Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bop308

26 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CsigaOvi-blog A Localók hazája 2014.08.05 16:58:22
Az áprilisi Pécs után, Májusban éppen a másik irányba indultunk el és Salgótarján felé vettük az irányt. Ezúttal a Suzuki szemlés volt így Ikarus 280 fan kolléga úr Ford Fusionja volt segítségünkre a közlekedésben. Mint utóbb kiderült nem is baj, mert sikerült a…..
CsigaOvi-blog Szezonnyitó Pécs 2014.08.03 13:53:00
Úgy akalult, hogy az előző évekhez képest lényegesen mozgékonyabban lettünk egy általam használt Suzuki Swiftnek köszönhetően, így idénre már bátrabban mertünk tervezni komolyabb egy napos túrákat is. Első választásunk Szekszárdon át Pécsre vezetett, na persze nem a…..
CsigaOvi-blog Pihentető Békés 2013.11.06 22:38:41
Az Augusztus 20-ai elég húzós hétvége után Csabi-Csabiék még azért kitalálták, hogy menjünk le Körösékhez egy két helyi nevezetességért. Mondom, ennél fáradtabb már úgysem lehetek, ja de voltam a Repülőnapkor, úgyhogy hajrá. Reggel jó koránra volt beígérve a rajt és…..
Régóta dédelgetett álmom volt eljutni, az egykori magyar fővárosba, már csak azért is, mert még napjainkban is közel 50 darab Ikarus rója a város útjait. A nagy útra Augusztus 19-én került sor, ez nálunk most éppen munkaszüneti napra esett 20-a miatt, ám ott ugyanolyan munkanap…..
Ezúttal, kicsit snassz lett a cím, ezért elnézést. Ez a poszt valójában két, a szabolcsi megyeszékhelyre történt látogatásomat hivatott bemutatni. Az első, egy mezei szombat délután volt, igazából célom nem volt, csak adódott egy lehetőség és éltem vele. De végülis nem…..
CsigaOvi-blog Pápai látogatás 2013.08.27 13:52:59
Az idei családi nyaralás sem telt eseménytelenül. Idén sem volt sok kedvem 1 hétig áztatni magam, így a már régóta tervezett fotóhelyek felkeresése is megtörtént. Ez volt Pápa és Veszprém. Az utóbbiról is nemsokára lesz poszt. Reggel Székesfehérváron volt az első…..
CsigaOvi-blog Alba Regia 2013.06.21 12:08:41
Következő posztunk tavaly nyáron játszódik. A 2012-es CsigaOvi nyaralás másik kirándulása Sümeg mellett Székesfehérvárra történt. Jó korán indultunk, bár az idő nem volt tökéletes, elég sokáig erősen felhős, borult ég mellett kellett képeket készíteni, de délutánra…..
Kicsit megkésve érkezik a polgári beszámoló, de talán feleleveníteni az emlékeket jó lesz. A pétenki nap remekül indult, bár mi csak délre értünk oda, így a Borsodos teleplátogatásból kimaradtunk, de legalább útközben volt fotótéma. Tiszafüreden volt az első rendszám a…..
Régen jelentkeztem bejegyzéssel, nem igazán volt mostanában időm se fotózni, se blogolni, az elkövetkező 1-2 hónapban talán sikerül behozni a lemaradást. Következő posztunkban tehát Debrecenbe látogatunk el, a túrára tavaly december 28-án került sor, igazából nem is volt sok…..
Nem igazán meglepő a friss hír, miszerint a Mercedes-Benz közép-európai fellegvárában, Kecskeméten az Evobus Hungária lett a befutó. A nemrég kiírt 25 alacsonypadlós csuklós hibridbuszos közbeszerzésre csak a Mercedes jelentkezett a Citaro G Bluetech Hybrid típusú kocsival. A…..
bop308 2013.04.20 08:29:30
@Moszkvicsslusszkulllcs:
Az lehet, hogy forgalmi szempontból jó helyen van, de műszaki szempontból még mindig a 200-as Ikarusokat tudják csak normálisan javítani, meg talán a 400-asokat/EAG-okat...
bop308 2013.04.20 08:21:32
@EzVan:):
És ha szóltak akkor mivan? Igazuk van maximálisan, legalább valaki végre felnyitotta a szemüket. Lehet hogy ez a magyarországi Merci is egy utolsó korrupt suttyó cég az alkalmazottakkal, de legalább nem hagyják, hogy Ikarusok füstöljék tele a várost. Biztos nekik is volt valamilyen behatásuk, nem is baj ez, de ha ezek nem jönnek ide 4 éve, akkor még 2020-ban is 280-as Ikarusokon utaznánk a városban...
bop308 2013.04.20 08:26:29
@fritoz222: Azt tegyük hozzá, hogy 4 éve alatt. A jelenlegi szintet ha tartaná a BKK, akkor nem 4 év alatt és nem is teljesen új buszokra de 5-6 éven belül ki lehetne vágni az Ikarusok nagy részét. A VT Tansman jó nekünk hogy itt van, mert az Arriva csoporthoz tartozik ugye, azok meg tolják őket hátulról lovéval, nyilván gondolhatjátok nem zsebből veszik azt a 160 Citarot és nem véletlenül olyan magas a km díj. De még mindig jobb mint az Oldtimer 280-asok.
Amúgy meg tudjátok hogy van a mondás, "Ki a kicsit nem becsüli..."
Ahogy arra már a legutóbbi írásomban is utaltam, Szekszárd vára is elesett a rendszámokért folytatott harcban, a vizsgaidőszak végén (hol van az már...) meglátogattam a tolnai megyeszékhelyt. Hajnali 5:20-kor indultam el Szegedről a Tisza Volán első pécsi járatával, melyet…..
És igen, íme az első bejegyzés!   Mielőtt belevágnánk, annyi szolgálati közleményt még be kell olvasnom, hogy aki művészi képekre vágyik, az rossz helyen keresgél. Ezt csak azért közlöm itt, hogy nehogy csalódás legyen a vége. Itt elsősorban a járművek és a hozzájuk…..
CsigaOvi-blog Wiener Walzer 2013.01.17 19:53:44
A cím még majdnem találóan is hangozhat, ugyanis posztunk a nyugati határon túl játszódik, Bécsben. Ráadásul egy 24 órás jegy segítségével tényleg egész nap keringtünk a városban. Egyébként iskolai kirándulás volt, így 4 év után az utolsó évben sikerült végre…..
Az előző rész folytatása következik, Sümeggel és egy kevés Tapolcával. A reggelünk ugyanúgy indult, szerencsére már a múltkori tapasztalatokkal vágtam neki a fotózásnak, így a múltkor elhibázott gépeket újralőhettem. Már amelyik kint volt. Múltkor sem sikerült forgalmi…..
A cím nem teljesen fedi ugyan a valóságot, de mondhatjuk, hogy két nap alatt sikerült kilőnöm nagyjából minden érdekeset Veszprém megye ezen részéből. A két nap nem egymás után következett, az első, egy családi nyaralásról elkóricálás volt, a második, egy volt az idei…..
Bzsk-ék és csegöldi tulipánék kiváló lövészetén felbuzdulva, eldöntöttem, a következő nagymutervizitkor meglátogatom a híres ÁG.-t. Nagy unalmamban összeszedtem Nánáson is a maszekokat. Meglepett engem is mennyi öreg Ikarus van erre és milyen jó állapotban…..
CsigaOvi-blog Csongrádi egyveleg 2012.06.21 14:47:00
Aktuális kirándulás híján most egy tavalyi túránk került terítékre. Árpilist írunk, ideális fotóidő, közepes napállás, kellemes 20-25 fok,mint a mesében. Így indultunk tehát útnak, első állomásunk Csongrád volt, a helyis 263-ast újították fel nemrég, erről kellett…..
Bemutatkozott Kecskeméten a városi tömegközlekedés fejlesztését támogató projekt keretében szervezett tesztsorozat első típusa: a Mercedes-Benz Citaro G BlueTec Hybrid autóbusz. A járművet június 15-én délelőtt a városháza előtt tekinthették meg az érdeklődők. Rövid…..
CsigaOvi-blog Baja, Kalocsa, Halas 2012.06.09 12:35:00
Azt érettségi szünetet kihasználva, elnéztem a ritkán látogatott déli településekre, amelyek azért bővelkednek érdekességekben. Már vasárnap délben lementem, mivel Baján is régen voltam, nem ártott az ottani fotózás sem. Ritka szar időt sikerült kifognom, következő nap…..
Azt írtam a Szegedről szóló cikkben, hogy az ottani járműpark eléggé egyhangú. Ha az egyhangú, akkor a Pécsi Közlekedési Zrt. (továbbiakban: PK) autóbuszparkja hang nélküli, vagy nem is tudom. Az autóbuszpark Mercedes-Benz, valamint Ikarus buszokból áll, és ennyi. A Pannon…..
CsigaOvi-blog Határvidéken 2012.01.05 19:15:00
Bár a beígért Békési túra elmaradt, azért a kétünnep között kárpótoltam magam és bejárattam az új gépet egy kis Szabolcsi kolbászolással. Alkaa és R.odriguez urak voltak útitársaim a nap során, Hajdúnánásról indultunk, első állomás, Hajdúdorogon keresztül…..
CsigaOvi-blog Zalai utakon... 2012.01.01 21:34:00
Július közepén családi nyaralás címszóval egy hetet töltöttem Balatonlellén. (Félreértés ne essék, ez egy független nyaralás volt a szárszóitól.) Szóval mivel a fürdést is meg lehet unni néhány nap után, ezért fölkerekedtem és meglátogattam a világ legszebb csuklós…..
CsigaOvi-blog Csabai csípős 2011.12.06 18:20:00
November elején az őszi napsütést és szünetet kihasználva kirándultunk a viharsarok néhány településére. Régi jó szokásunk, jó korán indultunk, bár nem eléggé, mert a 'csabai pályaudvaron már nem sütött jól a nap. Előtte Orosháza pedig egyenesen katasztrofális volt. Nem…..
CsigaOvi-blog Balatoni nyár 2011.09.20 18:06:00
Augusztus végén mi is megejtettük szokásos balatoni nyaralásunkat. "Központunk" Szárszón volt, Ik 280 fan kolléga nyaralójában. Útba ejtettük szinte a teljes déli partot, Siófoktól Keszthelyig, valamint tettünk egy rövid tabi kitérőt. Odafelé a siófoki pihenőt is hasznosan…..
CsigaOvi-blog Újra Szabolcsban 2011.08.10 19:33:00
A nyári túra után, tavaly ősszel ismét ellátogattam Szabolcs megyébe. Ezúttal főként a tavaly kimaradt helyek lettek előtérbe helyezve, de Fehérgyarmat kivételével mindenhol megfordultam. Most is Nyíregyen kezdtem, szombati nap révén a három C80-asból kettő 1A-son volt,…..