Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EsEl

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képébe vágtam, hogy rendben, akkor adja csak szépen a borítékot vissza, amit megkapott, erre az arcomba nevetett és megkérdezte: „Miről beszél, milyen borítékot”? Tisztelt Praxis!   12 éves kislányomnak szeptember elején volt mandulaműtéte. Már hónapokkal…..
Praxis Majdnem meghalt a kisfiam 2011.01.20 06:00:00
Amit leírok saját tapasztalat.Kisfiam 5 éves. Két éve nagyon beteg lett persze pont pünkösd hétvégéjén. Szombaton bevittük az ügyeletre, ahol azt mondták, hogy csak egy kicsit megfázott. 39.2 volt a láza, amit nem tudtam csillapítani sehogy sem, megállás nélkül köhögött és…..
EsEl 2011.01.20 20:28:32
@Alikam: Ahelyett, hogy egész nap próbálnátok bizonyítani azt, hogy itt minden rendben volt, mennyivel egyszerűbb lenne két perc alatt lerendezni és leírni, hogy igen, valóban kicsit hanyag volt az orvos? Vagy kezdő volt?

Amikor a haematometramat nem ismerte fel a rezidens, mert nem jutott eszebe egy ultrahangot elvegezni, akkor hanyag volt es kezdo. Es fel nappal kesobb sokkos allapotban vittek be a mentok. De egy meg ki nem alakult tudogyulladast... Most oszinten, elegedettebb lett volna a posztolo, ha azt mondja neki az orvos: anyuka, nem talaltam semmit, de felveszem a gyereket osztalyra, hatha holnapra kimutatja a rtg a tudogyulladast?
Praxis "Szakszerű" gipszelés 2010.11.11 06:00:00
2010,április 3-án elestem, eltört a jobb csuklóm.Merényi Kórház ügyeletén húzatták, majd gipszelték a kezem. Egy hét elteltével ismét húzatás , gipszelés következett, ami már akkor igen fájdalmas volt,szórakoztak velem a gipszelőben, mesélték a különböző betegekkel…..
Praxis A méhem tele volt vérrel 2010.04.16 08:33:00
Sziasztok! Megosztanám én is a történetemet – egyet a sajnos nagyon sok közül –, ami két évvel ezelőtt történt. Miért éppen ezt? Mert az eset óta félek kórház és orvos közelébe menni, tűfóbiám van, pedig sosem voltam félős. Rossz citológiai eredmény miatt…..
EsEl 2010.04.16 12:28:46
@másikpista: Sajnos(?) nincs igazad. Én küldtem be a posztot és biztosíthatlak, a fájdalomküszöböm jóval magasabb az átlagnál. Ez okozta a zavart is, mint később az egyik nővértől megtudtam, "ezzel a kórképpel a betegek nem a saját lábukon szoktak érkezni, fel sem merült, hogy ekkora a baj".
Az ügyeletes orvos kérdése a befekvésemről meglehetősen gúnyos volt, a tartalma az volt, hogy "nincs magának semmi baja, de ha ragaszkodik hozzá felvesszük", erre tanú volt a férjem is. A mentők pedig nem napok múlva, hanem ugyanaznap éjszaka vittek el. Őszintén szólva nem tudom, mennyivel lett volna bonyolultabb Pünkösd hétfőn megultrahangozni, mint következő nap hajnalban.
Szerintem az objektív jelek - vénák összeesése, retenció, hányás, rossz vérkép, és persze az ultrahang - pontosan megmutatják egy orvosnak, hogy az illető jogosan sikoltozik-e. Megjegyzem, egy hang nem jött ki a torkomon, én inkább a csendben szenvedők táborát gyarapítom.
EsEl 2010.04.17 19:05:39
@Indapukk: Bp, egyetemi oktatókórház.
@másikpista: Nem igazán értem, amit írsz... mindigis maximális bizalommal fordultam az orvosokhoz - egészen a fenti esetig. Azóta félek tőlük. Semmilyen viperamérget nem hordoztam magamban, semmilyen negatív attitűd nem volt bennem, mégis ez történt. Ahhoz, ami velem történt, semmi köze az orvosok fizetésének. Ehhez a cinizmusnak és az érzelmi intelligencia hiányának van köze.
A vizitdíjas népszavazást idekeverni pedig végképp hiba. Az, hogy az emberek nem nőttek fel a demokráciához, nem jogosít fel senkit, hogy szarul végezze a munkáját.