Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pergő Képek

18 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég frissült a Google Chrome böngésző. A cikk írása idején épp a 26.0.1410.43 m verziószámnál jár, ami nem semmi, tudva, hogy 2008. szeptember 8-án mutatták be az első verziót. A Microsoft féle Internet explorer 1995-óta most tart a 10. verziónál. A mostani frissítéssel…..
Hatalmas csempészbandát buktattak le a Kínai vámosok, akik Hongkong, Makaó és Kanton városok közt végezték alvilági tevékenységüket. Főleg Canon 5D mark II és Nikon D5000 digitális fényképezőgépeket, kamerákat, és azok tartozékait csempészték. A vámosok 2011 májusa…..
Pergő Képek TRON Örökség 2011.01.21 15:20:00
Megnéztem a tavalyi év legjobban várt kult-filmjét a TRON-Legacy-t. Több haverommal néztük együtt az IMAX moziban, és ahányan voltunk, annyi vélemény született a filmről és az élményről, amit ez a szuper filmszínház nyújtott, vagy nyújthatott volna.    Én teljesen…..
Gondolom senkinek sem kell bemutatni a Sony cég kameráit. Mindig is volt a kínálatában consumer handycam, profi kamera, és a kettő valamilyen költségkímélő módon megcsonkított hibridje, nevezzük fél-profi kamerának. Most viszont nem ez a két világ találkozik, hanem a 35mm-es…..
Nemrég ért véget az idei Consumer Electronics Show (CES) Las Vegasban, és a rengeteg digitális fényképezőgép, android tablet, meg 3D TV mellett  bemutattak egy igen érdekes eszközt is, ami nem is annyira consumer, mint a korábban felsorolt kütyük, de mégis nagy az…..
Pergő Képek Az analog éra vége 2010.11.02 21:46:00
Nem tartozik szorosan a mozgóképhez a hír, de ugyanúgy érinti a jelenség, mint minden technológiára érzékeny művészeti ágat. Ahogy fejlődnek az eszközök, úgy szorulnak a háttérbe a korábbi technológiák. A digitális térhódítás, és a technológiák konvergenciája egyre…..
Pergő Képek 3D mozi, stílusosan 2010.11.02 13:02:00
Sokunknak sok baja van a 3D mozikban ránk tukmált, fröccsöntött nyomi szemüveggel. Nyomja a fülünket, ki tudja kin volt előttünk, és most jelentkezett egy újabb kifogás, miszerint: "milyen hülyén néz már ki". Ennek a kijelentésnek ugyan semmi értelme a moziterem…..
Pergő Képek Róma örök 2010.10.26 14:28:00
Minden út hozzá vezet, és más bornírt állítások plasztikus valósággá esztétizálódnak a BBC egyedülálló történelmi sorozatában. Egy cikk olvasását kb. ezen a ponton szoktam abbahagyni, emiatt váltsunk stílust, és hadd mondjam ki: sorozatfüggő alkatom ellenére is azt…..
Tegnap Steve Jobs bejelentette az Apple legfrissebb újításait, melyek közül csak egyet emelnék ki. A "legnagyképűbb" iPod - a Touch - megkapta az iPhone 4  néhány alkatrészét. Most már ebben is van retina display, ami 3,5'-os és 960x640 pont van rajta. Raktak bele egy…..
Aggasztó videók kerülnek fel a netre, amiken az látszik, hogy különböző rendezvényeken mily módon teszi tönkre egy lézer-effect, videózás közben a Canon gépek szenzorát örökre!  Eddig nem volt tudomásunk róla, hogy ilyen lehetséges, és a CCD érzékelőkön nem is tud…..
Pergő Képek 2010.07.29 00:09:16
@vuvuzela importőr: Van a dologra nemzetközi szabályozás, és az eszközökön a gyártóknak kötelezően fel kell tüntetniük minden "health and safety" információt, de innentől nem tudom, hogy milyen retorzió várhat arra, aki nem tartja be ezeket.
Részletesen itt:
www.laserinternational.org/rules/classrules
Pergő Képek 2010.07.29 00:21:01
@Giraffa: Nem tartom valószínűnek, mivel a lézer fénye elég szűk spektrumú a látható tartományban, olyan erős szűrőt kéne használni, ami már a felvett anyag rovására menne. Mondjuk egy polárszűrő segíthet, ha jobban belegondolok.
Viszont amit luciferkó mondott, hogy a infravörös sugárzás ellen lehet szűrőzni az szerintem korrekt.
Pergő Képek 2010.07.29 14:31:15
@Kolbasz: Természetesen én vagyok a "kecskepásztor"!
Itt az új iPhone, szám szerint a negyedik, és egy hónap alatt el is kelt már belőle három millió darab. Felejtsük is el, hogy ez egy telefon, most videókameraként tekintünk rá. Már rengeteg portál, blog, magazin foglalkozott vele, hogy milyen vagány a kijelzője, az alakja, a…..
Pergő Képek 2010.07.27 21:39:20
@fourgee: Ezen a képen láthatod, hogy mily módon készült a felvétel:
takezer0.com/images/iphonesteadicam1.jpg
Pergő Képek Kada 2010.07.12 16:04:00
Sarkadi Imre s barátai, szerettei  Egyszer volt egy Sarkadi Imre, s volt Kondor Béla is. Az első korának híres és ünnepelt írója volt, Kondor Béla pedig nagyon jó festő, s költő. Nemcsak jeles művészek voltak ők, hanem társaságban s azon kívül is remek pofák, s ezért…..
Pergő Képek Easy Rider 2010.05.31 13:50:00
Évekkel ezelőtt vetítettem középiskolásoknak a Szelíd motorosokat. Abból a hipotézisből, hogy ezt a filmet mindenképpen látniuk kell. Miért is? A filmet a fiatalok megnézték, nem mentek ki, de a végén fáradt volt a tekintetük. Beszélgetés indult. Lassú, mondták, alig…..
Az agresszívabb vírusok terjedésének sebességével szállták meg Hollywood-ot a mozgókép felvételre alkalmas DSLR fényképezőgépek. Azok közül is leginkább a Canon EOS 5D markII. Az első teszt videók megjelenése után rengeteg fotográfuson és filmesen lett úrrá a döbbenet,…..
Isabella Rossellini kétségkívül még ma is az egyik legvonzóbb nő a filmvásznon, így érthető, hogy az amerikai közönség tátott szájjal, meglepődve figyelte, amikor a színésznő tengeri bálnának öltözve hatalmas fallosszal imitálta a tengeri élőlény nemi életét Green…..
Pergő Képek A színes város 2010.05.14 16:59:00
A szocializmusban mindenki azt mondta, a város szürke, a házfalak üresek, az életünkből eltűnt a remény. Pedig ugye az hal meg... A kapitalizmusban szerencsére már semmi sem a régi. Csupa szín, életerő, grafika.   Tegyük fel, szoláriumot keresünk a közelünkben. Mert…..
Waris Dirie első, önéletrajzi könyve alapján készült film idén májustól lesz látható a magyarországi mozikban. A film a sivatagi nyomor és megaláztatások világából követi nyomon a világhírig a modell és emberi jogi aktivista élettörténetét. A róla szóló film és a…..
Bárcsak én is különleges lennék! De egy kretén vagyok, más mint a többiek… Énekli a világ egyik legjobb zenekara Creep című számában. És ha egy zseninél dalba kívánkozik ez az életérzés, nyugodtak lehetünk, a tökfilkók olykor ilyesmit dudorásznak magukban: Nagyszerű…..