Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsidanna

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már nálunk is lehet kapni olyan szájfényeket, amelyeknek ideiglenes ajaknövelő hatást tulajdonítanak. Valójában csak annyit tesznek, hogy vérbőséget okoznak az ajkakban, amitől azok nagyobbak és pirosabbak lesznek. Ez általában bizsergéssel vagy akár égető érzéssel is jár,…..
Zsidanna 2011.01.17 16:28:16
@Dreamergirl: Szia Érdemes antalvalinál használni a hatósanyag listájukat, ha az alapokat tudod is,már az nagyon sokat segít neked az összetevők elemzésénél. Én a labelloról azt hallottam, hogy nem elég teljesen szintetikus, de még egy olyan anyagot is raknak bele, ami rövidtávon hidratáltnak tünteti a szájat, de alapjából nagyon szárít, és mindezt azért hogy minnél többet kend és minnél többet vegyél belőle....
Bár pillanatnyilag több recept is van a tarsolyomban (pl. szunyogriasztó, szunyogcsípésre való), visszatartom még mert feltétlenül szeretném megosztani veletek Niamanó második receptjét. Ekcémára krémet már többen kerestek itt az oldalon, legutóbb Narancshab kommentjében…..
Zsidanna 2011.01.17 16:24:04
@mbeus: Szia, ne értsd félre kérlek amit írni fogok, csak segíteni szeretnék :)
Először is, az értem, hogy illatanyag, latex és tartósítószer allergiád van, de ezekhez hogy jön hozzá a shea és a mangó vaj? A másik dolog meg, hogy mikor elkezdi ez ember használni őket, először nagyon csúnya lesz a bőre és ahogy te mondtad be fog durrani, de ez amiatt van, mert elkezd méregegteleníteni, ilyenkor nem szabad abba hagyni, és főleg nem szabad helyetesíteni "orvosi" szteroidos krémekkel, az igaz hogy a javulás gyorsnak hat, de ez egyáltalán nem jó hosszú távon. Esetleg megpróbálhatnál szünetelteni mindenféle krémet és egy alapos méregtelenítő kúrát kéne végezned, amibe az is beletartozik, hogy a bélflórádat helyrerakod, mert nagyon sokszor emaitt alakulnak ki a bőrbetegségek, főleg az ekcéma. Igaz semmiféle orvosi papirom nincs, de én is ebben szenvedtem (szenvedek még egy kicsit), és nekem egy alapos méregtelenítés és extra immunerősítés szépen helyrerakta a bőröm.
Ez egy még egyszerűbb ajakbalzsam, de ugyanúgy hatékony. A méz (főleg, ha megbízható forrásból van) gyönyörűen ápol, a mandulaolaj szintén. Lehet bele tenni egy kis illóolajat, de anélkül is tökéletes, és megmarad a finom méz illata.1 ek méz1 ek olvasztott méhviasz2 ek…..
Zsidanna 2010.11.29 19:00:24
@saxo: Szia, nekem is ez volt az első ajakbalzsamom, és ugyan így jártam vele, mint te. Végül kihagytam a mézet és több olajjal csináltam, úgy már nagyon jó lett :P
Nemrég beszélgettem Zsuzsival a blog chat ablakában, ő keresett száraz bőrre való receptet. Nos, ez egy egyszerű recept, nem kell hozzá sok anyag. Bár a rózsaolaj nem olcsó, száraz bőrre szerintem a legjobb, és csodásan illatos lesz tőle az arcunk. Persze nem mindenki szereti a…..
Zsidanna 2010.11.17 21:36:05
@t.bernadette: Nálunk is sajnos a hütő messze a fürditől felállás van, ilynekor talán az a megoldás, hogy a nagyobb mennyiségű krémet hütőben tartod, és egy külön kis tégelybe beleteszel kb 1 hétre elegendőt. Nekem van a táskámban is mindenből több tégelyecske:D
Macerátumot hogyan készítesz, ez eléggé érdekelne engem is. De ami még jobban az az, hogy a gyógynövényekből, hogyan lehetne kivonni nagyon erős koncentrátumban a hatóanyagokat, mert a teák még ha 1 napig ha áznak is nem biztos, hogy a megfelelő mennyiségben tartalmaznak hatóanyagot. Bár azért hozzáteszem, én nem egy-két kiskanállál dolgozok, hanem 2 dl-hez több evőkanálnyit teszek, és jó sokáig állni is hagyom, de ezt csak krémkeverésnél szabad használni, mert belősleg figyázni kell a drogok mennyiségére.:)
Szóvel ha valakinek van ötlete szívesen veszem.
Ez a tonik tökéletes smink és arcmaszk maradványok lemosására, arctisztításra, frissítésre. Nem szárítja a bőrt, mert nincs benne alkohol, sem festékanyag és hasonló fölösleges dolgok. Enyhe savassága visszaállítja a bőr védekezőképességét, és antiszeptikus hatású.Ez…..
Zsidanna 2010.11.06 19:06:42
@margarethe: Szia, hátha tudok kicsit segíteni. Én imádom ezt a tonikot, de nem bolti ecetet használok, hanem a nagymamám csinált rendes almából, és annak finomabb alma illata van, nem az a tipikus ecet, egy kis illóolajjal teljesen elviselhető. Sajnos leírni nem tudom, hogyan kell ecetet csinálni házilag, de nem hiszem, hogy túl nehéz lenne, és manapság neten már mindent meg lehet találni. Szóval ha van időd és lelkesedésed szerintem érdemes kipróbálni. Én a hajamat is ezzel öblítem (vízzel hígítva persze), és nagyon bevált eddig :)
Tudom, hogy most egy kicsit eltérek az eddigi szokásomtól, és olyat ajánlok, amit nehezebb beszerezni: mangóvajat. Legalábbis a patikában nincs :) De amint láttam jomtom már árulja márciustól, és az ebayről is lehet rendelni, sokszor olcsóbban mint Magyarországon venni. Erről jut…..
Zsidanna 2010.10.19 22:15:55
@luca1: Szia Ha alapból zsíros a bőröd, akkor ne is használ zsíros vajakat, mert teljesen felesleges. Ha száraz lenne, akkor egyből beszívná. Ha nem tudod pontosan milyen az arcbőröd kérdezd meg a kozmetikusod, mert csak így tudod majd helyesen kezelni. A sheát érdemes estére felvinned, de jobb egy kis vizes vagy aloés krémbe keverni, úgy kényelmesebb használni, vagy csak simán arctonikokat használj. Ha megtudod milyen az arcod, akkor tudunk majd konkrétabban is segíteni :)
További szép estét.
Zsidanna 2010.10.22 21:06:21
@Narancshab: Szia Jaj de örülök neki, hogy sikeresen használod az olajokat:D Lehet kicsit félreérthető voltam, de úgy értettem pontosan, hogy akinek zsíros a bőre annak tényleg beszívja, nekem pl. száraznak tűnik, de nem zsírhiányos hanem vízhiányos, és estére se jó az arcomra csak zsíros vajat tenni, mert csak ront rajta. De ahogy TE is mondtad, igazából saját magadnak kell kitapasztalni:)
Egyébként amit én ajánlani tudok mindenkinek, az az hogy keverjen össze valamilyen vajba sok sok körömvirág szirmot, ezt hagyja érni legalább egy hónapot, majd főzze fel és szűrje le. Na ez aztán csodaszer, ezt masszírozva arcra használni csoda. De bármilyen sérülést is nagyon jól gyógyít. Azért kell minimum egy hónapig állni hagyni, mert itt kicsit lassabban oldódnak ki a hatóanyagok.
Lukrécia kencéi Krém dezodor 2010.02.04 15:35:00
Ez a dezodor, ahogy már előbb említettem, nem gátolja az izzadást, csak az izzadságszagot. Azt viszont nagyszerűen csinálja, akár 24 órán keresztül is. Nem ártalmas, sőt, a shea vaj hidratál.hozzávalók:3 ek sheavaj3 ek szódabikarbóna2 ek kukorica keményítő2 ek kakaóvaj2 E…..
Zsidanna 2010.09.25 15:54:14
@Lucrezia: Köszi :)Ha tényleg ilyen drága, akkor lehet kipróbálom a te keveréked, mert valahogy jobban esnek a nőies illatok ;)
Zsidanna 2010.10.18 19:40:44
@eeversion: Szia nekem is ez volt a problémám, és én úgy orvosoltam, hogy kevesebbet használom, csak reggel, de így is teljesen hatásos egész napra, plusz még ajánlani tudom hogy pici kakaóvajat tehetsz bele, mert úgye az keményebb mint a shea, de ugyan olyan jó hidratáló:)
Lukrécia kencéi Arctonik AHA-val 2010.09.08 21:39:00
Az AHA savnak ebben a recpetben enyhe hámlasztó hatása van, ezért ajánlott zsíros és száraz bőrre egyaránt. Nem szabad minden nap használni, és nyáron különösen vigyázni kel vele, mert fényérzékennyé teszi a bőrt. A rozmaring segíti a sejtmegújulást, javítja a májfoltokat…..
Zsidanna 2010.09.17 18:00:37
@t.bernadette: Szia Amit zöldségesekbnél lehet kapni, nagy zöld levelű, az a fodor menta. A borsmentának kicsit pirosasabb és kisebb a levele, meg az illata is más, de nem tudom neked így elmondani miben :)
Zsidanna 2010.09.30 21:04:19
@t.bernadette: Hát én teában nem vagyok kibékülve egyik mentával se, meg a citrom még iylen, azon kívül bármilyen növény jöhet én eszem iszom őket :D
Narancshab kérésére egy kicsit kutakodtam a neten, olyan receptet kerestem amit nappalra is tud használni a száraz, szeborreás bőrére, az éjszakai shea vaj mellé. Nos, ez alatt a pár nap alatt az biztosan kiderült, hogy ez nem egy egyszerű betegség. Rengeteg féle okot és gyógymódot…..
Zsidanna 2010.09.14 17:59:50
@t.bernadette: Ilcsi nénit én is nagyon szeretem:D a kozmetikusom is csak az ő termékeit használja:) Aromax zsíros olajai tényleg gázok. Ami hideges sajtolt és még bio olaj is, hát kis hazánkban nem mindenki engedheti szerintem meg hogy csak ezeket használja. Ha a pénztárcám engedné, én is csak a legjobb minőséget használnám, de egy igazán tiszta illóolaj 5 ml, akár 15- 20 ezer forint is lehet, de hogy 7-8 körül mozog mind az is biztos, így meg elgondolkodik az ember, hogy mit is kéne használni. Így vagyok én a bio zöldség és gyümölcsökkel is... néha oké, de egyébként belerokkan az ember az árába, ha csak azokat enné. Tudom lehet termelni is, és az az igazi bio ám, de nem minden nem mindig, szóval szerintem mérlegelni kell, és mindenkinek a legkedvezőbb megoldásra kell törekedni lehetőségekhez mérten.
Zsidanna 2010.09.17 14:22:22
@eeversion: Húú de egyet értek vele, telejesen minden szempontból...Nem vitatom a méregtelenítés fontosságát, de, hogy csak egy féle képpen és csak eszméletlen áron, na azt viszont igen. Én is írtam egy tanácsadónak érdeklődve a méregtelenítésről, errreátküldtek jó hosszú kérdő íveket, amiket vissza is küldtem egy levél kiséretében, melyben léeírtam egy csomó kérdésem és azt is, hogy nem vagyok anyagilag eleresztve, szóval olcsóbb megoldásokat ajánljon, na erre viszont már nem kaptam választ... és ez nagyon felháborított...mert reklámozzák, oké vegyük figyelmen kívül, de ezt én már túlzásnak tartottam.
A cikkeket szeretem olvasgatni, de az a része nagyon nem tetszik.
ÉS az is igaz, hogy költsünnk kevesebbet szemétre, és a többit költsük egészséges ételekre, de ez se megoldható maradéktalanul, ha egy családban többen élnek, több igénynel, de egy kasszával:D
Zsidanna 2010.09.17 18:06:15
@t.bernadette: Hát nem tudom te hogyan csináld a kenyeret, de nálunk nincs saját kenyérsütőnk, aztán míg egy teljes kiörlésű kenyeret megdagaszt az ember, na az felér egy kiadós tornával karra :D Bár én főleg pizzát szoktam sütni teljes kiörlésű rozs kenyérből:)
Nekem mondjuk annyiban szerencsém van, hogy nincs még gyermekem, de majd ha lesz akkor biztosan az elejétől kezdve egészségesen táplálom, és akkor nem lesz mit hiányoljon :)
Meg aztán igaz, hogy péksütiket milyen könynen lehet sütni otthon, meg naná hogy olcsóbb, de ahhoz is idő kell:D Nekem jelenleg ez a legnyagobb gondom :) De majd kialakul szépen lassan fokozatosan :) Bár kész ételt mi soha nem ettünk, csak régen rengeteg sütit, csokit meg chipset :S
Télen a hideg miatt gyakran érdemes kenegetni az ajkainkat. Íme egy ajakbalzsam recept, ami garantáltan segít a száraz, cserepes ajkakon, nincs benne semmi ártalmas, és nagyon könnyű elkészíteni házilag is.1 tk (teáskanál) kakaóvaj1 tk shea vaj1 tk mandula olaj1 E vitamin kapszula15…..
Íme Zsidanna receptjeinek második gyöngyszeme. A legszebb benne, hogy a panthenolon kívűl minden hozzávaló megvan itthon, úgyhogy hozzá is látok mindjárt.Ezt a krémet a nagymamámnak csináltam a 70. születésnapjára. Meglepő, de simán letagadhatna legalább 10 évet, mert szinte…..
Zsidanna 2010.08.13 18:00:08
Zsidanna 2010.09.14 17:50:12
@t.bernadette: Szia Én a kimérést sacollásal adom ám meg :D Van egy jó kis üveg poharam amin cl-ben fel vannak tüntetve az egységek, ezt pár száz forintért vettem még régen. És a pl a shea belenyomkodható , és így mérhető, a kakaó vaj meg nálam is reszelvbe van, én itt minidg kicsit kb 1 cl-rel többet rakok bele, és akkor nagyjából megvannak az arányok, de a receptben én is főleg arányokat akartam mutatni:D mindenki ek-ra vagy kiskanálra ki is cserélheti a mértékegységeket :)
Hát én sem hittem volna, hogy ide jutok, és mégis igaz: a mai napon az én cikkem is olvasható a Diéta és Fitness magazinban. Aki olvasgatja a blogomat, az már ismeri a történetemet, hogyan lettem méregkeverő. Az viszont újdonság, hogy megjelent a képem is (ragaszkodtak hozzá)…..
Szép nagy mennyiségű shea vajat kaptam tegnap. Egyik kedves blog olvasóm Angliában járt, és hozott nekem egy egész bödönnel. Ezt a fajta szép, nagy darabos sheát itthon még nem is láttam, nálunk általában kis tégelyekbe gyömöszölve (olvasztva?) árulják. Nagy élmény így…..
Zsidanna 2010.07.21 21:30:13
@Titapuszi: Szia, én ezt használom már vagy fél éve, és tökéletesen bevált. Örülök, hogy felteted, jó ötlet volt :) Esetleg annyit hozzáfűznék még, hogy zsíros bőrüeknek talán kihagyható a bázisolaj, és teafát meg rozmaringot használjanak. Nekem nagyon szépen kezeli a pattanásaimat is :)
A következő recept Zsidannától származik. Végre aktuális a leégés elleni krém, olyan szépen süt a nap, hogy bárki pirosra sülhet izlése szerint.A hozzávalók beszerzésének tekintetében egy kicsit komplikáltabb, de minden megoldható. Pl. körömvirág olajat a Mediline nagykerben…..
Már panaszkodtam a hamamelis-kálváriámról korábban. A borotválkozó krém elkészítése után nagyon szerettem volna aftershave-et is készíteni. Rengeteg receptet elolvastam (angolul), de mindben hamamelis-re hivatkoztak. Ez a nálunk varázsdióként vagy varázsmogyoróként ismert…..
Ahogy eljön a tavasz és a jó idő, megjelennek a szúnyogok is. Az utóbbi hetek rengeteg esőzése csak használt nekik, boldogan szaporodtak nem csak folyóparton, hanem a hegyekben is. Bár komoly betegséget nem hordoznak, nagyon kellemetlenek tudnak lenni, és főként a gyerekek hajlamosak…..
Érdekes, hogy sporots receptet még nem jutott eszembe feltenni... Biztos köze van hozzá hogy nem sportolok rendszeresen, és ha mégis, nagyon vigyázok rá hogy ne legyen izomlázam :) Ritkán mozgóknál ez különösen esélyes. De persze már nagyon sokszor éreztem fájdalmat a…..
Sajnos mostanában nem volt sok időm a blogba írni, mindenkitől elnézést kérek a késlekedő receptekért... Más problémával vagyok elfoglalva: a férjemnek túl magas lett a koleszterin szintje (pedig még fiatal ember), és ennek az okairól és csökkentéséről szeretnék minél…..
Mikor már alaposan átnéztem a saját flakonjaimat, eszembe jutott, hogy azért a férfiak is használnak kozmetikumokat, ha nem is annyit, mint mi. A tusfürdő után a második leggyakoribban használt dolog a borotvahab. Drága párom és a fiam majdnem minden nap borotválkozik, miközben…..
Zsidanna 2010.05.06 12:24:04
@Lucrezia: Húú, hát igazából főleg érzésből dolgoztam, de azért mondom az arányokat, szóval alapból a szappant a vízzel olyan habosra tudtam verni, hogy egy nagy üveg tálat teljesen megtöltött viszont szerintem kicsit kevesebb vizet raktam bele,mint a receptben szerepel. Erős gépi habverős használtam és folyamatosan vertem, miközben csurgattam bele a felolvasztott olajokat. Sztearin savból 150 ml ment bele és kakaóvajból 1-1,5 evőkanálnyi. És egyből elkezdett krémesedni, mikor még meleg volt jó volt az állaga, de azután kezdett túl keménnyé válni, bár vizes bőrre kenve egész használható. De azért örülök, mert a barátomnak az illata meg kifejezetten tetszik (teafa, narancs , rozmaring) meg azt mondja, hogy picit csípi és ez jó (pattanások ellen is a teafás szappan miatt). Remélem sikerül összehozni:)
A napolajat, meg nagyon várom:)