Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaczynski

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor "offline" a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon…..
kaczynski 2014.01.30 23:05:15
@kommenter: Elgondolkodtam én is, és szerintem is náci párt a jobbik. Bár tévednék.
Bicske, Kossuth utcában lévő áruházból érkezett 2014. január 25-én délelőtt az első bejelentés lopásról. Egy 79 éves bicskei férfi három darab burgonyát akart fizetés nélkül kivinni az üzletből. Cselekménye során azonban a biztonsági őrök tetten érték. A rendőrök…..
kaczynski 2014.01.28 16:38:20
@manager2008: A boltvezető egy piramidális barom. Egy idős embert négy krumpliért csak az jelent fel. Neki kellett volna adni a krumplit. Megkérdezni, hogy mivel lehet neki még segíteni, van-e fűtés a lakásában. Aztán a dolgozókkal együtt apró kis adományokkal segíteni rajta, ha ilyen nehéz helyzetben van. Így nem kellene neki lopni. Azt, hogy az éhség nem felmentés a lopásra, pedig nagyon viccesnek tartom. Aki leírta, szeretném csak egy-két hétig éheztetni, pénz nélkül. Annyira fel lenne háborodva, hogy nem csak lopna, de még verekedne is. A szegénység társadalmi probléma és nem kriminalizálni, hanem felszámolni kellene.
Attila pontosan hallotta, amit mondtak, de nem rendreutasított, hanem még rá is kontrázott. Zsigerből. Ez következik a baloldal immár százéves tradíciójából: akasztatni. Mesterházy Attila még azt is el tudja szúrni, amit nem lehet. Most éppen az amúgy sem túl értékes…..
kaczynski 2014.01.28 09:39:01
@Fazakas László: Én nem csak gondoltam, de írta is minkét oldalról. Te viszont csak az egyik oldalról írsz és azt is egyoldalúan. 2006-ot én Fideszes puccsnak tartom, kísérletnek legalábbis, te meg azt is rákened a Gyurcsányra. Lelked rajta. Amiről azonban te is elgondolkozhatnál: a demokratikus politikai berendezkedésre a Fidesz emelt kezet és nem a szocik, pedig nekik is volt kétharmaduk az SZDSZ-szel. Helyedben azon is elgondolkodnék, hogy a kedves vezetőtök vajon miért kelet felé orientálódik, és miért nem jó neki a polgári demokrácia, meg a piacgazdaság, ha már egyszer egyébként jobboldalinak tartja magát. Csak nem azért, esetleg, mert jobban vonzódik a centralizált, kádári és Putyinista rendszerekhez, mint - mondjuk - Angela Merkel demokratikus Németországához. Talán inkább Orbántól kellene félniük a jobboldali polgároknak, mint mondjuk Mesterházytól, vagy Bajnaitól, akár Gyurcsánytól. Azon az alapon, amelyen a jobboldal képes lekommunistázni a mai baloldalt, azon az alapon a Fides-renszert nyugodtan nevezhetnék proletár diktatúrának. A felkapaszkodott, vagy felkapaszkodni vágyó kispolgárok és szellemi proletárok diktatúrájának.
Marx szobrának és antiszemitizmusának kérdése ismét bizonyította: a liberális nagyokosokat továbbra sem zavarják a tények. Megint ők akarják megmondani ki antiszemita és ki nem az. Szerintük Marx nem az. Hát nézzük! A minap született egy levél, ami célba vette egy…..
kaczynski 2014.01.21 19:49:24
@agyaggalamb: Jézust szokás a szegények királyának is hívni. Amivel azt akarják mondani, hogy Jézus a szegények felszabadítója és vezére volt. Tanait őskommunistának is szokták definiálni. Természetesen őt is kisajátítják és félremagyarázzák, pont, mint Marxot. Nekem mégis szimpatikusabb, mint a tanaira épített keresztény egyházak, főleg a római katolikus egyház. Nem csak a történelemben elkövetett tömeggyilkosságai miatt, hanem mai álságos szerepe miatt is. Természetesen ez egy ateista, baloldali-liberális ember véleménye, amit nem kell szeretni, viszont nem is kell őt emiatt gyűlölni. Nem áll szándékomban azt tenni a hívőkkel, amit ők tettek az ateistákkal, vagy az övéktől eltérő vallásúakkal. Sőt! Nagyra értékelem azokat, akik komolyan veszik Jézus tanait, és valóban hisznek a szeretetben, az emberek egyenlőségében. Velük egy csapatban vagyok ateistaként is.
kaczynski 2014.01.21 20:01:58
@lukacsi: Sokat olvastam Marxot és ma is olvasom. Ma is tanúságos. Kedvencem a tőke. Neked? A proletár diktatúra célja Marxnál az volt, hogy segítségével felszámolják a burzsoá államot, ami azért, valljuk be, nem az az állam volt akkor, amit ma polgári demokráciának nevezünk. Idejében alig voltak parlamentek és a szabad, titkos választásoknak még az ötlete is felségsértésnek számított Európa országainak 90 százalékában. Az akkori állam erőszakszervezetei első számú feladatuknak tartották a demokrácia megteremtésére irányuló minden törekvés kegyetlen elnyomását. Figyelem! Ez az 1848-49-es magyar szabadságharc kora volt. Marx osztályok és egyik osztálynak a másik általi kizsákmányolása nélküli ideális társadalmat képzelt el, ahol a termelőeszközök közösségi tulajdonban vannak. Azt soha nem fejtette ki, hogy ezek hogyan fognak működni. Ahogy ezeket működni láttuk, az - mára világos -, nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, de mi köze ehhez Marxnak és tanainak? Mondjuk - ismétlem - annyi, mint Jézus tanainak a tűzzel-vassal folyó hittérítéshez. Ezzel nem kívánom Jézust megbántani, sőt!
kaczynski 2014.01.21 20:55:19
Ezt még a nem éppen tudományos hangvételű, és számomra inkább ironikus, mint elemző írásban a judapest maga ezt állítja: Marx úgy vélte, hogy a zsidók “antiszociális természete” társadalmi és gazdasági eredetű. (Figyelem: nem faji!!!!!) Rengeteget tett azért, hogy olyan új kifejezések, mint a “‘pénz-zsidó”, “pénzhatalom” és “zsidókérdés” gyökeret verjenek a modern, általa egyszerűen “tudományosnak” nevezett gondolkodásban. Később a zsidók e kollektív megbélyegzését terjesztette ki egy egész társadalmi csoportra, a teljes tulajdonos középosztályra (a burzsoáziára). Marx arra jutott idővel, hogy a társadalomra ártalmas elem, az őt annyira felháborító “pénzhatalom” megtestesítője nem csupán a zsidóság, hanem az egész burzsoázia.(Ez a lényeg! Vagyis a judapest azért érti Marxot, amit nem lehet elmondani a blog szerzőjéről. Igaz, ő nem is megérteni, hanem félreérteni akarja. Egészen pontosan mocskolni.) De a zsidók voltak a “prototípus” – először ők voltak a célpont, ezt “extrapolálta” Marx egy nagyobb halmazra is, a középosztályra. Ezt pedig a cikk szerzője, Alfred idézi Marxtól: „[A] zsidó lényeg megszüntetésének feladata igazában a polgári társadalom zsidó voltának (…) megszüntetésében áll.” Tehát a zsidó nem etnikum, még csak nem is vallás, hanem egy fajta társadalmi gyakorlat, praxis, aminek a zsidóság, tehát a kufárkodás, az üzérkedés, a spekuláció szinonimájaként használta, és eltüntetését nem a zsidó emberek, hanem egy társadalmi magatartás eltüntetésének tartja. Ha nem így lenne, akkor semmi értelme nem lenne Marx egész munkásságának.
Fodor Gábor Tusványtól keletre 2013.08.17 13:32:45
Orbán Viktor Tusnádfürdőn elindította a 2014-es választási kampányt. Azt is elmondta, mi lesz a választások tétje. Csak éppen az ellenzéki oldalról nem vette észre senki. A miniszterelnök az Európai Unió elhagyására készül. Mint azon kevesek egyike, akik személyesen is elég…..
kaczynski 2013.08.18 03:20:51
@visszakettopadlogaz: gepnarancs.hu/2013/06/demjannal-megszolalt-a-veszcsengo/

Én ezt a másfél hónappal ezelőtt írt cikkemet küldöm mindenkinek, aki képes még ilyen hosszú, ámde tanulságos szövegeket elolvasni. Nem áll messze attól, amit Fodor Gábor ír.
Magyarországon még nem volt a mostanihoz hasonló előválasztási küzdelem. Íme öt állítás, amely segíthet megérteni e küzdelem jellegét – s hogy mi jöhet a megállapodás után. TÓTH Csaba írása Kapcsolódó hivatkozások: If Mitt Romney Loses, Blame All the Time the GOP…..
kaczynski 2013.08.16 22:00:17
1.A gondolkodó embernek az kevés, hogy "bármi, csak ez nem". Vonát akkor sem szavaznám meg, ha senki más nem lenne. Potens kormányzó erőre van szükség, amely rendbe tudja hozni az országot, de a jelenlegi ellenzék nem ezt a képet sugározza magáról.
2. A választások megnyerése, egy kormányváltás, nem egyenlő Orbán legyőzésével. A Fidesz bivaly erős lesz ellenzékben, és el fogja szívni a levegőt a szocialisták és Bajnai elől. Fontos közjogi pozíciói maradnak és a kezében tartja az önkormányzatokat.
3. Egy vesztes választás az MSZP marginalizálódásához vezetne, egy győzelem, de aztán a kormányzás bukása, szintén. Mindkét esetben azzal lehet számolni, hogy kosszú időre nem lesz képes rendezni a sorait a demokratikus ellenzék, és autokrata hatalmi rendszer betonozódik be.
4. Orbánt is úgy lehet csak félre söpörni, ha nagyon megverik, és esélyt sem adnak neki az ellenzéki destrukcióra. Ehhez kétharmad kellene, aminek esélyét sem látni ma.
5. A jelenlegi választási törvény, a közmédia egypárti irányítása, a pártfinanszírozás nem ad egyenlő esélyeket az ellenzéknek, mondhatni, semmilyen esélyt sem ad. Ezért még mindig érdemes megfontolni, a választások bojkottját, amennyiben nem módosítják a választási szabályokat. Ha a Fidesz nem enged, ő kerül olyan zsarolható helyzetbe, a legitimitási deficitje miatt, amibe a demokrata ellenzék juthat egy alig megnyert választás után. Csak azoknak tragédia ez, akik a képviselői fizetésükre 20 éves lejáratú hitelt vettek fel, de nem az ő sorsuk a választás tétje, hanem az országé. Azt kellene egyértelművé tenni a Fidesz számára, hogy az ország egyik fele, csak akkor hajlandó részt venni a demokratikus játékban, ha ehhez egyenlő feltételeket kap, ha nem, akkor próbálják meg egyedül, de ezt a parlamenten kívüli eszközökkel, beleértve a polgári elégedetlenséget is, szörnyen meg fogják neki nehezíteni, és nem csak itthon, de nemzetközi téren is. 2014 is csak egy csata lehet a magyar demokráciáért folyó harcban, ha biztosan vesztésre állnak a demokratikus erők, akkor érdemes visszavonulni és erőt gyűjteni, hogy tényleg egyszer, de akkor nagyon megverje az ellenfelét. Lehet, hogy talán az önkormányzatok visszahódításával kellene kezdeni. Mindenesetre, mindenkinek azt ajánlom, hogy gondolkodjon minden lehetőségről, és ne állítsa saját magát kényszerpályára, olyan axiómák elfogadásával, amelyek nem önmagukban léteznek.
Az 1998-as, a 2002-es és a 2006-os választás után a jövő évi voksolás is a médiában fog eldőlni (98-ban a Tocsik-ügy, 2002-ben Kaya Ibrahim, Josip Tot és a szőlőbányák fordították át a közhangulatot, 2006-ban pedig azért maradt kormányon az MSZP, mert a Fidesz nem talált…..
kaczynski 2013.07.25 02:17:22
@Szanyi Tibor: Miért is kellene kuncsorognom? Egyébként pedig jeleztem, hogy nincs lehetősége ezeknek a lapoknak "eljárni" mert kevesen vannak. Csak másod sorban említettem, hogy nem sok komoly dolog hangzik el ezeken a sajtótájékoztatókon, amiért a technika mai állása szerint át kellene szelni a várost. A kuncsorgással kapcsolatban: nem is szeretnénk kuncsorogni, mint újságírók. Csak a tisztességes bérünket szeretnénk, és azt, hogy tisztességesen megírhassuk, amit gondolunk, még ha az esetenként nem is teljesen az, amit te gondolsz. Mindenesetre, így, hogy harmadszor nyomod az arcomba, tényleg megértettem, hogy szerinted is, akié a lap, az mondja meg, hogy mi legyen benne. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Mert, hogy ez nem újságírás, csak annak az utánzata. Persze a különféle eszmei áramlatoknak megvan a saját orgánuma, de ideális esetben ezekben az áramlaton belüli nézetek szabadon ütközhetnek, már ha nem Vlagyimir Iljics Lenin elvtárs premisszái szerint működik a szerkesztőség, és persze vannak Leninnek mai követői bőven, mégpedig mind a két oldalon. Mint látjuk.
kaczynski 2013.07.25 03:29:14
@Szanyi Tibor: Kedves Tibor! Úgy is mint újságíró nem irkálok, és főleg nem érdekel, hogy szerinted mit kellene írnom. Sajnos ezentúl is azt fogom írni, amit gondolok, bármennyire is idegesít is ez téged. Az újságíró és az író között nem az a különbség, hogy az egyik azt írja, ami történik, mert ez meg szokták az írók is írni, főleg nem az, hogy az egyik a gondolatait is megírja, a másik meg nem, hanem az - és büszke vagyok, hogy ezt tőlem tudod meg - hogy az újságírónak előre megmondják, mennyi helye van írni (nyomtatott újságról beszélek) és azt is, hogy mikor kell késznek lennie. (Nem írhatja csak a lapzártáig.) Ez nincs az írónál. Nagyon sok jó újságíró kiváló író és fordítva. Az újságírók Pulitzer díjat kapnak a jó cikkeikért, az írók Nobel-díjat. Egyikük sem azért, mert figyelmesen meghallgatta Szanyi Tibor útmutatásait az újságírás és az irodalom területén. Egyébként 40 éve űzöm ezt a mesterséget, két nyelven, és volt, amikor MTI híreket küldtem külföldről, mint tudósító, de - nem tudom miért - akkor is szabad volt gondolkodni, sőt kellett is. A médium, ahogyan te felfogod, az valójában a magnetofon, vagy a videó felvétel. Az a megállapításod pedig, hogy olyan flegmán tudatlan vagyok, hogy még nem láttam sajtóértekezletet videón, elég érdekes. Főleg azok után, hogy átküldtétek, majd te felháborodottan számon kéred, hogy miért nem járunk el személyesen ott is meghallgatni ugyanazt. Nem látsz ebben valami flegmán logikátlan Tibor? Most akkor ne menjünk, csak nézzük a videót, vagy menjünk, vagy mi a franc van? Már azon kívül, hogy mint politikus megszoktad, hogy mindenkit ki lehet oktatni, bármiről is legyen szó, mindenhez jobban értesz. Ez most nem jött itt le. Nekem nem. Most például, ha a te felfogásod szerint lennék médium, vagyis olyan újságíró, amilyet álmodtál magadnak, akkor azt írnám, hogy Szanyi Tibor kijelentette: hogy egyszerűbb az MTI óvatos baromságait betolni, majd arról beszélt, hogy az MSZP elvárja, hogy a lapok azt írják, amit mondanak, a saját tulajdonukban lévő lapoktól meg még inkább. Ehelyett az én felfogásom szerint az írnám: Szanyi Tibor baromságokat beszél és olyasmiről osztja az észt, amihez nem annyira ért, mint gondolja. Ez is újságírás. Ha hiszed, ha nem. A végére: ne küld engem sehová, főleg éjjel negyed négykor! És ha én berregni akarok a saját gondolataimon, jobban jársz, mintha górcső alá veszem a te gondolataidat. Összefoglalva: más a véleményünk az újságírásról, ami nem baj, amíg te nem írsz, és nem tudod rákényszeríteni, mert bevallottad, hogy nem tudtad, és nem tudod a véleményedet az újságírókra. Addig amíg ez így marad lehet, hogy nektek nem lesz a te értelmezésed szerint lapotok, de az olvasóknak olvasnivalójuk még igen. Még csak annyit: normális országokban a politikusok nyalják az újságírók seggét, ha hiszed, ha nem és nem fordítva. A fejlettebb polgári demokráciákban pedig nagyon rá lehet baszni, ha valaki beleköt a sajtóba, de hogy a sajátjába, arra aligha van példa. Na már most, ha úgy látod, hogy a Magyar Nemzetben nagyobb a diszciplína és az ottani újságírók jobban követik a tulajdonos, magyarul Simicska Lajos irányvonalát, ahogy a Magyar Hírlapban Széles Gábor magvas útmutatásait, akkor megint nem pendülünk egy húron. Mivel ti - szándékotok szerint - ezeket nem utánozni akarjátok, hanem alternatívát szeretnétek felmutatni. Ezért nem kellene onnan venni a rossz példát.
Ahogy sorjáznak a hírekben - persze nem az állami médiában - a beszámolók az újabb és újabb mutyikról, felvetődik a kérdés, hogy hogyan élik meg ezt a Fidesz támogatói? Nyilván nem egységesen. Egyesek mindent automatikusan elfogadnak, amit a párt és a kormány csinál, sőt meg…..
Ha szalonképesebben akarom feltenni a kérdést, akkor a bejegyzésem címe szerint teszem meg. Miért kérdezem ezt? Mert bár a melegfelvonulás, vagy mások által egyszerűen buzizsúrnak nevezett Pride már egy hete volt, az interneten még mindig a "miért nem volt ott Tarlós, és a Fidesz?"…..
kaczynski 2013.07.14 00:34:37
@Lindalinda: Te nem vagy normális, úgy, hogy várjuk a szavazatodat.
kaczynski 2013.07.14 00:43:59
@salamander: Nem értesz semmihez, még a művészetekhez sem, de azért megmondanád a társadalom többségnek, hogy mi az igazi érték. A buta és vak ember bátorságával nyúlsz a témákhoz, mert azt hiszed, hogy a hozzád hasonló, mondjuk úgy, egyszerű gondolkodású embereknél intelligensebbek, vagy műveltebbek, azok mind deviánsok, egy részük nyilván buzi. Az is volt, de attól még csodálatosan festettek és csodás zenét komponáltak, szép verseket írtak. A te alkotásaidat, mint példás heteroszexuális alkotóét mely múzeumokban őrzik, hol publikálsz, csak nem ilyen és ehhez hasonló színvonalú blogokon, mert akkor tényleg akár el is hiheted, hogy képviselsz valami értéket. Pedig semmit.
kaczynski 2013.07.14 00:51:55
@okosallah: Eluralkodtak rajtad az indulatok. Ilyenkor nem tanácsos vitatkozni, mert az érelem helyett az emóciód vezetnek, amelyek annyira agresszívak, hogy semmi másra nem marad energiád, csak a mocskolódásra. Feküdj le, alud ki magad, legyen szép álmod, ne félj, addig nem veszik át a világon a melegek a hatalmat, még kevésbé fog bárki is arra kényszeríteni, hogy meleg légy. Ezzel a mentális állapottal, jobb lenne számodra, ha meg sem szólalnál egy ideig, amíg le nem hűlsz, mert csak égeted magad. A sértéseidet pedig, hát azokat nem is minősítem. Ez van. Ez a te színvonalad.
Azt mondta Szekeres Imre az ATV Startnak nyilatkozva, hogy 2004-ben azért nem vállalt szerepet a hivatalba lépő Gyurcsány-kormányban, mert nem értett egyet a gazdaságpolitikával. Ehhez képest Szekeres a Medgyessy-kormány idején a kancellárián foglalkozott gazdaságpolitikai…..
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
kaczynski 2012.12.23 18:16:51
@Kandeláber: Kellemes hanukát! Vagy karácsonyozol? Mert, ha igen, akkor kellemes karácsonyt!
kaczynski 2012.12.23 18:23:29
@Kandeláber: Vannak. Itt vagy te például. Egyesek egyetértenek Aczél párhuzamával, mások nem. Te például nem, és én el is hiszen neked, hogy nem azért, mert a másik táborhoz tartozol, hanem, mert így látod. Viszont akkor, honnan tudod, hogy akik nem értenek veled egyet, azok mind a másik táborhoz tartoznak, tehát nem szuverének. Azt írod: Ebben az országban úgy tűnik, már nincsenek nem agymosott nem párthívó szuverén gondolkodású emberek. Tévedsz. Vannak, csak ők sem értenek egyet egymással esetenként. Ahogy te, meg én sem.
kaczynski 2012.12.23 18:45:30
@Kandeláber: Akkor nagyon boldog karácsonyt neked Kandeláber.
Elméletnek nem rossz. A napokban a szörnyű tragédiát követően sokan megfogalmazták a jegyzetet készítő blogokban, hogy nagyon gyanús a történet. Elképzelhetetlennek tartanánk, hogy egy állam a vezetőinek felét egyetlen szörnyű katasztrófában veszítse el. Olyan…..