Regisztráció Blogot indítok
Adatok
áginagyi

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekeim egyik dédije legjobban már csak sötét szobában, csendben szeretett ülni és hallgatni nagyokat. Nem kellett kérdezni, üvöltötte a csend körülötte, kikre gondol. A kilenc odaveszett testvérére, a férjére, szüleire és a rokonaira, akiket soha, de soha többé nem…..
A kérdés jogos – sokkal többeket izgat, mint elsőre talán gondolnánk. Mennénk, mondjuk, bányásznak. Szövőnőnek, suszterinasnak, könyvtárosnak vagy egyszeri bárminek. Mint mindenki más. Már a jelentkezéskor beadott önéletrajz – miszerint cv – összeállítása is…..
Alföldi Róbert az RTL Klub Fókusz című műsorának nyilatkozva mondta el, hogy az augusztus végén, Szentendrén bemutatott Bánk bán junior című előadása után (melyet ő rendezett) hárman is rátámadtak, és egy közeli múzeumba kellett berohannia. Alföldi elmondta, hogy nagyon…..
A színház.hura kikerült egy egyórás videóanyag, aminek a csúcspontján a röhögő Kerényi Imre akkorát buzizott a Nemzeti Színház igazgatóváltásának örvén, hogy arra még a teátrumot Alfölditől megöröklő, nyíltan jobboldali Vidnyászky is csak a fejét tudta…..
áginagyi 2013.05.22 01:22:30
Gyomorforgató, ostoba, nárcisztikus, handabandázó, édelgő, pozőr, játékosnak látszani akaró, közben csak hiteltelen és faragatlan előítéletes balfácán.
Kifejezetten nyálas,gusztustalan, tehetségtelen, valamikori énjének még az árnyéka is hazudik, talán attól ennyire undorító, mert mindig csak szerepelni akart, feltűnősködni, kiválni és "oktatni" a népet, néha sikerült is egy - két rendezése, de szerénységgel nem áldotta meg a sors. Mindig főszereplő akart lenni és főleg nagyon eredeti, de ebben a pár perces megjelenésben mutatta meg az igazi arcát, a polgári, az elegáns, a keresztény, az igazi konzervatívnak hitt modorát, amikhez a világon semmi köze nincs ennek az alja embernek.
Ennéek az embernek az országában festő Leonárdo, nem, vezényelhetne Ferencsik, nem írhatna regényt Osborne, nem lehetne színapodn mondjuk még Tolnay Klári sem, de Róna Viktor sem balettozhatna, a többiekről nem is beszélve, mondjuk Cocteau és Jean Marais is partvonalra szorulna, szegény Mensárosról nem is beszélve....
Az a nagy igazság, hogy azok, akik ennyire nyíltan homofóbok több vizsgálat szerint igazi, latens melegek, és evvel próbálják elfedni az általuk valami szörnyűségnek tartott bensejüket. Szegények, egész életükben védekeznek és közben hazudnak, elsősorban maguknak.
Szíves figyelmébe ajánlom neki és mindazoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a szájukon kiömlő mocsokkal, hogy nézzék meg az Amerikai szépség c. filmet.
Vidnyánszky meg úgy volt bunkó, ahogyan Németh Zsolt volt ugyanaz, amikor felvonta a szemöldökét gyöngyösi pajtás listakészítési ötletén a Parlamentben. Kerényi szégyenében nyugodtan osztozhat!
áginagyi 2013.05.23 01:01:10
@Na??:
Tolnay Klári valóban sok férjet (vagy csak több) férjet fogyasztott el, egy lánya is született, de életének meghatározott szakaszában együtt élt szeretetben Temessy Hédivel.
Egyébként a biszexualitásnak nevezett "furcsaság" csak nagyon kevesek előtt lenne ismert?
áginagyi 2013.05.24 01:09:58
@Spacecake: Ki adhatott Önnek tiszteletjegyet? Miben reménykedett vajon? Hogy meg fog okosodni? Hogy esetleg eljut egy-egy komplikáltabb gondolat megértéséig? ár volt a fáradozásért....
A Blikk szerint Friderikusz Sándor, aki jelenleg az RTL2-n futó Legyen Ön is milliomos! műsorvezetője, hamarosan visszatér a Tv2-re. Ő lesz az Az ének iskolája című műsor házigazdája. Mivel egyéves szerződése lejárt az RTL-lel, nyugodtan elmehet a konkurens…..
áginagyi 2013.05.02 01:42:54
@Pesti Lokista:
Melyik minőségében volt a partnere, hogy ennyire jól informált?
Tényleg úgy képzelem az ilyen hozzászólókat, mint a legvacakabb elméjű kukkolókat.
Buta, agyament, nem szellemes, kb. 100-as szókinccsel bíró, alapvetően gyáva, de mindenképpen ő maga igazán perverz ember.
Most nem mesélem el pásztorénekben a vidéki élet szépségeit, mert minek, aki próbálta, tudja, hogy állati jól néz ki. Főleg a fővárosból vagy képeslapon. Mink meg csak úgy elvagyunk benne. És a világ minden kincséért nem költöznénk máshová. Amikor a gyerekeim bekerültek…..
Múlt héten Orbán Viktor az őt cikiző német rajzfilm hatása alatt úgy fogalmazott, hogy sajnálja a német gyermekeket, Magyarországon ugyanis elképzelhetetlen lenne, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt…..
Én nem értem, mit pattognak az emberek. Hó van, ilyenkor hólapátolni kell. Holnap felkelek, elviszem a gyereket az iskolába - előtte azért felpofozom, mert kötelességtudó vagyok -, aztán beballagok a munkahelyemre. Jó munka az, fűtenek. Igaz, büfé már nincs, meg vécépapír sem, de…..
áginagyi 2013.02.16 21:02:54
@törökmonika:

várunk, várunk, várunk.
Ha egy ember szeret egy másikat, de olyan nagyon, igaziból, akkor nincs az az üstökös-becsapódás, ami azt megakadályozhatná. Sőt. Rétvári Bencének elég ványadt lehet a magánélete a szavai alapján, de mivel a magánélete, nem fogok hosszan csámcsogni rajta. Ha egy ember szeret…..
áginagyi 2012.10.30 20:56:21
Szegedi Csanád nyugodjon meg: nem faji alapon nem szeretjük, pusztán emberbaráti szempontból. Mint arról az ATV beszámolt (http://atv.hu/cikk/20120626_szegedi_csanad_elismerte_hogy_zsido ), Szegedi Csanád zsidó. Énnálam, mondjuk, ez nem oszt és nem szoroz, eddig se ezért…..
Mint minden nagyobb nemzeti ünnepen (ideértve a születésnapokat, felvételiket, érettségiket, államvizsgákat satöbbi), a teljes és tökéletes káosz uralkodott el nálunk. Egyeske hevesen megvédte a diplomáját, úgyhogy van mérnök lányom is.  Kissé nehezített pályán…..
Persze, mért pont róla írok, amikor rajta kívül ez meg az meg még más is belefullad a Balatonba. Azért, mert kötődöm hozzá, azért. Zsebkendőket elő, szomorúság lesz.Az idei balatoni szezon egyik utolsó áldozatát Simon Józsefnek hívták, 24 éves volt, csütörtökön fulladt…..
áginagyi 2011.08.28 02:52:10
a nagyi levelez Elindult 2011.01.30 16:40:00
Sziasztok, hamarosan kezdünk...alig várom a grafomán nagyi :)..
Kényes, nehezen átlátható, de annál izgalmasabb témáról lesz szó. Nagy kedvencem Robert Dahlnak a múlt század hatvanas éveinek elején megjelent könyve, a „Who governs?”. A mára klasszikusnak számító esettanulmány egy amerikai város kapcsán arra kereste a választ,…..
áginagyi 2010.09.22 02:44:06
Azok, akik itt csak butaságokat feltételeznek DJ-ről, feltehetően nem olvasták a könyvét, amit elsőre én is nehezen vettem kézbe. Ezt az embert nem a hiúság vezérli, az egészen biztos. Sokkal egyszerűbb persze frappánsnak gondolt egy-két mondatot leírni, mint gondolkodni azon, hogy mitől is változott meg a véleménye OV-ról. Egészen pontos látleletét adja egy tehetséges ember rossz irányban történő változásának. Nem ő sértődött meg, hanem OV. aki egészen pitiáner módon szúr ki azokkal, akik a legkisebb kritikával is illetik őt. DJ-nek hálásnak kéne lennünk, kevesen vannak olyan bátrak, mint ő, lassan úgy fest a dolog, hogy már senki nem akar arra az emberre emlékezni, akit a mai napig is sokra tart DJ. DE az az ember már valóban nem létezik, és nem az a baj vele, hogy liberálisból lett konzervatív, hanem az, hogy bármi lett volna ő, csak megszerezze a hatalmat. hazug minden szava, mozdulata, egyre keményebb a tekintete, és azt hiszem, hogy igazán TG a gyáva, aki még véletlenül sem meri kimondani, hogy azért van egy kis baj a jelenlegi helyzettel. Ha ezt ő valóban nem látja, akkor talán nem is gyáva, hanem csupán nem tudja, hogy mit beszél, s ezt másképpen hívják...
Szeretném megélni azt a pillanatot, amikor TG kiált farkast, de sajnos azért nem fogjuk megélni, mert akkor már nem lehet kiáltani, MÉG NEKI SEM, aki megpróbál az objektivítás köpenyébe bújva semlegesnek látszani, és egy icipicit azért benyalni Őfelségének. Garantálom, hogy nem lesz elég.
áginagyi 2010.09.23 01:09:21
@Kalmár:
Nehéz lesz azt az ingát igazi mozgásba hozni akkor, amikor az első dolguk volt bent a Parlamentben szinte minden olyan intézkedést meghozni ami ellene dolgozik egy igazi változásnak.
(választókörzetek átrajzolása, kevesebb idő alatt több kopogtatócédula gyűjtése, a legfontosabbról nem is beszélve, ami persze nem annyira publikus, ugyanis nehezen bizonyítható, ahogyan az ellenük induló jelölteket megfélemlítik, ahogyan ezt tették még az előző szavazás idején az MDF jelöltjeivel 2006-ban, majd elég nagy vakság azt nem észrevenni, ami a kinevezésekkel történt,....szóval kedves (uram/hölgyem) Ön nem arra válaszolt, amit én írtam. És DJ nem állt oda egyikhez sem, csupán leír egy folyamatot, rengeteg konkrét dologgal, eddig semmit nem cáfolt OV, nem perelt, és gondolom nem csupán azért, mert légypiszoknak nézi DJ-t.
A könyvet pedig tessék elolvasni és után nyilatkozni elfogultan, vagy elfogulatlanul.
Mellesleg abban a kisvárosban, ahol én lakom olyan embereket zsarolt meg személyesen a jelenlegi fideszes polgármester, akik ő ellenében indultak és nem szocik, hanem azt a szemléletet képviselik, ami igazi konkurrencia lehet ennek a bagázsnak. Hiteles, szeretnivaló, igazi lokálpatrióták és nem politikai ambicíókkal "megáldott" emberek. Akik hasonlóak azokhoz a szlovákiai magyarokhoz, akik most együtt kormányoznak a szlovákokkal tehát nem a Csáky féle hőzöngők, hanem a kompromiszumkész, békességes életet kívánó magyarok. A városomban is ezek az igazi ellenségei a fidesznek. OV harcba hívja az embereket, és akkor boldog, ha azok ütik-verik egymást és ő meg széttárja a kezét, ez csinálta az elmúlt nyolc évben, egyfolytában heccelt mindenkit, kordont bontott, nem dolgozott, szabotálta a parlamentet és ha jól emlékszem (és jól emlékszem) akkor már több mint 8 éve (az ő regnálása idején) azt mondta, hogy nem kell ellenzék, ez csak egy paraszthajszállal jobbb, mint csurka ominózus mondata, ami úgy szólt, hogy magyar ellenzék kell a parlamentbe. (hogy kik a nem magyarok, azt nem kell külön elmagyaráznom azt hiszem)
Tévedések elkerülése végett soha nem voltam maszopos tábort szerető ember, de a konzekvens, tisztességes, elkötelezett embereket mindig szerettem, OV-t akkor nagyoin, amikor pontosan tudta, hogygaládságot követtek el Göncz Árpáddal és ő kivonult az Opreház ünnepi estjéről.
OV legnagyobb bűne az, hogy lemondott az integráló szerepéről, neki volt egyedül lehetősége, hogy ebben az országban még azokat is megnyerje, akik nem annyira kedvelik. csak ehhez tisztességesen kéne játszani, másoknak is kéne térfelet hagyni, no meg labdát, de ő nem társakat keres (a sajátjait sem úgy kezeli) hanem alattvalókat, híveket, szolgákat, talpnyalókat, és ezekből futja még egy darabig sajnos. De nagyon bízom abban, hogy lesz még neki meglepi...nem a kellemes fajtából.
Török Gábor pedig azért gyáva és még sokan mások is vele együtt, mert nem hiszem el, hogy semmi veszélyt nem látnak ebben a nyomulásban. De ők csak a maguk státusát féltik, nem az országot és annak népét. Csak azt nem tudják, hogy ez a langyos véleménynyilvánítás nem sokáig lesz elég. Szabó István filmjében (Mephistó) ennél sokkal hangosabban kellett kiállni a Vezér mellett, OV sem lesz elégedett a mismásolással.
Mellesleg TG tanácsadója volt Sólyom Lászlónak, s bár nekem vele is sok bajom volt, de jól esett volna látni, hogy azokkal együtt, akik a jobb oldalról is tiltakoztak a kutyakomédiához hasonló köztársasági elnök kinevezés ellen, egyetlen igazán szép mondatot leírhattak volna búcsúzóul.
Nem tették, és nem tette ezt TG sem. Hagyták, egyetlen szó nélkül, hogy egy karikatúra vegye át az elnöki tisztséget. Ennyit a bátorságról.
Az RTL Klub közleményt adott ki, miszerint a ma hajnalban, a szemtanúk állítása szerint ittasan balesetet okozó Stohl András ezzel a húzással kigolyózta saját magát a húsosfazékból, és nem vezeti majd a a csatorna soron következő, X-Faktor című tehetségkutatóját. A…..
Ismeretes, hogy Hadnagy István fizikatanárt megalázták egyik óráján, majd az erről készült videó felkerült az internetre, ami óriási botrányt kavart. Az eset utóhangja megmutatja, hogy a tanárokból kikopott már az, hogy legalább védjék a mundér becsületét. Az igazgatónő…..
áginagyi 2008.03.27 16:33:38
Az alábbi írásomat nyolc éve közölte egy kisváros (Szentendre)legnagyobb lapja. Akkor még aktív pedagógus voltam, és minden szava a cikknek saját tapasztalaton alapult. Arra gondoltam akkor, hogy lesznek mindkét oldalról reagálások, pedagógusok, akik megvédenék a mundér becsületét, mások, akik az írást kiegészítik a saját "élményeikkel". Abban reménykedtem, hogy elindul valamiféle párbeszéd, lehetőség arrra, hogy ne romoljon el minden még jobban. Nos, nem nem történt semmi. Azóta tudom, hogy előbb-utóbb bomba fog robbani. Most robbant, sajnos a legrosszabb válaszok kapnak nyilvánosságot, Ranschburg Jenőt és Vekerdy Tamást, Winkler Mártát (van aki még tudja, hogy kicsoda Ő?) egyre kevesebben olvassák, hallgatják, így aztán ott vagyunk, ahol vagyunk.
Tehát itt a valamikori cikkem.
"ÚTRAVALÓ"
Ha találkoznék avval a bizonyos jóságos tündérrel, akitől bármit kérhetnék, az lenne a kívánságom, hogy minden szülő, akinek gyermeke valamilyen oktatási intézményben tölti el napja nagyrészét, láthatatlanná váljék. Úgy egy-két napra. Azt hiszem, hogy a leghívebb pedagógus rajongók is látnának olyan dolgokat, ami megrendítené őket bizalmukban. Ennek az írásnak is az a célja, hogy felrázza azokat, akik csak egymás között mernek az óvodai, iskolai gimnáziumi apró tragédiákról szólni, féltve csemetéjüket a megtorlástól. Most biztosan, számosan a szívükhöz kapnak, árulót kiáltanak, túlzásról beszélnek, s én elnézést is kérek azoktól, akiknek nem kell ezt az inget magukra venniük. Ne is tegyék, de ne is vállaljanak szolidaritást senkivel, csupán a mundér becsülete érdekében!
Tudom, minden rossz mellett legalább két jó dolgot lehetne említeni, de ez nem mérlegkészítés. Ugyanis, ha van szakma, ahol nem szabadna soha selejtet gyártani, akkor ez az. Minden eset olyanokkal történik, akik védekezésre képtelenek, s teljesen kiszolgáltatottak. Azok a gyerekek lesznek felnőttek, akiket megpofoznak, akik elé beállnak a sorba, akiket naponta húszféle módon értékelnek, akiket azon akarnak rajtakapni, amit nem tudnak, akiket lehülyéznek, akiknek leragasztják a száját, hogy ne beszélgessen alvásidő alatt, akinek felborítják az asztalát, ha nem figyel az órán, akinek felolvassák a levelét a többiek előtt, akik észreveszik, hogy a tanárok több kakaót kapnak a tejbegrízre, mint ők, akik inkább összepisilt bugyiban ülnek délutáníg, mert félnek a megszégyenüléstől, akiknek elmaard a testnevelés órájuk, mert "rosszak" voltak, akikhez odavágják a kulcscsomót, mert beszélgetnek az órán, akit lopással gyanúsítanak, de nem kérnek tőle bocsánatot, ha alaptalan volt a gyanúsítás, akit kamaszlány létére fenéken rúgnak, ha rendetlenkedik, akinek meg kell enni azt is, amit legszívesebben kihányna, s akik már mindezen már meg sem lepődnek, mert számukra egyszercsak természetes lesz, hogy a nagyobbak ezt tehetik a kisebbekkel. Nagyon várják, hogy ők is nagyok lehessenek, s ne reménykedjünk abban, hogy a megaláztatásokra nem fognak emlékezni. Ne reménykedjünk abban, hogy ők másképpen lesznek felnőttek, (vagy alig-felnőtt kamaszok )mint mi. Nem. Azt fogják vissza- és továbbadni, amit tőlünk kaptak. Azt gondolom, nem lehetünk büszkék az útravalóra.
Sokan mondják felnőtt korukban, hogy ők is rendes emberek lettek, pedig.... s itt jönnek a klasszikus esetek arról a bizonyos "igazságtalan pofonról", a szigorúságról, ami csak hsznált nekik, és így tovább. Elhiszem nekik, egy apró megjegyzést hozzátéve. Nem ezért, hanem ennek ellenére lettek olyanok, amilyenek lettek.
Tévedés ne essék, nem vagyok híve a parttalan gügyögésnek, csupán hiszek abban az egyszerű igazságban, hogy a gyerekeket nem lehet eléggé szeretni. Minden jó szó, minden szép mozdulat, megértő odafigyelés kamatostól térül meg. Legyünk annyira önzők, hogy ezt célozzuk meg!"

Befejezésül csak annyit még, hogy a rendszerváltás de lehet rendszer változás is tőlem) előtt három négy évvel indult meg valamiféle erjedés az oktatásban. Jöttek és maradtak olyan fiatalok a pályán, akikben reménykedni lehetett, hogy valóban érteni és szeretni fogják ezt a munkát. Csalatkoznom kellett. Nagyon sok oka van, (megérne sok--sok beszélgetést a nyilvánosság előtt)de a lényeg mégis az, hogy a régi hülyék összefognak az új hülyékkel és megy minden tovább, egyre jobban lesüllyedve a mocsárba.
Ez a mondat annak a hozzászólónak van címezve, aki új erőként az űrbe lőné a problémás és szerinte "hülye" gyerekeket. Én viszont őt már most eltanácsolnám erről a pályáról, ha módomban állnae, akkor el is zavarnám. Sajnos azonban bizakodhat, mert nyerő lesz ebben az országban, fogadni mernék, hogy most is "elismert" valaki a maga helyén.

Egy volt logopédus-fejlesztő pedagógus, aki hosszú ideig tanított általános iskolában, tehát valódiak a tapasztalatai.
áginagyi 2008.03.27 17:20:15
Úgy gondolom, hogy lenne még egy pár mondatom az egészhez.
A "cigányozáshoz" egy aprócska történet. A fiam 25 éve volt alsós, reggel jelentett az osztályfönőkének, s a hiányzók között említette az egyetlen cigány osztálytársa nevét. A tanítónő visszakérdezett a következőképpen. "Hiányzik? Kinek?Mert nekem nem!" Az a kisgyerek nem volt deviáns, csak cigány.
Továbbá. Az előző hozzászólásomban nem említettem meg a szülők felelősségét. Minden olyan kommentárral mélyen egyetértek, akik erről sem feledkeztek el. Semmivel nem kevésbé (sőt) bűnös az a szülő, aki felelőtlenül, szeretet nélkül, elhanyagolva a legfontosabb teendőit "neveli" a csemetéjét.
(csak egy adalék) Ugyan mennyi pénzbüntetést érdemelne az a felnőtt, aki a gyerekét nem csupán nem ülteti be a biztonségi ülésébe, de attól sem riad vissza, hogy az első ülésen vigye minden biztonsági intézkedés nélkül? Naponta többel is találkozom az utakon, a magam részéről én még a kocsijukat is elvenném, a tévében viszont "csak" az ittas vezetőkről szólnak a hírek.
Tényleg az az érzése az embernek néha, hogy ebben az országban sikk átlépni minden szabályt, és minél hülyébb valaki, annál nagyobb az ázsiója.
Az integrációról pedig heteket, hónapokat kéne beszélni, mert nem az elvekkel van baj, hanem az a probléma, hogy az elvek mellé sem tudást, sem feltételeket nem biztosítottak. Csak látszat megoldások születtek, s megy mindaz tönkre, ami valamikor legalább csírájában kezdett kialakulni.
Senki, de senki, semelyik kormány nem volt képes lényegi változtatásokra, mert ugyanúgy, ahogy mindenben, nem voltak képesek egymásra figyelve, a másikat meghallgatva közös nevezőre jutni, így aztán minden váltáskor elsőnek romboltak, azután kapkodtak, .....nem is folytatatom tovább. Szomorú vagyok és úgy érzem, hogy az alagútban azért nem látni a fényt, mert ránk is szakadt.