Regisztráció Blogot indítok
Adatok
powee / EGergely

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dáviddal első közös utunk Kanchanaburiba vezetett. Mivel szerencsénkre a Bangkok–Kanchanaburi utat az árvíz ellenére már megnyitották, a buszállomáshoz siettünk. Irányok után érdeklődve megálltunk egy taxis mellett, aki úgy döntött, elvisz minket az állomásra, ám különös…..
I. Rizsa Épp egy vonaton ülök, másodosztályon, a nyitott vonatajtóban. Mivel csak tegnap délután vettem meg a vonatjegyemet, azt mondták, helyfoglaláshoz már késő van, vegyek egy sima másodosztályú jegyet, aztán majd fightoljam le a kalauzzal, hogy legyen székem. 10 órás út,…..
Itt lehet nézni ma este 9-kor, még most állítsd be az ébresztődet estére! :) http://bss.sch.bme.hu/showtime Részletek: https://www.facebook.com/event.php?eid=147388802026771 Ez tehát a BME VIK (Schönherz) TV-jében lesz egy ilyen mesélős műsor, és lesz benne a Judit, aki az út elején…..
Dharamsalából eredetileg északra terveztünk menni, hogy megnézzük Srinagart és Leh-t, amik India legészakabbi részén vannak és állítólag mindkét hely gyönyörű, de aztán számolgattuk, hogy mennyi időm van a vipassana táborig és úgy döntöttünk, hogy nagyon rohanós lenne…..
Amritsarban buszra pattantunk és végre bevettük magunkat a Himalája domborulatai közé. Elsőként Dharamsala-t, illetve a mellette lévő McLeod Ganj nevű falucskát vettük célba, ez az a hely, ahova rengeteg turista jön, egyrészt mert itt lakik a Dalai Láma (és a száműzött tibeti…..
Appleblog Döcög az iTunes Match 2011.09.12 11:42:00
Az Apple szombaton emailben értesítette az egyesült államokbeli fejlesztőket, hogy az iTunes Match újra elérhető. Erre az után került sor, hogy nemrég, a bétaindítás után nem sokkal lezárták a regisztrációs lehetőséget. Sajnos azonban úgy tűnik, a mostani nyitásnál sem…..
Kopottas Targonca 2012 Vipassana 2011.08.29 13:30:00
Az elmúlt 10 napot börtönben töltöttem. Na jó, nem szó szerint, de az érzés hasonló lehet, plusz mindkettő ingyen van. :) Egy vipassana táborban voltam, ami egy meditációs irányzat, anno még Siddhārtha Gautama, ismertebb nevén a Buddha fejlesztette ki olyan 2500 évvel ezelőtt.…..
Kopottas Targonca 2012 Eltűnünk 2011.08.15 09:57:00
Én elmegyek ma meditálni egy kicsit, Judit pedig beveszi magát a szakácsiskola sötét konyhájába, úgyhogy találkozunk augusztus 24. környékén, addig pedig kaptok két időzített ajándék-cikket. Puszi-pacsi!..
powee / EGergely 2011.08.15 18:59:02
Shirazról mindenki ódákat zengett Iránban, hogy mennyire király hely, mert innen származik az XY híres régi iráni költő... ??? Ezt én sose értettem. Mármint hogy miért lesz egy város érdekes attól, hogy itt születik egy halott költő. Mindenesetre Shiraz egy tényleg érdekes…..
Bár kicsit lemaradtunk és még csak Iránban járunk a storynkkal, azért hadd tűzzünk be egy rövid jó hírt Indiából. Most kaptuk a választ, hogy: Ami azt jelenti, hogy mehetünk a 10 napos koncentrálós táborba, ahova szerettünk volna. Vuhú :) Nagyon érdekes és kemény cucc,…..
Szóval mint írtuk, az iráni határon Judit bizony szépen átöltözött hosszú ruhába, kendőt a fejire stb., nehogy véletlenül megfázzon, aztán irány Irán. Az átkelés nem tartott sokáig, max egy óra volt az egész. Közben váltottunk sok pénzt, mert Irán egy pénzügyileg zárt…..
Hogy ne kelljen fellvállalnunk a saját képeinket, inkább a barátaink háta mögé bújva tesszük közzé a Közép-Iránban látottakat. Ismerjétek meg Mihát és Mirtet, akik két remek szlovén fickó, 22 évesek, hasonlóképp utaznak mint mi, Közép-Iránban találkoztunk viszonylag…..
Sziasztok! Az van, hogy mi most itt benne vagyunk a sűrűjében a Dolgoknak, és már lassan 2 hónap utazás után lehet, hogy sokmindent természetesnek veszünk, ami Nektek nem az. A célunk most az lenne, hogy bemutassuk Iránt, hogy kapjatok egy képet, hogy milyen is ez az ország, mit lehet…..
És ha van, akkor is le van korlátozva. A blog.hu mindenképp, ezért nem tudtunk eddig írni. Az index.hu is. A port.hu nincs, de a Facebook igen. A CouchSurfing is működik, meg a GMail, de a YouTube le van tiltva, biztos az erkörcstelen videók miatt. Security hole: a pina.hu működik :)…..
A lelkesedésünk lankadatlan, a kreativitásunk határtalan. Ismét egy videóval jelentkezünk. Ezúttal azt nézhetitek meg gyorsított felvételen, ahogyan életünkben először átzúztunk a komppal Isztambul európai feléről az ázsiai oldalra. A zenéért külön köszönet illeti…..
powee / EGergely 2011.07.13 20:17:13
powee / EGergely 2011.07.17 19:31:59
Nyugis napunk volt ma, így végre volt időm megnézni pár tutorialt az Adobe Premiere használatáról és kipróbálni a progit, aminek keretében megvágtam az első videómat. Az eredmény természetesen kezdetleges, de azért remélhetőleg tetszetős :)  ..
Ez a kép Konyában készült egy original kávéházban. Délelőtt az öregek összegyűlnek török kávét inni (amire nagyon büszkék!) és beszélgetni. Kicsit más, mint otthon. Itt az idős generáció aktív társadalmi életet él. Egy helyi professzor vitt el ide minket, kicsit feszengve…..
powee / EGergely 2011.07.06 07:32:59
@buGhunter: Na az almatea az egy nagy fassag. Marmint csak a turistaknak arulnak ilyet, ok sose isznak olyan szart. Csakis rendes torok caj-t, ami ugy keszul, hogy van ket ibrik egymas alatt-folott, az alsoba vizet ontenek (ez a nagyobb edeny), majd abba az edenybe ami a tetejen van kb max 2-3 dl vizet ontenek es annyi kanal teat ahanyan inni fognak. Ezutan igy egyutt felteszik fozni jo sokaig. Ez azert kell, hogy a felsobe ahol a tea keszl ne haladja meg a 90fokot a viz, es igy nem lesz keseru. Ha kesz akkor mindenki kap egy keveset (kb annyit mint egy palesz, de ez fugg az egyentol, h mennyire szeretne eroset), es a maradek reszt meg vizbol potoljak az also edenybol. Szoval almateat a torokok sose isznak ezt hidd el.
Miután aludtunk egy remek éjszakát Antalya egyik nagyon olcsó - "csótányos" - hostelében, ahol a recepciós némileg rápörgött Juditra vízvásárlás közben, megérkezett Amanda a reptérre. Nem voltunk túl tájékozottak a terminálok számában és felépítésében, így…..
Többször felmerült a kérdés mielőtt és mióta elindultunk, hogy egyes cégek illetve emberek, akik szimpatizálnak az utunkkal, úgy érzik, szívesen adnák a nevüket támogatóként a projekthez. Eddig a mountexesek voltak a legjobb arcok, mert adtak nekünk egy csomó túracuccot, amik…..
Vama Vechén 9 éve jártam utoljára. Akkor úgy épült be módosult tudatomba, mint a legjobb hely, ahol életemben voltam. Már régóta vissza akartam jönni ide megnézni, mennyit változott azóta. Az emberek egy része azt mondta, már nem akkora hippitanya, mint régen volt, mert…..
powee / EGergely 2011.06.16 14:07:45
@szjuccus: mi tiszteletekre szombaton töröknapot tartunk. reggel lahmacun, délben sucuk grillen, estére jó kis extranagy török szotyi (sajna nem volt extra sós és chilis változat se a törökboltban...:( ). Szóval egy kicsit mi is Törökországban leszünk szombaton. Ja és természetesen sucuk mellé ayran-t iszunk. (Eszméletlen jó ital csípős cuccok mellé, nekem még ízlik is, és egyszerű akár házilag is készíteni). Mi tavaly voltunk meg azelott 3évvel és nagyon király hely, nagyon barátságosak az emberek, sokkal jobban mint bármely más európai városban.

Ti is egyetek egy finom kebabot.
powee / EGergely 2011.06.19 11:33:59
"Csirkelopásért "állózárkában" tartotta
INDEX - 24ÓRA | 2011. JÚNIUS 19.
pulse.me/s/gQ9i

Az egy négyzetméternyi fadobozban a fiú elfeküdni sem tudott"

És mégis igaz a hír hogy Bélát bezárták? ... ;)
Kopottas Targonca 2012 Túracuccok 2011.06.10 16:10:00
Na hamarosan írok egy összefoglalót arról, hogy pontosan milyen cuccokat hoztunk magunkkal, hátha a sokat csiszolt pakolólistánk tanulságos lesz más utazók számára is. Most viszont csak egy rövid leírás következik a túracuccokról, amiket a Mountextől kaptam/kaptunk. Még az…..