Regisztráció Blogot indítok
Adatok
New Flavour

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Összesen közel 2 évet dolgoztam egy…..
New Flavour 2010.04.17 17:02:47
...Én dolgoztam Zsuzsával, valóban jó kasszás, azonban volt egy fajta sajátos látásmódja a dolgokhoz ami többször is konfrontálódásra adott okott managereivel és kollegáival, azonban ezekből a vendégek nem sokat tapasztalhattak.

A készen kapott információkkal az a baj, hogy az ember nem tud igazságot tenni, így azt gondolja amit az első benyomás keltett benne. Nem voltunk ott, nem lehetünk tisztában azokkal a rész információkkal, és háttértörténésekkel, melyek ismerete nélkül csak elhamarkodott véleményt hozhatunk.

Hogy merre tart ez az egész?

Lehet, hogy, valaki tényleg csak a munkahelyedről való eltávolításra utazott, de az is megeshet, hogy a törzsvásárló értett félre valamit, és valjuk be ez nem lenne egy kirívó eset.

Azonban valljuk be, a fizetésedet azért (is) kapod, hogy az esetlegesen benned megfogalmazódó gondolatok ne hagyják el a szádat (nem csak a gyorséttermekre igaz ez), pláne abban az esetben nem, ha az egy ilyen helyzethez vezethet, ezt neked mint kiváló dolgozó tudnod kellett volna.

Lehet, hogy a területi vezető nem alaposan megfontolt döntést hozott, de az is lehet, hogy Te sem hoztál volna más döntést az Ő helyében, pláne akkor nem, ha nem is ismeri a Te verziódat. Na meg ugye 18 év tapasztalat után, tudhatjuk azt, hogy a vendégnek mindig igaza van, és ő az első, és ő az igazi főnök, ez viszont már a 21. század szabadversenyes kapitalizmusának a sajátja, amiről nem a te területi vezetőd tehet. (Ha lenne egy mamut céged egy olyan országban, ahol ilyen nagy a munkanélküliség, lehet, hogy te is hasonló nyomás alá vetnéd a vezetőket a nagyobb profit érdekében)...

Ez olyan mint egy bíroságon, a vád az email; mi volt a védelem? ... (Ha volt egyátalán)

Az meg már megint egy más kérdés, hogy nap mint nap én is belefutok, olyan helyzetekbe, ami emailek írására adna okot, egy hete például egy bankban jártam így (bankban!), de az elektronikus levél írása elmaradt, hiszen nem gondolom, úgy hogy nekem mások állásával kéne játszanom, ha már a sajátommal se teszem.

Igen ez volna a készen kapott információ egyik példája; én csak azt tapasztaltam, hogy a pénztáros a bankban feletébb flegma volt és nem mutatott semmilyen segítőkészséget, de, hogy mi állt a háttérben (lefokozás, ki nem fizettet túlóra, szakítás, vagy épp tönkrement a hűtő), azt nem tudhatom, ezért én személy szerint rendelkezem annyi empátiával, hogy ne az általad említettek szerint járjak el.

Úgy gondolom, hogy ezen a blogbejegyzás után, nem az lenne a legjobb döntés, ha visszamennél oda dolgozni, amennyiben lehetőséged nyilna rá, pláne nem abba az étterembe, de úgy vélem, hogy ez az "amerika cég", rendelkezik azon vállalati alapértékek egyikével, mely számodra ennél a blogoldalnál jobb fórumot biztosít, a felmerülő problémád orvoslására, amennyiben élsz vele. ( Ha eddig nem tetted).

Összeségében két fél igazságból sohasem lesz egy egész, de úgyis mondhatnám, hogy lehet, hogy midenkinek igaza van, de mivel más szemszögből látjátok a dolgot, az esély az összeillesztésükre meglehetősen kevés, hacsak nem ezt belátja mindenki.