Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silo

3 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szerény véleményem továbbra is az, hogy a Fidesz egy középszerű párt. Messze van a profizmustól, a kormányzásra való alkalmatosságtól, attól, hogy hatékonyan, eredményesen és professzionálisan vezessen egy országot. A Fidesz- nek és benne Orbán Viktornak a politikai értelemben vett létezése…..
Silo 2018.10.27 16:54:46
@Hajdú Peter: Egyetértek nem volt az, ne jöjjön vissza. De a régi hibák semmilyen módon nem igazolhatják a jelenlegieket:

Az sem demokrácia, ha kopaszok fizikailag kiszorítanak a választási irodából, vagy ha rendben van, ha valaki szavazni akar valamiről (olimpia) akkor hazaárúlónak nevezzük. Vagy septében napok alatt átvert új törvények... vita nélküli demokrácia?

Lehet, hogy Önnek itt a kánaán, de sok más magyar embernek nem. Akkor lenne demokrácia, ha azokat is meghallgatnák, és komolyan vennék, akik nem mindenben értenek egyet. Ha a mostani hatalom úgyanúgy semmibe vesz embereket mint a régiek, akkor mennyiben lehetnek valójában sokkal jobbak?
Silo 2018.10.29 03:19:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hogy mi történt pontosan azokban a zavargásokban (zavargás alatt most azt értem ha bármilyen okból valaki kővel dobálja a rendőrt) és a rendőri reakciókban azt nem tudom, nem is tudhatom.
De az nem tűnt fel Önnek, hogy a kormánynak az elmúlt 8 évben minden lehetősége meg volt arra, hogy újra megvizsgálja, hogy hogyan és mi volt és megpróbálja “megnyugtatóan” lezárja az ügyet?

Tessék náluk kopogtatni, ha Ön úgy érzi, ez nem történt meg rendesen! Ugyanis is erre (is) vállalkoztak, ezért (is) vállaltak a felelősséget, hogy rendben vezetik az országot.

Ne a többi választó polgárt vegzálja, jogi kategóriákkal, hogy mi számít élet kioltására alkalmas eszköznek ma magyarországon, mert ez nem egy jogi blog. Ez egy politikai blog.
Orbán Viktor folyamatosan harcban áll és folyamatosan idegen vagy idegenszívű zsarnokoktól, ügynököktől és hadoszlopoktól menti meg hazánkat, nemzetünket. Néha az USA akarja megdönteni a kormányt, persze sikertelenül, hiszen Matolcsy vicekapitány résen van, néha Soros György által mozgatott –…..
Silo 2017.03.18 09:46:59
@Nzoltan: ott se volt oké soha, az én tapasztalatom szerint a társadalom többsége akkor is jóval magasabb morális szinten volt mint a politika.

Amiért most többet találkozni ezzel az az, hogy a jelenlegi opportunisták nem is akarják igaz elrejteni a lopást, mert azt hiszik nem lesz bajuk emiatt sose. Vagyis a kommunistáktól jól megtanulták a leckét: Magyaroszágon egyenlőre tét nélkül lehet garadálkodni.
Silo 2017.03.18 09:53:59
@Voznyák Pista2: miért kell eközött a két mód között választani, ha tudjuk hogy egyik sem igazán jó/ bizonyította, hogy nem jó?

Az hogy az eddigi kormányok béna kacsaként szerepeltek és szerepelnek, nem jelenti azt, hogy nem lehet ezt jobban csinálni.

Viszont aki épp kormányoz, az igenis figyeljen oda a kritikákra és igenis próbálja meg azok igényeit is beépíteni a rendszerbe akikkel nem mindenben ért egyet. Ez volna a demokrácia és ez különböztetné meg a mai puha diktatúrától.
Silo 2017.03.18 20:13:07
@Voznyák Pista2: sok minden van itt, nem válaszolok rájuk, többnyire igazat adok.

Ami fontos lenne, hogy demokratikusabb legyen az ország, akkor az emberek se marnák egymást most pl. ezen a csevegésen. A demagógiát úgy látom mindkét fél remekül használja, és ez probléma. Orbán csak felismerte hogy a kommunizmus által kitaposott ösvényen, miszerint az állampolgár semmibe vehető, csak alkalmazza.

Nem menteni akarom a baloldalt, de aki aktuálisan kormányon van, az tudja a legtöbbet tenni. És ahelyett, hogy 10 vagy több évre mindig vissza mutatnának, inkább azt kellene meg mutatniuk, hogy különbek. Nem pedig azt, hogy ugyan olyan kutyák is tudnak ők is lenni.
Vizsgálatok nincsenek, majd talán az új évben, viszont kioktató, bunkó stílus, teljes oda nem figyelés, és nemtörődöm hozzáállás az van dögivel. Tisztelt Praxis!   Mint olyan sokan mások, én sem szeretek kórházba járni, nem kifejezetten élmény. Azonban akadnak esetek,…..
Silo 2017.01.04 06:00:25
@ericghar: A TV feltalálása előtt is ismert volt, hogy az emberek szappant keresnek a mosdóban, és előtte is ismert volt, hogy köszönnek egymásnak anélkül, hogy valaki kitörné a zsebüket pénzzel.
Közhely hogy az oktatás és az eü. forrás hiányos; valójában kivéreztetett területek.
Ezért is adófizetőként is szomorú megélni, hogy a valóságtól elszakadt politika mikre helyezi a hangsúlyt inkább: látvány sportok (nem tömegsport), vizes EB, hogy 1-2 ezer ember jól érezze magát 2 hétig 100 milliárdból, meg olimpia, mert az is nagyon kell. A felesleges stadionokról, amit majd 20-30 évig kell a semminek fenntartani (jelenlegi kihasználtságát mondhatjuk semminek) meg már nem is beszélünk.
Nem mondom, hogy ezeknek nincs helye egy társadalomban, de mondjuk az a 100 millió forint a szappanokra csak elférhetne valahol, ha már a munkát terhelő adók jelentős részét az eü-re szedik be (csak nem arra költik).
Ezek után azt mondani, hogy menjek magán orvoshoz, mert az azért van, egyszerűen nem állja így meg a helyét.
Persze lehet mondani azt is, hogy jó helyre kell szavazni, de ez is csak közhely. Véleményem szerint ma összeszedni 500 tisztességes embert akinek az esze és a szíve is a helyén van a kommunista beidegződések nélkül, nagyon nehéz Magyarországon. Ehhez járul az, hogy általában nem is akarják még ezt az 500 embert összeszedni, egyszerűbb a volt osztálytársakból építkezni, akikkel egy-egy "csibészség" esetén könnyebb össze kacsintatni.
Előfordulhat, hogy szellemileg megterhelő nap elé nézünk, ilyenkor érdemes lehet azokat a vitaminokat és egyéb tápanyagokat fogyasztani, amelyek ebben segítenek minket. Persze kapszulákkal is megoldhatjuk ezt, azonban ha jól válogatjuk össze az étrendünket, akkor a megfelelő ételek…..
Elkészültünk.Köszönjük annak az ezernél is több embernek, aki vette a fáradtságot és az eszelős kérdéssor ellenére is (akár csak részben) végigrágta magát a kérdőíven. A nyers adatbázis 1151 rekordot tartalmazott, ebből sajnos közel 100 darab értékelhetetlen volt…..
Silo 2010.12.08 13:57:58
@nagygabe: ez nem vita, en is lattam az arat mind a kettonek. Ami vita, hogy "csak az EPUB-ban jobb a Reader" es hogy "erdemes-e az EPUB-al foglalkozni".
Silo 2010.12.08 14:22:55
@Merras: Amen.
Silo 2010.12.08 15:58:37
@no mail, no problem: a 2-3 hasabos PDF megjelenitesehez van benne segitseg.

Pl. 2 hasabnal: ha egy oldalt felosztasz 4 reszre egyenlo reszre (A,B,C,D) es mondjuk az A alatt a C van a B alatt a D, akkor a Reader-en a megjelenites ebben a modban: A - C - B - D minden nagyitas nelkul, csak lapozni kell.

Ez azt jelenti, hogy az elso oszlop elso reszet latod eloszor (A) majd lapozas, az elso oszlop masodik reszet latod (C), lapozas, a masodik oszlop elso reszet latod (B).. stb.
Igy nem kell kulon bele nagyitanod.
Hasonlo a 3 savosnal, csak ott 6 reszre ossza az oldalt.

Tudomanyos cikkekben gyakori a 2 hasabos PDF.
IntroLefolyt némi víz a Dunán, mióta utoljára nekifogtam a kérdésnek (a vállalkozó kedvűek kimatekozhatják, a budapesti szelvényen másodpercenként cirka 3500 m3 megy át, középvíznél). Azóta történt egy s más, érdemes összefoglalni őket, leginkább azért, hogy lássuk:…..
Silo 2010.11.16 11:28:34
@Ignis_veneficus: Az emberek többsége természeten egy olyan megoldásról vagy szabványról álmodik ami teljesen ideális minden szempontból:
- kezeljen mindenfele jelenlegi problemat
- kezelni tudjon minden további olyan problémát ami valaha felmerülhet
- ne változzon soha
- legyen szép, jó, kicsi, olcsó, stb.

Ilyen nincs, nem is lesz.
Azt is el kell fogadni, hogy a fejlődés változtatásokkal jár, ami nem mindig jó mindenkinek.

Az EPUB azt a fejlődési modellt választotta, hogy megpróbál egy általános keretrendszert adni, ami sokféleképpen használható, és nem kivanja meg, hogy az alakalmazasok kezdetben igen bonyolultak legyenek. Ennek az árra is van hatása.
Az már a személyes ízlés kérdése, hogy ez kinek mennyire tetszik és kinek nem.
Silo 2010.11.15 11:17:45
Szerény véleményem a formátum kérdésről:

1) Az EPUB azért nem jelenik meg teljesen ugyan úgy minden olvasón, mert gyakorlatilag XHTML, és a olvaso szoftver meg egy böngésző. A megjelenítések közötti különbség itt kb. annyi mint amikor a Firefox vagy a Internet Explorer másként jeleníti meg egy oldalt, vagy mást támogat, de gyakorlatilag már senki nem sír emiatt.

Az az ember is ugyanazt olvassa el akinek a behúzásai nem olyan szépek, mint akinek igen. Természetesen nem vitatom, hogy az ideális a teljesen azonos megjelenítés volna, de akkor meg miért nem PDF-et használ aki ezt akarja? Az a formátum direkt arra lett kitalálva, hogy *mindenhol* azonosan jelenjen meg. és lám, nem az a legjobb a jelenlegi olvasókra.

2) Az EPUB gyakorlatilag XHTML. Az XHTML az XML egy részhalmaza. készen van, és szabványos. Megengedi, hogy a megjelenítő azt támogasson belőle amit tud (!) de a maximális támogatottságot ajánlja.

Ezáltal szvsz a EPUB tényleg egy ideális hordozó formátum, gyakorlatilag minden más előállítható belőle.

3) Sokszor került szoba az annotálás. Nekem egy PRS-650-em van, és a következő kommentezési típusokat támogatja:
- szöveg kiemelés (gyakorlatilag kihuzo filc)
- szöveg kiemeléshez szöveges megjegyzés
- szöveg kiemeléshez rajzos megjegyzés (!)
- rajzos megjegyzés (pl. szabadkézi befirkálás, aláhúzás, nyilazás, stb.) az oldalon (!)

Ezek a megjegyzések mind RTF-ben kiexportálhatoak.
Gyakorlatilag tanuláshoz is használható, nem is olyan rosszul.

A lábjegyzeteket likeken keresztül az XHTML támogatja, olvastam könyvet amiben így volt megoldva, nem volt vele problémám.
Silo 2010.11.15 18:59:11
> De az a legjobb - arra, amire kitalálták. Az olvasókon is azonosan jelenik meg, csak nehezen tudod elolvasni, hm?

Igen, nem minden PDF-et könnyű elolvasni: általában kis betűk (itt a nyomtatott oldal és a kijelző méretek között van a jelentős különbség), nehezen olvasható ábrák, folyamatos nagyítás kell. Nem tudom neked milyen olvasód van, de nekem is az kellene...

> es olyan olvasod van, ami nem tamogatja egyiket sem. dobhatod ki a konyvet.

Ez így van. Hiába veszek Blue-ray lemezt, ha csak DVD lejátszóm van. De én úgy látom ez sem a DVD sem a Blue-ray hibája...

> Eleg gaz olyat olvasni, mit pl flot elrendezesbe csinaltak meg, es az olvaso nem tamogatja, pl a szoveg nem ott jelenik meg ahol kellene, mondjuk osszekeverednek a bekezdesek.. jo az?

Nem jó. De ha az olvasó nem támogatja az adott element-et vagy attribútumot akkor miről beszélünk? Az miért az EPUB hibája?

Másik dolog a szabványokkal és ajánlásokkal, hogy nem vagy köteles (a készülék gyártók sem) 100%-osan megfelelni neki. Ez tény. Ilyen a világ.

> Az EPUB nem XML/HTML/XHTML az is lehet benne, de NEM AZ.
Lattam mar epubba csomagolt PDF-et.

Igen, tudom, hogy egy ZIP-el csomagolt fájlokból és könyvtárakból álló rendszer ami, XHTML-t, XML-t és CSS-t tartalmaz. Nem tőlem kell várni a pontos definíciót.

Én leegyszerűsítve hívtam fel rá a figyelmet, hogy valójában XML alapú fájlokat hordozó struktúra. Remélem így már mindenki boldog.

Az, hogy még bináris beágyazott fájlokat is vinni tud, az szvsz plusz pont.
Hajóépítés A kezdetek 2010.04.24 20:16:00
Na megkaptam az első kommentárt, igaz még csak magánban. Idézem: b....i, 3 evig fogod epiteni. Na ja. Jó volna egy szavazást indítani arról, hogy ki szerint mennyi ideig tart majd az építés. Megjegyzem ide is nyugodtan írhattok kommentárt. Szóval egy profi szerint egy év alatt is…..
Két fordítás kötözött megtaláltam végre ezt az oldalt amit a napokban hoztam létre. És megtaláltam azt, hogy milyen néven lehet majd elérni, ami nem lebecsülendő dolog. Na szóval...   Akkor csak ismételem magam. A hajó egy kit-ből összeálló csoda lesz. A kit tartalmazza az…..
Hajóépítés Első bejgyezés 2010.04.16 15:41:03
Na akkor ide kerül majd minden át... ..