Regisztráció Blogot indítok
Adatok
talleyrand

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
talleyrand 2010.04.17 12:20:36
Teljesen egyetértek Török Gáborral, azt hiszem egyértelmű a szellemi fölénye a "kissé" szemellenzős kritikusával szemben.

Mindamellett, hogy nem szeretem a Jobbikot, mert nem tartom őket komoly pártnak, felháborítónak tartom azt a retorikát, amelyet egyes balliberális értelmiségiek megengednek maguknak velük, sőt a Fidesszel szemben is. Arról beszélni ugyanis, hogy Magyarországon fasiszta vagy náci-veszély van, illetve, hogy realitása van annak, hogy itt autokráciát, tekintélyuralmi rendszert vagy diktatúrát lehetne bevezetni, illetve, hogy bárki ezt tervezné nem csak a racionalitás, józan ítélőképesség és történelmi ismeretek teljes hiányát mutatja, hanem egyben borzasztó nagy tiszteletlenség azokkal szemben, akik valóban ilyen rendszerek elnyomása alatt szenvedtek. Azzal ugyanis, hogy a magyar lakkosság egy tekintélyes részét lenácizzák, lefasisztázzák, lenyilasozzák, egyben Hitlerék, Szálasiék bűneit enyhítik az emberek szemében, ezzel pontosan ők azok, akik leginkább a szélsőjobboldaliság elfogadottságát generálják. Mert ha például egy Jobbik szavazó, aki eredetileg nem szimpatizál e nézetekkel, azt látja, hogy attól, hogy ő az x-ét e pártra húzta, már rögtön fasisztává válik, eljuthat egy olyan konklúzióra, hogy a fasizmus nem is lehet akkor olyan rossz.
Szóval kedves Mészáros Tamás, Debreczeni József és társaik! Mielőtt egy értelmesen gondolkodó és a munkáját végző politológus gyávaságáról, hozzá-nem-értéséről fröcsögnének, nézzenek egy kicsit tükörbe, és gondolják végig mennyi felelősségük van nekik abban, hogy ma Magyarországon megerősödtek a szélsőjobboldali hangok.