Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GergelySzabi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VIGYÁZAT!!! VÁLASZTÁSI KAMPÁNY CSERÉPFALUBAN! TUDNIVALÓK ITT! Tisztelt Választópolgárok! Rudinszky Tamás vagyok, 44 éves, nős, két gyermek édesapja. Feleségem, Dr. Nyerges Ágnes ügyvéd Egerben, fiaim az egri Dobó István Gimnázium diákjai, kitűnően tanulnak, kiemelkedően…..
GergelySzabi 2010.09.13 10:43:07
@darvas: Látom a Tamás is javasolja a vitát, Te is gondoltál rá. Polgi Pista szerintem benne van (igaz a törvényszerűség szerint neki van a legkisebb szüksége erre). Jó lenne egy határozott moderátor! Célratörően kell vezeti a dolgokat, mert átcsaphat vádaskodásban, személyeskedésbe. Valami olyasmi mint a miniszterelnöki vita. Esetleg Edit önk. képviselő asszony? Ő úgy tűnik sok mindent tud... Nagy várakozással vagyok, sikerül-e. És legyenek nehéz kérdések, Küzdjenek csak meg a jelültek a falu érdekében :).
Szeretnék meghívni minden cserépi polgárt és természetesen a nem cserépieket is, a Berezdtetőn 2010. május 8-án 16:00 órától tartandó batyus szalonnasütésre. Tesszük ezt annak érdekében, hogy a falu legszebb helyéről kellemes evés, ivás beszélgetés keretében csodálhassuk…..
Élőben jelentkezünk a twitteren a képviselőtestület mai üléséről. 17 órakor.  Téma: Berezdtető projekt. Az ülés után közzéteszünk újabb dokumentumokat, a feltett kérdéseinket, és a válaszokat. Lehet-e lakóterület a Berezdtetőn? Egy hete sokat írtunk a…..
Lesz lakópark a Berezdtetőn? Nem lesz lakópark a Berezd tetőn? Lehet lakópark a Berezd-tetőn? Mi lesz veled berezd-tető? Azt  sem tudom hogyan kell frankón leírni Cserépfalu legszebb helyét. Azt viszont biztosan tudom, hogy házak épülhetnek oda. Cserépiek újságja első oldal:…..
GergelySzabi 2010.04.16 11:39:46
Egy Tulajdonos megjegyzése:

Bár nem a falu szülötte, de 6 éves korom óta a falu időszakos lakosa, ma már tulajdonos is vagyok, mégpedig pont itt a Galagonyásban, így a fejlesztés kellős közepébe csöppentem. Ilyen minőségemben nem csak szükséges szólnom, de kötelességem is.

A Beruházások kellenek a falunak senki nem vittathatja...Nem tudom mi történt, van-e hatástanulmány, készült 3 dimenziós kép a várható arculatváltozásról. A szomszédaim csak mondták, valami készül, én is láttam a kimérést, sejtettem lesz valami...örültem is meg nem is... a Lényeg:

1. A falu felelősen döntsön a páratlan környék rendezéséről, mert az természet sebei és az emberek lelkei nehezen gyógyulnak, most pedig erről van szó.
2. A falu és lakói járjanak jól a beruházással, nagyon remélem hogy az a 250-300 millió a falu zsében lesz, nem a befektetőjében, hiszen lenne mit tenni: útfelújítás, műemlékvédelem, turisztikai fejlesztések...kell a pénz
3. A Jelenlegi tulajdonosok és jogaik figyelembe vétele, a tulajdonnal járó haszon és kötelesség sérthetetlenségének megőrzése.

Bár a tervdokumentációt már elfogadták, azt a Közgyűlés emeli majd törvényi erőre, tehát nem késő csiszolni az elképzelésen, szerintem:

1. Nem jó ötlet a Kilátót így körbeépíteni. A beruházó készítsen 3D-s képet, mit látunk majd, és milyen alternatívákat ajánl.
2. Bár a szalagtelkes településstruktúra itt tradícionális, egy lakópark lehetne szellősebb, növelném az építési telkek minimális nagyságát 700ról 1000m2-re, 35 ház is lehet gazdaságos.
3. Több zöld területet a tervbe! Elvileg lakó-pihenő parknak épül, de a jelenlegi beépítés mellett az emberek egymással fognak szemezni nem a természetet csodálni.
4. A 20KW-os vezeték hatásáról készült egészségügyi tanulmány? Csak egy biztonsági előírást láttam, Lehetne földvezeték is...
5. Vásárlási opciót a falu fiataljainak és biztos munkahelyet! A közgyűlés törvénybe írja elő ha végül zöld utat as a beruházásnak, hogy mennyi helybelit és mennyi ideig kötelező foglalkoztatnia a Beruházónak.
GergelySzabi 2010.04.16 23:30:36
Köszönöm a pontosítást Pistola.
Jobban áttanulmányozva a terveket a következő jutott eszembe:
Galagonyás NatúrPark / esetleg Ökopark.
1. Egy NatúrPark nem csak a jelenlegi egyedi és egységes növény és állatflórának ad életteret, de meggyőződésem emeli majd a befektetés értékét sőt ez ma olyan 'márkanév' amivel újabb forrásokra pályázhatnánk. .
2. Számoljunk a megújuló energiaforrások kiaknázásával. Ne csak építési előírásokra korlátozódjon gondolkodásunk. Passzív házakkal is lehetne kísérletezni, öko-szigeeléssel, vályoggal, víz-újrahasznosítással, napelemmel...
3. Átmenő forgalom kérdése és az úgynevezett "autós hegymászók". Belegondoltunk-e hogy a Kilátó melletti parkoló mivel járhat. Nem lenne e jobb alul elhelyezni azt a parkolót? Onnan aztán lehet az embereket a Natúrparkba lovaskocsin, szamárháton, kisvasúttal fuvarozni csökkentve ezzel a zajszennyezettséget, és munkát adva a cserépieknek.
4. A Kilótó környéke közös tulajdonunk, értékünk, maradjon is az. A jelenleg tervezett házsor helyén épülhetne 1-2 reprezentatív épület, melyet közös örömünkre mindenki élvezhet, látogathat. Legyen olyan amelyre a falu népe méltán büszke, és a kistérség számára is mérvadó lehet.

Zárszóként: Védjük közös értékeinket, de ahogy a múlt is gondoskodott a jövőről, mi akik a jelenben élünk sem felejtkezhetünk meg arról, hogy a jövő generációkra gondolva ne csak óvjuk, fejlesszük és építsük is környezetünket. A fejlődés útjában ne álljunk, jó érzékkel és felelősséggel alakítsuk azt, hogy a mi érdekeinket szolgálja.
Isten legyen velünk!