Regisztráció Blogot indítok
Adatok
almohada

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Sok nővel karöltve jártam végig a kálváriát, biztos vagyok benne, hogy felkapják majd mások is a fejüket, mennyire ismerős a történet. Onnan indul, hogy gyereket akartunk a férjemmel.Következő lépés gyógyszer elhagy, várjuk a normál ciklust. Ami nem és nem lett,…..
almohada 2010.04.17 12:56:16
A PCOS-t (policisztás ovárium szindrómát) nálam másfél évig nem diagnosztizálta egy magánorvos, akinek a honlapján az áll, hogy ért ehhez a betegséghez. Azzal kerestem fel, hogy az ultrahangra azt írták, hogy policisztás a petefészek, a labor vizsgálatok szerint nincs peteérés, és egy éve nem esek teherbe. Valamint a PCOS honlapon én is ráismertem a tünetekre.
A doktornő nagyon kedves volt,fölirt egy pár hormonból álló vérvételt majd a eredmény után azt mondta nem ez a bajom. Később(1,5 év múlva) kiderült, hogy nem megfelelő vérvételt írta fel, csak éhgyomori inzulin-t néztek nem terhelésest. Mint azóta több orvostól megtudtam a betegség megállapításához terheléses inzulin vizsgálat kell(akkor én ezt nem tudtam, de az orvosnak, különösen ha azt hirdeti magáról, hogy ért hozzá, tudnia kellett volna).
Közben hiába próbálkoztunk, jártam folyamatosan a doktornőhöz, stimulálta a peteérést,és ettől lettek peték is, szóval akár teherbe is eshettem volna, csak ugye a PCOS másik jellegzetessége, hogy ha megfogan a baba, akkor is valószínű, hogy elmegy, a nem kezelt hormonzavar miatt. Szóval így utólag visszatekintve Istennek hála ,hogy nem jött össze, mert valószínű elveszítettük volna.
Azt hiszem az a tanulság, hogy a magyar orvosok közül csak nagyon kevesen értenek a PCOS-hez (néha azok se akinek a honlapján az áll, hogy értenek hozzá). Illetve hogy attól, hogy egy magánorvos udvarias és nem aláz meg, nem 100%, hogy nem kezel félre.
Azóta sikerült olyan endokirnológust és nőgyógyászt találnom,aki tényleg ért hozzá. Havi 600 forintba kerül a gyógyszer,amit szedni kell rá, és úgy fogytam nyolc kilót két hónap alatt, hogy szinte sose vagyok éhes,úgy érzem többet is eszem mint előtte (a PCOS esetén speciális diéta kell, nem sima fogyókúra). Mindenkinek sok kitartást, akinek ez a betegsége, és remélem, hogy egyre kevesebb nőt kezelnek félre PCOS miatt.