Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SimplyPad

35 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oké, akkor most jöjjön a kényes téma: beszéljünk a pénzről. A tagnapi bejegyzésünkben már megemlítettük, hogy a cloud alkalmazások használatával pénzt lehet megtakarítani. De miért is?Az alapvetés: nem kell kifizetni egyből az egészetAz online szolgáltatások…..
Friss és ropogós számok érkeztek: a Gartner és a VMWare özös kutatásáról van szó, amiben azt firtatták miért kezd el egyre több cég cloud alkalmazásokat használni. Lássuk az adatokat:A táblázatból könnyen kiolvasható a két legfontosabb tanulság:Egyértelműen az…..
Nagyon sok vállalkozás a növekedésbe döglik bele. Egyszerűen képtelenek lépést tartani az egyre több feladattal és lehetőséggel. Hasznos tanácsok következnek folyamatosan fejlődő cégek vezetőinek, vagy informatikai szakembereinek. Egyre több ügyfél: ez áldás vagy átok? A…..
Ha a cégedben legalább 3-4 ember végez számítógépes munkát, akkor rengeteg pénzt és időt tudsz megspórolni a legújabb informatikai eszközök alkalmazásával.Szánj egy délutánt arra, hogy megismerd a Cloud Computingban rejlő lehetőségeket! A Cloud Computing Bemutatón kiderül:…..
Ki szeret ilyen szikrázó napsütésben is a szokásos napi gondokkal küzdeni? Mit szólnál valami izgalmasabb programhoz, amivel kimozdulhatsz az irodából és felpörgetheted a cégedet is? Mindjárt meghívunk az első ingyenes rendezvényünkre, ahol új ötletekkel és új emberekkel…..
A Google Appst jelenleg több, mint 3 millió vállalkozás használja a világon. Ez összesen több, mint 30 millió felhasználót jelent és ez a szám több ezerrel nő naponta. Nézzük meg kik ezek a cégek! A legtöbb Google Apps felhasználó valószínűleg Amerikában van. Itt olyan…..
Sárdobáló Google fail? 2011.02.28 15:02:00
Véletlenül kitörlődött 150.000 ember minden levele, kontaktja, Google talk chat log-ja, egyes emberek calendar-ja (itt az Engadget írása). A Google azt ígéri, hogy az érintett felhasználók (akik mindössze a nyolc-tízezredét teszik ki a Gmail összes felhasználójának) fiókjait…..
SimplyPad 2011.02.28 23:54:31
@safranek: Adatok tudomásunk szerint még nem törlődtek Google Appsből, legfeljebb egy időre elérhetetlenné váltak.
Ha egy szerződéses partnernek válnak elérhetetlenné az adatai, és a downtime több, mint ami a szerződésben garantált 99,9%-os rendelkezésre állás mellet még megengedhető, akkor a leállás idejével arányos anyagi kompenzációban részesül a cég.
További adatok a Gmail rendelkezésre állásával kapcsolatban: hatekonyceg.blog.hu/2011/02/28/tenyleg_nem_biztonsagos_a_gmail
SimplyPad 2011.02.28 23:57:42
@Shermes Hollock: A kért adatok a Google rendelkezésre állásával kapcsolatban: hatekonyceg.blog.hu/2011/02/28/tenyleg_nem_biztonsagos_a_gmail

A Google a Google Apps csomag részeként a Gmail üzleti verzióját cégek számára is értékesíti (például olyan viszonteladókon keresztül, mint amilyenek mi is vagyunk). Ilyenkor a megrendelt csomagtól függően szerződésben garantálják a 99,9%-os rendelkezésre állást.
Kedden (febr. 28.) este egy hír járta be a sajtót, miszerint néhány felhasználó elvesztette a Gmailben tárolt levelezését. Képzelhetitek hogy megugrott a pulzusunk, mikor ezt megláttuk, hiszen mi vagyunk Magyarországon a Google Apps első hivatalos viszonteladója. Később hamar…..
Az emberi agyban több mint 100 milliárd neuron, vagyis idegsejt található. A közismert városi legenda szerint foci közben minden fejeléskor egy idegsejt meghal. Szerintünk ennél sokkal több pusztul el a használhatatlan szoftverekkel való küzdelem során.Szigorúan tudománytalan…..
Az 50-es évektől kezdve egyetlen cél lebeg az informatikusok előtt: mindegyik időgépet akart építeni. Bármilyen furcsán hangzik, a végső cél nagyon sokáig ugyanaz volt: időt spórolni azzal, hogy a számítógéppel gyorsabban oldjuk meg  a feladatokat. Mikor engem először…..
Büszkén jelentjük, hogy nemrég új szolgáltatással bővült a kínálatunk: bemutatkozik a SimplyPad Növekvő csomag. Egy olyan cloud computing megoldást hoztunk létre, amely képes a magyar KKV-k legtöbb informatikai igényét kiszolgálni modern webes szolgáltatások segítségével.…..
Modern korunk dzsungelharcosainak minden nap e-mailek egész seregén kell keresztülverekedniük. Ezért összegyűjtöttünk 5 kíméletlen módszert, amely segít legyőzni a zsarnok időrablót, felszabadítani a kalickába zárt szabadidőd, és ki tudja, a végén még egy dúskeblű szőke…..
Itt a nyakunkon a karácsonyi szezon. Ilyenkor a legtöbb vállalkozás bevétel növekedésre számít, és vannak olyan cégek is, akik az éves árbevételük nagy részét ebben a 2 hónapban termelik ki. A felfokozott vásárlói kedv, a nagyobb elvárások egyfajta stressz-tesztként…..
Most egy olyan alkalmazásról szeretnénk beszámolni, ami nem saját fejlesztés, hanem egy partnerünk által biztosított alkalmazás lesz a hamarosan megjelenő SimplyPad Növekvő csomagban. Ráadásul egy olyan igényt próbálunk kielégíteni vele, amely biztos, hogy minden egyes…..
Az 1800-as évek végén kezdett elterjedni a villamosenergia használat. Ekkor már többféle célra is használtak elektromos áramot, például világításra, különböző gyártó berendezések meghajtására. Egyetlen probléma volt: az akkori egyenáramú technológia miatt a különböző…..
Vegyük azt, hogy nem teljesen butaság feltenni ezt a kérdést, még akkor sem, ha tudjuk jól, hogy az interneten/weben nem évtizedekben, hanem maximum hónapokban, negyedévekben mérjük a jövőt. Szóval erről a témáról fogok előadni - stílusosan 10 percben - a holnapi Internet…..
Sokan mondják nekünk, hogy jó ez a Google Docs, de azért még nem képes mindenre, amire a Microsoft Word. Nos nekik teljesen igazuk van, például szép színes kiadványok készítésére nem alkalmas a Google Docs, erre sokkal jobb a Word. A kérdés, hogy a cégedben tényleg napi nyolc…..
SimplyPad 2010.10.21 22:32:47
@bpelhos: Lehet csinálunk. A legfőbb különbség a kollaborációs lehetőségekben van. A Google Apps a közös munkára van kihegyezve, a MS megoldása pedig "csak" egy online dokumentum szerkesztő.
Itt az ideje, hogy beszámoljunk arról, mit fejlesztünk éppen a SimplyPad Növekvő csomagjához. Íme.Minden vállalkozás életében az ügyfelek, a vásárlók a legfontosabbak. A vállalkozás informatikai rendszerének is igazodnia kell ehhez: hatékony eszközökre van szükség az…..
SimplyPad 2010.10.19 00:02:32
@bpelhos: pedig fix ár lesz, több, mint valószínű /év/felhasználó konstrukcióban. Ahogy korábban is írtuk ezek nem olyan bonyolultságú rendszerek lesznek, amelyek hatalmas erőforrásokat emésztenek fel: alap szolgáltatásokat nyújtunk a kisvállalkozásoknak, hogy könnyen el tudják kezdeni használni ezeket az eszközöket.
A Te céged mire lenne képes, hogyha minden héten két órával többet dolgoznának a munkatársaid? Úgy, hogy még fizetned sem kell érte! Befejeznéd az ezer éve halogatott projektet? Kijavítanád a terméked egyik régi hibáját? Végre rendbe tennéd az irodát? Még több potenciális…..
SimplyPad 2010.10.17 21:10:32
@xxyyzz: Megfontolandó, amit írsz. Általában a nagy amerikai szolgáltatások (pl. 37 signals, mailchimp, zoho) üzemeltetői is építenek címlistát, csak ők az ingyenes regisztrációkor. Ezt sajnos mi nem tudjuk megtenni, ezért igyekszünk olyan anyagokat összeállítani, amelyek nem csak egyszerű termék leírások, hanem bemutatják azokat a lehetőségeket is, ahogyan ezeket az eszközöket hasznosítani tudják a cégek. Ennek ellenére lehet, hogy ez most valóban "vulgármarketingesre" sikerült, igyekszünk fejleszteni a dolgokon.
Végül szeretnénk megnyugtatni mindenkit, infoterméket nem tervezünk piacra dobni. :-) Maradunk a webalkalmazások fejlesztésénél és integrálásánál.
Ahogy korábban is írtuk: a következő években fontos informatikai újítások fognak megjelenni, amelyeknek az elsődleges célpontjai a kis és közepes vállalkozások lesznek. Aki korán kapcsol az előnyre tehet szert, de csak akkor, ha ésszel csinálja a dolgokat. Pusztán a csordaszellem…..
Egy laikus üzletember azt gondolhatná, hogy az informatika egy nagyon jó terep, hiszen a technológia gyorsan fejlődik így mindig újabb és újabb dolgokat lehet eladni a kedves ügyfélnek. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen elég nehéz megmagyarázni egy cégvezetőnek, hogy…..
Mi ezt látjuk az üveggömbenEgy olyan paradigmaváltás előtt állunk, ami átalakítja majd a cégek belső működését. Kevesebb időt fogunk informatikai problémák megoldásával tölteni, másképp fogunk dolgozni. Megváltozik majd a szoftverekről alkotott képünk. A vállalkozások…..
Tegnap már említettük, hogy leálltunk a Növekvő csomagunk fejlesztésével. Következzen tehát a történet: miért döntöttünk így? És hogyan tovább? Az elmúlt hetekben rengeteget beszélgettünk az ügyfeleinkkel, partnereinkkel és egymással. Arra döbbentünk rá, hogy egy nagyon…..
A mai nap leállítottuk a bevezetés előtt álló "Növekvő" csomagunk fejlesztését. Ez semmilyen formában nem érinti a már kapható szolgáltatásaink működését, ezeket ugyanúgy üzemeltetjük és fejlesztjük tovább. A leállás oka, hogy az elmúlt hetek hosszú…..
Van a családunkban egy valódi szaki: az az ember, aki egész nap talpig zsíros-olajos kezeslábasban nyűvi a vasat az alagsori műhelyében. Igazi mesterember, senki sem tud olyan szép kovácsoltvas kerítést készíteni, mint ő. Bármilyen fémet adsz a kezébe néhány pillanat alatt…..