Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marci hevesen

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Totális cigány hatalomátvétel? Ha a szavazati jog kiterjesztése meg is valósulna, a cigányság szavazói súlya csak mintegy 2%-kal emelkedne. De még ez sem reális, hiszen eleve kevesebben mennek szavazni. A Véleményvezér blog szerzői őszintén meglepődtek, hogy a gyerekek után…..
marci hevesen 2011.02.18 14:06:31
"a témával foglalkozó kutatók becslése alapján Magyarországon nagyjából hét-nyolcszázezer cigány él."
A témával foglalkozó kutatók néha benézhetnének egy-egy óvodába vagy bölcsődébe, különös tekintettel a hátrányos helyzetű régiókban.
"A magyar össztársadalom esetében a termékenységi ráta 2009-ben 1,33 volt."
Egy ilyen törvény nem segítene ezen a problémán.
"Ennek megfelelően a cigányság vélt óriási szavazatszerzése még a matematikailag kiszámítható pár százalékpontos növekményt sem érné el"
Egyes választái körzetekben a cigányság - tetszik-nem tetszik - igencsak felülreprezentált. Azokban a körzetekben képviselői vagy polgármesteri széket érhetnek a többletszavazatok. Persze egy jól működő országban fel sem merülhet, hogy a szavazatokat meg lehet venni, és még csak véletlenül sem lenne eszköze politikai játszmáknak egy kisebbség.
"Ezt a problémát viszont előbb-utóbb kezelni kell majd."
Egyetértek. De nem szavazati jog megadásával. Vagy ha már megadjuk, akkor legalább a szabálysértéseket ill. bűncselekményeket elkövetők szavazati jogát el kell venni - akárhány éves is legyen. Persze ehhez nyilvántartás szükséges, ami felvethet többek között az adatvédelemmel kapcsolatos kérdéseket vagy finanszírozási problémákat.
"Révész-Szájer-féle javaslattal"
Háttérbe kényszerített politikusok, akik megpróbálnak előrébb kerülni. Eddig őket a kifejezetten értelmes FIDESZ-es politikusok közé soroltam. Eddig.
Nem szokom rá a politizálásra, de ez a történet nálam pár pillanatra kiakasztotta a szimpatikusságmérő műszer mutatóját.   A "filozófus-ügy" előzményeit nem ismerő tájékozatlan szerencsések kedvéért, némi visszatekintés: Magyarországon ugye zajlik (egyesek…..
Kicsit félve vallom be, hogy nem kezdtem még az Új Széchenyi Terv (igen, csupa nagybetűvel) részletes és mélyenszántó tanulmányozásába, így nem én, hanem a Menedzsment Fórum vett észre egy érdekes mondatot az említett alapmű lakáspolitikával foglalkozó fejezeteiben:  …..
Szinte már rosszul lét határán olvasom a kommenteket egy-egy bejegyzés alatt. Árad belőlük a rosszindulat, a fröcsögés, a rossz tapasztalat élménye, a meg nem értés. Sokan úgy vélik az orvos valamiféle állatfaj, akit az országban dolgozók etetnek, hagynak szaporodni és ez az…..