Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harpia80

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lesz lakópark a Berezdtetőn? Nem lesz lakópark a Berezd tetőn? Lehet lakópark a Berezd-tetőn? Mi lesz veled berezd-tető? Azt  sem tudom hogyan kell frankón leírni Cserépfalu legszebb helyét. Azt viszont biztosan tudom, hogy házak épülhetnek oda. Cserépiek újságja első oldal:…..
harpia80 2010.04.17 13:24:24
Hahó, Cserépiek! Jön a túraszezon, azért kukkantottam ide: a táj, a környék odaadó rajongója vagyok, plusz időnként Bogácson lötybölődő reumás.Bár ily módon illetéktelenül szólok hozzá, de bizony a táj-élmény valamennyiünké, a kilátó meg ritka példája a természetbe simuló, mégis markáns művészi jelnek: más különleges értékről nem is szólva. Egészen el vagyok képedve, nehezen találom a szavakat. Egy még azért jelentősen átgondolandó jó ügyért - ld. ebben is Pistola jogosnak tűnő kétkedéseit - a falu vezetése feláldozná a hegytetőt, a kilátást, a viszonylagos csendet,stb? A laikus is eltöprenghet: ebben a válságos időszakban ki vesz egyenházat egy kis falu tetején? Akinek telik, inkább egy "autentikus", saját környezetével szerves egységet mutató házat újítson fel! Sajnos, elég sok elrettentő telek-spekulációról értesültünk ahhoz, hogy a még oly jó szándékú pénzgyűjtéstől óvjuk a polgármestert. Az a bizonyos kiegészítendő EU-s projekt is számos kérdést vet fel, hát még, hogy a jelentkezési összeghez ki kéne árulni a hegytetőt. Ráadásul nincs garancia a sikerre, a megvalósulásra, az eladhatóságra, stb. Amit Pistola is felvet: hétfőn délután nagyon sokaknak kéne ott lenniük a testületi ülésen, hogy a VALÓDI érintettek tájékozódhassanak. És ha a továbbiakban is maradnak a kérdőjelek: még mindig ott van a HELYI NÉPSZAVAZÁS jogintézménye. Ilyen súlyú ügyben ez nem hisztéria: egy közösség életének gyökeres megváltoz(tat)ásáról van szó!
Javaslom, konzultálják az 1997.évi C.(100-as) törvényt a Választási eljárásól. Azt helyi rendelet szabályozza, hogy a lakosság hány százaléka kezdeményezheti (10-25 százalék között.) Ami a legfontosabb: az aláírási ívet HITELESÍTTETNI kell a helyi Választási Irodával - tehát a jegyzővel, akivel tehát mindenképp előzetesen egyeztetni kell! Látnivalóan senki nem feltételez rossz szándékot, de hát azért ez is lehet a pokolba vivő út....
Reménykedőn, üdvözlettel.