Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harmasbusz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ágnes posztapokaliptikus állapotokkal szembesült Pécelen, ahol tegnap óta megint vízkorlátozás lépett életbe. A csapból alig szivárog valami, és fel kell jelenteni az illegálisan kertet locsoló szomszédokat. Ja, és a legjobb, hogy állítólag zacskós vizet fognak majd osztani.…..
harmasbusz 2010.07.14 10:22:45
Sajnos valós a probléma. A vízdíj az országos dobogós helyért indulhat, 3 Km-rel arrébb Bp-en 35%-kal alacsonyabb a díj.
Valóban nincs víz 2-3 nap hőség után a magasabb helyeken, évek óta. Sajnos Pécel annak ellenére, hogy több száz család költözött ki Budapestről (ahogy mi is), ugyanaz a koszos falu benyomását keltő város maradt, ami volt. Fejlesztés nincs, sajnos ez igaz a vízműveken kívül másra is. A Vízmű vezetője egyébként legjobb tudásom szerint egy másik közeli községből érkezett, ahol hűtlen kezelés gyanúja miatt küldték el, és eljárás is zajlik ellene. Csak még nem zárult le.
Ezt vegyük pletykának, ahogy azt is, hogy a polgármester feleségéé a legnagyobb ingatlanközvetítő a városban, ehhez persze lényeges adalék, hogy az Önk. 3-4M-ért adta el a telkeit, amit a forgalmazók 6,5-7,5M-ért adtak el néhány héttel később.
Nem lényegtelen az sem, hogy évek óta gyakorlat a vízdíjhátralékok rendezése akár családonként 4-700.000 (!) összegben -ez belső info, elég komoly a feszültség emiatt a szakma (szociális) és a döntéshozók között, de ez ugye sok szavazat a szükséges időben.
Mindezzel együtt a múltkor pont hallottam egy beszélgetést az Önk.-ban, soromra várva (hogy t.i. egy késve leadott igazolás miatt ne vonják meg végleg a kommunális adó-kedvezményemet), amelyben teljes egyetértés alakult ki a felek közt az ügyben, hogy "a bunkó pestiek ugrálnak", nagy az arcuk stb.
Azt gondolom, hogy a poszt írója is a bunkó pestiek közé tartozik velem együtt, akik fenntartjuk adónkkal, vásárlásainkkal Pécel városát. A mi pénzünkből adakoznak, a mi pénzünket költik, osztják vissza, miközben a város csődközeli helyzetbe került a vezetés alkalmatlansága, motiválatlansága és egyéb dolgok miatt. Nem lenne baj, ha ide is elérne a most vizsgálódó politikai akarat...
harmasbusz 2010.07.14 10:26:11
@olsen79: Teljesen igazad van, csak az a furcsa, hogy mindig újraválasztjá(to)k a jelenlegi vezetést. Nem személyeskedés, és elnézést is érte, de a kiköltözők biztos mást választanának. Mi az oka ennek szted?
harmasbusz 2010.07.14 12:02:58
@FGSuperman: az a helyzet hogy ha 2 utcával feljebb laknék (ahol haverom is lakik) tényleg gond lenne, persze nem a mosdóban :(
A kiköltözőknél 2-3 gyerek van, nem tudnak mosdani, wc-t lehúzni, zuhanyozni a 35 fokban... utána este amikor megjön a víznyomás, először a levegő érkezik, és tekeri az órát ugyanúgy ahogy a víz. Ekkor lehet wc-t lehúzni 3-4-5 adag cuccal. Poen?