Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suhanyc

1 bejegyzést írt és 246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy Magyar Termék Nagydíj Pályázat, amin a nyertesek a Magyar Termék plecsni használatára jogosultak, mert mi másra, Woolmark logót csak nem lehet rájuk sütni, ugye, ezt itt, viszont igen: Szép, tényleg, de nem menjünk bele az esztétikai elemzésbe, a lényeg, hogy ezt a címet, a Magyar…..
suhanyc 2017.09.05 18:03:40
@444: ez teny, mondjuk van akozott kulonbseg, hogy mit akarnak neked eladni. momentan a TV2ben direkt erdekelt a magyar kormany, mig az RTL-t tudtommal nincs ellenzeki kezben, se az unio nem tamogatja, se soros, se az ngok vagy ki aktualisan az arch-enemy. ettol nem lesz fuggetlen, persze, es nyilvan a szinfalak mogott rengeteg fuggosegi viszony letezik, letezhet. viszont megis arrol van szo, hogy mig az egyik csatorna nyilvanvaloan kormanykozeli kezben van, a masik... gondolom megprobal ellenpoluskent viselkedni, ez a racionalis piaci viselkedes. szerintem nem kell szamuzni ezt a felosztast, egy idealis vilagban persze a media objektiv, ez nem idealis vilag, es nekem nincs bajom azzal ha lesz egy Fox-CNN ketpolusu felosztas, de ez kituntetjuk magunkat mert megerdemeljuk kurvara cikin ovodas viselkedes.
Ma van Magyarország tulajdonosainak névnapja és Balázsék Andy Vajna rádióban mókáztak egy kicsit a két Szeretett Vezetőn. ..
suhanyc 2017.09.05 12:38:37
@FikkFakk: szerintem azert varjal meg 10 percet, valoban meg nem tart ott az orszag hogy AZONNAL jojjon erte a Volga. mondjuk delutan mar varhato. holnapra pedig kiderul, hogy oket is a Soros tanittatta, szoval BIZTOS nemzetarulok.
A CBS All Access nevű streamingplatformjára, illetve a Netflixre szeptember 24-én érkező új Trek-sorozat új előzetese alapján sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem néz ki jól, vagy hogy vidám lenne. A franchise eddigi sorozataira jellemző humornak nyoma sincs az előzetesben, van helyette…..
Nem kell mindent újratervezni és eltörölni Magyarországon, hiszen az alapvetően egész jól működik, ugyanakkor változásokra azért szükség lenne. Körülbelül így tudnám összefoglalni Miklós posztjának lényegét, amit a Magyarország 2.0 pályázatra írt, így aztán a végén…..
suhanyc 2016.09.20 15:40:17
Ez FB-re posztoltam, de azert itt is megkerdezem, hatha valaki el tudja magyarazni mitol jo ez a poszt. Nyilvan minden embernek eltero velemenye van, ez teljesen ok, szoval ezt egyaltalan nem offenzivnak szanom, pusztan kerdesfeltevesnek:

A kutyak nem erdekelnek, a Himnusz/Szozat vitaja ezer eves, autot pedig nem vezetek, biciklivel es tomegkozlekedessel jarok (meg repulovel ha visszamegyek Pestre).

Viszont...

"Egyre kevésbé van értelme kis országoknak (pláne egy olyan kicsinek, mint Magyarország) drága pénzen megpróbálni világszínvonalú oktatást nyújtani, mert nem fog sikerülni. Ez egy globális folyamat, egyszerűen nem lehet vele mit csinálni.
Valahol a magyar felsőoktatás leépítése mögött is ez a jogos felismerés van, ..."
Ooo wut? Szerintem pont a big data, machine learning, cloud computing etc korszakat, illetve annak az elejet eljuk, nem toriumreaktort kell epiteni (bar de, jo lenne), ezek annyira nem hw igenyes dolgok. Most lenne ertelme az informatikai k+fbe onteni a milliardokat foci helyett. Ami jo dolog folepult, informatikai/startup szinten, abba az allamnak minimalis vagy semennyi beleszolasa nem volt, es ez talan jobb is igy, csak szomoru latni hogy remek otletek/cegek vereznek el a nem tamogato kultura miatt.

Es ez:
Mindig megdöbbenek, hogy hányan élik meg a rendszerváltás óta eltelt huszonöt évet kudarcként. Pedig csak tegye már a saját települése főterének akkori fotóját a mai mellé."
Ez meg a masik, ertem hogy lediszkovezni milliardokbol a fel orszagot az szuperjo, meg olyan mintha nagyszeru lenne minden, de ha az alapveto strukturak nem fejlodnek, stagnalnak v visszafejlodnek akkor en 300 uj lovasszobrot nem tartok fejlodesnek. A kulsosegekkel biztos hogy meg lehet vezetni embereket, de konyorgom ne az legyen mar a mervado.
suhanyc 2016.09.20 17:11:50
@mik98765: Persze ertem amit mondasz, de rengeteg penz pont csak specializalt kutatasokhoz kell, fizika, energetika, gyogyszerkutatas pl pont ilyenek, de vannak olyan teruletek amik pont hogy relative kis befektetessel viszonylag jo megterulesi ratat hoznak, es amugy ezek azok a teruletek ahol nem szukseges fizikaliag ott lenni, tehat meg az agyelszivas is kisebb problema lenne. A Silion Valley mar azert annyira nem csabito, mint 10 eve volt, es most ujabb startup fovarosok emelkednek fol, Londontol Berlinen keresztul Tel Avivig. Ne erts felre, nem ezt tartom az ultimate solutionnak, es ez csak egy szelete a gazdasagi tortanak, de pont egy olyan orszagnak mint a mienk, aminek se jelentos ipara, mezogazdasaga es turisztikai vonzata nincs, abbol kell gazdalkodnia ami a rendelkezesere all, ami szerintem momentan a grey matter maximum. Ezert utott meg olyan erovel ez a resz amit az oktatasrol irtal, szerintem pont hogy sokkal nagyobb eroforrasokat, es szervezettebb, jobban atgondolt rendszert kellene epiteni. Ehhez teny, hogy eloszor le kell rombolni a meglevo merev strukturat, es jobbat epiteni helyette, de momentan ezt nem latom hogy celkent barhol megjelenne.
suhanyc 2016.09.21 12:31:42
@mik98765: Ki is van outsourceingolva nekik egy csomo minden az USA-bol/Europabol, leginkabb Indiaba. (Eppen csak Indianak meg Kinanak megvan a felvevo piaca is, illetve Kina azert tovabbra is elegge elszeparalt orszag.) De tapasztalataim alapjan nem nagyon szeretnek veluk dolgozni, nyelvi nehezsegek, idozonabeli elteresek, etc. En azt tudom, a mi cegunknel folyamatosan megy a fejlesztok keresese, Ukrajnatol Franciaorszagig mindenhonnan dolgozunk emberekkel, es jobban szeretnek europaival dolgozni, na.
Nem veletlen, hogy az olyan vallalkozasok, gyorstalpalok egyre sikeresebbek mint a KiBu, Greenfox Academy, viszont az azert par ev mire a juniorbol senior lesz, es mint irtam, ezek magan vallalkozasok, nem allamiak, ergo nyilvan nincs akkora hatszeluk.
En amugy pont emiatt hoznam be mar altalanos iskolatol a jatekos logikai/dedukcios/kodolasi feladatokat, orakat mindenfele... egyeb helyett.
A B1 blog tudósítója jelenti Franciaországból..
suhanyc 2016.07.15 16:15:52
@new_boy_on_the_block: Your welcome. Igazabol nem is kellett volna belemennem a temaba, dolgozni is kell, illetve a posztra akartam csak reagalni, es nem kommentfightba kezdeni. Felesleges, ertelmetlen, idopazarlo es faraszto.
suhanyc 2016.07.15 16:41:11
@lol7: es kire dobod?
suhanyc 2016.07.15 16:43:22
@komisz_kölök: most a menekultekrol beszelsz, vagy a terroristakrol? ez a fasz legalisan volt ott.
Kezdjük azzal, hogy nem olvastam a Preacher képregényeket. Egyet sem. Azt tudom, hogy miről szól, meg azt is, hogy mekkora becsben van tartva, de mivel nem vagyok képregényolvasó (az egy The Walking Dead kivételével), így nem került fel a polcomra/gépemre. A sorozatnak ennek megfelelően nem úgy…..
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
Jönnek és elmennek. Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak. Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül…..
suhanyc 2014.08.06 15:55:48
@Tüzes Mackó: hát... a lófaszt, hogy finoman szóljak. :) a válságnak máshol vége, csak nálunk nem, nálunk sosincs vége.

2002-2010 között sem volt rózsás a helyzet, de nem is érezte az ember magát egy ilyen agymosott elbaszott puha diktatúrában, mint most.

az uniót meg kár szidni, sokkal több jót adott mint bármelyik párt, kormány az utóbbi... hát nem is tudom, talán 100 évben?

a rosszabb minőségű agyontámogatott külföldi árú meg sajnos se nem rosszabb minőségű, se nem agyontámogatott. sajnos ma már szinte alig akad normális magyar termék. tejtermékek, sajtok, felvágottak, húsok, vendéglátóipar etc etc sajnos amit magyarként árulnak az általában egy fos. ettél már cba trappistát? és igazit?

a globalizáció pedig a jövő, ezt a repülőgépek, gyorsvonatok, világméretű telekommunikációs hálózatok és az internet korában rohadtul el kéne fogadni. lehet ezen sopánkodni, keseregni hogy eltűnik a "magyar" (mert olyan sok a vágottszemű, alacsony, karikás lábú és barna bőrű ősmagyar rohangál ám), de olyan amúgy sose létezett, csak mondom. még a törzsek, akik bejöttek ide is különböző népcsoportokból álltak.

te én és mindenki ebben az országban kicsit zsidó, kicsit magyar, kicsit mongol, kicsit sváb, kicsit szláv ésatöbbi... a kultúránk is különböző népcsoportok és nemzetségek kultúrájából áll össze. és ez így van jól, mert az emberek megismerik egymást, és rájönnek, te is ember, én is ember, te a hagymásat szereted, én a paprikásat, oké, főzzünk pörköltöt.

hajrá globalizáció, hajrá népek, fajok keveredése, hajrá sokszínű gondolatok, hajrá fúziós konyha, szeparálódjon aki akar, de ne akard ránk kényszeríteni!
A helytakarékos, környezet- és hátkímélő szállásötlet talán jövőre már a Szigeten is kipróbálható lesz. A fesztiválokhoz - eddig - nem volt túl kegyes az időjárás, ezt főleg a sátrazók érezték meg valószínűleg. A vendégek kényelme egy dolog, a fesztiválok után…..
suhanyc 2014.08.01 16:25:12
@hungarisztan: Szerintem nem lehetetlen, csak módosítani kell az alapmodult. Mondjuk ha már kettészeded, hogy egymásba rakható legyen a hatszög hasáb két része, vagy egy csuklós módszerrel kinyitható vagy valami ilyesmi, akkor már könnyebb szállítani. Vagy pl. ha csak a váz masszív, de csuklós fém, kirakod a vázat, majd bepattintod a valamilyen anyagú oldallapokat.

Mondjuk egy teherautóra felfér egy-kétszáz modul összecsukva (tippelek, lehet rosszul, lehet kevesebb meg több is), szerintem egy nagyobb csapattal fel tudsz húzni óránként akár 10-50 modult is. (Igen, ez feltételezi hogy nem kell mind a helyére daruzni, és nem egyben szállítod, illetve az összeszerelés pikkpakk mint egy quechua sátor kidobása.)

A szintezést megoldhatod valami emelős módszerrel, a négy sarokponton, és nem ilyen szép deszkákkal mint itt (bár az lehet a stabilitás miatt fontos, de nyilván azt is ki lehetne váltani mással).

Na mindegy, nyilván nem lesz ilyen egy darabig, de szerintem nem lehetetlen a dolog. Főleg ha plussz pénzt elkérsz a szállásért, valami potom, de összességében szignifikáns összeget már meg is érheti a gyártás, kirakás, etc. költségét.
Média 2.0 Elbukik a Vs.hu? 2013.12.28 18:55:42
Radikális szerkezeti átalakulások, tulajdonoscserék, pezsgő online jelenlét és fogyatkozó nyomtatott tartalmak jellemzik a hazai médiát 2013-ban. Igaz, a piaci pletykák és a háttérben zajló politikai meccsek további változásokat sejtetnek. Blogunk évösszegzős cikksorozatának…..
suhanyc 2013.12.30 00:11:04
@vazallus: "Amúgy az is a nácik malmára hajtja a vizet, hogy a liberálisból lehet náci, de fordítva már nem működik, mert a tények bezavarnának az ilyen folyamatba."

Pedig erre nem csak én vagyok pedig az élő példa, hanem sok egyéb, régen bajtársnak hívott ismerősöm is. Egy darabig lehet bekötött szemmel járni, és mást hibáztatni állandóan, de előbb utóbb nem árt felnőni és felelősséget vállalni a tettekért (és eszmékért).

Ja, és hogy ne csak ilyen ellenőrizhetetlen dologgal jöjjek, hogy velem mi történt, egy név: Szegedi Csanád.
A SyFy vagy az Asylum időnként kitermel magából egy-egy olyan gyöngyszemet, ami annyira szar, hogy mindenki látni akarja. Ilyen volt a Megacápa az Óriáspolip ellen és a Sharktopus is. Ezúttal az alábbi alanyunkat érte meg az a megtiszteltetés, hogy műfajához képest már több…..
#181 E.T. a Star Wars univerzumból származik: ott Grebleips-nek hívják őket, képviselőik benne vannak a Galaktikus Köztársaság parlamentjében is és a Star Wars rajzfilmben is feltűnnek. Ha furcsán hangzik elsőre a név, érdemes visszafelé is elolvasni. Érdekes gondolatkísérlet,…..
Androlib blog. Bipp! Felhívás 2013.06.21 23:40:35
suhanyc 2013.06.26 13:53:10
Én most rendeltem barátnőmnek Etotalkról (www.etotalk.com) egy Lenovo P660-at, 2 magos 1ghz, IP67-es (csepp- és porálló) telefont, klasszik 480x800-as TFT kijelző, Gorilla Glass, hogy bírja ha ráöntjük a fröccsöt. (mobilarena.hu/teszt/lenovo_a660_mindketten_tulelik/doboz_kulso.html)
Hat napja, egy nap múlva leokézták a rendelést, és átadták a DHL-nek (nem igazán bízom a postában, különösen a magyarban). Tegnapelőtt érkezett meg, azaz 4 nap alatt ért el a küszöbig kínából, hétvégével együtt.
A DHL-es csomagon rajta volt hogy elhanyagolható értékű cikk, emiatt áfa nem terheli.
A telefon ára 25 ezer volt, a a házhozszállítás 8, de használtam még egy kupon kódot is (ilyeneket gyakran raknak fel a facebook oldalukra, több áruház is, nem csak az etotalk), így összesen 32ezer volt az új teló.
Kicsit még szöszöltem rajta, ROM-ot cseréltem ilyesmi, tegnap óta használja boldogan, egyelőre sokkal jobb mint az előző telefonja, egy SE Live with Walkman. Ugyanezt a telót Mo-n használtan 37-38 körül lehet megvenni, de láttam már 47-ért is. Ha meg azt veszem hozzá, hogy szolgáltatónál egy ilyesmi teló (persze nehéz összehasonlítani, van pro és kontra is, de mondjuk legyen egy Samsung Galaxy S Advance) 75ezer, szerintem megéri.
A UPC 29-es körzetének előfizetői sorsa igen sanyarú, hiszen nem elég, hogy rémesen lassú az internet, még az ügyfélszolgálat sem látja a körzeten kívül az adatokat. A UPC ügyfélszolgálatán csak "fekete lyuknak" nevezett tájegység a Monortel 5 évvel ezelőtti beolvadása óta…..
Barczi "Blumi" Imre, Bellay Szilvi, valamint Gazda Albert és Uj Péter munkájának révén az Origo végre szakít az Index dizájn majmolásával (btw, érdekes, hogy ezt pont exindexesek lépik meg), és egy szerintem nagyon klassz és jól felépített, friss site-tal értelmezik újra a…..
suhanyc 2013.06.05 03:36:36
bár mindkettő más kategória (és amúgy itt kellene befejeznem a kommentet, de nem teszem!) de nekem most hír/cikk oldal témában a fastco (www.fastcodesign.com/1672725/meet-the-ultimate-talent-agent-for-cats) meg a polygon (www.polygon.com/game/mario-and-donkey-kong-minis-on-the-move/9816) az etalon. persze tudom sokkal szűkebb célcsoport, más típusú cikkek, és már az origo is közelít a magazinos vonalhoz (ami amúgy fasza lett, szvsz) de még nem lépte át az ingerküszöböm, mondjuk letisztultabb is mint ezek.
A fenti képet tegnap lőtte Miszter Papírkutya, a MrPaperDog bloggere a Gellért-hegy oldalában. Egészen pontosan itt. Nem csak az meglepő, hogy valaki egy szentélyt rak ki a falra, mintha csak belátnánk a sziklatemplom belsejébe, de legalább ilyen fura, hogy a Gellért-hegy mennyire…..
suhanyc 2013.05.03 16:35:09
@Reggie: ki a gellérthegy tulajdonosa?

btw erre nyilván a rövid válasz hogy a budapesti önkormányzat (?), szélesebb perspektívában pedig a társadalom. ergo ha a társadalomnak kellene döntenie arról hogy ez rongálás vagy alkotás, szerintem te/ti lennél/lennétek hátrányban.
suhanyc 2013.05.05 15:06:44
@Reggie: erre az analógiára alapozva ez alanyi jogon járó ingyen sör, amit kedvtelésből főznek, és neked csak fogyasztani kell. persze erre az lehet a válasz, hogy de ezt te akkor is fogyasztod ha nem szereted, amire csak annyit tudok mondani, mivel a többség szívesen fogyasztaná, az felülírja a te egyéni preferenciáidat.
suhanyc 2013.05.06 14:40:18
@Reggie: csak ismételni tudom magam. ha nincs bűn, akkor nincs bűncselekmény. jogilag lehet hogy igazad van abban, és lehet te úgy gondolod minden ami büntethető büntetni kell, én viszont úgy gondolom annyi arányérzék kell hogy legyen egy ilyen esetben, hogy el lehet tekinteni a feljelentéstől. szerintem egy normális országban, társadalomban tudni kell ezeket rugalmasan kezelni. nem ugyanaz hogy sétálsz valahol vidéken, és leszedsz egy cső bébikukoricát amit elrágcsálsz vagy odamész egy teherautóval és elviszed az egész táblát. jogilag mindkettő lopás, morálisan viszont csak az egyiket lehet igazából elítélni. és lássuk be, rengeteg ilyen példát lehetne még hozni, és mindenki követ el kisebb-nagyobb szabálytalanságokat, és ez így van rendjén. az vesse rá az első követ...
Kocsmablog Tranzit Art Café 2012.10.17 13:55:00
Helyszín: 1114 Bp., Bukarest u. 2. Látogatás: 2012. augusztus 1. 17:45-21:30 > Első pillantásra hiába pofátlanul drága, az élmény miatt így is sokan járnak ide. Adatlap Elérhetőség: +36 1 209 3670 Web: http://tranzitcafe.com/ Facebook oldal: www.facebook.com/tranzitcafe…..
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
suhanyc 2013.03.22 14:37:22
@Rwindx: persze hogy lehet. amit a felhasználók önként megadnak. ami kicsit más mint egy kubatov lista...

de persze igaz, már én is érzem. tegnap még a mentémre varrtam föl a tizenhatodik kokárdát, de este megnéztem az oldalt, és ma már úgy keltem föl hogy mezitláb betépve szeretnék táncolni egy melegparti közepén ahhol a sarokban kaftános-ördögmaszkos emberek beszélgetnek világuralomról, a másik sarokban pedig csillagos-sávos lobogóba tekert dagadt gyárosok szívják a kokaint egy éppen kislányokat megrontó pedofil hasáról.
suhanyc 2013.03.22 15:00:14
@Rwindx: igen, azt az adatbázist megkapod ami adatot bekér az app, de azt önként adod meg + amire fb engedélyt kérsz, és megadják. ezért van ott a legal, hogy ezt szépen elolvashasd. de ennyi adat és nem több, és a lényeg: belegyezel. ne próbáld már megmagyarázni a védhetetlen, heti 10 appot csinálunk, nagyjából azért én is sejtem mit lehet kinyerni és mit nem.
suhanyc 2013.03.22 15:06:20
Itt vagyunk mi, a „nemzeti oldal", amott meg ők, a zsigerileg gyűlölködő, boszorkányüldözést folytatók. Ilyen egyszerű, fehér-fekete Szentesi Zöldi László számára a világ. Igen, ő a Kemény játék című vezércikkében is így látja és láttatja: egyik oldalon vagyunk Mi,…..
suhanyc 2013.01.12 21:44:59
@kennyking: Költői kérdés volt, bár elsősorban a Szentesire utaltam de mindenki magára veheti, te is, ő is. Én általában igyekszem vagy általánosítóan mi (emberek) vagy én-te-ő-mi-ti-ők rendszerben gondolkozni a dolgokról.
suhanyc 2013.01.13 14:41:12
@kennyking: nézd az van én nem tudok, látok annál nagyobb hazaárulást, nemzetrontást mint ha a
suhanyc 2013.01.13 14:47:21
@suhanyc: az országot két részre szakítják ideológiailag. Hogy belső ellentétek mardossák, egymásban ne bízzunk. Elvileg mind magyarok vagyunk, szeretjük ezt az országot, mégis egymásban látunk ellenséget? (Bocsánat, én ma túlvagyok egy disznóvágáson, nem józan...) Gondolkodj el azon minket kik uszítanak egymásnak.
A Nemzeti Drog Fókuszpont éves drogjelentésének számos kritikus szakaszát törölték a szövegből – érdekes módon éppen azokat a részeket, amelyek a kormányra nézve terhelő, annak megközelítésével szemben kritikus információkat tartalmaztak. A rendszerváltás után azt…..
suhanyc 2012.11.07 11:49:38
@Sir Galahad: de nem érted, itt arról van szó hogy az állam a betegség megelőzése érdekében adja a tűt, és nem azért hogy a drogos kiadjon rá 30 ft-t? mint a lámpa, a biztonsági öv, az baleset megelőzés, ez meg fertőzés megelőzés. mit nem lehet ezen nem érteni?
és kell hajléktalanszálló persze, csak ne ott ahol én lakom - így gondolkozik a legtöbb ember.
suhanyc 2012.11.07 12:36:28
@Sir Galahad: közlekedési lámpát vesz. másért meg büntet. törődik vele. tény, magyarországon élünk, nem csodálkoznék hogy itt inkább büntetne ha nem tiszta tűt használ az user, de mivel magyarországon senki sem drogozik nyilván így nem is foglalkozik vele. na ja, itt 16 éves kortól szülői engedéllyel lehet házasodni, óvszert meg csak 18 éves korodtól vehetsz... (mielőtt belekötnél, óvszert szoktak osztani eü-sök.
suhanyc 2012.11.07 12:54:47
@Sir Galahad: közlekedési lámpát írtam én is... de amúgy mint tudod, magyarországon a droghasználat illegális. nem büntethetsz egy illegális dolgot végző személyt veszélyes tű használata miatt, mert akkor legalizálod az illegális tevékenységet, nem is tudnád hogyan mivel az anonimitás a lényege a rendszernek. de ez nyilván egy homályos zóna, mint mondtam, magyarországon nem drogozik senki, de aki mégis arról nem veszünk tudomást. ez a mostani gyakorlat. namármost a tiltás mint tudjuk nem megoldás, mert attól még hogy tiltod csinálják. és innen jutottunk vissza az anonimitást garantáló központokig, akiknek szükségük van a tűcsere program támogatására, ha már nem akarunk tudni róla, és eltakarjuk a szemünket annyi eszünk azért legyen hogy nem fokozzuk a fertőzésveszélyt, hanem igyekszünk megelőzni azt. körbejártuk a témát, te nem érted meg (illetve szerintem megérted, csak a fúj drogosok mentalitásod miatt nem vagy hajlandó elfogadni) hogy ez lenne az elsődleges szempont. szerintem én itt letészem a lantot, te is látod az logikai hibákat az érvelésedben szerintem, én viszont nem foglak tovább győzködni, és csendben örülök magamban hogy az USA-ban pozitív változások történtek az egész drogüggyel kapcsolatban, ez előbb utóbb ki fog hatni magyarországra is.