Regisztráció Blogot indítok
Adatok
botsaska1

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
botsaska1 2010.04.20 20:08:03
@safranek:
csak azért dekraláltan Művészeti, mert esélyük sincs más módon az életben maradásra a jelenlegi központi támogatási rendszer mellett. Egyébként meg sok művészeti tárgy van az oktatásban ami nagyon fontos szerepet kap és sokat is ad a gyerkőcnek.
botsaska1 2010.04.20 20:32:44
@Videofon:

Én nem vitatkoznék, mert ez a gyümölcs és a zöldség összehasonlítása (annak ellenére hogy esetleg mind a kettőt megesszük más mind a kettő)
1, A Wladorf alapvetően arra épít, hogy az alsó tagozatban EGY TANÍTÓ viszi (az osztálytanító) a gyerekeket és tényleg nem csereberélnek -csak végső esetben.
2, A Waldorfban az osztálytanító a kulcsfigura, de van még rajta kívűl nyelv, matematika, földrajz, történelem, magyar, zene, fafaragó, kézimunka, testnevelés, euritmia és még számos tanár, így badarság azt mondani, hogy a Waldorfban nem számos tanár munkájából áll össze az eredmény.
3, Ez lehet igaz, de ennek sajnos a nagyfokú "hagyományosban" tanító (tisztelet a kivételnek) tanárok előítélete az oka! Saját gyermekemen láttam, tapasztaltam az első reakciókat (sajnos), de bizonyított és utána megkövették (ezért elismerés jár). Azért mert valami nehezebb nem kell megfutamodni szerintem.
4, Már hogy ne volna, pont ez az egyik lényeg, a gyerek is és atanító is alkalmazkodik a közösséghez -ezért is nehéz feladat jó Waldorf tanárnak lenni.
5, Ez sem feltétlenül igaz, hiszen ha nem is mindent időben egyszerre tanulnak, de minden államilag előírt tananyagot "leadnak" -hiszen érettségit tesznek a gyerekek- Számos esetben láttam eredményes korrepetálásra példát, és hogy nehezebb esetleg, hát lásd előbbi mondatom.
botsaska1 2010.04.20 20:46:01
@bagoly74:
Akinek ezt sikerült összehoznia, annak gőze sincs arról (sajnos)miről szól a Waldorf.

Egyébként meg Én is Keresztyén (nem elírás -reformátusként) emberként hívő csaldból adtam (mertem elengedni) Waldorf iskolába gyermekeim, és egyiket sem fertőzte meg szekta vagy bármilyen fekete/fehér mágia. Egyszerüen boldog, örömteli életet élnek, amelyhez hozzájárult rajtunk kívül az iskola is.