Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ha nagy Leszek Kolakowski leszek

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szívesen írnék elemzést Orbán Viktor mai beszédéről, de sajnos még nem láttam: a mi ünnepségünk is ugyanebben az időpontban kezdődött. Mint már jeleztem, engem ért a megtiszteltetés, hogy az ünnepi műsort követően és a koszorúzást megelőzően szólhattam pár szót.…..
Ha nagy Leszek Kolakowski leszek 2010.10.23 23:49:01
@1.szolo - 2014;): Kérdezd meg tőlük, hogy egyetértenek-e, vagy pedig sem, ezzel a céllal.
Ha nagy Leszek Kolakowski leszek 2010.10.23 23:55:58
@tbb:

Ha ez számodra nem evidencia, akkor vagy nem éltél az ötvenes években, (ami természetesen nem bűn), vagy elmulasztottad a történelemtanulást, ami szintén nem bűn, de kérkedni azért nem kéne vele.
Ha nagy Leszek Kolakowski leszek 2010.10.23 23:44:57
@karikaV43:

Nagy Imréről szót nem ejtettem itt, még kevésbé jelenleg regnáló, vagy bukott 21-ik századi politikusokról, sem járulékfizetőkről, közalkalmazottakról. Arról pedig végképp nem nyilvánítottam véleményt, hogy ki, és milyen kritériumok alapján tekinthető/tekintendő magyarnak.

Arról beszéltem, hogy aki az ötvenes években szerette a hazáját, szerette a szabadságot és szerette az igazságot, az nem lehetett kommunista.

Ha már szóba hoztad Nagy Imre nevét, nos, kétségtelen, hogy ő internacionalista kommunista volt. De más habitusú személyiség, mint a totális sztalinista diktatúrát idehaza megvalósító moszkovita négyesfogat. Faludy kifejezésével élve az "előrekergetettek" közé tartozott, aki az '56-ban fegyverre kelt nép követeléseivel egyre inkább azonosulva, a sorsdöntő órában végül is az internacionalista dogma helyett a halálos szovjet ölelésből szabadulni akaró nemzethez való tartozást választotta. Meg is fizetett érte, az orosz tankok által újból hatalomra segített egykori elvtársai a szokásos bolsevik gyakorlat szerint hamarosan fel is akasztották. (Noha nem sokkal korábban, az ártatlanul elítélt és kivégzett Rajkék újratemetésekor a kommunisták látványosan fogadkoztak, hogy "soha többet".)

Nagy Imre azonban az '56-os felkelés leverése után már nem hódolt be a régi-új megszállóknak és hazai kiszolgálóiknak.

Mártírhalálában végképp azonosult nemzetével, sokszorosan megfizetett minden korábbi vétkéért, ha voltak is ilyenek, azok rég elhalványultak, semmibe foszlottak.
"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne…..
w A polip erekciója 2010.07.09 05:30:00
Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. Lelkem nem ily honos. Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, aki alattomos.   Szar és húgy között múlt ki a szocialista ciklus, egyre magasabb rangú kádereket kísérgettek rabszíjon a rendőrök a végén. Loptak a BKV-nál, loptak a…..
Ha nagy Leszek Kolakowski leszek 2010.07.09 21:36:05
@belekotty: "Czinege evtásnak vót más is a rovásán..." - Aki elftárs volt, annak többnyire volt valami a rovásán. Például az, hogy egy tömeggyilkos diktatúra szálláscsinálója, szekértolója, prominense volt. Jellemtelenségből, karrierizmusból, opportunizmusból, ostobaságból.
Ha nagy Leszek Kolakowski leszek 2010.07.09 22:46:14
@anyátok: Ne maszatoljunk.

Ahhoz, hogy valaki kenyeret süssön, fogat húzzon, cipőt, vagy cipőt áruljon, nem kellett egyben elftársnak is lennie, ezek különböző entitások.

Társadalmilag hasznos polgári foglalkozások űzése, és elftársnak lenni egyáltalán nem ugyanaz.
Ha nagy Leszek Kolakowski leszek 2010.07.15 23:45:11
@anyátok: "Ahhoz, hogy valaki kenyeret süssön, fogat húzzon, cipőt, vagy cipót áruljon, nem kellett egyben elftársnak is lennie

- de ha pék-iskolába, vagy suszteriskolába akart menni, az üzemi párttitkár ajánlása kellett."

Az utóbbi megjegyzésed is azt bizonyítja, hogy különbség volt a diktatúra kiszolgáltattjai és haszonélvezői között. Kudarcra ítélt kísérlet megpróbálni a kettőt összemosni.
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
Ha nagy Leszek Kolakowski leszek 2010.07.03 20:27:24
@is: "itt 15 éve ... a Fidesz határozza meg a színvonalat" - azt Te csak szeretnéd.

Szóval ki nyomta ezt az áthallásos szöveget, hogy: VAN EGY ORSZÁG. VAN EGY EMBER. VAN EGY PROGRAM???

Valahogy nem hallom a kérdésre a választ.