Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helenésafiúk

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden írtuk meg, hogy a NEKI-vel közösen az alapvető jogok biztosához fordultunk arra kérve őt, hogy vizsgálja meg a miskolci “jóléti razziák” néven elhíresült hatósági ellenőrzési gyakorlatot, mert az szerintünk több alapjogot is sért. Mind a Miskolci Önkormányzat, mind pedig a helyi Rendészet…..
A múlt héten előkerült megint az örök toposz, hogy az e-könyv majd jól megöli a papírt. Szerintem ez a téma végletesen szűklátókörű leegyszerűsítése, és nem is igazán konstruktív. Kezdve azzal, hogy ez így nem igaz, mert szerintem pl. nem holnap fogja kiszorítani a villany…..
   Miután a közismerten eredményes, nagysikerű Facebook-forradalmak nyomán immár demokratikus paradicsommá változott az arab világ, Magyarország magát elnyomottnak érző szubkultúrái is forrongani kezdtek – virtuálisan. Tavaly nyáron még csak a tűzijátékot…..
helenésafiúk 2011.10.01 14:54:05
@citizen queen: anonim? a neved valóban nem kell megadni, de a lakcímed, munkahelyed, végzettséged igen.
helenésafiúk 2011.10.01 14:58:05
@bestmuffin: miért az miért fontos, hogy pontosan hol dolgozol egy népszámlálásnál?
Még nagyban folynak a járdamunkálatok, a piktogramok még nem kerültek föl, de a Károly körúti bicajsáv felfestésével a mai napon körbeért a Fővám tértől az Andrássy útig tartó biciklisáv! Miközben a Margit-hídon áll a bál, a Belvárosban mintha más országban járnánk. A…..
helenésafiúk 2011.05.20 08:35:50
@GaZe: jó ez a videó az osztatlan terekről, ahol együtt közlekedik mindenki és vigyázz egymásra. De nekem az a tapasztalatom, hogy sokaknál még az is gondot jelent, hogy egy zebrát úgy közelítsen meg, hogy abból a gyalogos is világosan lássa, hogy át fogja engedni nyugodtan mehet. A gyalogosok, a kerékpárosok és az autósok sem igazán figyelnek egymásra. Engem zebrán eddig 2 autós és 3 bringás rémített halálra azzal, hogy szabálytalanul és szándékosan (nem figyelmetlenségből) ráhajtott a zebrára zöld lámpánál. Az autósok nem kanyarodó sávból kanyarodtak a többi szabályosan kanyarodó autót kerülve. A bringások meg egyszerűen 1000rel átrongyoltak a piroson. Lehet, hogy abból nincsen tömegbaleset, hogy egy bringás áthajt a piroson a tömegben, de baszki a gyalogos nem egy bója, amik között szlalomozni frankó, hanem emberek, akik halálra rémülnek ettől.
A Wired decemberi számában figyeltem fel a vezetéknélküli iPhone töltőre, ami indukciós technológiával juttatja el az energiát a telefonba. Az első pillanatban egyértelmű volt számomra, hogy egy tökéletesen felesleges, ám nagyon menő technológiáról lehet szó, ezért elkezdtem…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! A főnököm, aki egy 50 év körüli hárpia lassan kezd az agyamra menni. Számtalan idegesítő tulajdonsága közül az egyik leginkább kibírhatatlan, hogy állandó jelleggel azt állítja, hogy ő mondott nekem valamit, csak én nem emlékszem rá. Ez…..
helenésafiúk 2011.05.12 10:54:02
@frontop: azért ha nekem a besorozottjaim 90% azt állítaná, hogy nem lehet elvégezni a munkát annyi idő alatt, amennyit én meghatároztam, akkor elgondolkodnék rajta, hogy talán lehet benne valami és megvizsgálnám a dolgot. Mert vagy tényleg nem lehet vagy rosszul választom ki meg azokat az embereket, akikkel együtt dolgozom.
  Tegnapi ígéretünknek megfelelően íme egy kis színes-szagos-füstös videóösszeállítás a rendvédelmi dolgozók tüntetéséről. Az esemény egyébként nekünk bejött, demokratikus chartás nénis rendezvényekhez szokott lelkünknek jól esett, hogy végre hozzánk is elkezdett…..
Mit tiltson be egy önkormányzat, ha nincsenek romkocsmái, a madarakat meg nem tudják. Na persze tehetek epés megjegyzéseket, valójában irigylésre méltó Balatonfüred helyzete és tulajdonképpen igazuk van, hogy megvédik a település egyik nagy értékét, a nyugalmat. Mint az…..
A hitelközvetítő cégek visszaéléseiről már számos cikk született, és nyilvánvaló volt, hogy a banktitkot sem kezelik szabályszerűen, de hogy az ügyfelek adatait is így kiadják, az már akár bűncselekménynek is tekinthető.Kedves Zugügyvéd! Egy számomra furcsa esettel…..
Hiába mondja Orbán Viktor a kereszténydemokratákról, hogy sorsuk a „szövetség vagy felmorzsolódás”, pláne hiába vádolja őket Kövér a siófoki kormányülésen kipattant abortusz vita után kispárti létből fakadó túlérzékenységgel, azért lassan kiderül, hogy…..
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
Varánusz Boldogság, gyere haza! 2011.03.24 06:07:00
Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar.…..
Nívó Jó precedens született 2011.03.21 22:24:00
Mégis lehet áramot vezetni egy telken belüli kerítésbe a termény megvédése céljából. Akár ilyen olvasata is lehet a tegnapi bírói ítéletnek a kesznyéteni gazda ügyében. Nagyon helyes! Már az elsőfokú ítélet után is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor is felfüggesztett…..
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
Jó pár éve történt. Egy rossz mozdulat, és beütött a mennykő... Gondoltam, a sokat hallott hexensussz, és igyekeztem kímélni a derekam, de nem akart múlni, így már elmerengtem a dokilátogatáson. Természetesen, mint volt egészségügyis, én sem kapkodtam el a dolgot, aztán a…..
helenésafiúk 2011.01.28 13:11:22
@P75: kettlebellre járok, ahol nagy súlyokat kell emelgetni és lengetni és ott így tanuljuk....nézd meg a súlyemelőket, ők is hasonlóképpen csinálják....a lényeg hogy a gerinced egyenes legyen, valamennyire mindenképp terheled a hátad, de ott is vannak izmok, amik dolgoznak.
helenésafiúk 2011.01.28 15:08:45
@P75: és nem estél hátra? hogyan tudsz leguggolni úgy, hogy a törzsed és a combod 45fokos szöget zár és a talpad lent van a földön?
amúgy szerintem ugyanarról a testtartásról beszélünk, csak félre értjük egymást vhol. szerintem ott, hogy te leguggolásnak hívod én meg a fenék hátranyomásának.
én is vékonyka lány vagyok:)
Amikor egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen kialakult tülekedésben három kislányt agyontaposnak, érthető, ha a közvélemény azonnal felelősök után kiált és az okok kivizsgálását követeli. Az is teljesen érthető, ha a köznek felelős politikusok megpróbálják kielégíteni a közvélemény ezen igényét,…..
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
helenésafiúk 2011.01.12 10:57:17
@El Visco Stello: milyen visszamutogatás? A posztíró csak leírja a tapasztalatait. Teljesen normális, hogy az ember összehasonlítgat dolgokat. Ha csak a szomszéd lakásába mész át, már akkor is összehasonlítod az ő lakását a tieddel, ha turistáskodni mész egy másik országba akkor is ezt teszed. Mindig viszonyítunk.
 Napjaink multikulturalizmusa, liberális társadalom felfogása új kérdések elé állítja az európai társadalmakat. A kérdések önmagukban nem problémák, azonban kezelésük (avagy figyelmen kívül hagyásuk) lehet problematikus. Az oly sokat górcső alá vett bevándorlás…..
Komolyan mondom, néha sírni tudnék kormányunk kommunikációjával kapcsolatban. Nem is sírni, inkább zokogva fejelgetném a falat.Nem, most nem a médiatörvényről szeretnék említést tenni, sőt még csak nem is a kormány közvetlen kommunikációjáról. Hanem a jelenlegi kormányhoz…..
A fenti egyetemistafilmet a zenéje miatt kaptam, a Live Large játszik benne. Ám függetlenül attól, hogy miről is szól valójában, minden nézőnek alighanem ugyanaz ugrik be róla: hol szeretkezhetünk Budapesten közterületen illetve a szabadban? Amióta van Sziget, azóta szerintem első…..
Még anno, a középiskolában, megállapítottuk a magyar nyelv legfőbb szabályát. Így hangzott: Minden magyar mondat bazdmeggel kezdődik és végződik. Tehát arra a kérdésre, hogy: 'Bazdmeg, kérsz egy hosszúlépést, bazdmeg?' kétféleképpen lehetett válaszolni: 'Bazdmeg, nem,…..
Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri…..