voltak egymásnak? és olyan nincs, h mégse lesz közös sír? ha vki Ő az tuti biztosítéka a boldog házasságnak? (a boldog házasság ilyen egyszerű lenne?)

a második pedig, hogy nekem pont úgy tűnt, hogy az a kérdés, hogy van-e olyan, amit az ember bár mérlegre tesz megint, de az lesz a válasza, hogy igen, fontosabb. hogy van-e olyan, aminek a hiánya kizárja az Ő-séget. vagy szerinted nem ezt jelentette a kérdés? és Neked van ilyen?

az én olvasatmora való válaszom pedig:
nekem vannak olyan alapértékek, amikről azt gondolom, hogy kellenek ahhoz, hogy valakivel boldogan és összhangban le tudjam élni az életem. vagy ahhoz, hogy legyen vmi, amit közösen tudunk továbbadni - nekem ez fontos.

ezt most kicsit félek leírni, de bár talán van egy hosszú listám, amit fontosnak tartok, de amit én keresek az inkább egy élmény. az van az Énekek énekében, hogy "előtte olyan vagyok, mint aki megtalálta a békéjét", amit fordíthatnánk teljességgel is. én ezt a békét keresem. azt gondolom, akkor fogom megtalálni az Ő-t, amikor megtalálom a békémet, a teljességemet, a másik felemet Benne... ezt most lehet, hogy úgy tűnik, hogy nem reális, vagy vmi misztikus élményt várok, de igaziból csak azt várom, amit Ádám érezhetett, mikor meglátta Évát: "igen, Ő az" nem kell tovább keresni, várni. én hiszem, hogy ez az élmény létezik. de azt is hiszem, hogy ehhez az élményhez időre van szükség egy kapcsolatban is, mikor az ember már tényleg a másikkal találkozik, hogy ne az elképzeléseire mondja, hogy Ő az...
szerintetek mit jelent szerelmesnek lenni? honnan tudod, hogy szerelmes vagy-e?és szerintetek milyen a szex szerelem nélkül? egyáltalán Te szexelsz/szexelnél szerelem nélkül?..
Lajla 2010.04.22 10:22:57
@prikul:
köszi, hogy leírtad! én abban az időben, mikor még mindent igyekeztem meghatározni (talán mindenkinek van ilyen korszaka) megfogalmaztam a szerelem négy ismertetőjelét, és a bejegyzésed után le merem írni. furi, hogy valahogy nem a torok- és gyomorbántalmakat, még csak nem is a térdremegést (hogy mást ne írjak) vettem alapul… a 4 jele (volt nekem akkor): 1. kötődés; 2. kémia; 3. ragaszkodás; 4. és az illető a jövő-képem része. de szerintem ez nem változik idővel, sőt ez a része talán csak mélyül…
Lajla 2010.04.22 10:27:34
@barokkmacs:
sztem teljesen érthető volt! és tökre egyetértek Veletek!
és én is kíváncsi vagyok, hátha @ázebra tud mesélni vmit ;)
Lajla 2010.04.23 12:58:04
@prikul:
a kötődés talán, ami kialakul, a ragaszkodás pedig ami tevőleges; de nagyon hasonló. ma már lehet, nem is választanám külön ;)

@Zsoozsy:
"szerelem nélkül onnan jön az érzés, a tevékenységet végző testrészekből, érzelmi töltéssel viszont - az előbb említetteken felül - a gyomorból indulva a szíven-lelken keresztül az agyon át ezerszer mélyebbről, az egész testet, sőt, világmindenséget átjárva..."
ez annyira jó! tökre köszi!!!
de tényleg azt gondolod, h érdemes kipróbálni mindkettőt?

@ázebra:
ezek szerint @Zsoozsy fejében megfordult (nevéből ítélve lány/nő). de megírta a különbséget is. engem érdekelne van-e különbség egy fiúnál/férfinál?