Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolti83

3 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szilvia nagyapját az egész rokonság előtt égette porrá a Posta, amikor dísztáviratként az ügyintéző jegyzetét kézbesítette véletlenül: Tudom, hogy már mindenki unalomig ismeri a Magyar Posta remekbe szabott szolgáltatásainak tárházát és teljesítményét, de egy további…..
Zsolti83 2014.04.16 18:44:21
Na! Akkor tegyük tisztába a dolgokat.
1. A távirat szolgáltatást a Posta megbízásból végzi, a telefonos távirat is ugyan úgy a postán keresztül megy, ha kézbesítést kérnek hozzá.
2. A távirat felvétele úgy működik, hogy a feladó (papa jelen esetben) kitölti (kitölteti) a távirat lapot, ráírnak minden, a kézbesítés szempontjából lényeges adatot (díszlap jele, egyéni kézbesítési időpontot- jelen esetben a temetés időpontját, hogy vagy előtte vagy utána történjen a kézbesítés, lehetőleg előtte a jelen esetben, stb.); ezután vagy telefonon vagy faxon továbbítja a felvevő a kézbesítő postára. Jelen esetben szerintem telefonon történhetett a továbbítás, látszik a képből.
3. az ára a táviratnak, sajnos, évek óta horribilis magasságokban van, igaz az is, hogy egyre kevesebb az igénybevétele is, többek között az ára miatt, illetve a helyettesítő szolgáltatások miatt. Elárulom, hogy a postások is szívesebben ajánlják a gyászlapokat ilyen esetben, mert olcsóbb (feladással együtt kb. 300 Ft-ból kijön), ami azért számít mindenkinek, szerintem.
4. A kézbesítő hivatalnak, ha van ehhez írógépe, mert ezt nem tudom, hogy van-e minden postán, a kapott táviratot át kell írja táviratlapra, és a kiválasztott dísz-/gyász-lapba kell helyezze, amit távirat borítékban kell kézbesítenie.
5. A hibás itt a kézbesítő posta volt, mert az általam vázolt 4. lépést kihagyta, hogy miért, azt nem tudom, tőlük kellene megkérdezni. Egy panasz emiatt teljesen jogos lenne, helye van. Az, hogy a településen 1000-en laknak, nem befolyásol semmit, ez attól még óriási presztízsveszteség a cégnek.
6. Arra a kommentre, hogy államosítani kellene a postát, az a kérdésem, hogy miért is? Jelenleg állami tulajdonú részvénytársaság.
7. Arra, hogy meg kéne nyitni a piacot, azt kell mondjam, hogy a postai piac 2013. januárja óta nyitott, liberalizált, mivel ez volt az EU előírása. Versenytársak eddig csak a részterületekre jöttek, ugyanis a 2012-es postatörvény előírja, hogy milyen lefedettséget kell biztosítsanak azok a szolgáltatók, akik be akarnak jönni a postai piacra.
8. Én, postásként, elnézést kérek a gyászoló családtól, bár nem a posztban említett településeken dolgozok.
Élet-life Napok folyt. 2 2010.04.30 09:14:34
Sziasztok!Most kimaradt pár nap. Gondolkoznom kellett. Nem tudok dűlőre jutni saját magam felett. Leterít a depresszió, érzem, de nem tudok segítséget kérni. Mindig is magam próbáltam megoldani a gondjaimat. De talán már nem tudom feloldani a gátlásaimat. Szeretnék boldog lenni,…..
Élet-life Napok folyt. 2010.04.19 17:32:55
Sziasztok!Tegnap kissé negatívak voltak az érzéseim a világ felé, komolyan foglalkoztatott a reménytelenség gondolata. Nem mondom, hogy teljesen elmúlt ez az érzés, de mintha ma egy kicsit jobb lenne. Az az igazság, hogy amikor itthon vagyok, akkor elönt az üresség, amivel nem tudok…..
Élet-life Napok 2010.04.18 19:15:08
Sziasztok! Nem tudom miért, de eszembe jutott, hogy el kell kezdenem blogolni, hogy tudjam, mi a baj velem. Azt mondják, leírva könnyebben mond ki az ember dolgokat, amiket szóban nem merne kimondani.Kezdjünk bele. A nevem Halászi Zsolt, 26 éves múltam, és 6 éve a…..