Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ajvé

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Olyan felháborító eset történt velem pár éve, hogy muszáj kiírnom magamból. Szenteste hat éves kislányom belázasodott. Másnapra magasabb lett a láza, felment egészen 39, 5 fokig, még a gyógyszer sem vitte le neki, így langyos ülőfürdőbe kellett dugnom az…..
ajvé 2010.07.07 14:54:42
@mothe: Igen. Gyorsan.
Praxis A sírás kerülgetett 2010.06.07 06:00:00
Kedves blog! Én is úgy gondolom, hogy nem lenne szabad megtörténnie hasonló dolgoknak, amiket ezen a blogon olvasgattam. Nem értettem soha hogyan lehet egy orvos néha annyira embertelen, hiszen az a hivatása, hogy emberekkel dolgozzon, akik hozzá fordulnak segítségért a…..
ajvé 2010.06.08 15:13:04
@papamaci1: pl ha a posztíróval ellentétben vki nem alkalmazott, akkor nem kell járulékot fizetnie a táppénz idejére. Szted ez elég nyomós ok? Valami miatt mégis csak megduplázódott a táppénzen lévők száma az elmúlt évben. Tudsz rá egyéb okot a tavalyi tomboló székely-falus-czeizel-bujdosó féle disznóinfluenzafélevilágjárvány-on kívül?
Praxis Feleslegesek a háziorvosok 2010.04.29 08:00:00
Jómagam harmincas éveim közepéig két háziorvost fogyasztottam. Soha szakmai kérdésben nem hallottam érdemileg megnyilvánulni egyiket sem. Velem kapcsolatban adminisztratív teendőket végeztek: gyógyszerfelírás, beutaló készítés. Ennyi. Mostani háziorvosommal való első…..
ajvé 2010.05.06 10:55:16
@\'it\'s cool to know nothing\': majd ha igazán beteg leszel egyszer és nem " kapar a torkom " című halálos kórral küzdesz ( dummy beteg ), ne orvost keress, hanem először kapcsold be a számítógépedet. Csinálj dummy orvost rá, oszt beszélgessél vele. Majd a választ beszéld meg az ismerősökkel. Majd beszélgess arról is, hogy a háziorvosoknak van-e szükségük olyan szaros betegre, mint amilyen te is vagy. Menj egyből egy egyetemi klinikára a szaros torkoddal. Brrr.
ajvé 2010.05.06 11:03:00
@efi: pontosan. Látom, ezt sem értetted meg. Na mindegy.
ajvé 2010.05.21 19:42:08
@\'it\'s cool to know nothing\': te nekem nem fizetsz kisfiam,, így nem is ugatsz. A magánorvosaidnak ugathatsz. Mert ott fizetsz kisfiam, mint a katonatiszt. Ott akár finghatsz is. Azér veled szerencséje van az orvostársadalomnak. Nem sokat lát. Mondjuk kíváncsi lennék az intenzív osztályon mit kezdenél a nagy analitikus gondolkodásoddal. Ne legyen részed benne. Meg az intenzív osztálynak se. Bbrrr
30 éve vagyok orvos. Qrva sok tanulás, Summa cum laude diploma, 2 jeles szakvizsga.1. munkahelyemen 7 évig havi 8 kőkemény ügyelet: több mint 300 óra meló/hó. Amikor 1. gyermekem megszületett, a hónap végén szüleimhez jártunk kajálni- a fizetésből már ezze nem futotta /akkor 1…..
ajvé 2010.05.21 19:34:55
@pcr: Milyen az az egyszerű körzeti orvos?
Praxis A betegeken spórolnak? 2010.05.15 07:00:00
Tervezett /várólistás/ csípőműtétre készültem tél végén. A kórházba két hétnél nem régebbi laborlelettel kellett jelentkezni a műtétet végző kórháznál mire bejelentkeztem háziorvosomnál, hogy beutalót kérjek a laborba. Háziorvosom közölte, hogy beutalót csak…..
ajvé 2010.05.21 19:24:27
@adamantium: Hát, öreg, azéneked süt a megnyilatkozásaidból valami. A háziorvosnak az a dolga, hogy egyszerűbb eseteket ellásson. Jó reggelt, kedves sebész barátom! Remélem felébredtél azóta, mióta ezt bepötyögted a gépbe. Keresd fel a háziorvosodat, oszt nézzé meg legalább egy rendelést, legalább egyet, még ha izzadol is közben, mint a qrva a gyóntatószékben, akár szikét is szorongathatol, oszt majd meglátod azokat az egyszerű eseteket. Kiváncsi lennék, nagy sebész szakorvos tanárom, mikor fosnád le először a lábad szárát, ha neked kellene megoldanod. Valahogy az látszik, hogy ibolya fingod se nagyon van a háziorvosi munkáról. Majd te eldöntöd, mit kell kezelnie a háziorvosnak. Ja. Hány szakvizsgád van? Dolgoztál-e valaha mást is, mint a nagy sebészetet? Ajjaj
Miért dolgozom most Svédországban?Mi volt annyira rossz otthon?Nézzük! Ha az ember tudja meddig kell még tűrnie hogy fát vágjanak a hátán, akkor kibírja.Mi van azonban akkor, ha nem látjuk az alagút végét, sőt az egyre hosszabb és sötétebb lesz?Akkor bizony eljut oda, hogy…..
ajvé 2010.05.06 10:19:49
@petya.bacsi: De persze biztos jól jön egy kis adómentes juttatás. Nekem is jól jönne, csak sajnos az ügyfelektől nem kapok, ha rendes vagyok velük.

Nna itt van a kutya elásva. Savanyú a szőlő petyabá. Ez a te hozzászólásod alfája-omegája. Aszondod nevezzük nevén a dolgokat? Jó. Tessék: te egyszerűen irigy vagy, wazze. Hát amikor hálapénzt adsz, utána rögtön szójjá az apeknak. Ne oldalt nyissá wazze, mert ott te névtelen maradsz. Jelencsé aláírt, címmel ellátott levélben személyesen. Igaz, akkor kiderül, hogy a korrupciós gépezetnek tagja lettél és felelősségre vonható vagy. Viszont f@sza gyerek maradtál, mert te vállaltad névvel magad. Vagy ez igy nem jó, petyabá? Mégsenem?
ajvé 2010.05.06 10:20:39
@petya.bacsi: Hát mikor én kórházban voltam, ott nem sokat aludt az orvos. Ez persze nyilván nem érdekel téged.
ajvé 2010.05.06 10:44:23
@petya.bacsi: naná
Kedves Praxis Blog!A Feketesas utcában esett meg velem a következő egyáltalán nem pikáns, viszont tanulságos történet. Részleges bokaszalag-szakadás miatt egy műanyag szorítót kellett viselnem, minek következtében kiütések keletkeztek a bokámon. Mivel rémesen viszketett,…..
ajvé 2010.05.05 21:14:56
@kendike: A többes szám sértő, ráadásul nem igaz. A durva pedig rövid u. Véletlen nem lehet, mert 63 mm-re van a két u egymástól a klaviatúrán.
ajvé 2010.05.05 21:21:29
@efi: kicsit lejjebb elmagyarázták. Akkor sem értetted meg, meg most sem érted. Hát ez van. Valszeg a következő héten sem fogod érteni, így maradsz.
Szinte már rosszul lét határán olvasom a kommenteket egy-egy bejegyzés alatt. Árad belőlük a rosszindulat, a fröcsögés, a rossz tapasztalat élménye, a meg nem értés. Sokan úgy vélik az orvos valamiféle állatfaj, akit az országban dolgozók etetnek, hagynak szaporodni és ez az…..
ajvé 2010.04.28 19:56:19
@bakela: Én szintén köszönöm! Magam sem tudtam volna ezt jobban leirni. Azt, hogy mennyire volt célravezető, látszik, azóta ez a sok idióta, agyhalott ökör szólni sem tud. Még csak válaszolni sem mertek. Ez betalált. Sajnos amig itt ez a kontraszelektált réteg el nem pusztul, nem lesz változás. Hajrá fiuk!
Sziasztok! Sok nővel karöltve jártam végig a kálváriát, biztos vagyok benne, hogy felkapják majd mások is a fejüket, mennyire ismerős a történet. Onnan indul, hogy gyereket akartunk a férjemmel.Következő lépés gyógyszer elhagy, várjuk a normál ciklust. Ami nem és nem lett,…..
ajvé 2010.04.19 07:27:33
@venszivar: Te menthetetlen vagy . Vén. Ne orvost keress, hanem régészt.
ajvé 2010.04.18 13:47:30
@Alikam: Már megbocsáss, ez igy marhaság. Mindenki pénzért dolgozik. Még Te is. Akár bevallod, akár nem. Afelől pedig, hogy az, akinek reflektáltál jól dolgozik-e vagy se,. semmiféle információval nem rendelkezel. Vannak önkéntes orvosok, meg önkéntes programozók. Csak gondold végig még egyszer: A sok befizetett járulékot ellopják az elvtársak. Kevés marad az eü-re ( is ), meg az orvosok fizetésére. Kevés kivételtől eltekintve frusztráltak, nem ritka a másod-harmad állás. Emellett azonban teljesítsem maximálisan, hiba nélkül persze, legyen empatikus, naprakész emberileg-szakmailag, mert különben jönnek az ábrahámügyvédek meg hát a fentebb böffenő vénszivarok, leköcsögözik. Tulajdonképpen ki is a hibás?