Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grobs_

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
grobs_ 2023.02.28 11:23:56
@svajcineger: "Nagy a vidámság a norvég tárgyaláson... Milyen ítéletek születtek, vajon?"

Összesen ~40 embert végeztek ki árulás miatt, ebben benne van a miniszterelnök is. A nácikkal együttműködők nagyrésze nem gondolt rá, hogy bűntett lenne amit csinál. Élte az életét. Előtte is kapta az utasításokat, azután is kapta az utasításokat. Sok esetben a főnök se változott. Tehát saját felfogásuk szerint nem egy olyan tárgyaláson ülnek ahol valós bűncselekményért ítélnék el. Cipelték az aktákat, pecsételték az okmányokat.
Ezen kívül a nők szerepét eleve kisebbnek ítélték meg, így kisebb büntetéseket kaptak.

Nálunk is mindenki partizán lett a vh után. Valószínű norvégiában is mindenki ellenálló lett a háború után. Bár nem valószínű, hogy ezen a képmutatáson nevetnek, de lenne rá okuk.

Ha a mostani háborúnak úgy lesz vége, hogy elszigetelik az oroszokat akkor nálunk is mindenki ukránokat mentett majd.
Amit az alkoholról tudni kell... - 1965. Az éppen egy éve elhunyt, nagyszerű, Balázs-Piri Balázs rajzaival. Egy kis feedback-et kérnék a mobileszközön netezőktől! A régi magyar diákat bemutató sorozat magas képkockaszám miatt, valamint a hangulatosabb vetítés érdekében - a mai poszttól kezdve -…..
grobs_ 2015.01.26 13:04:39
@_Neville: Más kor volt. 2-3 sör után még simán vezethetett az ember. Az alkohol tényleg erősítőként élt a köztudatban (kis mértékben). Anno voltak itt régi reklámok. Gond nélkül adták kisbabának a kólát. Aminek nem volt azonnali maradandó káros hatása az nem nagyon zavarta az embereket. Dohányfüst is gyakorlatilag mindenhol olyan sűrű volt, hogy vágni lehetett. Senkit nem érdekelt, hogy bármilyen káros hatása lesz, mert a "nagyapám is szívta és 90 évesen ütötte el egy teherautó". Az volt a köcsög aki szólni mert, hogy megfullad.
Az emberek nem lettek okosabbak csak a szabályok tiltják erősebben, az emberek pedig a lebukást vetik meg. Ma zéró tolerancia van. Aki iszik az bukja a jogsit, kirúgják, stb. Ha nem így lenne akkor a legtöbb helyen ma se érdekelne senkit.
A tunéziai IPEIEM diákjaival együtt élve az ember előbb-utóbb talál beszélgetőpartnert. Én csak vágytam rá, hogy mérnök lehessek, ők viszont jó eséllyel azok is lesznek, nincs olyan napszak, amikor ne görnyednének a könyveik felett. A szomszédom, Anas, lelkesen kapta fel a…..
grobs_ 2014.11.18 11:12:40
@delejes: A hit tűnt el a tanárokból (és nem csak belőlük).
Az 1973-as olajárrobbanás október 17-én kezdődött, amikor az Arab Olajexportáló Országok Nemzetközi Szervezete az akkor zajló jom kippuri háború hatására bejelentette, hogy felfüggeszti az olajexportot az Izraelt támogató országokba. Az embargó az Amerikai Egyesült…..
grobs_ 2014.08.11 22:56:31
@_wood_: Izé. Auris (1.4 benzines) legnagyobb nyomaték 4400-nál van, legjobb fogyasztás 1800-nál. Ez nem azt támasztja alá, hogy a nyomatékgörbe csúcsán lenne a legjobb fogyasztás.

A pillanatnyi fogyasztás mérő a kibocsátott co2 mennyiségéből számít egy értéket. Ez lehet teljesen fals is. A nullázható átlag érték hosszútávon (pl. teljes tank ciklus) elég pontos szokott lenni. Auris-nál 0.2-n belül van a számolt és a mért érték.
1910 januárjában a hónapok óta tartó folyamatos esőzések miatt a Szajna vízszintje soha nem látott magasságba emelkedett. Először a pincéket és a város alatt húzódó régi alagutakat és csatornákat öntötte el, majd január 21-én a víz betört a belváros utcáira is...
grobs_ 2014.07.23 13:57:58
@Namely: Árvízben nem annyira jó gázolni. Ilyenkor a dögkutakat, emésztőket bemossa a víz. Olyan fertőzéseket lehet kapni amit ma is nehezen kezelnek. Gumicsizmát is fertőtleníteni kell a dagonyázás után.
"Félkarú világbajnok? Gól Sztálingrádért? Meghalni egy öngól miatt? Mikor találták ki a sárga lapot? Melyik vébét nézték sokan lenémított készüléken? Ezekre az igencsak érdekes kérdésekre kaphatunk választ ma - az önmagát baranyai sport megszállottnak aposztrofáló - Falcao12 posztjából. Régóta…..
grobs_ 2014.07.15 09:50:54
@efi: Ez persze hazugság. A FIFA a saját töketlenségét leplezi ezzel. 5 évig vezettem meccseket. Menj el egyszer megye III-as pályára, aztán egy NB I stadionba. Eleve nemzetközi mérkőzés pályájának a területe, minősége sokkal szigorúbb előírásoknak felel meg mint akár egy NB II-es, megyéről ne is beszéljünk. Kapuk mérete, formája elég változatos képet ad megyében, de teljesen szabványos egy nemzetközi meccsen.
Megyében nem egyszer egyedül vezettem felnőtt meccset, nemzetközin meg ott van 5 játékvezető.
Soha nem lehet azonos a feltételekkel meccset rendezni megye III-ban és BL-ben.
Nincs és nem is kell egységes szabályozás. Ahogy F1-ben is mások a szabályok mint egy helyi versenyen. Mások a lehetőségei Jenőnek, Fülének, Biharinak mint a Real Madridnak. A célnak annak kellene lennie, hogy minél kevesebb múljon a játékvezetőkön, és a tévedéseiken. A lényeg, hogy a rendszer ne juttassa előnyhöz egyik csapatot se, és labdarúgás legyen ne színház.
Totális ökológiai katasztrófa egyetlen emberöltő alatt Egyszer volt, hol nem volt, volt valaha egy meseszép tó Kazahsztán, Üzbegisztán és Türkmenisztán határvidékén. A tavat két bővízű folyam táplálta, az Amu Darja délről és a Szir Darja keletről. Területe 68 000 négyzetkilométer volt, és ezzel a…..
grobs_ 2014.06.11 14:47:38
@szita szita péntek: Nem feltétlenül csak gazdasági érdek. Nyilván sok pénz kellene a rendbetételhez, de az a víz most máshol élteti a növényeket és állatokat. Ha a Tiszát eredeti állapotába hoznánk, akkor fél tucat természetvédelmi terület tűnne el köztük a Tisza-tó.

Ha az Aral tavat helyreállítanák akkor is évtizedekig tartana amíg regenerálódna az élővilága. Ahol viszont most van a víz onnan szinte egyből eltűnne, és néhány év múlva csak sivatag maradna. Nem kellett volna belenyúlni, és akkor minden menne a maga útján, de egy hibát nem lehet helyrehozni egy másikkal.

"A környezetkárosítás még visszafordítható, (elsősorban légszennyezésre gondolok), de egyre közeledünk ahhoz az átesési ponthoz."

Sokak szerint már túl vagyunk azon a ponton amikor visszafordítható lenne. Lehetne ezen morfondírozni, de fölösleges mert a szennyezés nem csökken hanem évről évre nő. Mindegy, hogy 5 éve léptük át, vagy 5 év múlva fogjuk. Nincs megállás.
A probléma a technológia függés. Lehet passzív házat építeni (sok országban másra nem is adnak építési engedélyt), alig kerül többe egy hagyományosnál. Lehet élelmiszert termelni, nem bonyolult. Lehet kerékpározni. Viszont nem tudsz laptopot készíteni, netezni, (mobil) telefonálni környezetbarát módon ... cserébe függünk ezektől.
Megint egy durva hullámvölgyben van a blog, Stökinél megvan a gyerek, én simán csak lusta vagyok, a többiek meg szerintem azt sem tudják, mi az indapassos jelszavuk. A lényeg azonban, hogy a Microsoft bejelentette az új Xboxot, és bár a PS4 esetén még volt kedvem arról írni, mennyire…..
grobs_ 2013.05.23 15:48:47
@H0lyhead:
"felokosítani" a 15k HUF-os (A9-es) Android stick is tudja. Lesz rajta böngésző, meg youtube, meg angry birds, és az XBMC is fut rajta.

Ahogy én látom, a HC gaming nem nagyon akar elmozdulni a PC-ről, a casual-nak meg egyre inkább elég a tablet. Ha az x1 (és/vagy a ps4) nem tud tartalom szolgáltatásban (médiacenter) domborítani, akkor tényleg ez lesz az utolsó konzol generáció.
Lehengerlően érdekes chartot dobott fel Vakmajom a blogjára, amin gyönyörűen tükröződik, hogy általában véve a technológiai fejlettség milyen védőernyőt borít a társadalom fölé (egyedüli apróság, hogy sajnos a forrásmegjelölés lemaradt). Vakmajom kommentárja: Minél…..
Bár egyes videókon jól látszik, hogy már a Kinect használata közben is érdemes odafigyelni, hogy a lakás nagyobb legyen, mint a kezünk hossza és az az átlagos távolság, amire egy-egy rokonunk tartózkodik, de az, amit az ember-gép kapcsolat köré építő CHI 2011 konferencián…..
grobs_ 2011.05.12 11:46:42
@Lenry:
Ahogy értem: Nincs szükség kapcsolókra. A "távirányító" az ember. Csak itt most nem kamerás felismerés lenne, hanem 40Hz - 400MHz-es hullámok amiket az emberi test torzíthat, és ezt érzékeli az eszköz. A lakás fala lenne az érzékelő (antenna).
Szerintem lakásban nem sok értelme van. Egy kinect, vagy wiimote jellegű eszköz (pl. gyűrűként) bőven jó lenne. Nagy tereknél, pl. hangár, kiállító terem viszont jó lehet. Nem kell minden kapcsolót mindenhova elvinni. Már lakásokban is általános, hogy egy-egy lámpának több kapcsolója van. Egy galériában, vagy plázában ez piszok bonyolult lehet.
IDDQD 7500 négyzetméter 2010.11.25 08:20:00
Van Pekingben egy pláza (igazából inkább egy sétálóutca, amit befedtek, mert mi az nekik), a neve The Place, ennek a plafonján van a világ egyik legnagyobb lcd kijelzője, kicsit nagyobb, mint egy standard focipálya, laza 7500 négyzetméter, 250*30 méter, vagyis ha jól számolom, a…..
Mindannyiunk bánatára Stöki szabadságon van, így leesne az aranygyűrű az ujjáról nincs most kedve a szerdai retróval bütykölni, de hogy ne vigyen el minket a népharag, kitaláltam valamit, amivel hozunk is ajándékot meg nem is, satöbbi.Szóval kivételesen nem egy régi játék…..
A korábbi, Dezirével foglalkozó postokban már ígértem, hogy felsorolom, milyen alkalmazásokat találtam hasznosnak az elmúlt napokban. Természetesen ezeken kívül is lehet egy sor jó app. Remélem azokat megosztjátok velünk a kommentekben. Nos, akkor következzen az én listám...…..
grobs_ 2010.04.21 10:34:20
@John A. Dragon prof: Kevered a szezont a fazonnal. Bár szerinted direkt vagy ilyen ferde azért leírom: Az iPhone zártsága abból adódik, hogy hivatalosan csak a store-ból tehetsz fel bármit. Oda pedig csak akkor kerülhetsz be ha teljesíted az Apple nem túl kedves feltételeit, és ezen kívül nem vagy konkurenciája sem, mert ilyenkor automatikusan kizárnak (bármikor indok nélkül kizárhatnak alkalmazást).
Android-ra a Market-en kívülről is feltehetsz alkalmazást, és a Market-be kerüléshez sem kell sokat tenni.
Annak, hogy többen hiányolják a Market fizetős részét semmi köze a nyiltsághoz, vagy zártsághoz. Egyszerű kényelmi funkció.