Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pahunrepublic

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagysikerű Richard Nixon 1971. június 17-én dobta be köztudatba drogháború-mémjét. Nyilván előtte is tiltottak már be drogokat, emlékezetes az 1920-1933-ig élt alkoholtilalom, vagy az 1937-201x-ig tartó kenderstop. Nixon volt az, aki amerikai elnökként globális szintre emelte ezt…..
Jendyke sikeresen megerkezett Panamaba. Ma vagyok eloszor gepnel. Meg nem a nonel vagyok aki fogadni fog, hanem egy AFS-esnel. Neki van 2 gyereke es egy ferje.Ja a telefonom nem mukodik, de van egy masik telefonom itteni szammal.Minden eleg koszos es szemetes. Nagyon mas minden, leirni sem lehet. De…..
Március 4-9 Karnevál Panamában. Általában február elején/közepén szokott lenni, most az iskolakezdés utáni hétre csúszott. Gondolom mindenki hallott már a rio-i karneválról. Na ez itt kicsit hasonló, de mégis teljesen különbözö. A Las Tablas nevü kisvárosba gyülik össze…..
Négyszáz forint az nem is lenne sok a hazai ananászért, mi akár ötszázat is fizetnénk érte, ha elég édes. De azt nem hisszük el, hogy ez itt egy szándékos félrevezetés, mert valóban van olyan vásárló, aki örömmel látja, hogy a magyar ember végre magyar ananászt ehet. Ha…..
  Január 22-én lezajlott a központi középiskolai felvételik első köre a hagyományos négyosztályos gimnáziumokba, szakközépiskolákba. A diákok magyar nyelvtanból és matematikából adhattak számot tudásukról, illetve talán helyesebb, ha úgy fogalmazunk, a…..
 Összeállítottam a 2010-es esztendő tizenkét pontját.  Arra törekedtem, hogy a legégetőbb problémákat vessem fel. Arra törekedtem, hogy olyan követelésekkel álljak elő, amelyekkel kapcsolatban polgártársaink döntő többsége egyetértésre juthat.Biztos vagyok benne,…..
PTinfo Panama-metró 2010.12.28 12:02:00
A közép- és dél-amerikai térség a milliós városok számához képest meglehetősen ellátatlan városi kötöttpályás tömegközlekedéssel. Ugyan épülnek metrók és a sikeres Bus Rapid Transit rendszerek úttörői is ehhez a területhez köthetőek, a nagyvárosok többségében…..
pahunrepublic 2010.12.30 02:52:51
Panamában élő magyar vagyok. Nem az elnökválasztás miatt megy ám a nagy sietség, ugyanis a panamai alkotmány szerint nem lehet két egymás után követő ciklust betölteni (a diktatúra kialakulása miatt tapasztalatból módosították)vagyis nincs újra választás a megválasztott elnök 5 évig "uralkodik" és kész. Ami a közlekedést illeti Panamában az katasztrofális: blog.panamainfo.hu/, és vannak ám problémák az építéssel. Először is a talaj iszapos vagyis nagyon könnyen beomlik. Ez azért van mert a tengerpart mentén alakult ki Panama. Majdnem mindennap van beomlás amikor építenek valamit. A-ból a B-be eljutni kb 4x 5x időt vesz igénybe összehasonlítva Budapesttel. A főváros egy hatalmas nagy forgalmi dugó csak lépésben lehet haladni, de nem az hogy csúcsidőkor hanem minden órában és hétvégekor még hajnalban is. Ez a város szerencsétlen kialakulása miatt van. Szennyezettségről és a közlekedési kultúráról nem is beszélve: blog.panamainfo.hu/2010/05/04/panamai-kresz-1-resz/ Már nagyon kellett egy közlekedési reform, mert ezeket az amerikaiak által hátrahagyott iskolabuszokat használták, ami mindennap elgázolt valakit vagy több embert. Na most a buszjegy 25 cent és a lakosság még így is sír, képzelhetitek ha elindul ez a metró akkor minimum 1 dollár lesz a jegy tehát jó sok tüntetéssel kell majd számolni.
pahunrepublic 2010.12.30 02:56:34
@Ferenczi: hóhó azt hiszed itt nem megy a tolvajlás. Itt már szinte legalizálva van a korrupció
pahunrepublic 2010.12.30 18:04:49
@sanche: Hát igen most képzeld el mindössze 3 millió ember ennyit magában a Panama-csatornából befolyt összegből simán eltudna tartani. Minden panamai állampolgárnak Mercedesszel kellene furikázni és luxusvillája lehetne (mint az arab olajországokban). Ez az abszolút kizsákmányolás és a szegények gazdagok közti mély szakadék legjobb példája. Egész Panamát 3 család (oligarchia) tartja a kezében politikailag, gazdaságilag. Sajnos a panamai emberek mentalitása sem irigylésre méltőó nagyon sok beletörődöm gondolkodás. Ez van ezt kell szeretni és nem tesz semmit érte csak ül a pálmafa alatt oszt kész.
Várakoztál már órákat egy reptéren, majd kiderült, hogy a poggyászod és te nem egy gépen utaztatok, de még ennek ellenére is várakozással tele érkeztél a szállásodra, ahol egy csótányoktól hemzsegő szobát kaptál, ráadásul gyomorrontásod lett az ételtől, így az utazásod…..
Röviden megemlékezve Izrael tegnapi afférjáról a Free Gaza Movement hajóival: napok óta kíváncsi voltam, mi lesz Izrael reakciója, ugyanis az izraeli sajtóban napok óta ment a ötletelgetés, hogy mit kéne csinálni, hogy ne legyen sikeres a "provokáció", de a segélykonvoj…..
2009. szeptember 23-án a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet egy közleményt adott ki "A BAJNAI GORDON VEZETTE KORMÁNYZAT ÚJABB RENDŐRELLENES INTÉZKEDÉSÉRŐL" címmel. Ebben többek között az ellen tiltakoztak, hogy az ORFK 122 rendőrségi dolgozót kívánt…..
Jól rémlett nekem Laci levelének olvasása közben, hogy valahol én láttam már valami hasonló szörnyűlködést és valóban. Nagyjából másfél éve a Homár is megénekelte a témát, de természetesen azóta sem változott semmi az ügyben. EU tagországokon kívül sok helyen szükség…..
Folytatjuk az amerikai rangerektől szóló írásunk második részével, amelyben a koreai háború utáni időszakkal foglalkozunk, kitérve pár olyan konkrét háborúra is, amelyből az erdőkerülőkből lett különlegesek derekasan kivették a részüket...
A blogon eddig csak az angol nyelvről esett szó, ezért most kezdjünk el is­mer­ked­ni egy újlatin nyelvvel is: a spanyollal. Mint ahogy eddig is, elsősorban most is a kiejtésről lesz szó, de mivel a spanyol szavak kiejtése teljes bi­zo­nyos­ság­gal…..
KKBK bokros lajos, a groteszk 2010.03.16 02:28:00
ilyen volt (fényezik a komcsik a bokros-mítoszt, pedig megszorítani még a kettes közgazdász is tud): (mennyien vannak az órán? öten? komoly tantárgy és iskola lehet. persze hogy szeretik, ha átengedi mindet ötössel, ahogy teszik ezt rendzeresen a tanárok a büfé szakokon. bokros…..
Amikor Anupong Paojinda tábornok, a Thai Királyi Hadsereg főparancsnoka olyan egy hete sajtótájékoztatón válaszolt a véres tömegoszlatással kapcsolatos kérdésekre, a harcedzett katona láthatóan megindult volt. Amíg a miniszterelnök egy-két nappal korábban mondhatni…..
Nem kétséges, a következő időszak egyik vezető témája a kétharmad kérdése lesz. Mit lehet vele kezdeni, kell-e nagyvonalú gesztusokat gyakorolni, illetve szabad-e az ellenzék támogatása nélkül hozzányúlni az alkotmányhoz és a minősített többséget igénylő törvényekhez?…..