Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miskin_

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétfői Napi érdekes már ma megjelenik a 23-i ünnep miatt és ráadásul meglehetősen erős válogatás készült. Holnap délben is várunk benneteket egy hiánypótló cikkel. Az 1956-os eseményeket egy egészen más megközelítésből láthatjuk: Rémhírek és álhírek a forradalomról! 1862. Giuseppe Garibaldi…..
1963 körül. A fiatal Szaddam Husszein mindig is értett a nők nyelvén. Képen ifjú feleségével Szádzsida Tulfáh-val...
Miskin_ 2014.07.23 09:51:09
@sanyix: Pont alátámasztod a felsorolásoddal, amit mondtam. Kb olyan, mint a magyar labdarúgás elmúlt 30 éve: a kudarcoknak mindig volt utólag magyarázata.

Az atomenergia irányában hasznosnak tartom a kutatást, pl. tórium, vagy mini termelőegységek, esetleg 4G. De jelenleg egy - akármilyen okból - bekövetkező katasztrófa végzetes lehet évszázadokra több száz km sugárban.

Az összes energiaforrásba, ill termelési ciklusba be kellene építeni az externál hatások árát fenntarthatóság szempontjából(pl. akkor a szén se lenne olcsó), ami kívánatos irányba terelhetné a fejlesztéseket-beruházásokat.

Egyébként meg, ha - többek közt - az atomerőművek miatt lehetett alkalmazni éjszakai áramot, lehetne a megújuló termeléshez is dinamikus árakat szabni, ahogy előttem gigabursch is említette.

Pl.csak a napenergia felhasználásában óriási lehetőségek vannak, hiszen a legelterjedtebb fotovoltaikus egységek csak az érkező spektrum egy szűk részét használják ki. Mégis az "északi" Németo-ban még ezekkel a PV napelemekkel is kb annyi elektromos energiát termelnek évente (2014-ben kb 32..35TWh), mint a teljes magyar fogyasztás. Persze, nincs mindig nappal, de nem is csak erre kell támaszkodni, és a fogyasztási csúcsok sem éjszaka vannak.
Miskin_ 2014.07.23 11:03:19
@Andrassy Gabor: "Úgy gondolom, hogy a kockázat túl nagy, és haszontalan minden egyéb kockázattal az összehasonlítás" – összegez a paksi atomerőművet 1991 és 1994 között irányító Petz Ernő.