Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avakannyát

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!  Mivel nem volt még nőgyógyászom, ezért a körzetihez mentem. Otthon csináltam 1 tesztet és terhességet mutatott, de biztos akartam lenni benne, amit láttam, ezért elmentem. Több órás várakozás után behívtak. Az asszisztens volt ott, elmondtam neki, hogy mi a…..
avakannyát 2010.07.07 18:39:45
@mothe: Tudod, mi a baj veled? Buta vagy. Végtelenül buta. Ez még csak a te bajod volna, azonban megjelensz itt és végtelen-végtelen gúnnyal és orvosutálatoddal telehányod a netet. Biztos anyád soha nem ment veled sétálni. neked soha nem volt pozitiv élményed? Minden orvos idióta volt a környezetedben? Ha te normális volnál, biztosan nem így lett volna. te tényleg ne nagyon szaporodjál.
avakannyát 2010.07.09 13:35:39
@szomorutojas: de tévedsz. Ne szomorkodj, te tojás, mással is előfordul. Mármint a tévedés.
Tisztelt Blog!Kedves kis kálváriám a szememmel május elején kezdődött el. Sajnálatos módon egyik napról a másikra bevörösödött a szemem, könnyeztem egész nap.Vasárnapi napon történt mindez gondoltam hétfőn első utam a szemészetre vezet majd, ha nem javul. Nem javult a…..
Édesapám közel egy hónapja ágyhoz kötött beteg volt, lehetett tudni, hogy sokáig sajnos már nem él (ápolónő jött hozzá naponta többször mosdatni, forgatni, stb.), mikor egyik délután iszonyú nehezen kezdte venni a levegőt, olyan volt, mintha fuldokolna. Az ügyelet közölte,…..
avakannyát 2010.05.05 20:54:08
Praxis Feleslegesek a háziorvosok 2010.04.29 08:00:00
Jómagam harmincas éveim közepéig két háziorvost fogyasztottam. Soha szakmai kérdésben nem hallottam érdemileg megnyilvánulni egyiket sem. Velem kapcsolatban adminisztratív teendőket végeztek: gyógyszerfelírás, beutaló készítés. Ennyi. Mostani háziorvosommal való első…..
avakannyát 2010.04.29 20:50:25
@efi: Nem is fognak.
avakannyát 2010.04.30 07:24:03
@efi: Még egy szó a zárójelentésekről, orvosi leletekről: szerinted kinek íródik? Neked? Nem. Mint írtam, csak azt elfelejtetted beidézni, a dolgaid megismeréséhez jogod van. Ez része a betegjogoknak. Ha nem tájékoztatnak, reklamálj. Az az orvosod dolga, hogy elmondja, amit nem értesz. Ettől még az orvosi nyelv a latin. A másik: az egész ország nem alkalmazkodhat hozzád, bármennyire is jónak gondolnád ezt. Megkérdeztem a háziorvosomat: ugy van ahogyan fentebb irtam. ÁNTSZ engedély miegyéb. A magyarázat: rendelési időn kívül ügyelet van, ergo az oep ezt finanszírozza. Ezzel egyidőben nem lehet rendelgetni, mert azt nem finanszírozza az oep. Egy ügyelet körébe tartozik átlagosan 15-30 háziorvosi körzet. Tehát nem lehetséges partizán rendelés, márcsak finanszírozási okok miatt is. De nem ez a legfontosabb sztem, hanem amit fentebb írtam. Megjegyezte még azt is, hogy a mi praxisunkban soha ( !! ) nem fordult elő, hogy a beteg munkaideje miatt valamit ne tudtak volna elintézni. ez hozzáállás kérdése mindkét fél részéről és ebben egyet is értettünk.
avakannyát 2010.04.29 20:43:49
@efi: Sajnos nem értetted meg. Namégeccer: az orvosi munka hivatalos nyelve a latin. Pont. Efelett bánkódhatsz, attól a tény még tény marad. Ha nem érted kérdezz, ez része a betegjogoknak. Az, hogy keveredik a magyarral, egy dolog. Volt egyszer, hogy a háziorvosom egy nálunk nyaraló német vendég zárójelentését olvasva pontos képet kapott, hogy mi a baja a betegnek, milyen gyógyszereket szed, így fel tudta neki írni azok magyar megfelelőjét. Nem tudom, szerinted kell még dumálnom erről, vagy megértetted? A másik: a te logikádból kiindulva " eltolhatnánk " a rendelési időt úgy tíztől éjfélig is, mert mondjuk te 10-ig dolgozol. Van ugye a munkaidő. Ezt nem a te igényeid alapján szabja meg a munka törvénykönyve. Az attól eltérő idő az meg ugye a nem munkaidő. Ezt minek is nevezed? Nem ez a túlóra? A munkaidőt az orvosoknál az ÁNTSZ határozza meg majd rögzíti a működési engedélyben. Ettől eltérni nem illik. Aztán van még valami. Az orvosnak van ugye egy felelősségbiztosítása. Azt viszont biztosan tudom, hogy meghatározott időre szól. Nem egész napra. Nem önkéntes munkavállalásra, szabályozott időszakra. Persze a te háziorvosod rendelgethet miattad bármikor, ezt a saját felelősségére teszi. Tehát még egyszer: kulcsszavak: munka törvénykönyve, munkaidő, túlóra, ÁNTSZ, orvosi felelősségbiztosítás.
Capisci?
Sziasztok! Sok nővel karöltve jártam végig a kálváriát, biztos vagyok benne, hogy felkapják majd mások is a fejüket, mennyire ismerős a történet. Onnan indul, hogy gyereket akartunk a férjemmel.Következő lépés gyógyszer elhagy, várjuk a normál ciklust. Ami nem és nem lett,…..
avakannyát 2010.04.17 21:08:29
@szürke_tag: Igen.
avakannyát 2010.04.17 21:09:47
@venszivar: Igen. Én egy STAR vagyok. Így, csupa nagy betűvel.
avakannyát 2010.04.17 21:16:04
@venszivar: Ja, jut eszembe. Mi is a téma? Meg hát végül is miért is baj az, ha nem megy a pöcsöd öccse?