Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.Tamás

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..
P.Tamás 2007.07.04 16:07:43
Tisztelt Uraim!
Az említett térkép annak a pontos meghatározása a Magyar Szent Korona Országai és a hozzátartozó összetett címer mely jelöli az összes országot. Elfelejtjük azt hogy ezek az országrészek különböző jogokkal bírtak és mondjuk hivatalos levélbe Magyar Szent Korona Horvát Bánság megnevezés lenne melynek képviselői ültek a Pozsonyi később Budapesti Országházba- Parlamentbe és külön Bánsági országos törvényhozó intézete volt melyet nevezhetünk Országháznak vagy Parlamentnek is de ez elmondható Erdélyre mely Fejedelemség volt majd Autonóm terület melynek vezetése kb.12 századtól a Szászok Magyarok a Székelyek közös vezetésén alapult, a Székelyeknek külön u.n. Széki közigazgatás és jogi hatás kör volt és így volt a további országrészekkel. Nem akarom tovább latolgatni mert az könyv méreteket öltene, a lényege ,hogy a történelmi Magyar Szent Korona Országaiba élő nemzetek a nemzeti öntudat ébredéséig békeségben és egymást elfogadva éltek itt a Kárpát medencébe. Szóval amit önök képzelnek a felvázolt ország térképpel kapcsolatba nem állja meg a helyét. Azoknak akiknek nem hisznek a Nagy Magyarországba(önök nevezték így különben a szóba forgó térkép Magyar Szent Korona Országai) azoknak mondanám hogy régebben ez egy, egy fajta unió volt melynek előnyeit meglehet tekinteni Nagy-Britanniába azoknak akik meg hisznek benne Azoknak azt mondanám amíg úgy gondolkodtok, hogy Nagy Magyarország addig csak álmodozhatnak az 1000 éves határról.
Üdvözlettel: P.Tamás
P.Tamás 2007.07.04 19:03:38
Tisztelt Hölgyeim/Uraim!
Az említett térkép annak a pontos meghatározása a Magyar Szent Korona Országai és a hozzátartozó összetett címer mely jelöli az összes országot. Elfelejtjük azt hogy ezek az országrészek különböző jogokkal bírtak és mondjuk hivatalos levélbe Magyar Szent Korona Horvát Bánság megnevezés lenne melynek képviselői ültek a Pozsonyi később Budapesti Országházba- Parlamentbe és külön Bánsági országos törvényhozó intézete volt melyet nevezhetünk Országháznak vagy Parlamentnek is de ez elmondható Erdélyre mely Fejedelemség volt majd Autonóm terület melynek vezetése kb.12 századtól a Szászok Magyarok a Székelyek közös vezetésén alapult, a Székelyeknek külön u.n. Széki közigazgatás és jogi hatás kör volt és így volt a további országrészekkel. Nem akarom tovább latolgatni mert az könyv méreteket öltene, a lényege ,hogy a történelmi Magyar Szent Korona Országaiba élő nemzetek a nemzeti öntudat ébredéséig békeségben és egymást elfogadva éltek itt a Kárpát medencébe. Szóval amit önök képzelnek a felvázolt ország térképpel kapcsolatba nem állja meg a helyét. Azoknak akiknek nem hisznek a Nagy Magyarországba(önök nevezték így különben a szóba forgó térkép Magyar Szent Korona Országai) azoknak mondanám hogy régebben ez egy, egy fajta unió volt melynek előnyeit meglehet tekinteni Nagy-Britanniába napjainkban azoknak akik meg hisznek benne Azoknak azt mondanám amíg úgy gondolkodtok, hogy Nagy Magyarország addig csak álmodozhatnak az 1000 éves határról.
Üdvözlettel: P.Tamás


U.I.: Sajnos ahogy nézem ebben a témába és más témába a nézetek nem közelítenek egymáshoz és nem tisztelettel övezi a véleményeket ezáltal ez az ország nem fog előre haladni. ”Nagy MAGYAROK” a határ másik oldalán élnek…..és sajnos nem ide HAZA….
Szóval először őket a hátárainkon túl élő Magyarokat kéne elfogadni és tisztelni őket, utána más nemzetségek, nemzeteket akik a határaink mentén élnek azok kultúráját művészi és emberi elfogadása tenné csak lehetővé egy magasabb síkú gondolkodást és társadalmi és politikai felfogást mely lehetővé tenné más szerkezetű közép Európai ország létre hozását itt a Kárpát medencébe. Ennek az eszméje megvolt 100 évvel ezelőtt és ma a nyugati társadalom, akik eltudták fogadni kelet-közép európai kultúrát, társadalmát és ezáltal létrehozták az egyre növekvő EU.-t……………………
Gondoljanak csak bele önök szerint a Franciák és Németek és Angolok nem gyűlölték egymást………..
Sajnos az időm véges ennek a soha véget nem érő latolgatásnak úgy néz ki sajnos, hogy semmi értelme……….