Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.pszicho

1 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magánpraxisban dolgozó orvos-pszichiáter vagyok.Szívesen válaszolok ezeken az oldalakon különböző, a pszichiátriával kapcsolatos kérdésekre. Létrehoztam saját honlapomat:  www.pszichiateronline.com ..
dr.pszicho 2011.08.15 17:02:34
@Lőve:
Kedves Lőve!

Elnézését kérem, de csak most jöttem meg egy hosszabb távollét után. Remélem a válaszom még nem késett el.
Az elmondott tünetek alapján talán egy bipoláris II. típusú hangulatzavarra tippelnék. Ez a köznyelvben a mániáko-depresszív zavar. A betegség gyógyszerekkel egyensúlyban tartható. Nagyon sok híres ember szenvedett ilyen kórban, akik a mániás fázisban alkottak, a depresszív fázisban pedig eltüntek a nyilvánosság elől. Az ön által elmondott tünetek nagyon beszédesek, szinte tankönyviek. A bipoláris I. zavar a mániás fázisban olyan harsány, hogy szinte mindíg kórházba kerül a beteg (a hozzátartozók kérésére). Szerencsére ön - feltehetően - a betegség enyhébb változatában szenved.
Azt javaslom, hogy feltétlenül keressen fel egy pszichiáter szakorvost a lakóhelye közelében. Ott segítséget kap. Üdvözlettel Dr. Pszicho
dr.pszicho 2011.08.24 08:17:43
@gaborhd:
Kedves Gábor! Ez attól függ, merre él az országban. Minden kórháznak van pszichiátriai ambullanciája, ezenkívül Budapesten rengeteg magánrendelés is működik. Más nagyvárosokban is. Én Egerben dolgozom.
Tegnap azzal büszkélkedtünk, hogy elkezdett hivatkozni ránk a sajtó, erre ma tele van velünk a Velvet. Nem is bírjuk ki, hogy ne posztoljuk ki. Tudjuk, hogy illene visszavenni, de hát egyszer vagyunk száznaposak. Ígérjük, hogy a következő kerek napfordulóig ismét a régi szerény…..
A Fővárosi Ítélőtábla mint másodfokú bíróság Budapesten, 2011. június hónap 16. napján tartott tanácsülésén hozott végzése - A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megváltoztatta az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság (FB) döntését, mellyel májusban Hunvald…..
Június 17-én délelőtt rendőrök jelentek meg Hunvald György otthonában, és közölték, hogy még a mai napon vissza kell vonulnia a börtönbe. Hunvaldot, aki eddig 823 napot töltött előzetes letartóztatásban, épp ma öt hete engedték haza a családjához lakhelyelhagyási…..
dr.pszicho 2011.06.18 16:15:28
@Palást:
Pontosan ezért vagyok kíváncsi az Ítélőtáblán döntő bíró személyére (vagy tanács összetételére).

Érdekes, hogy Szívós Mária alkotmánybíró lesz.Olyan ítéleteket olvastam tőle (nyomozási bíró volt!!!), hogy .....

A legvérlázítóbb számomra az, hogy ez az ítélet éppúgy, mint Lázás az Emberjogi Bíróság gyakorlatára hivatkozik.

Ez olyasmi, mint a vádiratok többsége. Hivatkozik a nyomozási irat xxx oldalára, fellapozod és pont az ellenkezője.
A strasburgi Emberi Jogok Bírósága már 4 hónap előzetest is indokolatlanul hosszúnak talál. Persze a "volt szocialista" országokból jött bírók (minden aláíró országnak ül egy képviselője ott) nem tudnak kibújni a bőrükből. És első körben ők véleményeznek, mondjuk a sűrgősségi esetekről.
dr.pszicho 2011.06.18 16:17:38
@ketyosz:

ha valakit nem akasztunk fel, az még nem piedesztálra emelés....
dr.pszicho 2011.06.18 16:17:38
@Habitus: nagyon várom!
Tisztelt Praxis!   Fogorvosi beavatkozásnak köszönhetően jelentős életminőség romlás állt be nálam. A bölcsességfogamat kellett volna betömnie a fogorvosnak. Sajnos nem állt módomban magánrendelőt felkeresni, így maradt az sztk. Előre féltem és sajnos a félelmem végül…..
Csütörtök, május 19., 8:30Fővárosi Bíróság, V. Markó u. 27. K. Tamás + 1 fő (emberölés) A csepeli kettős gyilkosság perében mindkét vádlott tagadta, hogy részt vett a gyilkosságban, a másodrendű vádlott ugyanakkor arról beszélt, hogy a később meggyilkolt igazgató…..
dr.pszicho 2011.05.19 13:43:02
@newtehen:
Jó lenne, ha legalább jogszolgáltatás lenne. Ha legalább a bírák a törvényekhez ragaszkodnának. Az ügyészekről már nem is beszélek.
De kis hazánkban a bírók úgy ítélnek, ahogy akarnak. Következmény?? Az nincs.
Május 24-én hirdet ítéletet a Heves Megyei Bíróság abban a kártérítési perben, amelyet a magyar állam ellen indított az a három tarnabodi roma fiatal, akik 11 hónapot töltöttek ártatlanul előzetes letartóztatásban. Bejegyzésünkben eredetileg azt kívántuk vizsgálni, hogy…..
dr.pszicho 2011.05.15 08:10:41
@V u, de ja vu:

hát ez az utolsó hozzászólásod valóban ostobaság.

A bírói ítéleteknek köze sincs magához a joghoz sem. (az igazságot hagyjuk)
A hatályos magyar btk. gumiparagrafusok sora. Hidd el nekem, hogy nem kell elkövetned semmit a világon, ha egyszer valaki el akar ítélni, akkor 10 évet is kaphatsz nyugodtan. Te és most.
Ne ítélj felületesen.

A legtökéletesebb országban is 60% körüli a váderedményesség. Magyarországon 99 %!!! Ilyesmi csak diktatúrákban van.
  Hétfő-péntek, május 2-6 8:30Veszprém Megyei Bíróság, Veszprém, Vár u. 19. R. Sándor és társai (emberölés, életveszélyt okozó testi sértés, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette) Egész héten tárgyalja a Veszprém megyei bíróság a…..
dr.pszicho 2011.05.02 14:26:46
A vádirat és a fellebbezések olvashatók már most is a www.tasnadipeter.eu honlapon.
A tárgyalásokról minden alkalommal részletes és valós!!! beszámolót teszünk fel a honlapra.
Holnap Tasnádi Péter "vallomása" illetve reagálása a vádiratra lesz a napirend. Ezt szó szerint (kitakarva a civilek nevét) fogjuk feltenni már kora délután.
A Zugügyvéd nem az érintett személye, hanem a közzétett dokumentáció érdekessége miatt linkeli be a Tasnádi Péter elleni eljárásokat egyfajta szemszögből megvilágító weboldalt...
dr.pszicho 2011.03.22 06:03:16
@Luciano:
egyetlen szóval nem mondtuk egyébként, hogy T.P. földreszállt angyal.

Semmit nem mondtunk, bár lehet, hogy nem sikerült elolvasnod. Csak betettük a dokumentumokat....azok ugyanis magukért beszélnek.
dr.pszicho 2011.03.22 18:08:27
@Luciano:
már nem a követségen intézték az alia ügyet 94-ben. Ze u!

hová másolhatom be édesanyja születési anyakönyvi kivonatát, amit a Ferencvárosi Polg. mest hivatal állított ki? rajta igazolva a 2818/1921 fsz. bejegyzés, mely szerint a gyerek (azaz T.P.édesanyja) izraelita. Minden adattal? ide azért mégse!

Édesapja több mint 10 évig kint is élt. Egyetlen alkalommal ment be (és nem a követségre!), 98-ban, de csak egyszer és csak érdeklődött.

én is zsidó vagyok, kettős állampolgár. Pontosan tudom, hogy miről beszélek. Mózes nevét pedig ugyan miért is ne? Nem ismered a vallásunkat és nagyon elszántan próbálod befeketíteni, a miért legyen a te problémád.

megvárom, hogy megírd a címet,ahová bemásolom (scan). majd a magam részéről befejezem ezt az ostoba és méltatlan vitát. Nagyon gyűlölöd valamiért,de ez a te bajod.
A Gyorskocsi utca és a Kozma utca környékén élők folyamatosan találkoznak azzal a jelenséggel, amit a BM most szankcionálni akar. Mondjuk a bedobált tárgyak célba jutási esélye a Zugügyvéd szerint igencsak kevés, és az sem derül ki, hogy a börtönlakók, a környékbeli lakók…..
Tiszteletem!   50 éves vagyok. Akár ki is ugorhatok a 10.emeletről, lehet akkor sem vesznek észre. Legalább 100 helyre beadtam a pályázatom, kb 20 válaszolt. Ők is csak azért mert kihúztam a koromat. Mérlegképes könyvelő vagyok, jól képzett naprakész. Nem kellek mert öreg…..
dr.pszicho 2010.06.30 12:04:13
@Clermont: Szép dolog az önbizalom. Két eset lehetséges, vagy nagyon fiatal vagy nagyon szerencsés vagy. Azt javaslom, ne foglalkozz emberekkel, mert az empátia hiánya nálad már már kóros.
Az élethez szerencse kell, és középkorúan fel kell adnunk az az elképzelést, hogy a dolgokat egyedül mi irányítjuk.

Az eredeti posztolónak:

Magam is voltam hasonló helyzetben, utcára kerültem és a férjem is meghalt autóbalesetben hat héten belül. Eltartott pár hónapig, ameddig magamhoz tértem.
A munkaügyi központtól ne várj sokat, a vállalkozás beindításához csak papíron és hírdetményben adnak hitelt, a gyakorlatban soha.

Ha szereted a szakmádat, akkor valóban kezdj egy vállalkozást. Nehéz lesz, sok találékonyságra lesz szükséged, de ha valóban keményen dolgozol és próbálsz ügyfeleket szerezni, akkor pár év alatt sikerülhet olyan ügyfélkört és nevet kialakítani, hogy meg tudsz élni a bevételből.

A második ötletem valamilyen szakma. Ismerek egy olyan pedikűröst, aki szintén könyvelő volt. Azt hiszem az ilyen tanfolyamokhoz a munkaügyi kp is ad majdnem teljes támogatást.

Hidd el egészen érdekes tapasztalatokat fogsz szerezni!!
Addig is azt javaslom, hogy készíts egy szoros napirendet és tartsd magad hozzá. Ez segít megőrizni a méltóságodat és a tettrekészségedet.
 Az Echo TV Civil Akadémia című műsorában éppen egy zsidó ember beszélt a zsidó kultúráról, és viszonyáról az adott nemzeti kultúrákhoz. Ez jó, mert nyithat a jobboldal, viszont amiről beszélt, az annak ellenére nem jó, hogy minden szavában igazat mondott a meghívott…..
dr.pszicho 2010.06.28 17:44:26
@Krakatao:
Te olvastad a Talmudot?? Vagy csak a Kurucinfo kitalációjából idézgetsz??
Ugyanis a Talmud arámi nyelven van, héber betűkkel írva. A legtöbb zsidó el sem tudná olvasni, megérteni mégúgy sem.Hiszen az arámi egy kihalt nyelv.
dr.pszicho 2010.06.28 17:44:51
@Krakatao:
és még egy butaság:
a kazárok a IX. században hatalmas birodalmat hoztak létre. Tele mindenféle nemzetiséggel, többek között a magyarok is vándoroltak velük egy darabig. Túl sokat a történelem azért nem tud róluk, mert nem maradt írásos emlék arról a helyről. Egyike volt a népvándorlás letünt és nagyon esetleges birodalmainak.
A vallásuk volt zsidó, nem a származásuk. Abban az időben ugyanis ezt az államvallást vették fel.
dr.pszicho 2010.06.28 17:45:09
@Krakatao:
és még egy dolog.
Látom Sztalint és besoroltátok a zsidók közé.....megáll az eszem.
Nyílván fajtársai védelmében telepített ki másfél millió zsidót a távolkeletre (már aki túlélte)és nyilván ezért kezdte meg a zsidó orvosok elleni hadjáratot.

Egyébként okostojás, a szefárdok a Spanyolországi eredetű és Izabella királynő által elüldözött zsidók. Az arab országok nagy többségében, Hollandiában és a Földközi tenger medencéjében élnek. Mátyás király híres Fekete seregét és szefard zsidók finanszírozták.

Grúziában nem éltek szefardok....ez van, azaz ze u (héberül)

Persze ne zavarjanak a tények
Lebilincselő galéria a Föld hatvan leglepukkanttabb (un. failed state-ek, bukott államok, itt vannak a kritériumai, remélhetőleg ránk egyik se vonatkozik) és legveszélyesebb országáról. Angolul tudók előnyben, de a képek miatt mindenképp megéri megnézni...
dr.pszicho 2010.06.23 15:27:47
@Ahmet: ja...klassz helyek. Milyen kellemes is lehet az élet ott, ahol a csecsemőhalálozás 2% (pl Európában ezrelékben ennyi!!) és a várható élettartam 47 év....(Kambodzsa..ahol voltál)

Valaki hiányolta Izraelt.Valószínűleg nem nézte végig, mert ott van, a West Bank azaz a Palesztin övezet.

Egyébként pedig nem az számít, hogy hol lehet ilyen fotókat gyűjteni, hanem van egy lista, és ez alapján pontoznak

első hely Szomália, ahol 289 dollár az egy főre eső GDP, a várható élettartam 50 év, a csecsemőhalálozás 200/1000. És 100 emberből egynek van internet hozzáférése.
Igazi klassz hely.....
dr.pszicho 2010.06.23 15:30:52
@baliquez:
neked persze mindegy, hogy miről van szó, hiszen minden alkalommal egy kis zsidózás...ugyan hol találsz itt cionistákat??
dr.pszicho 2010.06.23 17:00:50
@baliquez:
hát ez az, odaképzeled őket....ha afrikaiakról van szó, akkor (te írod) nem lehet mindent a gyarmatosítókra kenni...
és a palesztínok?? ők mindent egy elvesztett (és általuk indított) háborúra kenhetnek???

Távol áll tőlem a liberalizmus, és kicsit sem rettegek, különösen az ilyen szájhősöktől. De ha annyira odavagy az arab terroristákért, akkor menj és élj közöttük egy kicsit...biztosan érdekes élmény lesz.